mako
פרסומת

פאי רועים הפוך

מנה עיקרית מרשימה וחגיגית, מורכבת משכבות של תפוחי אדמה ובשר, שתהפוך בקלות לכוכבת של שולחן החג שלכם

מגזין שופרסלשופרסך green
פורסם:
פאי רועים
צילום: בבושקה הפקות
הקישור הועתק

 

    • 4 תפוחי אדמה מבושלים  
    • 2 בצלים קצוצים 
    • 500 גרם בשר בקר טחון אנגוס 
    • 1 כפית מלח 
    • 1 כפית פלפל לבן
    • 1/2 כוס מים
    • 1 כפית כמון
    • 1 כף אבקת מרק בטעם עוף
    • 2 כפות שמן זית

    לציפוי:

    • 1/2 כוס טחינה אורגנית green
    • 1/2 כוס מיץ לימון
    • 1/2 כוס מים

  1. מטגנים את הבצלים עם 2 כפות שמן זית ומלח
  2. מוציאים חצי כמות מהבצל המטוגן ומוסיפים למחבת את הבשר הטחון ומטגנים במשך 5 דקות
  3. מוסיפים את התבלינים, אבקת המרק ואת חצי כוס המים ומבשלים כ- 5 דקות
  4. מועכים בקערה את תפוחי האדמה, ממליחים ומוסיפים את יתרת הבצל המטוגן
  5. בקערית מערבבים את הטחינה, הלימון והכמון לתערובת אחידה
  6. משמנים תבנית ומשטחים את מחית תפוחי האדמה
  7. מפזרים מעל תפוחי האדמה את הבשר עם המיצים שלו
  8. מערבבים יחדיו את מרכיבי הציפוי ושופכים מעל הבשר
  9. אופים בחום של 180 מעלות כחצי שעה או עד שהטחינה מזהיבה