כבר מזה כמה שנים עולה לקראת 27 בינואר, יום השואה הבינלאומי, קמפיין ברשתות החברתיות השונות תחת ההאשטאג WeRemember# – "אנחנו זוכרים". אנשים מכל רחבי העולם מצטלמים בעצם או מצלמים את הדרכון שלהם עם שלטים ובהם ההשטאג וכיתובי תמיכה נוספים, ומבקשים להזדהות ולהנציח את זכר השואה.

בסוף השבוע האחרון קיבלה שרונה אבגינסז, מנהלת המדיה הדיגיטלית של משרד החוץ של ישראל בפרסית, הודעה מפתיעה ומרגשת מגולש איראני, שהציע לחבריו להצטרף לקמפיין הבינלאומי בעמוד הטוויטר האישי שלו. "27 בפברואר הוא היום הבינלאומי לשואה, ויש קמפיין בינלאומי שמנסה להתריע בפני סכנת הפאשיזם", הוא כתב לה, "אנשים מכל העולם מצטרפים לקמפיין הזה, וגם אנחנו אזרחי איראן רוצים להביע סולידריות וידידות עם אזרחי ישראל ויהודים בכל העולם, ולשתף תמונות שלנו עם ההשטאג הזה".

הגולש, שככל הנראה משרת או שירת בעבר בחיל הים האיראני, גייס כמה מחבריו וביחד הם יצאו להצטלם במיקומים שונים עם השלט שנושא את ההאשטאג באנגלית וגם בעברית, כשהם עונדים טלאי צהוב שהכינו על הזרוע. לדברי אבגינסז, אותו גולש, שאפילו הצטלם לקמפיין במדי חיל הים האיראני, שומר עם אנשי משרד החוץ של ישראל על קשר שוטף ברשתות החברתיות, לומד עברית, מתעניין מאוד בישראל, וכבר פירסם בטוויטר שלו סדרת ציוצים פרו ישראליים בנושאים שונים – הכלכלה הישראלית המצליחה, הסכסוך הישראלי-פלסטיני ועוד.

במשרד החוץ פרסמו את הצילומים שהוא שלח בעמודים שלהם בפרסית, וזכו לתגובות חיוביות ותומכות ברובן, שלוו גם הן בהאשטאג. "יחי העם האיראני וישראל, עד עכשיו ישראל לא עשתה לנו שום דבר רע. כשהמשטר האיסלאמי ייפול, הנסיעה הראשונה שלי אחרי ביקור בקבר השאה הפרסי במצרים יהיה בטוח למדינת ישראל היפה", כתב אחד הגולשים. "בגלל השקרים של המשטר לא האמנתי בעבר שהשואה התרחשה, אבל היום אני מבין את זה ומתאר לעצמי את הכאב שהיהודים עברו בתקופת השואה", הוסיף גולש נוסף. "כל הכבוד לצעירים האלו, אתם מראים לעולם את איראן האמיתית", כתב גולש אחר.

"הגולשים האיראנים תמיד אומרים לנו – כל דבר שהמשטר אומר שהוא רע, אנחנו מבינים שזה להפך, כשהמשטר אומר שישראל היא האויב שלנו, אנחנו כבר יודעים שזה לא נכון", מסבירה אבגינסז, "הם אומרים –  ישראל היא ידידה שלנו, היא לא עשתה לנו שום דבר רע מעולם, אין לנו מחלוקות איתה ואפילו אין לנו גבול משותף. להפך, שיתוף פעולה עם ישראל בתחום המים, החקלאות ועוד יכול לסייע לנו".

לדבריה, אלפי איראנים פונים אליהם. "אולי קשה לנו להבין את זה, אבל כשאתה חי במדינה כזו, שכל הזמן אומרת שישראל והיהודים הם רעים, אז זה דווקא יוצר אצלם משיכה למה שאסור, והרבה מהם רוצים למשל ללמוד עברית", היא מסבירה, "היום יש להם המון מודעות. אם במשך עשרות שנים המשטר האיראני הצליח לעשות להם שטיפת מוח, אז היום בעידן האינטרנט הם מספרים לנו שהם כבר לא מסתכלים בכלל על התקשורת האירנית הרשמית. הם קוראים באנגלית, ואומרים – כמה שאחמדינג'אד ניסה להכחיש את השואה, אנחנו כבר יודעים שהיא קרתה, וש-6 מיליון יהודים מתו בה. המון איראנים גולים ממליצים למי שמגיע לפולין לבקר במחנות ההשמדה, משתפים מידע, ומבינים בדיוק את מה שהמשטר ניסה למנוע מהם להבין במשך עשרות שנים".