אני אוהב סלטים המבוססים על עלי סלט, אבל לא רק.

נתחיל רגע מהעלים. סלט עלים נבחן באופן ברור על פי פריכות ורעננות העלים. הסלט צריך "לעמוד" בשל הטריות של העלים ואת הרוטב לסלט זולפים, בעדינות ממש רגע לפני הגשתו לסלט, מה שמבטיח שהסלט אכן ישאר רענן ופריך.

לסלט הפעם הוספתי סלקים אפויים, גבינת מוצרלה וויניגרט רימונים נהדר.

  • תערובת עלי סלט לבחירתכם

  • 4 סלקים קטנים וטריים

  • כדור מוצרלה

  • 2 כפות פיסטוקים קלויים

לויניגרט:

  • 5 כפות שמן זית green

  • כף סירופ מייפל green

  • 2 כפות חומץ בלסמי

  • כף רכז רימונים

  • 2 כפות מיץ לימון

  • כף ג'ינג'ר מגורד דק

  • מלח, פלפל גרוס

  • מעט שבבי צ'ילי חריפים

  1.  עוטפים את הסלקים בנייר כסף ואופים בחום של 180 מעלות, כשעה, עד שהם רכים. מקררים מעט, קלופים וחותכים לאורך לשש פרוסות

  2. מערבבים את חומרי הויניגרט בקערית לתערובת אחידה

  3. מערבבים את הסלקים החתוכים עם מחצית מהרוטב

  4.  מסדרים על צלחת גדולה את העלים והסלקים לסירוגין

  5. בוצעים את המוצרלה לשניים ומניחים במרכז, מפזרים מעל פיסטוקים קלויים, מזלפים את שאר הויניגרט על הסלט ומגישים

אהרוני עם מתכונים מאוזנים שמכינים בקלות>