mako
פרסומת

פסטה עם זוקיני ולימון

שף ישראל אהרוני במתכון חגיגי לכבוד יום הפסטה הבינלאומי, עם מינימום מרכיבים, מינימום התעסקות והמון טעם

פורסם:
פסטה זוקיני ולימון של אהרוני
צילום: ישראל אהרוני
הקישור הועתק

יום הפסטה דורש מתכון וזהו מתכון בדיוק עם סוג הפסטה שאני אוהב. מינימום מרכיבים, מינימום טיפול, בישול קצר ומדוייק, ככה שכל מרכיב בה שומר על טעמיו ומרקמיו.

  • חבילת פסטה פנה אורגנית של green

  • 6 כפות שמן זית green

  • 3 שיני שום - פרוסות

  • 8 עלי מרווה

  • 3 זוקיני חצויים ופרוסים

  • מלח, פלפל גרוס

  • מיץ וקליפה מגורדת מלימון אחד

  • חופן עלי בזיליקום טריים

  • גבינת מוצרלה

  1. מבשלים את הפסטה בהרבה מי מלח רותחים עד שהיא עשויה ומסננים
  2. בזמן הזה מחממים את השמן, שום ומרווה בסיר רחב ושטוח
  3. מוסיפים את הזוקיני, ממליחים ומפלפלים ומוסיפים את קליפת הלימון. מטגנים תוך עירבוב כשלוש דקות
  4. מוסיפים את הפסטה המסוננת ומערבבים כדקה. מוסיפים את מיץ הלימון, מערבבים פנימה את עלי הבזיליקום ומבשלים עוד דקה
  5. מעבירים לצלחת, מפזרים מעל קרעי מוצרלה ונהנים