מצב הרוח שלנו מושפע מהדברים שקורים לנו במהלך היום אבל לא רק, לעיתים קרובות הוא מושפע גם מההרגלים שלנו מדברים שאנחנו עושים באופן אוטומטי, מהבחירות הקטנות שלנו ואפילו מדברים שאנחנו לא עושים. הנה 9 דברים שאולי לא ידעתם שיש להם השפעה שלילית אדירה על מצב הרוח שלכם, וגם כמה טיפים שיעזרו לכם לשמור על איזון ולשפר אותו.

  1. התמכרות לרשתות החברתיות – ממש לאחרונה השתוללה באינסטגרם סערת הפוטושופ שבה חשף העיתונאי ערן סוויסה את הדוגמניות והמפורסמות שמטפלות בתמונות שלהן בעזרת פוטושופ. מטרת הסערה הייתה לעורר אותנו למציאות המזויפת שמוצגת לנו ברשתות החברתיות ומבאסת לנו הרבה פעמים את המצב רוח. אבל זה לא רק הגוף המושלם שמציגות האושיות, השיטוט המוגזם ברשתות החברתיות תמיד יגרום לנו להרגיש שהחיים של אחרים הם טובים יותר, נוצצים יותר ומפתים יותר משלנו. האם אתם מכורים לרשתות, לא יכולים בלי להיכנס לפייסבוק או לאינסטגרם? תבדקו את עצמכם ותנסו לא להיכנס יום או יומיים או שלושה. אם אתם מרגישים בקושי, כנראה שאתם מכורים, ומחקרים כבר הוכיחו שההתמכרות הזו מורידה לנו את מצב הרוח.
  2. הסביבה שלנו – לסביבה שלנו יש קשר ישיר למצב הרוח שלנו. אם זה בלימודים, עבודה, חברים או שכנים. האם האנשים שלצידכם מרימים אתכם או מורידים? האם יש להם מצב רוח חיובי או שלילי? אנרגיות נעימות או מלחיצות? גם אם אתם אנשים שמחים, עליזים ומאושרים – אם הסביבה שלכם לא תהיה מפרה ונעימה, אתם כנראה תידבקו בנאחס שלהם. נסו לבלות יותר בקרבת אנשים שגורמים לכם להשראה ושמחה.
  3. כשהבית עמוס ומבולגן – טרנד המנימליזם שהשתלט על תחום עיצוב הבית נמצא כמשפר את מצב הרוח, כי אין דבר יותר משמח מלמצוא זוג גרביים מסודרים, לדעת בדיוק איזו חולצה יש לנו בארון בלי להפוך את כולו או לשבת לעבוד בשולחן נקי מניירת ושאר דברים לא נחוצים. כשהסביבה שלנו מסודרת, גם המוח שלנו מסודר, אנחנו פחות מבולגנים במחשבות ומצב הרוח שלנו משתפר פלאים. נסו לסיים את היום שלכם בסידור הבית וסביבת העבודה כדי שתוכלו להתעורר בבוקר לסביבה רגועה ונקייה. ואל תפחדו לזרוק או להעביר הלאה חפצים ישנים שאתם כבר לא זקוקים להם.
    משחקת בטלפון (צילום: gpointstudio, shutterstock)
    מכורים לטלפון ולרשתות החברתיות | צילום: gpointstudio, shutterstock
  4. כשאנחנו אוכלים לא בריא – אכילת ג'אנק פוד כדוגמת פיצה, המבורגר וצ'יפס, דונאטס ושאר ממתקים, מספקים לנו אושר רגעי. ממש עד הביס האחרון, אבל מה קורה לאחר מכן? לרוב נרגיש מלאות, רגשות אשם ותחושה פיזית לא נעימה. הרגשות האלו פלוס התחושות הגופניות הללו, מחריבים לנו את מצב הרוח ואף גורמים לדימוי גוף שלילי. נסו להימנע מג'אנק פוד ובמקום זה, הכניסו תזונה שגורמת למצב רוח טוב, מזון נקי שקרוב לטבע כמו פירות, ירקות, קטניות, דגנים ואגוזים.
  5. אין שינה, אין שמחה – השינה היא הטעינה והאיזון שלנו. ככל שאנחנו מתרחקים מהשעון הביולוגי שלנו, אנחנו פוגעים בהורמונים שלנו ובמצב הרוח שלנו. לפי השעון הביולוגי שלנו, אנחנו אמורים ללכת לישון כשמחשיך ולהתעורר בסביבות הזריחה, ככל שאנחנו מאריכים את שעת השינה ומאחרים את שעת הקימה, יש שינויים פיזיולוגיים שגם ישפיעו על מצב הרוח שלנו. בנוסף, אם לא נישן מספיק, נהיה עייפים, רוגזים, עצבניים, רעבים וחסרי שמחת חיים, אז תנו לשינה שלכם קצת יותר קרדיט, נסו ללכת לישון כמה שיותר מוקדם ולא אחרי חצות, והקפידו על שינה איכותית בזמנים קבועים.
  6. כשחסרים לנו ויטמינים ומינרלים – מחסור בוויטמינים ומינרלים מסוימים עלול לשבש לנו את מצב הרוח, כמו למשל וויטמינים מקבוצה B, וויטמין C, וויטמין  Dוסלניום. אז מה כדאי להוסיף לתפריט? קטניות, פירות כמו מנגו ופירות הדר, ירקות כמו גמבה ועגבנייה, אגוזי ברזיל, קטניות, דגנים. בנוסף כדאי להיות יותר בשמש באופן יזום ומדוד.
    אישה ליד ארון בגדים (צילום:  Kostikova Natalia, Shutterstock)
    סדר בבית עושה סדר גם בראש | צילום: Kostikova Natalia, Shutterstock
  7. צורכים תכנים שעושים לנו רע – זה לא רק האינסטגרם והדוגמניות, התכנים שאנחנו צורכים ברשת או בטלויזיה יכולים ממש להשפיע לנו על הלך הרוח. נסו לבחור תכנים שעושים לכם טוב, ותרו על תכניות עתירות אלימות ומסרים שליליים, ובחרו להתעדכן דרך אנשים שהתכנים שלהם חיוביים ומעוררי השראה.
  8. הולכים לישון עם הנייד – אחת ההתמכרויות הקשות שלנו הוא המכשיר הנייד שלנו שהפך בשנים האחרונות להיות כמו עוד איבר בגופנו, אבל אם יש זמן ביום שכדאי לנו ללמוד לשחרר אותו, זה לפני השינה. נסו להחליף אותו בספר מעצים, במוזיקה מרגיעה או במדיטציה שקטה. הצבעים, הקולות, החדשות, הרשתות, וכל מה שיוצא מהמכשיר הנייד, מפריעים לשינה ולמצב הרוח שלנו.
  9. לא זזים מספיק – פעילות גופנית משפרת את מצב הרוח והיום גם המחקרים הצליחו להוכיח את זה. רוצים להיפטר מהדיכאון והעצבות? פשוט תוסיפו תנועה ליום שלכם. זו יכולה להיות הליכה בטבע למשך 20 דקות פעמיים ביום, אימון פילאטיס, יוגה או כוח משקולות.