mako
פרסומת

תפוחי אדמה ברוטב שמנת וערמונים בתנור

גם אם ויתרתם על המדורה השנה, זו לא סיבה לוותר על תפוחי אדמה. רחלי קרוט במתכון תפוחי אדמה עם רוטב עשיר של שמנת וערמונים

רחלי קרוט
מגזין שופרסלבחסות שופרסל green
פורסם:
תפוחי אדמה ברוטב שמנת וערמונים בתנור
צילום: רחלי קרוט, none
הקישור הועתק
ל"ג בעומר זה תמיד זכרונות של טעמים חרוכים, תפוח אדמה במדורה שיוצא מהאש עטוף בנייר כסף מפוחם, עם טעם שקשה לשחזר במטבח.
אם אתם בוחרים לוותר על מדורה, תוכלו להכין בבית מתכון תפוחי אדמה עם רוטב עשיר, שמתאים לחג או סתם לארוחת ערב טעימה במיוחד.

  • 6 תפוחי אדמה קלופים
  • 20 גרם חמאה או שמן זית green
  • 6-7 שיני שום קלופות
  • 1 שקית ערמונים בוואקום green
  • כפית שטוחה מלח
  • מעט פלפל שחור
  • עלי טימין
  • 1 מיכל שמנת לבישול או שמנת להקצפה או קרם קוקוס

  1. חותכים את תפוחי האדמה לקוביות בגודל 2 ס"מ
  2. פורסים את שיני השום וקוצצים גס את הערמונים
  3. במחבת רחבה מטגנים את השום והערמונים במשך 2 דקות
  4. מוסיפים שמנת, מלח, פלפל וטימין ומבשלים 5 דקות
  5. מוסיפים את תפוחי האדמה ומבשלים יחד במשך רבע שעה
  6. מעבירים לכלי שמתאים לתנור ואופים במשך חצי שעה ב-200 מעלות עד לקבלת צבע זהוב