mako
פרסומת

לנצל עד תום: יש מה לעשות גם עם קליפות האבטיח

ה-3 באוגוסט הוא יום האבטיח הבינלאומי, ולכבודו החלטנו לבדוק איך אפשר להימנע מהשלכת קליפות האבטיח לפח ומה כן אפשר לעשות איתן. האמת? הופתענו! הנה 3 שימושים מקוריים במיוחד בקליפות אבטיח

מערכת mako green
מערכת mako green
mako green
פורסם:
אבטיח
צילום: Amanda Lins, unsplash
הקישור הועתק

בזבוז מזון אחראי לכ-10% מפליטות גזי החממה העולמיות, כאשר בישראל בלבד מושלכים מידי שניה כ-2.5 מיליון טון של פסולת מזון, המורכבת משאריות שמוצאות דרכן בפח, מזון שהתקלקל, ומזון שמראש לא מנוצל כמו למשל קליפות של פירות וירקות. אחת הדרכים לצמצם את בזבוז המזון שלנו, היא למצוא דרכים לנצל גם את החלקים האלה, כמו למשל קליפות אבטיח.

אבטיח הוא ללא ספק אחד מסמליו המובהקים של הקיץ הישראלי, אבל מתברר שיש לו יום בינלאומי שחל ממש היום (3.8), ולכבודו נברנו ברשת ובדקנו מה אפשר לעשות עם הקליפות במקום להשליך אותן לפח. התשובות שמצאנו הפתיעו גם אותנו.

אז מה עושים עם קליפות אבטיח?

קודם כל חשוב לציין שאנחנו לא מתייחסים לקליפה החיצונית הירוקה הדקה, אותה אפשר לקלף עם קולפן בקלות, אלא לכל החלק הלבן בשולי האבטיח, שלרוב לא נאכל ומגיע יחד עם הקליפה החיצונית לפח, ממנו מתברר – אפשר להכין לא מעט מטעמים:

1. חמוצים –
אבטיח כבוש או חמוצים מקליפות אבטיח הם קונספט די מוכר, ואפשר למצוא לא מעט מתכונים לכך ברשת. אבל מה שעשתה עם הקליפות משתמשת טיקטוק בשם קריסטין לן, שלעמוד שלה eco.amical – בו היא מעלה טיפים לשמירה על הסביבה – יש יותר מ-135 אלף עוקבים, הצליח להפתיע אותנו.
לן מציעה להכין חמוצים מקליפות האבטיח, אבל בלי כל החלק של לכבוש או להחמיץ. היא פשוט שומרת את המים של המלפפונים החמוצים שנגמרו, ומכניסה לתוך אותה צנצנת של חמוצים קליפות אבטיח חתוכות. את הצנצנת היא מאחסנת במקרר לשלושה ימים – לטענתה חתיכות האבטיח סופחות את הטעמים, ומה שמתקבל מרגיש בדיוק כמו מלפפונים חמוצים. מדובר בטריק אפס פסולת מושלם, או כמו שהיא תיארה את זה "חמוצים בחינם".

2. ריבת אבטיח –

טיפ אחר שמצאנו בעמוד של לן, מציע להכין מהחלקים של האבטיח שלרוב לא נאכלים ריבה. לן מוסיפה לחתיכות האבטיח הלבנות תפוח אחד, קצת לימון וסוכר ומבשלת הכל יחד. לאחר כשעה, היא משתמשת בבלנדר מוט ידני כדי לטחון הכל יחד למרקם של ריבה. את התוצאה, היא מסבירה אפשר למרוח על לחם כמו ריבה או, כמו שעשתה בסרטון, לערבב עם סודה או משקה מוגז אחר במה שלטענתה יוצר מעין 'באבל טי'.

פרסומת

זהו לא המתכון היחיד בטיקטוק לריבת אבטיח ומתכונים שונים מציעים להוסיף דברים שונים לריבה כמו תותים, קינמון, תבלינים, מייפל ועוד.

3. שייק קליפות אבטיח

על שייק אבטיח שמענו כמובן, אבל שייק מקליפות אבטיח זה כבר עניין אחר. הטיקטוקר ארמן אדמג'אן – creative_explained, מספק בסרטונים שלו לא מעט טיפים מפתיעים כמו השימושים לקליפות בננה ששיתפנו כאן שבוע שעבר, אבל מה שהוא עשה עם קליפות האבטיח השאיר אותנו קצת בהלם.

פרסומת

אדמג'אן זרק את קליפות האבטיח כמו שהן – כן עם החלק הירוק, אל הבלנדר הוסיף קצת לימון וקרח וטחן למעין שייק. התוצאה לא נראית מגרה במיוחד, אבל לדבריו מדובר במשקה עשיר במיוחד בסיבים תזונתיים שיטיב עם המטבוליזם שלכם, יפחית את לחץ הדם ויחזק את המערכת החיסונית ועוד.

הצעה אחרת למשקה מרענן על בסיס קליפות אבטיח מצאנו בעמוד קצת פחות ויראלי בשם zerowastestore. בסרטון שלהם, דווקא כן מקלפים את החלק הירוק, רגע לפני שמכניסים את הקליפות הלבנות לבלנדר יחד עם קצת אננס קפוא ומיץ תפוזים וטוחנים. את התוצאה מסננים ושותים.

פרסומת

אלו רק כמה דוגמאות לשימושים האפשריים בקליפות אבטיח, ואם נשארתם עם טעם של עוד נספר לכם שתחת ההאשטאג watermelonrinds# בטיקטוק תוכלו למצוא עוד המון רעיונות, שלא את כולם היינו מנסים בבית.

ואם מיצתם את רעיון האבטיח עם בולגרית, ובא לכם לגוון קצת גם בכל הנוגע לאכילת הפרי עצמו – הנה כמה מתכונים מקוריים במיוחד עם אבטיח, כולל מרק אבטיח של אהרוני, ארטיקים ופיצה.