mako
פרסומת

טיפ צמבו"ז: מה עושים עם הקליפות?

סיימתם לבשל ופח האשפה מלא קליפות? אל תעשו את הטעות הזו. מתברר שלקליפות של ירקות שורש כמו בצל, תפוח אדמה וגזר יש לא מעט שימושים יעילים וטעימים

מערכת mako green
מערכת mako green
mako green
פורסם:
קליפות בפח
אל תזרקו את הקליפות | צילום: yackers1, shutterstock
הקישור הועתק

בכל פעם שאתם מסיימים סשן בישולים הפח שלכם מלא קצוות, שאריות וקליפות של ירקות? מזון שנזרק אחראי על קרוב ל-10% מפליטות גזי החממה העולמיות, אך הרבה מאוד מהפסולת הזו ניתנת להצלה עם תכנון מראש וניצול מיטבי של המזון שלנו.

אחת הדרכים לצמצם את הפליטות שנובעות מפסולת אורגנית, היא כמובן להעביר אותה לקומפוסט בו היא תהפוך לדשן חיוני לגידול צמחים. אך עוד לפני פתרון הקצה הזה, יש לא מעט דברים שאפשר לעשות עם הקליפות:

  • מזון לעציצים – פתחנו ואמרנו שהדבר הכי טוב לעשות עם שאריות מזון שאתם רוצים להשליך לפח הוא להשליך אותן לקומפוסט שם יהפכו לדשן, אבל אם אתם בעניין של לזרז תהליכים ולהשקות את העציצים שלכם בתרופת פלא, יש מי שטוענים שהשריית קליפות הבצל במים ואז השקיית העציצים איתם תזרז את הצמיחה שלהם. אותו דבר אגב, נכון גם לגבי קליפות בננה.