מתוק ומרענן: מתכונים מנצחים לארטיקים ביתיים
אחרי חורף מבלבל ופסח סגרירי, נראה שהאביב הישראלי סוף סוף כאן, עם מזג אוויר חם שלא יבייש גם את אמצע אוגוסט. ומה עושים כשכל כך חם בחוץ? אוכלים ארטיקים כמובן. ריטה גולדשטיין עם שני מתכונים מעולים לארטיקים ביתיים, מתוקים ומאוזנים מרכיבים איכותיים

פורסם:

ארטיק יוגורט, טחינה, חמאת בוטנים וסילאן

ל-4 ארטיקים של 60 מ"ל כל אחד:
- 240 מ"ל יוגורט עזים (אפשר גם יוגורט רגיל, מה שאוהבים)
-
4 כפות טחינה גולמית
-
3 כפיות חמאת בוטנים עם או בלי שברי בוטנים
-
סילאן כמה שאוהבים (כ-2-3 כפות)
- מערבבים היטב את הטחינה הגולמית עם היוגורט וחמאת הבוטנים
- מזלפים סילאן בעדינות ומקפלים אל תוך התערובת על מנת שיישמרו הבדלי הצבע בין התערובת המקורית לסילאן
- מקפיאים בתבניות לשמונה שעות
- לאחר שמוציאים את הארטיק מהתבניות ניתן לצפות בשברי בוטנים קלויים או פולי קקאו מרוסקים
פרסומת
ארטיק בננה, תמר, אוכמניות

ל-4 ארטיקים של 60 מ"ל כל אחד:
-
1 בננה בשלה
-
2 תמרים ללא חרצן
-
1/2 כוס משקה קוקוס אורז או כל חלב צמחי שאוהבים
-
3 כפות אוכמניות קפואות שמפשירים קודם במעט מים
פרסומת
-
מניחים את כל הרכיבים בכוס של הבלנדר וטוחנים היטב
-
מוזגים לתבניות ומקפיאים לשמונה שעות
-
אחרי ההקפאה, ניתן לצפות את הארטיק בשבבי קוקוס או בשברי שקדים מולבנים
מצאתם טעות לשון?


