mako
פרסומת

דג חריף של תומר אומנסקי

הקונדיטור תומר אומנסקי שלרוב מוציא תחת ידו קינוחים ומאפים קיבל על עצמו את אתגר המנה החריפה והכין גרסה משלו לדג חריף: דגי אמנון עם סלסלת עגבניות, עשבי תיבול ופלפלים חריפים לצד סלט עגבניות פיקנטי

תומר אומנסקי
מגזין שופרסלבחסות שופרסל green
פורסם:
דג חריף של תומר אומנסקי
צילום: תומר אומנסקי
הקישור הועתק

קיבלתי את האתגר החריף וישר נלחצתי….מה לי ולפלפלים חריפים?

מיד הנחתי את הלחץ בצד, יצאתי מאיזור הנוחות והחלטתי שאני הולך למצוא מנה שאין סיכוי שלא אתאהב בה.

לקחתי השראה מהדג המרוקאי והכנתי לכם דג מרוקאי בנוסח הכי אשכנזי שיש.

אז מה יש לנו פה בעצם? דגי אמנון ומעליהם סלסלת עגבניות, עשבי תיבול ופלפלים חריפים לצד סלט עגבניות פיקנטי פלוס.

אז בואו נצא לדרך, תכינו כוס מים, הולך להיות חריף אש!

  • 6 פילטים של דג אמנון

  • עגבנייה גדולה

  • פלפל ירוק חריף (צ'ילי) green

  • 2 שיני שום

  • צרור פטרוזיליה

  • רבע כוס שמן זית green

  • מלח ופלפל שחור

לסלט:

  • 3 עגבניות
  • 4 צנוניות
  • בצל סגול
  • רבע צרור פטרוזיליה
  • פלפל חריף לבחירתכם
  • מלח
  • שמן זית
  • לימון

  1. במעבד מזון טוחנים עגבנייה, שום, פטרוזיליה, פלפל חריף, מלח ושמן זית
  2. במגש עם נייר אפייה מסדרים את הפילטים של הדג, על כל פילה מניחים כף מהסלסה שלנו ומורחים
  3. מפזרים מעל פירורי לחם ומוזגים מעט שמן זית
  4. אופים בתנור ב-190 מעלות טורבו כ -15-17 דקות
  5. לסלט: פורסים עגבניות לחתיכות גדולות, פורסים בצל דק, תולשים עלי פטרוזיליה, פורסים צנוניות ופלפל חריף ומעבירים הכל לקערה
  6. מתבלים בשמן זית, לימון ומלח ומערבבים היטב
  7. מגישים את הדג לצד הסלט