בחגי תשרי רובנו מתרוצצים ברחבי הארץ מארוחה משפחתית אחת לאחרת. עכשיו, כשהם מגיעים לסופם, אחרי שמאסנו בארוחות הפורמליות, אנחנו רק רוצים משהו כיפי לנגוס בו - למשל, פיצה טובה. לשם כך התכנסנו כאן, עם רשימה של 25 פיצריות מומלצות ברחבי הארץ - מפיצה סליזית אך מושלמת שאוכלים בעמידה ועד פיצה שהבצק של תופח שלושה ימים ומורכבת כולה מחומרי גלם שמגיעים ישירות מאיטליה. החלטנו לא לכלול ברשימה פיצות שמוגשות במסעדות של ממש גם אם הן מדהימות (כמו רוברטה וינצ'י בפרדס חנה, טוטו בתל אביב או נונו בהוד השרון), אלא להתמקד במקומות שהמרכז שלהם הוא פיצה ופיצה בלבד. מוכנים? הכינו מפיות ונצא לדרך.

לכל המתכונים הכי טעימים לחגים הורידו עכשיו את אפליקציית אוכל טוב >>

תגלית השנה: פיצה פבריקה, רחובות

פבריקה היא ללא צל של ספק הפיצה הטובה ביותר שטעמנו במהלך השנה האחרונה בישראל. היא אומנם מצריכה הגעה מיוחדת לרחובות והמתנה לא קצרה בדרך למגש הנכסף, אבל שווה כל רגע. את הבצק מתפיחים כאן במשך 72 שעות והוא רך כענן. הפיצה עצמה מוכנה בטאבון שהוא לב המקום בחום של יותר מ-400 מעלות, בדיוק לפי הכללים הנוקשים של הפיצות הנפוליטניות, ויש כאן 12 סוגי פיצות מובנות. בין המוצלחות: מלנזנה (עם חצילים), פיצה תאילנדית עם רוטב צ'ילי חריף וגמבה, ופיצה בסגנון תימני עם סחוג מכוסברה וסמנה. 

פבריקה. הרצל 203, רחובות. 08-6141480

פיצה פבריקה רחובות פיצה תימנית
פיצה תימנית בפיצה פבריקה, רחובות | צילום: ריטה גולדשטיין, אוכל טוב

הסוד הקיבוצי: פיצה פרסקה, קיבוץ מסדה

את פיצה פרסקה הכתרנו כבר לא פעם כאחת הפיצות הטובות ביותר בארץ, ואין מה לעשות, כשמגיע מגיע. גם הפעם פרסקה, בקיבוץ מסדה שמדרום לכנרת, מככבת ברשימה. הסוד של פרסקה הוא בבצק הנהדר שבעלי המקום יוני אברהם לימד עצמו להכין באמצעות סרטוני יוטיוב בלבד (הישג לכשעצמו). הבצק אוורירי מאוד ונאפה בטאבון שיובא ארצה מאיטליה. הפיצה הנפוליטנית הקלאסית כאן נהדרת וכמובן גם הפיצה שכבר הפכה ללהיט ולמושא חיקוי של אינספור פיצריות ברחבי הארץ - פיצת מדורה עם קרם פרש, תפוחי אדמה מדורה ובצל ירוק.  

פרסקה. קיבוץ מסדה. 04-6657266
 

פיצה פרסקה
פיצה פרסקה. בצק אוורירי מטאבון שיובא במיוחד מאיטליה | צילום: אנטולי מיכאלו , יחסי ציבור

מגנט הפודיז של הצפון: פיצה אלטליו, טבריה

יוני אברהם מפיצה פרסקה פתח לפני כשנה גם את פיצרייה אלטליו הנהדרת, שמזרימה הרבה מאוד פודיז אל אזור שבדרך כלל לא זוכה לתשבחות קולינריות - העיר טבריה. בשונה מהפיצה הנפוליטנית של פרסקה, כאן עוסק אברהם בפיצה לפי משקל עם בצק מעט עבה יותר ופריך יותר בתחתיתו. האטרקציה המרכזית היא התוספות: בין השאר תמצאו באלטליו פיצה עם גראטן תפוחי אדמה; פיצה לבנה עם מוצרלה, סלק, ופטה; פיצה אדומה עם טונה מעושנת, מוצרלה, ובצל סגול מוחמץ; ואפילו פיצת סביח עם חציל קלוי, כרובית מטוגנת, ביצה רכה, וטחינה

אלטליו. יוחנן בן זכאי 1, טבריה. 04-810-6388

פיצה אלטליו
פיצה אלטליו בטבריה. לפי משקל | צילום: אנטולי מיכאלו , יחסי ציבור

 

הפשוטה והמפתיעה: פיצה ג'וספה, תל אביב

פיצריית ג'וספה, שנפתחה בפלורנטין ב-2007, מעוצבת באופן פשוט ולא רשמי. יש בה כמה כיסאות ושולחנות קטנים, תור גדול בכל רגע נתון וטלוויזיה שמנגנת תמיד בווליום גבוה במיוחד. כל זה הופך אותה לשונה מאחיותיה הפיצריות התל אביביות המפונפנות בדרך כלל. אל מול התנור עומלים לאט ובקפדנות על המגשים וכולם מחפשים את בקבוקי הרטבים הלחיצים (אל תוותרו על רוטב השום). בניגוד למקומות רבים שמוזכרים בכתבה, כאן יש גם סלייסים ולא רק מגשים, והם תמיד יהיו מעולים. שתי אופציות גאוניות לתוספות: תרד ובולגרית או ברוקולי ועגבניות שרי.

ג'וספה, ויטל 1, תל אביב. 054-5928244

View this post on Instagram

ג׳וספה בלי לזוז מהספה. חוששני שהתמכרנו למשלוחים @wolt.israel @jeremyj #pizza #delivery #pizzalover #pizzalove #food52grams #foodporn #instafood #eeeeats #

A post shared by Rita Goldstein (@goldrita) on

הניו יורקית הטרנדית: פיצה ברוקלין, תל אביב

פיצה ברוקלין, שיש לה סניפים ברחובות דיזנגוף וקינג ג'ורג' בתל אביב - היא פיצת רחוב טרנדית בסגנון ניו יורקי ששייכת לבעלים של פיצרייה נוספת שמככבת ברשימה (הפיצה, ברחוב בוגרשוב בתל אביב). יש פה מקום קליל שמתאים לסלייס פיצה ובקבוק בירה במחיר סביר. לצד תוספות קלאסיות כמו פטריות, פפרוני או ארטישוק, יש פיצות מיוחדות יותר כמו פיצת הוואי עם רוטב עגבניות, מוצרלה, פרמזן, בייקון ואננס, או פיצה ירוקה עם קשקבל, ארטישוק, פסטו וזוקיני.

ברוקלין. קינג ג'ורג' 88 ודיזנגוף 276, תל אביב. 03-902-5040  

View this post on Instagram

@pizza_brooklyn # #pizza #pizzalove #peperoni #mushrooms #streetfood #foodgrams #instafood #foodie #tlv #telaviv #telavivfood

A post shared by Rita Goldstein (@goldrita) on

הפוקצ'ה המשודרגת: ארציאלי, תל אביב

מאז שנפתחה לפני פחות משנתיים, פיצה ארציאלי הסמוכה לכיכר רבין צברה לה אוהדים רבים בתל אביב ומחוצה לה, ויש הטוענים שמדובר בפיצה הטובה ביותר בעיר. מבחינתנו זו לא בדיוק פיצה, אלא משהו שהוא בין פוקצ'ה משודרגת ועדינה לפיצה של ממש. מה שזה לא יהיה, זה טעים. הז'אנר כאן הוא פיצה לפי משקל עם בצק שמותפח יומיים, כך שהוא עשיר אך אוורירי. בין התוספות: פיצה עם פלפל קלוי ובוראטה; פיצה עם פפרוני; פיצה עם תרד וגבינת גרנה פדנה; או פיצה עם רוסטביף, קרם דלעת וארוגולה.

ארציאלי. מלכי ישראל 7, תל אביב

פיצה ארציאלי
פיצה ארציאלי. מה שזה לא יהיה, זה טעים | צילום: יניב שדה, יחסי ציבור

המינימליסטית של אייל שני: התדר, תל אביב

לא ממש פיצרייה מן המניין אבל אי אפשר שלא לציין את הפיצה של התדר. למי שאיכשהו לא שמע על המקום, מדובר שפיצה של השף אייל שני שפועלת בתוך החלל של מועדון התדר בבית רומנו (בקומה העליונה נמצאת מסעדת רומנו של שני). הפיצה כאן מינימליסטית ומשובחת, הבצק לא תמיד סימטרי אבל עשוי לעילא ולעילא, ורוטב העגבניות? ובכן, הוא כל מה שאפשר לצפות מאייל שני. אנחנו הכי בעד להגיע לכאן מוקדם, עם הפתיחה בתחילת הערב, ולהזמין בירה קרה ופיצה לוהטת לפני שמגיעים כל הבליינים.

התדר. דרך יפו 9, תל אביב. 03-571-9622

פיצה תדר
פיצה בתדר. להגיע לפני הבליינים | צילום: אריאל אפרון, יחסי ציבור

סטנדרטים גבוהים בלוינסקי: פיצה לילה, תל אביב

הפיצרייה שפועלת בשעות אחר הצהריים והלילה בשוק לוינסקי בתל אביב היא מצד אחד פיצה שכונתית שאפשר להגיע אליה גם לכוס בירה או דרינק לא מחייב, ומצד שני מקום שמקפיד על סטנדרטים גבוהים ומוציא תחת ידיו מוצר נהדר. כל הפיצות כאן נעשות מקמח גרמני שמספק בצק אלסטי במיוחד. מה תקבלו? פיצות אישיות עם תוספות כמו אספרגוס ופקורינו; תירס טרי, ארוגולה ופלפל חריף; פיצת בצלים ושום קונפי; או פיצת פטריות יער.

פיצה לילה. מרחביה 4, תל אביב. 03-516-8244

View this post on Instagram

She’s a beaut Photo by @delicateflowerz

A post shared by Pizza Lila פיצה לילה (@pizza_lila) on

צרפתית ונהדרת: פיצה פיליפ, תל אביב

פיצה פיליפ היא פיצרייה בסגנון צרפתי ברחוב קרליבך בתל אביב. היא נהדרת במשלוחים או באכילה במקום, מה שקשה להגיד על יותר מדי פיצריות שבדרך כלל נופלות לפחות בפרמטר אחד מבין השניים. ומה שאנחנו הכי אוהבים כאן זה את התוספות, שכל כך קשה לבחור ביניהן. בין השאר תמצאו כאן פיצת עגבניות עם חצילים ופלפלים קלויים, פטריות, ברוקולי ומוצרלה; פיצה בסקית עם בטטה, פפרוניף צ'וריסוס ומוצרלה; פיצה עם קרם פרש, סלמון, לימון וגבינת מוצרלה; ואפילו פיצת בולונז עם פטריות שמפיניון, בולונז ומוצרלה.

פיצה פיליפ. קרליבך 20, תל אביב. 03-510-0904

פיצה פיליפ
פיצה פיליפ. נהדרת גם במשלוח | צילום: ספיר אנסקי, יחסי ציבור

מחוספסת בעמק חפר: שבתאי, כפר ויתקין

פיצריית שבתאי היא מהבודדות ברשימה שלנו שמונות יותר מסניף אחד, ועדיין, אנחנו שומרים אמונים לפיצרייה הראשונה ומלאת הקסם שפועלת בכפר ויתקין (וכיום גם באבן יהודה וקיסריה), ומהווה מוקד משיכה לכל הבליינים וחובבי הפיצה באזור. שבתאי היא  פיצה באווירה כפרית ומחוספסת, ומגיעים לכאן כולם כולל כולם - מקיבוצניקים הצעירים ועד משפחות שלמות מרובות ילדים שמתרוצצים בשטח מסביב לפיצרייה. ובין הפיצות המיוחדות כאן אפשר למצוא למשל פיצה מעושנת עם טונה אדומה, קונפי שום, בצל סגול ופטרוזיליה; פיצת פירות ים עם שרימפס, קלמארי ומולים שחורים; ופיצת קרבונרה עם ברוקולי וחזה אווז מעושן.

שבתאי. כניסה מזרחית, כפר ויתקין. *4560

View this post on Instagram

לא לריב, יש מספיק שבתאי לכוווולם ❤️ . . . #פיצה #טעים #אוכל #יאמי #קיסריה #שבתאיפיצהובירה #פיצהשבתאי #israelfood #israeli_kitchen #foodil #shabtaipizza #shabtaipizzaandbeer @shanicario

A post shared by שבתאי פיצה | בירה (@shabtai.pizza) on

איטליה במרכז מסחרי מנומנם: אותנטיקה, נס ציונה

באמצע מרכז מסחרי מנומנמם למדי ניצבת פיצרייה אותנטיקה החביבה בנס ציונה, שמצליחה להיות מוקד משיכה לתושבי העיר והסביבה ולהרגיש כמו פיסה אמיתית של איטליה בלב הלבנט. החל מהפסקול האיטלקי, דרך המטבח המהוקצע ועד לפיצות עצמן, אהבנו כאן הכל, ובייחוד את התוספות על הפיצות שהן עשירות במיוחד. בין הפיצות של אותנטיקה תמצאו למשל פיצת טרטופו עם קרם של פטריות כמהין, מוצרלה ופטריות שמפיניון; פיצת פוטנסקה עם מוצרלה, אנשובי, עגבניות, זיתי קלמטה וצלפים; ופיצת בטטה סטרקינו עם שמנת, בטטה מדורה, גבינת סטרקינו ובלסמי מצומצם.  

אותנטיקה. יקינטון 6, נס ציונה. 077-204-5446

פיצה אותנטיקה
פיצה אותנטיקה. פיסה של איטליה בלב הלבנט | צילום: בטן מלאה המלצות טעימות, יחסי ציבור

המשאית המשמחת: קוקייה פיצה טראק, קיבוץ דפנה

אחת מהנציגות של רשימת הפיצות שלנו בצפון הארץ היא הקוקייה פיצה טראק, מהמקומות הסימפטיים באזור אצבע הגליל, שאם אתם חובבי פיצה ומטיילים בצפון אתם חייבים להכיר. כיף מאוד לעצור כאן, במשאית הפיצה החונה, למגש פיצה ובירה באווירה קלילה, ומאז הפתיחה של המקום בשנת 2012, הוא רק הולך ומשתפר. הפיצות כאן נעשות מקמח נפוליטני ובין האופציות: פיצה עם סלמון מעושן או פיצה עם תפוחי אדמה מדורה, אנשובי, אננס וצ'ילי חריף.

הקוקייה. קיבוץ דפנה. 04-6945800

View this post on Instagram

#pizza

A post shared by cookiapizzatruck (@cookiapizzatruck) on

קלאסית או סגולה: גרונימן, תל אביב

שתי פיצות מתקיימות תחת השם גרונימן - הן שונות מאוד אחת מהשנייה, וכל אחת נהדרת בדרכה (ולשתיהן רטבים שעושים את ההבדל). הפיצה החדשה יותר, ברחוב שד"ל, היא פיצה מבצק מחמצת אוורירי וקליל שנמכרת לפי מנות ולא סלייסים או מגשים. פיצת גרונימן הוותיקה יותר ברמת אביב נוקטת גישה קלאסית יותר. ברחוב שד"ל תמצאו מנות כמו פיצה סגולה עם רוטב קרם סלק וסלקים אפויים או פיצה עם בייקון טלה לצד רטבים שעושים במקום. בעוד בגרונימן 8 תמצאו תוספות כמו ארטישוק ורוקט עם רוטב פסטו, או פיצת אנזו עם עגבניות שרי צלויות, ארוגולה ומוצרלה.

גרונימן פיצה. גרונימן 8, תל אביב. 03-936-0289שד"ל 7, תל אביב

פיצה גרונימן
פיצה גרונימן. יש אפילו פיצה סגולה | צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור

ארץ הפלאות: פיצה מוצ'ה, תל אביב

פיצה מוצ'ה בתל אביב נכנסה לרשימה שלנו בגלל הבצק שלה, שהוא מהמצוינים שיצא לנו לטעום. מדובר בבצק שתופח במשך 24 שעות ומורכב בחלקו ממחמצת. עליו נחות תוספות מקוריות שלפחות את חלקן מעולם לא דמיינתם על פיצה - ממטבוחה ועד פולנטה, גבינה כחולה, קרם חצילים, ואפילו אבוקדו עם ביצה. בקיצור, ארץ הפלאות של הפיצות, וכמובן שיש גם פיצה מתוקה לקינוח.

מוצ'ה. אבן גבירול 19, תל אביב. 077-6037560

View this post on Instagram

איזה מתח! . . מוצ'ה פיצה משלוחיםםםםם אבן גבירול 19, תל אביב . . #pizza #pizzachef #פיצהמשלוחים #מוצהפיצה #pizzadelivery #delivery #yummy

A post shared by mucha_tlv (@mucha_tlv) on

שכונתית ולא יומרנית: קזה מיה, נתניה

קזה מיה בנתניה היא אומנם מסעדה של ממש, אבל מסעדה שכונתית ולא יומרנית שגם מוכרת סלייסים של פיצה, ולכן נחשבת מבחינתנו פיצרייה. וזה בדיוק מה שלקוחות המקום הזה מחפשים - פיצה (שמריחים כבר מהרחוב ומגרה את העוברים והשבים). הבצק כאן הוא מהז'אנר העבה, מעליו ישנה כמות נאה במיוחד של גבינה טובה, והלקוחות המכורים של המקום חוזרים אליו שוב ושוב בגלל הבחירה בחומרי גלם טובי וטריים ואווירה של כפר קטן ואינטימי באיטליה.

קזה מיה. הרצל 10 נתניה. 09-834-7228

פיצה קזה מיה
קזה מיה בנתניה. אווירה של כפר קטן | צילום: ספיר טובי , יחסי ציבור

משפחתית וקטנטנה: פיצה בלה, אשדוד

כמו פיצה פיליפ בתל אביב גם פיצה בלה באשדוד היא פיצה בבעלות צרפתית, ופה כל המשפחה היא חלק מהמקום (אם בשירות, אם בהכנה ואם בהענקת השראה, היות שכל הפיצות כאן קרויות על שם בני המשפחה). מדובר אומנם במסעדונת קטנטנה באמצע מרכז מסחרי, אבל הפיצה כאן ראויה לכך שכל תושבי אשדוד יכירו אותה. הבצק מעולה, אבל הלקוחות הקבועים מציינים לטובה בעיקר את הגבינה. בין התוספות בבלה תוכלו למצוא למשל פיצה בשם מאיר עם רוטב עגבניות, מוצרלה, בזיליקום, עגבניות ופרמזן; פיצת לירון עם גבינת עזים, טונה, בצל מטוגן ופסטו; ופיצה פול עם ארטישוק, רוקפור, עגבניות, מוצרלה ופטריות.

פיצה בלה. שפירא 22, אשדוד. 08-3001662

View this post on Instagram

Crusty pizza avec le rebord rempli de parmesan

A post shared by pizza bella (@pizza_bella_ashdod) on

קסם בעיר הקודש: פיצה פי בריבוע, ירושלים

פיצה פי בריבוע הירושלמית היא מקום שכל חובב פיצות בעיר הקודש מכיר. המסעדה לא גדולה, וזה גם סוד הקסם שלה, כשנכנסים הנה, נכנסים אוטומטית לקצב קצת אחר של דברים (ולעתים יש צורך להתאזר בסבלנות כי עבודת המטבח לוקחת זמן). הפיצות פה הן כמובן מוקד העניין, כשהבצק שלהן הוא דק במיוחד והאפשרויות קלאסיות: מרגריטה פשוטה עם רוטב עגבניות, בזיליקום טרי, מוצרלה וגבינת גראנה פדאנה ועליה תוספות לבחירה כמו פטריות, ארטישוקים או זיתי קלמטה, ופיצה ביאנקה עם תפוחי אדמה למי שקצת רוצה לצאת מהקופסה.

פי בריבוע, קרן היסוד 36, ירושלים. 02-563-5555

הצלחה עקבית: פיצה פנמה, תל אביב

השלוחה התל אביבית המוצלחת של פיצה פי בריבוע היא פיצה פנמה ברחוב אבן גבירול, וכמו מסעדת האם הירושלמית, היא מצליחה בשקט ובלי רעש וצלצולים מיותרים להוציא תחת ידיה את אחת הפיצות העקביות והטובות בעיר. גם כאן מבינים שלא צריך להתחכם כשהפיצה באמת טובה. אתם יכולים להוסיף למרגריטה מה שבא לכם - אנשובי, צלפים, ארטישוק, פפרוני, בייקון, פלפל קלוי ועוד - או פשוט לבחור באותה פיצה ביאנקה מפורסמת עם תפוחי אדמה אפויים וגבינת פרמזן. 

פיצה פנמה. אבן גבירול 185, תל אביב

View this post on Instagram

renato’s pizzeria

A post shared by Panamapizza (@panamapizza) on

עם קוקטייל במחנה יהודה: פלורה, ירושלים

פיצה פלורה המקסימה בשוק מחנה יהודה היא מקום צעיר באווירה בליינית שמפגין רצינות מוחלטת בכל הנוגע להכנת הפיצה. בתפריט: פיצה מרגריטה; פיצה פלורה - מרגריטה בתוספת רוקט ופרמזן; ופיצה עם תוספות מיוחדות יותר כמו בטטה, ביצה רכה וצ'ילי; זוקיני צלוי, בצל סגול וזיתי קלמטה; או פטריות פורטבלו, שמפניון ושמן כמהין. המחירים כאן נוחים, ולצד הפיצות כיף ללגום קוקטייל קליל או כוס יין טוב.  

פלורה, הדקל 2, ירושלים. 02-622-2216

פיצה פלורה
פיצה פלורה בשוק מחנה יהודה. לבליינים וגם לרציניים | צילום: נועם פריסמן , יחסי ציבור

שגרירת איטליה בדרום: רוסה פומודורו, באר שבע

נציגתנו הדרומית ביותר בכתבה נמצאת בבאר שבע, ובנוסף לפיצות נוספות בעיר שהן פופולריות במיוחד כמו קאלדו, החלטנו לתת לרוסה פומודורו את הבמה בגלל הגישה המקצועית. הבצק פה טוב מאוד ולא כבד והפיצות כאן משובחות בזכות חומרי הגלם, שכולם מגיעים מאיטליה. התפריט ברוסה פומודורו בסיסי, אבל כל פיצה מדויקת. בין הפיצות אפשר למצוא פיצת ארטישוק עם רוטב עגבניות, מוצרלה, ארטישוקים, שמן זית ובזיליקום; פיצת קוואטרו עם מוצרלה, אמנטל, גורגונזולה, וגבינת גרנה פדנה; ופיצה עם גבינת ריקוטה בשוליים ומוצרלה, גרנה פדנה ומלח גס.

רוסה פומודורו. מתחם ביג, באר שבע. 08-972-2221

פיצה רוסו פומודורו
פיצה רוסו פומודורו. הקפדה על חומרי גלם | צילום: שף פיצאיולו חיים , יחסי ציבור

שומרים על הרמה ברמה: הנחתום, נוף גולן

אחת מהפיצריות הצפוניות ביותר ברשימה היא למעשה מאפייה מצד אחד ופיצרייה מהעבר השני - והיא עושה את שניהם באופן מיטבי. מדובר בפיצה דקה יחסית עם שוליים פריכים שעשויים היטב וכיף במיוחד להמשיך ולנשנש. בגזרת התוספות, הנחתום עושה את זה בסגנון שלך - כך שאת כל התוספות כאן ניתן לבחור בהרכבה אישית. יש כאן גם פיצות מומלצות עם תוספות מובנות כמו פיצה ביאנקה עם פסטו שנעשה במקום, מוצרלה ורוקפור; או פיצה עם טפנד זיתים שעושים כאן, עגבניות ומוצרלה. המינוס היחידי שיש לשים אליו לב: המקום נסגר בסביבות 21:00-22:00, אז אל תגיעו מאוחר מדי.

הנחתום. מרכז מסחרי נוף גולן. 04-660-1222

פיצה הנחתום
פיצה הנחתום. גם בגולן יש פיצה | צילום: אדווה לביא , יחסי ציבור

שווה את התור: הפיצה, תל אביב

אחת ממסעדות הפיצה הפופולריות ביותר בתל אביב היא הפיצה, ברחוב בורגרשוב בעיר. קשה לעבור ליד המקום הזה מבלי שניחוחות הפיצות יחדרו לאף ובלי להיכנס בין הרגליים של המחכים בתור הארוך. הפופולריות של הפיצה נובעת מהבסיסיות של המקום, פיצרייה נפוליטנית חמימה שעושה את הדברים כמו שצריך. מוצלחות במיוחד: פיצת רוקולה עם רוטב עגבניות, זיתי קלמטה, פרמזן ואורוגולה; פיצה ביאנקה עם מוצרלה, פטה, פרמזן ופטרוזיליה, ופיצת תרד מעושנת עם שמן זית, מוצרלה מעושנת, תרד, עגבניות שרי ובצל. 

הפיצה. בוגרשוב 51, תל אביב. 03-5281077

View this post on Instagram

VOTE FOR HAPIZZA ✌ פתוחים היום!!

A post shared by Hapizza (@hapizza) on

נוסטלגיה לילית: צ'ילי, ירושלים

אולי זוהי הנוסטלגיה שמדברת מגרוננו, אולי החיבה לאולד סקול, ואולי אי השפיות הירושלמי הכיפי הוא שגורם לנו לשוב לפיצה צ'ילי שוב ושוב, ולא לוותר עליה גם ברשימה המכובדת הזאת. כי אין מה לעשות, יש פיצות מודרניות יותר, יש פיצות שף מפונפנות, אבל פיצה שעברה את כברת הדרך של צ'ילי בירושלים - אין. יש כאן סלייסים או פיצות במגשים, עם אופציות כמו פיצת שינקן ואננס, פיצת בייקון וביצה קשה, פיצת טוסקנה עם ברוקולי וגבינה בולגרית עם שקדים קלויים, ופיצה יוונית עם חצילים מטוגנים וגבינה בולגרית. מלבד הפיצה, העובדה שהמקום פועל עד השעות הקטנות של הלילה, הופכת אותו אפילו ליותר קסום מבחינתנו.

צ'ילי. הלל 28, ירושלים. 02-6254040

פיצה צ'יליז ירושלים
פיצה צ'ילי בירושלים. ותיקה ופתוחה אל תוך הלילה | צילום: אסף קרלה , יחסי ציבור

מקורית בעיר התחתית: דאלי, חיפה

נציגתנו החיפאית לא הייתה בחירה קלה. ביקרנו בשלל הפיצות הכוכבות שיש לעיר להציע - קרוסטה, לינגה ועוד כמה שהחיפאים נשבעים בהן. ובחרנו דווקא בדאלי שהבצק שלה, לא עבה ולא דקיק, היה לטעמנו הטוב ביותר. הפיצות כאן שופעות בתוספות ומקוריות במיוחד עם אופציות לחובבי הבשרים כמו פיצה עם שמנת, פרמזן וכמהין, מוצרלה, תרד, פטריות וחזה אווז מעושן; או פיצה עם אריסה, רוטב עגבניות, פפרוני וקריספי בייקון.  אם אתם מפחדים מהקומבינציות, אפשר גם להרכיב לבד.

דאלי. המגינים 53, חיפה. 04-862-3623

פיצה דאלי
פיצה דאלי. מנצחת את המתחרות בחיפה | צילום: נעמה ברקן, יחסי ציבור