תבשיל עוף ופירות יבשים של אהרוני
פירות יבשים זה לא רק לקינוחים ויכולים להשתלב נהדר גם בלא מעט תבשילים. לכבוד ט"ו בשבט שף ישראל אהרוני במתכון לתבשיל עוף משפחתי עם המון פירות יבשים. מתקתק-חריף ועז טעמים
פורסם:

- 8 שוקי עוף
- מלח, פלפל גרוס
- 6 כפות שמן זית
- 2 בצלים סגולים חתוכים לשמונה פלחים כל אחד
- 3 שיני שום קצוצות
- כף ג'ינג'ר שופרסל green קצוץ
- חצי פלפל ירוק חריף
- 2 גזרים קלופים פרוסים
- כף גרגירי כמון שלמים
- 2 מקלות קינמון
- 6 תרמילי הל
- 8 תאנים יבשות
- 8 משמשים יבשים
- חצי כוס צימוקים
- חצי כוס דובדבנים מיובשים
- 2 כפות סילאן
- 2 כפות חומץ בלסמי
- 4 כוסות מים
- 3 עלי דפנה
- מלח
- פלפל גרוס
- ממליחים ומפלפלים את השוקיים. מחממים את השמן הסיר רחב ושטוח, מטגנים וצורבים את השוקיים עד שהן שחומות
- מוציאים מהסיר. מוסיפים לסיר את הכמון, קינמון הבצל, שום, ג'ינג'ר, גזר ופלפל חריף ומטגנים תוך עירבוב כחמש דקו,
- מוסיפים את הפירות היבשים, מערבבים רגע
- מוסיפים את כל שאר החומרים, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כ 45 דקות
מצאתם טעות לשון?



