טרנד הוינטג׳ והיד-שניה הגיע לישראל באיחור של כמה שנים, ותפס תאוצה בעיקר מאז פרוץ הקורונה. מאז, אפשר לראות שיד-שניה היא נחלתם לא רק של מי שמתהדרת באג'נדה סביבתית או חברתית, אלא גם של מי שאוהבת לצרוך מותגי-על ויוקרה במחירים נגישים, כאשר חנויות וינטג׳ ויד-שניה המציעות מותגי-על הפכו לפופולריות מאוד ומיסדו תופעה חדשה.

מעבר לייחודיות שניתן למצוא בחנויות אלה, הן גם מנגישות את הפריטים הנדירים ומאפשרות לכולם ליהנות ממותגים שבעבר רק אנשים עשירים יכלו להרשות לעצמם. המגמה ההולכת וגוברת היא גם תוצר של הרשתות החברתיות, שמאפשרות חשיפה לפריטים שפעם היו חלום רחוק שעיטר בעיקר בלוגריות וסלבס. אבל אם כבר לקנות פריט יוקרה – לכו עם זה עד הסוף ותוודאו שהוא יד-שניה או וינטג׳!

אספתי לכן 7 חנויות וינטג׳ ויד-שניה בהן תוכלו למצוא פרטי יוקרה ומותגי-על נדירים שלא תמצאו בכל מקום:

לוני וינטג'

החנות של לידיה מסינג היא אחת מחנויות הוינטג׳ הוותיקות בארץ המציעה מותגי על ופריטי וינטג׳ שלבשו כוכבות כמו אליזבט טיילור וגרייס קלי. לידיה היתה בעברה רופאה כירורגית, ומצב רפואי גרם לתפנית בחייה – היא פצחה ב״חיים בחדשים״ לדבריה, ופתחה חנות למותגי וינטג׳ יוקרתיים בלבד. את הפריטים הנדירים מביאה לידיה מחו״ל, היא נוסעת בכל יום שישי לפגישות, קונה פריטים במכירות פומביות וסטוקים של חברות כמו שאנל, וחוזרת בראשון (לכן החנות תמיד סגורה בימי ראשון).

בגדי החנות מגיעים לאינספור הפקות אופנה ותצוגות נחשבות בישראל, וזאת בשל האיכות הלא מתפשרת. לא תוכלו למצוא בחנות פריט שמיוצר מבדים סינטטיים, אבל כן תוכלו למצוא פריטים מקוריים מהאוסף של אליזבט טיילור או בגדים מהחנות שבה קונה קייט מידלטון.

איפה? יועזר 6, יפו

מה תוכלו למצוא בחנות? פרטי וינטג׳ יוקרתיים לנשים, מותגי-על, נעלי מותגים ותכשיטי יוקרה.

טווח מחירים: בהתאם לסחורה המתקבלת.

טווח מידות: 34-46

View this post on Instagram

A post shared by Vintage boutique בוטיק וינטג׳ (@lonivintage)

Volver

לפני כשנתיים אורנה שאול, אייקון אופנת ווינטג׳, החליטה לפתוח יחד עם יזמית האופנה שחר אלחנטי עמוד אינסטגרם, במטרה לאפשר גם לקהל הצעיר יותר להכיר את תרבות הוינטג׳. מאז המותג וולוור הפך לשם דבר בתחום.

VOLVER הוא בית האופנה למותגי על וינטג׳, שמייבא מאירופה פריטי יוקרה נדירים, מקוריים ומיוחדים, שנמכרים במחירים משתלמים (רבע או שליש מחיר ממחירו המקורי של הפריט). המותג פתח שואו רום בתל אביב, ובקרוב יושק אתר בו יופיעו כל שיתופי הפעולה של המותג בין היתר עם בלוגריות אופנה, סלבס, הפקות אופנה ושערים.

בוולוור תוכלו למצוא פריטים מקוריים ונדירים המככבים בסדרות האופנה הכי נצפות: ״סקס והעיר הגדולה״ ו״להמציא את אנה״.כלל הפריטים בחנות נבחרים בקפידה ומשתייכים למותגי העל הנחשקים ביותר ביניהם: גוצ׳י, פראדה, שאנל, דיור, לואי ויטון, ברברי, פנדי, סאן לורן, בלנסיאגה, ג׳יבנשי, הרמס ועוד.

איפה? שואו רום הפלך 4, תל אביב ובאינסטגרם volver_shop@

מה תוכלו למצוא בחנות? בגדי יוקרה ומותגי על וינטג׳ לנשים, אקססוריז ותכשיטים

טווח מחירים: 500-4,000 ש״ח (ייתכנו פריטים בעלות נמוכה או גבוהה יותר)

טווח מידות: רחב מאוד ובהתאם לסחורה

View this post on Instagram

A post shared by VOLVER (@volver_shop)

Timeless  

בוטיק הווינטג' של הסטייליסטית ודוגמנית-העל מיקי ממון, הוא צוהר לסגנון העל-זמני שלה. ממון מציגה פריטי וינטג' איכותיים של בתי יוקרה כמו סלין ופראדה, לצד פריטי וינטג' בסגנון אלגנטי, אקלקטי, נצחי ונוטף שיק. את הפריטים בבוטיק הביתי שלה היא מייבאת משווקים ברחבי הארץ והעולם (פריז, איטליה, לונדון ועוד) וגם מאנשים פרטים. היא לא קונה במסות ובוחרת בקפידה כל פריט שנכנס לחנות. אחד הדגשים הכי חשובים מבחינתה הוא הטקסטיל של הבגדים, האיכות והתפירה המוקפדת, לכן בבוטיק שלה תוכלו למצוא פרטי יוקרה ומותגים לצד וינטג׳ אמיתי משנות ה-30 וה-90.

מיקי עבדה ברחבי העולם עם גדולי המעצבים כמו איב סאן לורן, גוטייה, גליאנו ועוד, אשר הטביעו את חותמם על סגנונה האישי.  אבל האהבה של מיקי- דור שני לאוהבי וינטג׳ ויד-שניה - התחילה עוד בילדותה כאשר הייתה משוטטת עם אמה בשווקים באנגליה ובארץ, והתרפקה על טקסטיל בוכרי בבית סבתה.

מיקי מאמינה במציאת הקול האישי דרך הבגד, ולכן כשתבקרו בבוטיק שלה תהנו משירות סטיילינג שמשלב פריטי יוקרה, וינטג׳ ויד-שניה אופנתיים המותאמים באופן אישי.

איפה? רוקח 144, רמת גן (הגעה בתיאום מראש)

מה תוכלו למצוא בחנות: בגדי נשים, נעליים, אקססוריז, תכשיטים וכו׳

טווח מחירים: 100-3,000 ש״ח

טווח מידות: 36-42

View this post on Instagram

A post shared by TIMELESS VINTAGE בוטיק (@mickymamon_timelessvintage)

One peace of a kind

הכל התחיל בתור תחביב של לורן שיין, בלוגרית שאהבה להסתובב בחנויות יד-שניה בארץ ובעולם ולחפש מציאות. עם הזמן, מצאה יותר ויותר פריטים שווים שלא במידה שלה והרגישה פספוס שמישהי אחרת לא תהנה מהם. בעקבות כך, פתחה לפני כ-4 שנים את עמוד האינסטגרם של המותג דרכו ביצעה מכירות, דבר שבאותה תקופה לא היה נפוץ במיוחד. היא לא ציפתה לאפקט הגדול שהעמוד יצר והיום הוא התגלגל להיות העסק העיקרי שלה.

בנוסף לסיבובי שווקים וליקוטים באירופה, הפריטים מגיעים לחנות בקונסיגנציה מנשים פרטיות שפותחות את ארונן. כל פריט עובר מבדקי אותנטיות וטיב איכות ומתקבלים לחנות רק ׳פיסים׳ מעניינים עם סיפור. ללורן חשוב שהפריטים יהיו יפים, איכותיים ומקוריים, והיא בוחרת בקפידה רק את הפריטים שמייצגים את סגנון החנות. בחנות תוכלו למצוא מותגי-על בלבד כגון: הרמס, שאנל, גוצ׳י, איב סאן לוקן, פנדי וכו׳.

הפריטים מתומחרים לרוב במחיר נמוך יותר בכ- 50%-70% מהמחיר המקורי שלהם.

איפה? באינסטגרם  

מה תוכלו למצוא בחנות? בעיקר אקססוריז, תיקים, מעט פרטי וינטג׳ לנשים ונעליים.

טווח מחירים: 200-12,000 ש״ח

טווח מידות: S - L

One peace of a kind, וינטג' יוקרה (צילום: לורן שיין)
צילום: לורן שיין

חנויות יד שנייה שתורמות לקהילה>>

חנויות הוינטג' שחייבים להכיר>>

Dream closet

לפני כשנתיים וחצי הקימה שי נתנזון עסק להשכרה של פרטי יוקרה ווינטג׳ לאירועים, כשהופסקו האירועים בעקבות התפרצות הקורונה, ההשכרה התחלפה במכירת פריטים שמיועדים גם ליום יום.

נתנזון מחוברת לעולם האופנה, עובדת בו מגיל 14 ורואה באופנה אמנות. היא ניהלה את סניף פקטורי 54 בנמל ת״א וחנויות אופנה נוספות וצברה ניסיון כמו גם פרטי יוקרה מטיולים בחו״ל ומקומות בהם עבדה. בהתחלה הפריטים בעסק הגיעו מארונה הפרטי, וכשהבינה את הפוטנציאל והביקוש של פריטי וינטג׳ ומותגי-על, לקחה את האהבה צעד קדימה. את הפריטים היא מביאה מספקים מחו״ל: יפן, צרפת, לונדון, ועוד. באתר שלה ניתן למצוא רק מותגי-על ויוקרה ביניהם: גוצ׳י, לואי וויטון, פראדה, ברברי, ורסאצ׳ה ועוד, כשהדגש הוא על פריטי וינטג׳ של אותם מותגים. באתר תוכלו למצוא גם תכשיטי וינטג׳ מקוריים.

איפה? https://laylaestherjewelry.co.il/

מה תוכלו למצוא בחנות? פרטי וינטג׳ ומותגי על לנשים, אקססוריז, נעליים ותכשיטים.

טווח מחירים: 300-10,000 ש״ח.

טווח מידות: S - L

View this post on Instagram

A post shared by Dream Closet (@dreamcloset.se)

Outside society

אאוטסייד סוסייטי פועלת מזה כעשור. את הרעיון לעסק קיבל אריאל מקס לוי בעת שיטוטיו בחנויות צדקה בלונדון, באותה נסיעה הביא איתו חזרה מזוודה עם חולצות כדורגל נדירות שמצא ומכר בארץ.
בשנים האחרונות המותג מתמחה במסחר ובשיווק פריטי יוקרה בביקוש גבוה, אבל לא רק. היתרונות של Outside society הם בקשרים הגלובליים הרבים של המותג הנטועים עמוק בליבה הפועם של תעשיית האופנה העולמית המאפשרים גישה לפריטי ארכיון ו״דרופים״ שלאחרים אין, וזאת בנוסף למומחיות והידע בדבר אותנטיות הפריטים והערכות שוויים. בעולם רווי בחיקויים, המצרך המבוקש ביותר הוא אמון, ואם רכשתם ב- Outside society, תהיו בטוחים שרכשתם פריט ראוי ומקורי. בחנות תוכלו למצוא מותגי-על כמו פראדה, בלנסיאגה,סטון איילנד ועוד.

איפה? ברזילי 2, תל אביב

מה תוכלו למצוא בחנות? בגדי נשים וגברים, נעליים ואקססוריז

טווח מחירים: 100-5000₪

טווח מידות: רחב מאוד ובלתי מוגבל

View this post on Instagram

A post shared by O U T S I D E S O C I E T Y (@outside.society)

Forget me not

לפני 15 שנה, כשהייתה בת 16, נסעה תבל שטיינבאך פרוינד לטיול משפחתי בניו יורק והגיעה בפעם הראשונה להאנגר ענק בברוקלין של בגדי וינטג' ויד שניה. היא יצאה משם עם פריטים שבילו אצלה בארון במשך כמה שנים טובות. מאז לכל מקום אליו נוסעת בעולם, היא מוציאה רשימה של שווקי פשפשים וחנויות וינטג' ששווה לבקר בהן, ויוצרת אוסף של פריטים נדירים מכל מיני פינות בעולם.

הרעיון להקים חנות לפרטי וינטג׳ הגיע בראש ובראשונה מתוך הרצון להעביר הלאה את תחושת הייחודיות, ובאתר שלה הכל נבחר בקפידה בדגש על ייחודיות. תוכלו למצוא שם פריטים רבים שנכנסים לקטגוריית מותגי-על כגון: ג׳יבנצ׳י, קלואה, איב סאן לורן ועוד, וזאת מתוך החיבור של תבל להיסטוריה של בתי האופנה הגבוהים, לסיפורים העומדים מאחורי הקמתם והאמנים שייסדו אותם.

בתור מי שלמדה בשנקר לימודי היסטוריה של האופנה, תבל מתעניינת וחוקרת מותגי אופנה, מה השינויים שעברו לאורך השנים וכיצד הגיעו למקום בהם נמצאים היום. באתר שלה תוכלו למצוא גם עשרות מאמרים מרתקים שכתבה על מגוון נושאים שקשורים במותגי יוקרה ובהיסטוריה שלהם.

איפה? https://forgetmenotfashion.com/

מה תוכלו למצוא בחנות? בגדי וינטג׳ לנשים, אופנה עילית, תכשיטים ואקססוריז.

טווח מחירים: 200-2000 ש״ח

טווח מידות: XS-XL

forget me not (צילום: אורלי שטיינבאך )
צילום: אורלי שטיינבאך

 

אור בן עמי היא מייסדת Better Be Second, מעבירה סיורי וינטג׳ ויד-שניה, הרצאות וסדנאות על אופנה מקיימת, תוכל למצוא אותה גם באינסטגרם.