סלט תפוחי אדמה רוסי
אצל ריטה גולדשטיין במשפחה אין חג בלי סלט תפוחי אדמה, לכבוד דייט הבישולים החגיגי שלה עם תומר אומנסקי ויונית צוקרמן היא הכינה את סלט האוליבייה המפורסם בגרסה משלה עם אפונה טרייה מהגינה, ביצי משק וטוויסט של טונה בעישון קר


-
3 תפוחי אדמה גדולים
-
2 גזרים
-
חופן אפונת גינה (או קפואה)
-
צרור שמיר
-
פרוסה יפה של טונה בעישון קר (אפשר להחליף בעוף או נקניק, אבל לא כדאי)
-
2-3 מלפפונים חמוצים קטנים
-
חופן צלפים (לא חובה)
-
1 בצל לבן
-
2-3 ביצים קשות
לרוטב:
-
5 כפות מיונז green
-
2 כפות חומץ בן יין לבן
-
2 כפות חרדל חלק
-
מלח ופלפל
-
לרוטב: מערבבים בקערה את המיונז עם כף אחת של חרדל וחומץ ולערבב לתערובת חלקה, ממליחים ומפלפלים לפי הטעם. מוסיפים עוד חרדל וחומץ עד לאיזון טעמים שאוהבים
-
לסלט:מבשלים במים רותחים עם מלח את תפוחי האדמה כעשרים דקות חצי שעה עד שסכין עוברת דרך התפוד בקלות
-
בסיר נפרד מבשלים את הגזרים כעשרים דקות (אפשר לקלף אותם ביתר קלות אחרי הבישול והצינון)
-
מבשלים ביצים קשות כ-8-10 דקות במים רותחים עם מלח. מצננים את הרכיבים המבושלים וחותכים לקוביות
-
חותכים לקוביות קטנות גם את יתר הרכיבים (אפונה להכניס בשלמותה). מערבבים בעדינות ומגישים אחרי כשעתיים במקרר



