mako
פרסומת

אורז פרסי עם פירות יבשים

רגע לפני הפסח שיינא גרושביץ נפגשה עם השף ישראל אהרוני שלימד אותה להכין את האורז הכי חגיגי שיש בגרסה מיוחדת לפסח

ושיינא גרשוביץ
מגזין שופרסלבחסות שופרסל green
פורסם:
אורז פרסי עם פירות יבשים של אהרוני
צילום: ישראל אהרוני
הקישור הועתק

אורז פרסי עם פירות יבשים מושלם לחג!
היום למדתי להכין מנה מסורתית מהמאסטר – שף ישראל אהרוני, ואני חייבת לציין שזו בין המנות הכי קלות ומיוחדות שאפשר להכין לחג הקרב ובא עלינו לטובה.

  • 2 וחצי כוסות אורז שטוף היטב

  • רבע כוס שמן זית

  • מלח, פלפל גרוס

  • חצי כפית כורכום

  • חצי כוס צימוקים

  • חצי כוס דובדבנים מיובשים

  • 8 משמשים יבשים חתוכים לרבעים

  • כף תימין יבש 

  • כף רוזמרין יבש

  • 2 כפות פטרוזיליה יבשה

  1. מבשלים את האורז בהרבה מי מלח 8 דקות. מסננים ושוטפים במים קרים

  2.  מערבבים שליש מהאורז המבושל למחצה עם מלח, פלפל והכורכום

  3.  את שאר האורז מערבבים עם כל שאר המצרכים

  4. שמים את השמן בסיר, מוסיפים את שליש האורז עם הכורכום ומהדקים יפה אל תחתית הסיר. מטגנים על להבה בינונית כשלוש דקות

  5.  מוסיפים את שאר האורז באופן חופשי ולא מהודק

  6. מוסיפים חצי כוס מים, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה מאד שעה בדיוק

  7. מכבים את האש, מחכים עשר דקות

  8. מוציאים את האורז לצלחת ואת פיסות התחתית הפריכה מפזרים מעל