הזמרת וזוכת האירוויזיון, דנה אינטרנשיונל, חשפה במהלך הצילומים שגם היא חוותה אלימות מצד בן זוגה בצעירותה, עוד לפני הפרסום. "הייתי בגיל 19 בערך, קיבלתי בעיטה מהאהבה הראשונה שלי, בעיטה פיזית", סיפרה הזמרת. "החזרתי מה שיכולתי להחזיר, ושם זה נגמר".

הקו החם של עמותת "ל.א. לאלימות", לכל אישה שזקוקה לסיוע: 6724*

אבל אינטרנשיונל לא באה במטרה לספר את הסיפור שלה, אלא של נשים אחרות. אינגה גל מדורסקי (36), שהייתה העוזרת הפרלמנטרית של חברת הכנסת קסניה סבטלובה מהמחנה הציוני, חוותה אלימות קשה מצד בן זוגה, ועכשיו החליטה להפסיק לשתוק. "זה סיפור של זוגיות שהתחילה כאהבה מאוד חמה", סיפרה אינגה לערב טוב עם גיא פינס, "עם אדם שבמסגרת מערכת הביטחון קיבל את הפצעים הנפשיים שלו וכנראה שהם השתקפו בחיים הביתיים שלנו, בחיים הזוגיים. ונרדפתי במכות, באלימות מילולית, מינית, פיזית, כלכלית, פסיכולוגית, כל מה שאפשר לדמיין". 

דנה אינטרנשיונל חושפת אלימות מצד בן הזוג (צילום: מתוך "ערב טוב עם גיא פינס", קשת12)
"צריך לספר את הסיפור שלהן". דנה אינטרנשיונל ואינגה גל מדורסקי בצילומי הקמפיין | צילום: מתוך "ערב טוב עם גיא פינס", קשת12

"אמא שלי המדהימה הצילה אותי", המשיכה אינגה. "פשוט הגעתי לסיטואציה שהייתי בין הקיר לבינו אז כל מה שהיה לי מאחורי הגב זה רק הטלפון הביתי. התקשרתי אליה ב-4 בבוקר, ואמרתי לה 'אמא, תצילי אותי, הוא הורג אותי'".

רבים לא מבינים מדוע הנשים האלה לא מתלוננות, אבל בעיקר זה לא נראה הגיוני לנשים חזקות. "הרגש הראשון שעולה בי הוא מחשבות כעס, איך אישה יכולה להרשות לעצמה? איך דברים כאלה נמשכים לאורך שנים?", אמרה אינטרנשיונל. "ואז אני עוצרת את עצמי, 'הלו, תירגעי', נורא קל לדבר מהצד, אסור לדבר בשם אף אחת שלא חותה מקרים כאלה וצריך לספר את הסיפור שלהן".

אתר הנשים "און לייף" מנסה לשנות את המצב בעזרת המסר "לא משאירים אף אחת לבד", בקמפיין שמיועד לעורר מודעות למוקד החירום לנשים "ל.א. לאלימות". עוד השתתפו בקמפיין להעלאת המודעות למוקד החירום לנשים שפועל מסביב לשעון ולגיוס תרומות להפעלתו הן מגישת החדשות תמר איש שלום, כוכבת הילדים שירן סנדל ואחותה קארין, וכן המגישה לינוי בר גפן. 

שירן סנדל מכחישה את הזוגיות עם אסף גורן (צילום: מתוך "ערב טוב עם גיא פינס", שידורי קשת)
תשתתף בקמפיין עם אחותה קארין. שירן סנדל | צילום: מתוך "ערב טוב עם גיא פינס", שידורי קשת

לפי הדיווחים בישראל יש כ-200 אלף נשים מוכות בכל שנה, אבל בשנה שעברה נפתחו במשטרה ובמוסדות הרווחה רק כ-12 אלף תיקים של אלימות נגד נשים. ההערכות הלא רשמיות הן שהמספר האמיתי של הנשים המוכות הוא כפול, ורק במקרים קיצוניים הסיפורים האישיים האלה מגיעים לכותרות.

"הכי קל לחברה לומר 'לא רואים עלייך'", טענה אינטרנשיונל. "מה אתם רוצים, שנשים יסתובבו עם שלטים? עם מדבקות על המצח? עם פצעים? הרי את זה מחביאים בבית". 

"נמאס לי להתבייש, אני לא עשיתי שום דבר רע לאף אחד", הוסיפה אינגה. "במקום שאני באה ממנו חינכו אותנו לשתוק, אבל נמאס לי. אני יוצאת מארון הבושה בגאווה וקוראת לנשים לאהוב את עצמן".