mako
פרסומת

קרעי תפו"א על מצע קרם שקדים

יש תחושה שמקומות בילוי רבים החליפו בשנים האחרונות את הצ'יפס המסורתי בקרעי תפו"א, אבל מה עושים אם בא לכם את זה גם בבית? קבלו מתכון למנה טעימה, מהירה ומרשימה של תפוחי אדמה על קרם שקדים עם בצל ירוק שילך איתם מושלם

פורסם:
תפוא אדמה, קרם שקדים בצל ירוק
תפוא אדמה, קרם שקדים בצל ירוק | צילום: נמרוד סונדרס
הקישור הועתק

המצרכים:

קרעי תפו"א:

  • 5 יחידות תפוח אדמה בינוניים
  • 3 ליטר מים
  • רבע כוס מלח
  • רבע כוס עלי טימין טריים
  • קורט פלפל שחור
  • חצי כוס שמן זית
    3 שיני שום מעוכות

קרם שקדים:

  • 1 כוס שקד קלוף מושרה (12 שעות)
  • 2 כוסות מים
  • 2 כפות חרדל דיזון
  • כפית מלח
  • רבע כפית פפריקה מעושנת

אופן ההכנה:

  1. לתפוחי האדמה: מחממים תנור ל-190 מעלות
  2. מבשלים את תפוחי האדמה עם כל המרכיבים עד לריכוך, מסננים ומקררים
  3. מכינים את שמן השום: מועכים את שיני השום, מכניסים לקערה ומזלפים את השמן לתוך הקערה. מניחים בצד
  4. "קורעים" את תפוחי האדמה , מסדרים במרווח על תבנית עם נייר אפיה, מזלפים מעל את שמן הזית ואופים בתנור ל-40 דקות
  5. לקרם שקדים: מערבלים את כל המרכיבים ביחד בבלנדר
  6. בקערת הגשה מניחים את תפוחי האדמה מעל הקרם, קוצצים בצל ירוק ומפזרים מעל עלי שמיר