מאז ומעולם ארטיק אבטיח (וגם ארטיק משמש) היה האהוב עלי. משהו בשילוב הצבעים, בטעם הכל כך אופייני של הקיץ ובעובדה שהוא צבע את השפתיים בצבע דובדבן עדין, הפכו אותו לגמרי לפייבוריט. כל כך אהוב שהחלטתי להכין לו גרסה ביתית שמחה ובריאה. כזאת שיש בה פירות טריים, מי קוקוס ויוגורט. זהו. בלי צבעי מאכל, בלי תוספות לא מזוהות.

  • 2 כוסות אבטיח ללא גרעינים
  • 1/2 כוס פטל אדום או דובדבנים או תותים - עדיף קפואים
  • 1/3 כוס מי קוקוס  green
  • 1 גביע יוגורט טבעי 3%
  • 2 כפות דבש או מייפל green
  • 1-2 קיווי ירוק או צהוב, קלוף

ארטיק אבטיח ביתי (צילום: רחלי קרוט)
צילום: רחלי קרוט

  1.  במעבד מזון שמים אבטיח, פטל ומי קוקוס וטוחנים לקבלת מרקם חלק. טועמים ואם יש צורך מוסיפים מעט דבש או מייפל
  2. ממלאים עד 3/4 גובה תבנית הארטיקים ומעבירים למקפיא לשעה לפחות
  3. בינתיים מערבבים יוגורט עם 1-2 כפות דבש או מייפל. ממלאים 1 ס"מ של יוגורט מעל שכבת האבטיח עם הפטל ומחזירים למקפיא לשעה
  4. טוחנים את הקיווי וממלאים עד לסף תבנית הארטיקים. מחזירים למקפיא ללילה שלם
  5. מחלצים ונהנים

מתכון לקוקילדה אבטיח>