כשהילדים היו קטנים היינו מארגנים המון פיקניקים ספונטניים עם חברים ומשפחה. זה תמיד הוחלט בבוקר, ברגע האחרון, כך שלא היה זמן להכין שום דבר. היינו מחלקים תפקידים ומחליטים מי יביא בשר, מי פיתות וחומוס, מי יביא כלים, שתייה ומי אחראי על העוגות והמאפים (אני) – כלומר, כל השאר יכלו לקנות את מה שהוטל עליהם בדרך, ורק אני, לא מוותרת, תמיד עומדת ואופה. זה כמובן היה חייב להיות משהו מהיר, שמערבבים בדקה, כי אחרת פשוט לא היינו מספיקים.

אז שוב ושוב מצאתי את עצמי מחממת תנור, מערבבת מצרכים בדקה, מכניסה לתנור עוגה, מעירה את הבית ומארגנת הכל, ואז היינו יוצאים יחד עם העוגה החמה, תמיד באיחור, תמיד אחרי כולם, נכנסים לאוטו וממריאים, כשריח של עוגה או מאפה חם מלווה אותנו כל הדרך ואנחנו נדרשים להתאפק.

אחרי שבפעם שעברה הכנו פיתות ולאפות, השבוע שאלתי את העוקבים שלי מה הכי היו רוצים לקחת איתם לפיקניק. כל פיקניק. להפתעתי היו שלוש תשובות שלקחו בפער את כל השאר: עוגת גזר, עוגה פרווה ועוגת מייפל. כמובן שמיד הפשלתי שרוולים, גיררתי גזר והכנתי לכם עוגה מעולה, עוגת גזר ומייפל פרווה (!) שמערבבים בקערה, אופים ויוצאים לדרך.

עוגת גזר מייפל פרווה (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
עוגת גזר מייפל פרווה | צילום: קרן אגם, mako אוכל

אבל רגע, מה אם אין בשר? בכל זאת, לא כל הפיקניקים הם ביום העצמאות. במקרים האלה בדרך כלל מסכמים שכל אחד יביא משהו שיש לו בבית, ושוב, אני מנצלת את ההזדמנות ומתקתקת איזה מאפה מלוח מהיר.

היום אני חולקת איתכם שני מתכונים: אחד מתוק, לעוגת המייפל-גזר המדוברת, ואחד מלוח, למאפה שמכינים בחצי דקה, עם בצק פטנט משוגע. בצק של לערבב ארבעה מצרכים בקערה ולהכין איזה מאפה שרוצים - רולדה, שושנים, משולשים - ממולאים במה שמתחשק. לא תאמינו כמה מהר ייצאו לכם מאפים מהתנור. אני בחרתי הפעם בסמבוסקים קטנים ממולאים בגבינה ופסטו, שהכי כיף להגיע איתם לפיקניק, להשוויץ שאתם הכנתם, ולא סתם הכנתם – עשיתם את זה על הבוקר במהירות האור.

עוגת גזר מייפל פרווה לפיקניק (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
גזר, מייפל, פרווה - הכל בעוגה אחת | צילום: קרן אגם, mako אוכל

עוגת גזר מייפל פרווה

המרכיבים (לתבנית כיכר באורך 30 ס"מ):
3 ביצים בגודל L
שלושת רבעי כוס (150 גרם) סוכר חום בהיר דמררה
חצי כוס (120 מ"ל) סירופ מייפל איכותי
חצי כוס מיץ תפוזים
שלושת רבעי כוס (150 גרם) שמן קנולה
2 כוסות (280 גרם) קמח לבן רגיל
רבע כפית אבקת סודה לשתייה
כפית אבקת אפייה
כפית גדושה קינמון
2 כוסות גזר מגורד (בערך 4 גזרים בינוניים)

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות, משמנים ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2. מערבבים היטב בקערה את הביצים, הסוכר, המייפל, מיץ תפוזים והשמן.

3. מוסיפים את הקמח, הסודהה לשתייה, אבקת האפייה והקינמון ומערבבים היטב.

4. מוסיפים את הגזר ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.

5. מעבירים את הבלילה לתבנית, מיישרים בעזרת סכין את פני העוגה ואופים 40-45 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים עליו.

6. מצננים, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

סמבוסק גבינה ופסטו (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
סמבוסק גבינה ופסטו | צילום: קרן אגם, mako אוכל

סמבוסק גבינה ופסטו מבצק טריק

המרכיבים (16-20 יחידות):
2 כוסות (280 גרם) קמח לבן
1 כפית מלח דק
שליש כוס (65 גרם) שמן קנולה
1 כוס (240 מ"ל) מים רותחים

למלית גבינה:
100 גרם גבינת לאבנה עיזים
100 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
100 גרם גבינת ריקוטה
2 כפות גדושות ממרח פסטו
מלח
מעט פלפל שחור

להברשה:
ביצה טרופה עם מעט מים
שומשום

אופן ההכנה:

1. הבצק: מערבבים בקערה קמח ומלח, מוסיפים שמן קנולה ומים רותחים ומערבבים בכף או מזלג. תוך 30 שניות הבצק מתאחד והוא מושלם. אוספים אותו בידיים לכדור ומניחים בצד.

2. באותה הקערה מערבבים את כל חומרי המלית (הקערה תהיה ממש נקייה, זה בצק שאוסף את עצמו לגמרי).

3. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

4. קורצים מהבצק עיגולים קטנים (אני הכנתי כדורים של 30 גרם).

5. משטחים כל כדור בצק על משטח עבודה לעיגול דק בעזרת הידיים (הבצק כל כך מתמסר שאין צורך במערוך, והוא גם לא נדבק אז לא צריך לקמח).

6. מניחים כפית מהמלית במרכז כל עיגול, ומקפלים את הבצק לשניים לצורת סמבוסק. מהדקים היטב בקצוות, אפשר עם הידיים ואפשר במזלג.

7. מסדרים את הסמבוסקים בתבנית, מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום.

8. אופים 20-25 דקות, עד שהמאפים מזהיבים.