תוכניות הריאליטי של הבישול והאפייה מככבות על מסכי הטלוויזיה בבתים של כולנו. כל בשלן ביתי מדמיין את עצמו מקבל את הסינר, נכנס למזווה הענק, מפשיל שרוולים, קוצץ, מערבב, מתקן טעמים וזוכה בסוף באוסקר של המטבח. אך כנראה שעד שהחלום הזה יתגשם ונהפוך לגורדון רמזי הישראלי, נמשיך להסתפק בלהעלות תמונות של יצירות המופת הקולינריות שלנו לרשתות החברתיות ולעקוב אחרי בלוגים של אוכל. אולם יש מי שבשבילן הפנטזיה הפכה למציאות, והריאליטי עבר מהמסך הביתי היישר לבית הקפה. אלו הן מיטל, אירית, בת-שבע ומיכל, שהמתכונים שלהן יככבו כמנות בתפריט חדש ומיוחד ב"קפה קפה", ויוגשו בכל 157 סניפי הרשת ברחבי הארץ.

לתפריט החברתי הראשון בישראל לחצו כאן >>

על הזכות לבשל עם השף של קבוצת "קפה קפה", להכניס מנה לתפריט וליהנות מאור הזרקורים הגסטרונומי, התחרו מעל 700 גולשים בתחרות 'כוכבים במטבח'. הרשת הזמינה את לקוחותיה להעלות לדף הפייסבוק שלה תמונות של מנות יצירתיות, טעימות ומקוריות. שף הקבוצה ניר מזרחי וצוות השפים האזוריים של "קפה קפה" קיבלו את המתכונים, בחנו, בישלו, טעמו, והכריעו מי הן 4 המנות המנצחות שירכיבו את התפריט החברתי הראשון בישראל.

קנלוני פונגי, סלט פטריות ממולאות בגבינות, שקשוקה ירוקה וסלט סביח הן המנות שנבחרו לגרום לבלוטות הטעם שלכם לעבוד שעות נוספות. "בני המשפחה והחברים כבר ניסו לרשום אותי כמה פעמים לתוכניות הריאליטי של הבישול", מספרת עו"ד מיטל מיגר, בת 30 מתל-אביב, "אבל דחיתי את כל ההצעות בנימוס. למרות שאני מאוד אוהבת לאלתר ולהמציא מנות, הבישול הוא רק תחביב", היא מספרת.

המנה שלה בתפריט של "קפה קפה" היא סלט סביח. "הרעיון היה לעשות סביח מפורק, שיוגש בצלחת במקום בפיתה. אני אוהבת לקחת מנות קלאסיות ולתת להן את הפרשנות שלי, ומהמקום הזה הגיעה המנה של סלט הסביח. אני תמיד ממציאה מתכונים, לא מכינה את אותה המנה פעמיים ואפילו לא מבשלת אף פעם בשביל עצמי. אני מכינה אוכל רק למשפחה והחברים".

גם למיכל בן שושן, אמא לשלושה ילדים מנתניה, תמיד אמרו שהיא צריכה ללכת לתחרויות בישול בטלוויזיה, או לפחות לשנות מקצוע. "אנשים אומרים לי שאני מפוספסת", היא מספרת, וצוחקת על כך שדווקא היא, אישה חיובית שכל כך מחוברת לאהבה ולאוכל, עובדת בתחום ההוצאה לפועל. לתחרות הגישה מיכל מנת קנלוני פטריות, ולמרות שהיא אלופה בהכנת קנלוני, היא מספרת שהמנה הזו נולדה ממש במקרה. "אני מבשלת המון קנלוני, וזו אחת ממנות הדגל שלי. לקראת פסח, כשרציתי לסיים את כל החמץ שהיה בבית, בעלי ביקש שאכין משהו חלבי ליום שישי בצהריים. הוצאתי את הקנלוני, אלתרתי כפי שאני אוהבת לעשות במטבח, ויצאה מנה מופלאה".

התפריט המיוחד, הכולל בין היתר את סלט הסביח והקנלוני, כבר קיים בסניפי הרשת, ויוגש למשך חודש אחד בלבד. המנה שתזכה למספר ההזמנות הגבוה ביותר מתוך הארבע - תוכרז כמנצחת של התחרות, ותביא לשפית החובבת את הפרס הגדול: חופשה זוגית מפנקת באירופה. השף ניר מזרחי גילה לנו שהוא בהחלט ישקול להכניס את המנה הזוכה לתפריט הרשת באופן קבוע.

"אנחנו ב'קפה קפה' תמיד אומרים שיותר טוב ביחד, לכן הזמנו את הלקוחות שלנו להרכיב תפריט יחד איתנו. למדתי מהתחרות הזו שיש לנו הרבה מאוד לקוחות שלא אוהבים רק לאכול, אלא גם לבשל, והופתעתי מכמות המתכונים שעלו לדף הפייסבוק שלנו", הוא מספר. "חלק גדול מהמתכונים היו של אוכל ביתי כמו של אמא, מבושל וטעים, ובסוף בחרנו את 4 המנות שהכי מתאימות לרוח של הרשת, לטעמם של לקוחותינו ולתפריט שלנו. זו הפעם הראשונה שרשת בתי קפה מכניסה את הלקוחות שלה למטבח ונותנת להם את הבמה. זה מפתיע ולא שגרתי, ואני חושב שזה אחד הפרויקטים הכי חדשניים ומהנים שהיו לנו בתחום המסעדנות בישראל".

ועכשיו למתכונים 

סלט סביח

קפה קפה (צילום: בן יוסטור)
סלט סביח, איך לא חשבנו על זה קודם | צילום: בן יוסטור

המצרכים:

1 לחם אתני עגול, דוגמת לחם פרנה מרוקאי

1 ביצה

1 חציל קטן

3 תפוחי אדמה

2 צנוניות קטנות, פרוסות דק

1 עגבניה, חתוכה ל- 6

2 לימונים כבושים

3-4 פרוסות דקות של פלפל צי'לי ירוק או אדום

1 צרור עשבי תיבול, קצוץ דק

מלח ופלפל

1 מלפפון חמוץ, חתוך לשניים לאורכו

טחינה, עמבה

אופן ההכנה:

  1. מכינים את תפוחי האדמה: מקלפים את תפוחי האדמה, חותכים לרבעים ומניחים על תבנית. מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל, ואופים בחום של 180 מעלות למשך 35-40 דקות.
  2. קולים את החציל: קולים את החציל השלם על הכיריים באש גלויה. כשהוא מוכן – מקלפים אותו ופורסים אותו לפרוסות עבות (מדליונים).
  3. מבשלים את הביצה: מרתיחים מים בסיר קטן. לאחר הרתיחה מכניסים את הביצה, מנמיכים את האש ומבשלים 7 דקות. מעבירים את הביצה למי קרח על מנת להפסיק את הבישול ולהותיר את החלמון מעט רך. חוצים לשניים.
  4. פורסים את הלחם לאורכו, כך שיווצרו שני עיגולים דקים. מניחים את אחד החצאים על צלחת ההגשה.
  5. מניחים מעל ללחם שבצלחת פרוסות חציל וחצאי ביצה ומתבלים במלח ופלפל.
  6. מניחים את פלחי תפוחי האדמה האפויים, פרוסות הצנונית והצ'ילי, ומפזרים לימון כבוש.
  7. זורים את עשבי התיבול, ומעל לכל מניחים את פרוסת הלחם השנייה.
  8. מגישים עם מלפפון חמוץ ושני מטבלים בצד: טחינה ועמבה.

 שקשוקה ירוקה

קפה קפה (צילום: בן יוסטור)
שקשוקה חברתית ירוקה | צילום: בן יוסטור

המצרכים:

חופן עלי תרד טריים

1/2 בצל סגול, קצוץ

2 פרוסות פלפל צ'ילי חריף

2 שיני שום, קצוצות דק

2 ביצים

150 מ"ל שמנת לבישול או הקצפה

 אופן ההכנה:

  1. מחממים מחבת, יוצקים לתוכה מעט שמן זית, מוסיפים בצל, פלפל חריף ושום – ומטגנים קלות.
  2. מוסיפים למחבת תרד ומבשלים אותו במשך 3 דקות, עד לריכוך. מתבלים במלח ופלפל.
  3. יוצקים את השמנת למחבת, ומביאים לרתיחה.
  4. שוברים את הביצים לתערובת. מכסים את המחבת במכסה ומבשלים 8 דקות מינימום, עד למידת העשייה הרצויה.
  5. מומלץ להגיש ליד השקשוקה סלט קצוץ, מטבל טחינה, זיתים ירוקים ופרוסות חלה מתקתקה של שבת.