רושטי תפוחי אדמה וערמונים
אחרי שבוע שלם של לביבות וסופגניות עתירות שמן, הגיע הזמן לקצת איזון, אז לכבוד יומו האחרון של החג קבלו את המתכון של עומר מילר לרושטי – מעין לביבה ענקית, אפויה בתנור
פורסם:

מבין כל מתכוני לביבות החנוכה היה בא לי לגוון, גם מבחינת צורה, גם מבחינת טעמים וגם מבחינת הגשה ולקחת את החג לכיוון פחות מטוגן.
אז הלכתי על רושטי ערמונים - דומה בטעמים ונראות ללביבות אבל קצת אחרת, טעים אש ועם הרבה פחות שמן.
-
קילו תפוחי אדמה, קלופים ומגוררים גס
-
1/2 כוס שמן זית green
-
5 ביצים גדולות
-
1 כף מלח
-
1 כף פלפל שחור
-
1 שקית ערמונים green
- מחממים תנור על 220 מעלות
- לוקחים שתי קערות, באחת, מערבבים ביצים, שמן, ערמונים קצוצים ותבלינים. בשנייה מניחים את תפוחי האדמה המגוררים
- יוצקים על התפוחי האדמה המגוררים
- מערבבים היטב
- מרפדים אינגליש קייש בנייר אפייה ויוצקים הכל פנימה
- מכסים בנייר אפייה ונייר כסף
- אופים שעתיים
- מוציאים, פורסים ומגישים - בתיאבון!
מצאתם טעות לשון?


