אילו תחושות מעורר בכם הצירוף "מתנה לגננת"? אני באופן אישי כבר שנים לא בלופ הזה, כן? אצלי הקטן כבר עולה לכיתה י"א, אבל לעולם לא אשכח את הזמן הזה לקראת סוף השנה. היו אוספים כסף והוועד היה רוכש מתנה אחת מכולם, אבל תמיד היו האמהות שלא משנה מה, היו מביאות עוד "משהו קטן" (לא קטן בכלל) מעצמן. זה תמיד קצת צרם לי, אני מודה, כי זה העמיד את אלו שלא מביאים עוד מתנה קצת בחושך, ולי כאמא לילדים קטנים לא היה תקציב לקנות עוד מתנה, ואפילו לא זר פרחים. אז אני את המשהו הקטן הזה הייתי מכינה בעצמי: ריבה, חמאת בוטנים שהייתי טוחנת לבד או צנצנת עוגיות.

צנצנת זכוכית היא הוצאה ממש לא גדולה (אפילו בסופרים יש כאלה יפות), ובקלות אפשר למלא צנצנת בעוגיות, לקשור לה סרט יפה ולתת לגננת. בכל השנים האלה, שבהן אני מחוץ ללופ של הגנים, הטרנד הזה רק הלך והתעצם. אז בגלל שאנחנו לקראת סוף שנה, וגם עוגיות לגננת צריך לדעת לבחור, החלטתי לאפות איתכם השבוע שני סוגי עוגיות שמכינים מבצק אחד, שניהם סופר טעימים. מכינים בצק, מחלקים אותו לשני חלקים – ומכל חלק ממשיכים לכיוון אחר לגמרי.

עוגיות לגננת, קרן אגם (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
עוגיות לגננת, קרן אגם | צילום: קרן אגם, mako אוכל

המתכונים הם לעוגיות שושני קצף מרנג בטעם קינמון ועוגיות טבולות בלוטוס, אבל – וזה אבל חשוב – מהבצק הזה תוכלו להכין גם עוגיות אחרות. את המרנג בשושנים, למשל, אפשר להכין בטעם קפה או פיסטוק, אפשר להוסיף אגוזים למרנג ואפשר גם להוסיף כף קקאו לחצי מכמות הבצק ולהכין שושני מרנג קקאו.

את העוגיות עם הלוטוס אפשר לטבול בכלל בריבת חלב או ממרח שוקולד, ואפשר לפזר אחרי הטבילה קצת קוקוס או אגוזים טחונים. אפשר גם לקרוץ עיגולים ובחצי מהם לקרוץ עוד עיגול קטן באמצע, ואז אחרי האפייה למלא בריבה (או שוקולד, או ריבת חלב, או לוטוס) ולהכין עוגיות סנדוויץ'.

אז נתתי לכם כמה אופציות, ואני מקווה שתעופו עליהן. הבצק ממש כיפי ונוח לעבודה, והטעם שלו מדהים! נשאר לכם רק לבחור גננת, מורה או כל אדם אחר שאתם רוצים לפנק (כולל אתם עצמכם) – ולהיכנס למטבח.

עוגיות שושנים ועוגיות לוטוס פריכות (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
עוגיות שושנים ועוגיות לוטוס פריכות | צילום: קרן אגם, mako אוכל

עוגיות שושנים ועוגיות לוטוס

המרכיבים:

לבצק:

450 גרם קמח (3 ורבע כוסות)

5 כפות אבקת סוכר

13 גרם אבקת אפייה

200 חמאה קרה, חתוכה לקוביות

3 חלמונים מביצים גודל L

220 מ"ל שמנת מתוקה

 

לעוגיות שושנים עם מרנג קינמון (25-30 עוגיות):

3 חלבונים מביצים גודל L

שלושת רבעי כוס (150 גרם) סוכר לבן

5 כפות אינסטנט פודינג וניל

כפית אבקת קינמון

אבקת סוכר

 

לעוגיות פריכות עם לוטוס (20-24 עוגיות):

כוס ממרח לוטוס

עוגיות לגננת - שני סוגים (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
עוגיות לגננת - שני סוגים | צילום: קרן אגם, mako אוכל

אופן ההכנה:

1. מכינים את הבצק: מערבבים במעבד מזון, בידיים או במיקסר עם וו גיטרה קמח, אבקת סוכר, אבקת אפייה וקוביות חמאה קרות עד לקבלת פירורי בצק.

2. מוסיפים את החלמונים והשמנת המתוקה ומעבדים שוב עד לקבלת בצק אחיד (הבצק מתקבל מעט דביק וזה אחלה).

3. מחלקים את הבצק לשניים, עוטפים כל חלק בניילון נצמד ומועכים לצורת דיסקית. מעבירים למקרר ל-45 דקות (לא פחות) עד שעה וחצי.

לעוגיות שושנים עם מרנג קינמון:

1. בזמן שהבצק במקרר מכינים מרנג: מקציפים במיקסר את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב. מוסיפים פודינג וניל וקינמון ומקציפים עוד מעט, להטמעה.

2. מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

3. מרדדים את הבצק על משטח מקומח היטב למלבן דק (עובי 2-3 מ"מ). מורחים מרנג בשכבה אחידה.

4. בעזרת גלגלת פיצה חותכים את הבצק לרצועות דקות וארוכות. מגלגלים כל רצועה לשושנה ומניחים על תבנית האפייה. לחלופין אפשר לגלגל את המלבן כולו לרולדה, להקפיא אותה 20 דקות כדי שהמרנג לא יברח החוצה ואז לחתוך לשושנים.

5. אופים את העוגיות 20-25 דקות. שימו לב שהן לא משחימות הרבה ונשארות יחסית בהירות גם אחרי האפייה.

6. מצננים לחלוטין, בוזקים אבקת סוכר ומגישים (או מעבירים לצנצנת).

לעוגיות פריכות עם לוטוס:

1. מחממים תנור ל-160 מעלות.

2. מרדדים את החלק השני של הבצק על משטח עבודה מקומח לעובי 2-3 מ"מ, ובעזרת קורצן קורצים עיגולים שווים.

3. מסדרים את העיגולים על תבנית מרופדת נייר אפייה ואופים 20 דקות. מצננים היטב.

4. מחממים מעט במיקרוגל את ממרח הלוטוס בקערה חסינת חום, וטובלים כל עוגייה עד האמצע. מניחים על מגש מרופד בנייר אפייה, ומניחים לציפוי להתייצב (הכי טוב במקפיא).

5. מעבירים לצנצנת.

עוגיות לגננת, קרן אגם. עוגיות פריכות עם לוטוס (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
עוגיות לגננת, קרן אגם. עוגיות פריכות עם לוטוס | צילום: קרן אגם, mako אוכל

>> בפעם שעברה הכנו 3 עוגות מושלמות לים