mako
פרסומת

פסטה אלפרדו אפויה

בשבועות, מנות פסטה מושחתות הן בגדר חובה על שולחן החג, אבל מה עושים כשרוצים לשמור על איזון? מכינים את המתכון המטורף הזה של שיינא לפסטה אפויה טבעונית וללא גלוטן ב-5 מרכיבים בלבד

שיינא גרשוביץ
מגזין שופרסלשופרסל green
פורסם:
פסטה אלפרדו אפויה של שיינא גרשוביץ
צילום: שיינא גרשוביץ
הקישור הועתק

יש קלאסיקות של שבועות שאפשר לאכול בכיף לאורך כל השנה, רק שהרבה פעמים קשה למצוא אלטרנטיבות מתאימות לחג ללא גלוטן. ועוד יותר קשה לעמוד בפיתוי של כל הפחמימות עתירות הגלוטן על שולחן החג…

בעזרת ספגטי אורז תירס של שופרסל green יצרתי וריאציה לפסטה אלפרדו שהיא לא רק ללא גלוטן אלא גם טבעונית, והכי חשוב, בניחוח שבועות. 

  • חבילת ספגטי אורז תירס green

  • 2 כוסות נוזל קוקוס (500 מ׳ל)

  • 2 כוסות מים רותחים

  • בצל פרוס 

  • 7 פטריות פרוסות

  • חופן גבינה צהובה טבעונית

  1. נטגן את הבצל והפטריות עם מלח עד שהם נהיים שחומים
  2. נוסיף את נוזל הקוקוס ונמשיך לבשל עד שמצטמצם מעט (2 דקות)
  3. נשבור את הספגטי ונניח בתבנית שמותאמת לתנור
  4. נשפוך את הרוטב על הספגטי ונוסיף את המים
  5. נערבב ולבסוף נפזר את הגבינה הצהובה על הפסטה
  6. נכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך חצי שעה, תוך כדי נפתח ונערבב (אפשר תמיד להוסיף עוד מים)