בכל שנה אנחנו מבטיחים לעצמינו שאין – השנה זה קורה: השנה אנחנו בשיא הכושר, השרירים יקבלו את מלוא תשומת הלב שלנו, נהיה מהמכורים האלו למכון, נשתה חלבונים, נרוץ מרתון, נרכב, נרים, נכווץ ונמתח, או לפחות נצליח להתמיד בריצה או בפילאטיס. אבל איכשהו השנה עוברת, המנוי לחדר הכושר נשאר יתום והטייצים נשארים מבוישים אי שם בסוף של הארון. למה יש כאלו שמצליחים להתמיד באימונים למרות שהם הכי עמוסים ויש כאלו שתמיד ימצאו את עצמם מוותרים על הזיעה יעדיפו כל פעילות אחרת על פני סקווט או אפילו הליכה למכולת הקרובה? ואיך משנים את הסיפור ועושים שהשנה זה באמת יצליח לנו?

למה אנחנו לא מצליחים להתמיד באימון?

יש כמה סיבות לכך שאנשים מסוימים מתמידים באימונים ומוציאים את העיניים לכל אלו שרק צופים בהם באינסטגרם, כמו למשל – מוטיבציה גבוהה מאוד, חינוך מהבית או שאין להם אמונות שמגבילות אותן ומחבלות להם באימונים. אך מה לגבי האנשים שלא מצליחים להתמיד בחדר הכושר ובכל פעם מבטלים את המנוי, מקפיאים, מפשירים ושוב מתמרמרים על עוד שנה שהוחמצה? גם לזה יש כמה סיבות עיקריות:

  1. לא אוהבים את סוג האימון – אם נרשמתם ליוגה רק כי אמרו לכם שזה כדאי, אבל העובדה היא שאתם לא יכולים לסבול את הקצב של האימון, העיסוק בנשימות והתנוחות השונות, ככל הנראה שלא תגיעו לשם.
  2. לא מתחברים למקום או למאמן – אי אפשר להכריח אותנו להיות במקום שלא נעים לנו להיות בו. סיבה טובה להבריז לאימון פעם אחרי פעם.
  3. טראומות קודמות מאימונים – בין אם זה שנאה של שיעורי הספורט בבית הספר או אימון שלא התאים למידותיכם.
  4. דימוי עצמי נמוך – אנשים שמרגישים לא שלמים לגבי הגוף שלהם לעיתים נמנעים מאימונים כדי לא להיראות מתאמנים.
  5. אין 'למה' חזק – חסרה מוטיבציה או סיבה חזקה לזה שמתאמנים, אין מנוע פנימי שדוחף לאימון.

12 טיפים שיעזרו לכם להתמיד באימונים השנה

  1. תתחילו עם למצוא קודם 'למה' ממש חזק – לפני שאתם מחליטים על סוג האימון שבו אתם רוצים להתמיד, תבינו למה בכלל זה חשוב לכם. כתבו את כל הסיבות למה אתם רוצים להתאמן ומתוכן תבחרו 2 ממש חזקות, שהן יהיו המניע שלכם בכל בוקר מחדש כשתרצו להבריז לאימון. לדוגמה: להיות בריא בשביל הילדים שלי, או להיות חזקה כדי להיות עצמאית. לא משנה מה הלמה שלכם, העיקר שיהיה אותנטי וחזק מספיק כדי לגרום לזה לקרות השנה.
  2. תשנו את הסיפור בראש – לכל אחד מאיתנו יש אמונות ותפיסות עולם שלא ממש מקדמות אותנו והן משפיעות עלינו בכל מיני תחומים בחיים. כמו למשל: 'אני גרוע בריצה' או 'אני שונאת ספורט'. פעמים רבות התפיסות נולדו מניסיון עבר לא מוצלח למשל שלא ממש אהבתם את זה בשיעורים בבית הספר, או כי החוג ששלחו אתכם בגיל 5 היה סוג של סיוט עבורכם.
    מצאו את הסיפור שבגללו אתם לא מתמידים וחפשו סיפור חדש שיעזור לכם כן להתאמן השנה. תזכרו שהסיפורים האלו שלא מקדמים אתכם לעבר החלומות שלכם, הם לא אמיתיים, אלא רק סיפורים שאתם מספרים ומאמינים להם.
  3. הסביבה משפיעה הרבה יותר ממה שאתם חושבים – אם בן או בת הזוג שלכם, החברים, המשפחה והשכנים פחות זזים, ככל הנראה שגם לכם לא תהיה מוטיבציה גבוהה ולכן חשוב להקיף את עצמכם בסביבה מפרה ותומכת אימונים.
    זה לא אומר שאתם צריכים להחליף את כל החברים והמשפחה שלכם, רק להקיף את עצמכם באנשים שיעוררו בכם חשק לזוז וזה יכול להיות מאמן צמוד, קבוצת אימונים, חוג קבוע או קבוצה ברשתות החברתיות, העיקר שתהיו במוד תנועה.
  4. תתמידו למשך תקופה, עד שזה יהפוך להיות חלק מכם – כדי שהרגל מסוים יהפוך לקבוע, תצטרכו להתמיד בו לפחות 30 ימים, אז הסוד הוא פשוט להתמיד עד שאתם מכורים. בנוסף, כשלא מתמידים, ומגיעים רק מדי פעם להתאמן, השרירים עדיין לא מסתגלים והם נתפסים בכל פעם מחדש.
    ילדים מתאמנים (צילום: unsplash)
    הסביבה משפיעה , נסו להתאמן בקבוצה | צילום: unsplash
  5. תמצאו אימון שאתם באמת אוהבים – מי לא יתמיד במשהו שהוא אוהב? היום אנחנו חיים בעידן שבו שפע בסוגי אימונים, במקומות ובמאמנים, רק תבחרו את זה שנעים לכם להזיע בו. זה יכול להיות אגרוף, הליכה, חדר כושר, קרוספיט, פילאטיס, ריקודי עם או ריקוד על עמוד, העיקר שתזוזו בכיף.
  6. אל תשכחו לעשות הכל בהדרגה – אימונים קשוחים מדי עלולים להבהיל, לגרום לפציעות, ולכך שלא תרצו לשוב לאימון הבא. הקשיבו לגוף שלכם תהיו מודעים ליכולות שלכם ותעבדו בהתאם.
  7. הציבו לעצמם מטרות גדולות ואז קטנות – כתבו לעצמכם את חלומות הכושר הגדולים שלכם ואז תכתבו גם מטרות קטנות וריאליות שתוכלו לבצע בזמן הקרוב.
  8. האזינו לפודקאסטים שמעניקים לכם מוטיבציה – אם אין לכם זמן אחר להקשיב להם נצלו לשם כך את זמן ההליכה, הריצה או האימון ותרוויחו כפול.
  9. תחשבו על התחושה של אחרי – כולם מכירים את התחושה של אחרי אימון שאין דומה לה, אז בכל פעם שאתם חושבים על לוותר לעצמכם, פשוט תיזכרו בתחושה הזו שהאימון נותן ותראו איך אתם משכנעים את עצמכם.
    אישה שמחה אחרי אימון (צילום: dusan jovic, unsplash)
    תזכרו בתחושת ה"היי" של אחרי האימון | צילום: dusan jovic, unsplash
  10. אל תשוו את עצמכם לאף אחד אחר – השוואות יגרמו לכם בעיקר לחוסר ביטחון ולפעמים גם לוותר מראש. האדם היחידי שאתם יכולים להשוות אותו אליו זה אתם וגם זה מיותר כי בכל שלב בחיים אנחנו נמצאים במקום אחר.
  11. נהלו יומן התקדמות – יומן התקדמות הוא דרך מעולה להמשיך להתאמן כי הוא תמיד יזכיר לכם מאיפה התחלתם ואיפה אתם היום. אתם תופתעו לגלות שמה שהיה בעבר בלתי אפשרי עבורכם הופך עם הזמן לאפשרי ואפילו קליל.
  12. עשו לעצמכם יום מנוחה – מכירים את זה שאתם מחליטים משהו בשיא המוטיבציה, מתחילים בפול גז ולאט לאט מורידים? אז חשוב ללמוד לאזן וגם לקחת ימי מנוחה שמטרתם להתגעגע לאימונים. כן, יש דבר כזה כשמגיעים לשלב ההתמכרות.