mako
פרסומת

רושטי תפוחי אדמה וערמונים

אחרי שבוע שלם של לביבות וסופגניות עתירות שמן, הגיע הזמן לקצת איזון, אז לכבוד יומו האחרון של החג קבלו את המתכון של עומר מילר לרושטי – מעין לביבה ענקית, אפויה בתנור

פורסם:
רושטי של עומר מילר
צילום: עומר מילר
הקישור הועתק

מבין כל מתכוני לביבות החנוכה היה בא לי לגוון, גם מבחינת צורה, גם מבחינת טעמים וגם מבחינת הגשה ולקחת את החג לכיוון פחות מטוגן.

אז הלכתי על רושטי ערמונים - דומה בטעמים ונראות ללביבות אבל קצת אחרת, טעים אש ועם הרבה פחות שמן. 

  • קילו תפוחי אדמה, קלופים ומגוררים גס

  • 1/2 כוס שמן זית green

  • 5 ביצים גדולות

  • 1 כף מלח

  • 1 כף פלפל שחור

  • 1 שקית ערמונים green

  1. מחממים תנור על 220 מעלות
  2. לוקחים שתי קערות, באחת, מערבבים ביצים, שמן, ערמונים קצוצים ותבלינים. בשנייה מניחים את תפוחי האדמה המגוררים
  3. יוצקים על התפוחי האדמה המגוררים
  4. מערבבים היטב
  5. מרפדים אינגליש קייש בנייר אפייה ויוצקים הכל פנימה
  6. מכסים בנייר אפייה ונייר כסף
  7. אופים שעתיים
  8. מוציאים, פורסים ומגישים - בתיאבון!