mako
פרסומת

ניוקי ללא גלוטן

נשארו לכם שאריות אורז? קבלו הברקה: שיינא גרשוביץ במתכון מפתיע שגם יעזור לכם להימנע מבזבוז מזון, גם דורש רק שלושה רכיבים והוא גם פינוק אמיתי ללא גלוטן

שיינא גרשוביץ
מגזין שופרסלבחסות שופרסל green
פורסם:
ניוקי ללא גלוטן של שיינא גרשוביץ
צילום: שיינא גרשוביץ
הקישור הועתק

לקחתי על עצמי שנה שעברה לצמצם כמה שיותר פסולת. בעיקר באוכל. כי הייתי מאסטרית בלהכין כמויות אבל לא לדעת מה לעשות עם השאריות. היום אני סוגרת שנה שלמה של תחושת ניצחון ביצירתיות שהצלחתי ליישם לעצמי, במטבח ובחיים שלי.

עכשיו קחו מתכון מהמם לניוקי שעשוי מ…. שאריות אורז! אבל אל תספרו.

לניוקי

  • 3 כוסות אורז מבושל (כל אורז)
  • חלמון ביצה
  • חצי כפית מלח

לרוטב:

  • שליש כוס רסק עגבניות (השתמשתי בשל green)
  • שליש כוס נוזל קוקוס

להגשה:

  • גבינה
  • בזיליקום

  1. טוחנים בבלנדר את כל מרכיבי הניוקי עד למרקם של בצק (אם יש צורך וזה דביק מדי: מוסיפים עוד אורז בהדרגה או כל סוג קמח)
  2. נשמן את הידיים כדי שלא יידבק לידיים ונרדד לצורת נחש
  3. חותכים לאורך ומטגניםעד שזה משחים
  4. מוסיפים את מרכיבי הרוטב ומערבבים עד שהרוטב מעט מצטמצם
  5. נניח בקערה ונפזר מעל כל סוג גבינה/בזיליקום
פרסומת