mako
פרסומת

מטבל אבוקדו מנטה ויוגורט

איך משדרגים את המצה? אם תשאלו את ריטה גולדשטיין כל מה שמצה צריכה זה מטבל ירוק ומרענן, והרבה ממנו. מטבל אבוקדו מנטה ויוגורט בעל טעמים עזים ומרקם קרמי מושלם, שתרצו לאכול גם אחרי החג

ריטה גולדשטיין
פורסם:
מטבל אבוקדו של ריטה גולדשטיין
צילום: ריטה גולדשטיין
הקישור הועתק

מצה היא נושא קצת יבש לטעמי ולכן אני תמיד משדכת לה המון ממרח, ואחד כזה שיהיה מרענן. ממרח האבוקדו הזה עונה בדיוק על זה: הוא עז טעמים, מרענן מאוד בגלל המנטה הארומטית והיוגורט, והתוצאה עשירה ומספקת. בעיני עכשיו זאת גם העונה הכי טובה של האבוקדו, הם בשיאם, וכך גם המנטה שמתפרצת בגינה (אפשר גם לגדל באדנית בבית והיא שווה פי כמה מהנענע). הקומבינציה בין מנטה לאבוקדו לצ׳ילי, הלימון והיוגורט יוצרת ממרח חרפרף, קרמי שנהדר על מצה או כמטבל גם אחרי פסח.

  • 1 אבוקדו גדול ובשל

  • 1 שן שום

  • חצי כפית צ׳ילי

  • רבע כוס עלי מנטה טריים ושטופים (אפשר גם נענע אבל מומלץ מנטה שהיא מרעננת ועדינה יותר)

  • כף גדושה יוגורט בקר בסגנון יווני

  • מלח גס לפי הטעם

  • מיץ מחצי לימון

  • מצות קמח מלא של שופרסל green

  1. במעבד מזון כותשים יחד את השום, האבוקדו והמנטה לממרח קרמי וחלק

  2. מוסיפים את מיץ הלימון, המלח והצ׳ילי וכותשים שוב לאיחוד

  3. טועמים ואם מלוח מדי או חריף מדי מגדילים את כמות היוגורט

  4. מוסיפים את היוגורט וכותשים עוד עד לממרח חלק

  5. מתקנים תבלון אם צריך ומורחים

  6. נהנים בחג ולא רק!