הפסיכולוג עם הר' המתגלגלת כבר מזמן כבש את המסך ואת לב הצופים. זו העונה שלישית שהוא והמומחיות שלצדו מתאימים זוגות שיפגשו לראשונה מתחת לחופה בחתונה ממבט ראשון (מוצ"ש, מיד אחרי המהדורה המרכזית בקשת 12), אבל נראה שמעונה לעונה הם נהיים הכוכבים האמיתיים. ביום רביעי האחרון החיקוי שלו ושל יעל דורון חזר למסך בסערה בתוכנית של ארץ נהדרת.

"למדתי בכל כך הרבה מקומות, עשיתי התמחות, עשיתי מבחן התמחות ועברתי את כל הדרך של הפסיכולוגיה הקלינית כדי לקבל דמות בארץ נהדרת" סיפר המומחה לגיא פינס. "אנשים אמרו לי הגעת לפסגת השאיפות, אתה לא צריך שום דבר יותר. בשבילי זה משהו נחמד. אם אנחנו שם אז אנחנו קיימים וזה אומר שיש לנו השפעה. ערן זרחוביץ' עושה דמות מקסימה שלי והר' שלי הולכת לפני. אהבתי מאוד, אני מת על הדמות".

חתונה מבידוד ראשון: ירח הדבש של אסי וקורל (צילום: מתוך "ארץ נהדרת", קשת12)
חתונה מבידוד ראשון. ערן זרחוביץ' וליאת הר לב | צילום: מתוך "ארץ נהדרת", קשת12


אז כן, הר' המתגלגלת היא אולי סימן ההיכר הכי מזוהה עם פרידלנדר, והוא לגמרי לא מתבייש בה. "הר' שלי הולכת איתי מהיום שנולדתי. מאז שהייתי ילד בירושלים הר' הולכת איתי לכל מקום שהגעתי אליו. שהייתי ילד רציתי להיות שחקן ולא קיבלתי תפקידים בגלל הר'. רציתי להיות בגל"צ ולא יכולתי בגלל הר' ובסוף הגעתי מהדלת האחורית, הגעתי עם הר' לחתונה ממבט ראשון, זה הסימן המסחרי שלי ואני מאוד גאה בזה. בעונה הבאה לא ניקח יותר אנשים עם ר' בשמות, אני כבר מודיע".

יש לזה קשר למבטא עדתי? לאיך שההורים דיברו בבית כשהיית קטן?
"אני יליד קנדה, זו לא ר' קנדית. אני בארץ מגיל שנתיים. זה המבטא של אבא שלי, האוסטרי, שכל הילדים בבית מחקים את הר' המתגלגלת שלו. ככה זה, זה אבא עם אימפקט שאני מאוד אוהב אותו".

בעונה החדשה של חתונה ממבט ראשון יש הרגשה שהגברים לוקחים את הדברים יותר בקלות בעוד שהנשים יותר נאבקות בתחושות. "אני לא חושב שהנשים שלנו ביצ'יות, אני חושב שיותר קשה להן. נשים, בכלל, גם בעולם הדייטינג וגם בתכנית, לא מתמסרות כל כך בקלות".
המומחים מתכוננים לעונה החדשה (צילום: מתוך: "חתונה ממבט ראשון 3", קשת12)
המומחים בפעולה. דני פרידלנדר, יעל דורון וליאת יקיר | צילום: מתוך: "חתונה ממבט ראשון 3", קשת12


"נשים שברווקות מאוחרת הרבה יותר חשדניות ומצולקות. אני חושב שהגברים בעונה הזו ספציפית מתמסרים יותר מהר לתוכנית, פחות מפחדים ונכנסים למים יותר בקלות. יעל ואני נדבר על זה הרבה בתוכנית בשבת, אנחנו נדבר על כל מה שקורה מבחינת תהליכים ונעשה איזה חשבון נפש".

אבל עם כל הכבוד לתוכנית, פרידלנדר הוא קודם כל פסיכולוג במשרה מלאה, שמנסה להיות שם בשביל המטופלים שלו גם בימים הקשים. "אני מעניק את שירותיי בזום ובסקייפ, ולפעמים אני בא לקליניקה ועושה את הטיפולים מפה אבל עברתי לגמרי לעבודה אונליין. לא יוצאים יותר".

"הדבר הכי חשוב בטיפול זה איפה ואיך יושבים. אני לא חושב שפרויד בנה על זה שיהיה אלכוג'ל בקליניקה אבל אין ברירה, אנחנו חייבים להיות באדפטציה. אנשים צריכים אותנו היום ואנחנו צריכים להיות עם האנשים. אני מאוד מקפיד שיהיה קשר עין, שלפחות נראה אחד את השני, שתהיה איזושהי תחושה. קצת לראות את הגוף, את השפה, זה עושה לאנשים תחושה של ביחד. אני לא מטפל בטלפון, רק בוידאו".


ובימי הקורונה, האנשים שתקועים בבית ולא רגילים לראות אחד את השנייה ליותר מקפה בבוקר ולשיחה מנומנמת על הספה בלילה, זה עושה טוב לביזנס?
"יש המון קשיים עכשיו. זה לא פשוט להיות ביחד, אנחנו נמצאים בתקופה של המון אי וודאות והמון חרדה. כשאנשים נמצאים בתקופה של אי וודאות הם נהיים מתוסכלים, ומהתסכול נהיים תוקפנים. ועל מי אתה מוציא את התוקפנות? על מי שלידך, האישה, הבעל או הילדים. אנחנו רואים הרבה מתח זוגי ומשפחתי בתוך הבתים, וזה בעקבות המצב הקשה הזה, שאנחנו לא יודעים מה יהיה איתו".