mako
פרסומת

קרקרים קראנצ'ים ללא גלוטן

רחלי קרוט במתכון לקרקרים מלוחים ממכרים שמתפצחים בפה עם אקסטרה קראנצ'יות והם אפילו טבעוניים ובלי גלוטן בכלל. כל מה שצריך זה מטבל טוב ליד, ואתם מסודרים

רחלי קרוט
מגזין שופרסלבחסות שופרסל green
פורסם:
קרקרים ללא גלוטן של רחלי קרוט
צילום: רחלי קרוט
הקישור הועתק

קרקרים אקסטרה קראנצ'יים בלי טיפת גלוטן! ואתם כבר מכירים אותי, אני מאוהבת בקרקרים טובים, ואלה? וואו וואו. באמת וואו. מלוחים במידה, משובצים בשומשום ומתפצחים בפה ברוב שהם קראנצ'יים. ומה תגידו שהם בלי גלוטן? מדהים. תזכרו מי המליצה לכם על תערובת הקמחים החדשה של גרין כי היא הולכת לככב במטבח שלכם.ן. ואל תשכחו להכין גם סלסה חריפה-מתקתקה. אתם תתאהבו בשילוב.

  • 1 ו-1/2 כוסות תערובת להכנת לחם כהה ללא גלוטן green
  • 1 כף מייפל או סילאן או סוכר
  • 3/4 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 4 כפות שמן זית
  • 1/2 כוס מים
  • 1/3 כוס שומשום מלא או רגיל
  • 2 כפות שומשום שחור – לא חובה

  1. בקערה בינונית שמים את כל המצרכים ומערבבים עד שנוצר בצק רך ואחיד. אם הבצק מאוד דביק אפשר להוסיף 2 כפות תערובת קמח נוספות
  2. מחממים תנור ל-170 מעלות. מעבירים את הבצק לנייר אפייה מקומח בתערובת הקמח ומקמחים גם למעלה. מניחים מעל עוד נייר אפייה ומרדדים את הבצק שנמצא בין 2 ניירות האפייה עד לקבלת יריעת בצק דקה דקה. חשוב שהרידוד יהיה אחיד אחרת חלק מהבצק ישרף בזמן שחלק אחר לא יהיה מוכן
  3. מעבירים את נייר האפייה התחתון, עם הבצק עליו, לתבנית תנור וחותכים את הבצק לקוביות בהתאם לגודל הקרקרים שאתם רוצים
  4. אופים במשך 30 דקות ומדי פעם מציצים ואם יש קרקרים בצדדים שכבר מוכנים וקיבלו צבע חום מוציאים אותם החוצה וממשיכים לאפות את השאר
  5. שוברים לקרקרים בהתאם לחיתוך שלכם, מצננים ושומרים בקופסה סגורה על השיש