mako
פרסומת

שחיתות מאוזנת: בלינצ'ס פטריות של תומר אומנסקי

תומר אומנסקי לקח את המתכון האהוב של אמא שלו לבלינצ'ס פטריות, והפך אות לקצת פחות מושחת וקצת יותר מאוזן – ועדיין, טעים בטירוף

תומר אומנסקי
מגזין שופרסלשופרסל green
פורסם:
בלינצ'ס פטריות
צילום: תומר אומנסקי
הקישור הועתק
אני כל כך אוהב את בלינצ׳ס הפטריות המושחת של אמא שלי, בלינצ׳ס עם רוטב פטריות סמיך וטעים בטרוף, כחלק מאתגר השחיתות המאוזנת שלי החלטתי להכין את הבלינצ׳ס בגרסה הבריאה.
הקמח הלבן הוחלף בקמח תפוחי אדמה וקמח מחיטה מלאה, הסוכר הלבן בסוכר חום אורגני, השמן בשמן זית איכותי וכמובן שהשמנת המתוקה הוחלפה בשמנת דלת שומן.
אז איך מכינים את הפלא הזה?

לבלינצ'ס:

  • ליטר חלב דל שומן
  • 6 ביצים (אם הן קטנות אז 7)
  • 2 כפות שמן זית אורגני
  • 2 כפות סוכר חום אורגני
  • 320 גרם קמח תפוחי אדמה
  • 150 גרם קמח חיטה מלא אורגני
  • מלח פלפל

לרוטב:

  • סלסלת פטריות
  • שני בצלים סגולים
  • 3 כפות שמן זית
  • 250 מ״ל שמנת לבישול
  • מלח פלפל שום

לבלינצ'ס:

  1. בקערה, נערבב ביצים, סוכר, מלח, פלפל עד לאיחוד, נוסיף פנימה את היבשים ושמן הזית ונערבב
  2. נוסיף בהדרגה את החלב עד לקבלת הבלילה
  3. נטגן במחבת משומנת קלות עד להשחמה יפה מכל צד

לרוטב:

  1. נטגן פטריות ובצל להשחמה, נתבל היטב ונוסיף שמנת
  2. נצמצם את הרוטב
  3. על צלחת שטוחה, נגיש בלינצ׳סים ומעליהם את הרוטב החם. לפי הטעם - ניתן להניח את הרוטב באמצע הבלינצס ולגלגל!