mako
פרסומת

מרק פטריות מוקרם

תומר אומנסקי במתכון מנחם, מחמם ומפנק למרק פטריות, בצלים וכרישה, שבא בול עם האווירה החורפית של השבוע הזה

תומר אומנסקי
מגזין שופרסלבחסות שופרסל green
פורסם:
מרק פטריות מוקרם
צילום: תומר אומנסקי
הקישור הועתק

  • 3 בצלים לבנים
  • 2 כרשות גדולות 
  • 3 שיני שום
  • 2 סלסלאות של פטריות
  • חצי כוס קמח פולנטה גס
  • רבע כוס שמן קוקוס GREEN
  • 250 מ"ל שמנת לבישול
  • מלח
  • פלפל
  • אגוז מוסקט
  • 2 ליטר מים
  • להגשה – פרמזן או פקורינו מגורדת
  • בצל ירוק קצוץ דק

  1.  פורסים את הבצלים, הכרישה, השום והפטריות לרצועות דקות
  2. בסיר גדול מחממים את שמן הקוקוס ומטגנים בצל, שום וכרישה עד להזהבה
  3. מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד להזהבה קלה וצמצום הנוזלים
  4. מתבלים היטב במלח, פלפל ואגוז מוסקט טחון (כמובן לטעום ולתקן תיבול)
  5. מוזגים לסיר מים רותחים ומבשלים עד לרתיחה.מוסיפים פנימה את קמח הפולנטה, מערבבים היטב ומעבירים לאש נמוכה יחסית. מבשלים כארבעים דקות, בסופן מוסיפים פנימה שמנת לבישול ומבשלים עוד כעשר דקות
  6. מגישים את המרק בקערה, מפזרים מעל בצל ירוק קצוץ ומעט גבינה מגורדת בתאבון