mako
פרסומת

עוגת גבינה, שוקולד וקרם אגוזי לוז

העוגה הזו אמנם יותר על הצד של השחיתות, אבל כל העניין באיזון הוא גם להתפנק קצת לפעמים. תומר אומנסקי בגרסת השחיתות המאוזנת, לעוגה גבינה קלאסית, וכמה שהיא יפה - ככה היא גם טעימה

תומר אומנסקי
מגזין שופרסלשופרסל green
פורסם:
עוגת גבינה, אגוזי לו ושוקולד
צילום: תומר אומנסקי
הקישור הועתק

לתחתית:

  • 300 גרם עוגיות סנדביץ' green
  • 100 גרם חמאה (ניתן להמיר ב-80 גרם שמן קוקוס)

לבלילת הגבינה:

  • 7 ביצים 
  • כוס סוכר 
  • 1 ק"ג גבינה לבנה 
  • 500 גרם שמנת חמוצה (אפשר במקום להוסיף עוד גבינה לבנה)
  • שקית פודינג וניל (80 גרם)
  • 100 גרם קורנפלור
  • 200 גרם ממרח אגוזי לוז אורגני green

לציפוי:

  • 100 גרם שוקולד חלב עם אגוזי לוז שלמים אורגני green
  • 100 גרם שוקולד מריר מעולה אורגני 71% מוצקי קקאו green
  • 200 מ"ל שמנת מתוקה 

עוגת גבינה שוקולד ולוז
צילום: תומר אומנסקי

  1. מכינים תחתית: מרסקים היטב את העוגיות ומערבבים אותן עם חמאה מומסת. משטחים בתבנית פיירקס מרובעת או בתבנית בקוטר 26
  2. לבלילת הגבינה: מקציפים במיקסר ביצים עם סוכר כשמונה דקות. מוסיפים פנימה את הגבינה והיבשים (פודינג + קורנפלור) ומערבבים היטב. מוזגים לתבנית
  3. מזלפים פנימה ממרח אגוזי הלוז שלנו ומייצרים דוגמת שיש עם קיסם
  4. אופים בחום של 130 מעלות כשעה. מוציאים את העוגה מהתנור כשהיא מעט רוטטת. מקררים במשך הלילה עד להתייצבות מלאה
  5. לציפוי: ממיסים יחד את חומרי הציפוי ומזגגים את העוגה. מעבירים למקרר עד להתייצבות הציפוי
פרסומת