1. ברוהאוס הגולן, קצרין 

אם יש משהו שלא חסר ברמת גולן זה נוף. לכן, קשה לי להבין על מה חשבו אלה שנעצו את מסעדת ברוהאוס בתוך מתחם מכוסה שיש, עם תצפית לאזור תעשייה. מצד שני, היא צמודה למבשלת הגולן, אחת ממבשלות הבוטיק המוצדקות בישראל, כך שהבירה היא בדרך כלל הכי טרייה שתוכלו למצוא. פרט לסטים של טעימות בירה, שיעזרו לכם לקבל החלטה לגבי ההמשך, התפריט מכיל גם לא מעט מנות בירה קלאסיות ממשפחת כנפי עוף וההמבורגרים.

מתחם קסם הגולן, אזור התעשייה קצרין, טלפון: 04-6961311.

מבשלת הגולן (צילום: יח"צ ברוהאוס הגולן,  יחסי ציבור )
בירה טרייה עם המבורגר דשן זה יופי | צילום: יח"צ ברוהאוס הגולן, יחסי ציבור

2. מבשלת מלכה, יחיעם

הגליל המערבי הוא לטעמי מבין האזורים הבודדים בישראל שמצדיקים יציאה מתל אביב. השילוב בין הירוק של ההרים לכחול של הים תמיד נותן הרגשה של טיול בארץ אחרת. אם אתם באזור, קפצו למבשלת מלכה שבקיבוץ יחיעם. מהמרפסת הרחבה אפשר לראות את הים, לשאוף את הריחות של הגליל, לשתות בירה טרייה וגם להזמין ביס קטן. אם תתאמו מראש, אסף לביא, הבעלים, גם ייקח אתכם לסיור ויסביר לכם איך הוא עושה בירה.

קיבוץ יחיעם, סעו בעקבות השלטים, טלפון: 04-9856101. פתוח בסופי שבוע בלבד.

3. העוגן, חיפה

כמו בכל עיר נמל, גם בעיר התחתית של חיפה יש לא מעט ברים קלאסיים מעולים, אבל אני הכי אוהב את העוגן. הוא נפתח בשנת 1942 וכעשרים שנה מאוחר יותר נרכש על ידי יוסף פינקוס. גילי, בנו של יוסף, מתפקד מאחורי הבר, מוזג בירה נהדרת ועושה רוסטביף שצריך לכתוב עליו שירים. אם תגיעו למקום בסופי שבוע, תוכלו לפגוש בו טיפוסים שיספרו לכם סיפורי ימאים, שחלק מהם, כך אומרים, מעוגנים במציאות.

שער פלמר 3, חיפה, טלפון: 04-8645108.

העוגן חיפה (צילום: צילום: אילן ספירא,  יחסי ציבור )
בהעוגן תמצאו ימאים שפגשו בנות ים. בערך | צילום: צילום: אילן ספירא, יחסי ציבור

4. מעיין הבירה, חיפה

תחנת חובה נוספת למבקרים בחיפה היא מעיין הבירה. קלאסיקה מקומית של חזירים מעושנים, כבד קצוץ כמו של סבתא, איקרה מחודדת וכל מה שטעים לאכול ליד הבירה. ואם כבר מדברים על בירה, במקום יש קרוב לעשרים ברזים מתוחזקים היטב, וההקפדה על מזיגת כל בירה בכוס שמתאימה לה מעלה בי בכל פעם מחדש דמעות של התרגשות. או שאולי זו החזרת.

נתנזון 4, חיפה, טלפון: 04-8623193.

5. בית המרזח, רמת ישי

בית המרזח, הממוקם באזור התעשייה של רמת ישי, הוא מקום בילוי רב תכליתי. משהו בין פיק אפ בר גדול מאוד למועדון בינוני, אבל אל תיתנו לחזות הזו להטעות אתכם. בחדר הקירור המשוקע נחות להן בטמפרטורה הנכונה כמה עשרות חביות של בירות שונות, שביחד עם הבירות בבקבוק מצטרפות להיצע מרשים במיוחד. הקהל מקומי ברובו, התפריט סביר בהחלט והאווירה מגיעה לפעמים לטמפרטורות שלא היו מביישות שום בר עירוני.

אזור התעשייה רמת ישי טלפון, 04-8718579.

6. בני'ס, כפר סבא 

מכירים את הבירות שהאנגלים אוהבים? חמות כאלה ובלי גזים? אם תשאלו את נתיני הממלכה המאוחדת הם יאמרו לכם שכך צריך לשתות בירה. לא מפוסטרת, לא מסוננת, מחבית שלא מכילה גזים, כך שהמזיגה מתבצעת באמצעות משאבה. Cask Ale, כך נקרא הסגנון הזה, שהגיע ממש לאחרונה לעיר האורות כפר סבא. מתוך שתי החביות במקום נמזגות בירות אייל ישראליות מתחלפות, והתפריט, לפחות בימי ההרצה, צנוע מאוד.

ירושלים 46, כפר סבא, טלפון: 052-3328202.

פורטר תל אביב (צילום: גלעד מזל צלמים,  יחסי ציבור )
מנות שהולכות יד ביד עם הבירה. פורטר אנד סאנס | צילום: גלעד מזל צלמים, יחסי ציבור

7. טמפל בר, סינמה סיטי, גלילות

להיכנס לפאב אירי זה קצת כמו להיכנס לסניף של מקדונלד'ס. כאן אתם יודעים בדיוק מה שתקבלו. איכשהו תמיד נראה שבסניף הוותיק של רשת טמפל בר בסינמה סיטי אפשר לקבל קצת יותר. יש בו שבעים סוגי בירה, עשרות תוויות של וויסקי, צוות יעיל שמבין עניין ומנות שנולדו כדי לרפד את קיבתם של השתיינים. נכון, כדי להגיע אליו צריך לעבור דרך סינמה סיטי גלילות, אבל היי, אף אחד לא מושלם.

סינמה סיטי, גלילות, טלפון: 03-6995536.

8. פאולנר ביר גרדן, תל אביב

על חורבותיו של בית בירה שהוקם בתקופה בה הילכו טמפלרים על אדמת שרונה, הוקם לאחרונות הביר גרדן של פאולנר. מצד אחד, קצת מבאס שהוא מחזיק בירות של מבשלה אחת בלבד. מצד שני, ממתקן הנחושת הייחודי שלו, שנעשה בעבודת יד בגרמניה, נמזגות כמה בירות יוצאות מן הכלל כמו מרצן ופילס, שאי אפשר לשתות כרגע בשום מקום אחר בעיר.

אליעזר קפלן 30, תל אביב, טלפון 03-6544334.

אין תמונה
קרקע לאגדות אורבניות. עמירם, תל אביב

9. פורטר אנד סאנס, תל אביב

היכל בירה שנוסד על ידי אנשים שיודעים דבר או שניים על בירה, לטובת אנשים שאוהבים בירה. על הכותל הדרומי מותקנים לא פחות מחמישים ברזים שמחוברים למערכת מזיגה מושקעת במיוחד, ובמקררים יש עוד כשבעים סוגי בירה מבקבוק. התפריט מורכב ממנות בר משודרגות כמו פיש אנד צ'יפס, נקניקיות וספייריבס, ובאחד מצדי הבר תמיד תמצאו מישהו שישמח לפטפט אתכם. על בירה.

הארבעה 14, תל אביב, טלפון: 03-6244355.

10. מתי המקלל, תל אביב

''זונות, אם לא טוב לכם, אתם יכולים להיכנס לי אתם יודעים לאן". אם דיבורים מהסוג הזה מרתיעים אתכם, אל תבואו למתי. גם ככה אין מקום. בחמארה הפינתית דחוסים אמנם רק ארבעה שולחנות וכל הכיסאות שאפשר לסדר סביבם, אבל היא עולם ומלואו. הגולדסטאר יוצאת מהחבית כמו קסם, האנשים מתערבבים, ומתי, בעל הבית המיתולוגי, לא מפסיק לקלל, אבל הטינופת המילולית לא מצליחה להסתיר את הנשמה הענקית שלו.

מטלון 41, תל אביב, טלפון: אתם יודעים לאן אתם יכולים לדחוף את הטלפון.

העוגן חיפה (צילום: צילום: אילן ספירא,  יחסי ציבור )
העוגן חיפה | צילום: צילום: אילן ספירא, יחסי ציבור

11. עמירם, תל אביב

נראה כאילו הוא תמיד עמד שם, במקום בו העיר מתחילה, בין דיזנגוף לאוסישקין, אבל האמת שהוא נפתח רק בשנת 1976. הרבה לא השתנה מאז וטוב שכך. האווירה אינטימית אבל לא מלחיצה, הגינס מעולה והמנות בתפריט קלאסיות. בר קלאסי, ששימש זירת התרחשויות לכמה אגדות אורבניות שאני לא בטוח שמותר לי לספר, ושתמיד נעים לחזור אליו ולשתות משהו קטן.

התערוכה 8, תל אביב, טלפון: 03-5441634.

12. המנזר, תל אביב 

לא משנה אילו תכניות אני אעשה, בסוף זה בדרך כלל נגמר במנזר. למה? כי למרות שהמבחר לא עצום, הבירות תמיד במצב טוב, כי תפריט האוכל לא רואה ממטר גם מקומות מהודרים ומפוארים יותר, כי תמיד אפשר למצוא בו מישהו לשתות איתו, כי הוא פתוח 24 שעות וכי תמיד מקבלים בו באהבה גם אנשים שצריכים את הוודקה שלהם לפני עשר בבוקר.

אלנבי 60, תל אביב, טלפון: 03-5173015.

בארוד ירושלים (צילום: נורית כרמלי,  יחסי ציבור )
פתאום ירושלים פחות מדכאת. בארוד | צילום: נורית כרמלי, יחסי ציבור

13. מייק'ס פלייס, תל אביב

אומרים שהכי כיף לשתות בירה על יד הים. אבל במציאות הישראלית, רוב הבירה שתוכלו להשיג ליד הים תהיה חמה מדי ותוגש בכוס פלסטיק חד פעמית, עם כמה גרגירי חול לקישוט. מייק'ס פלייס, הבר הוותיק בטיילת של תל אביב, הוא פתרון מעולה למי שרוצה גם לשתות בירה טובה בכוסות זכוכית נקיות, גם לראות את הים וגם לשמוע לא מעט אנגלית מסביב.

הרברט סמואל 86, תל אביב, טלפון: 03-5106392.

14. בארוד, ירושלים

את הסמטה הירושלמית שיוצאת מרחוב יפו אפשר לפספס בקלות אם רק ממצמצים, אז תשתדלו להיות מרוכזים ותודו לי אחר כך. אחרי שראיתי במו עיניי את דליה ממלאת את הפסטליקוס - כי אף אחד לא יכול לעשות את זה כמוה - ואחרי כמה פיינטים של גינס, מהטעימות ששתיתי בישראל, אפילו בירתנו הנצחית נראתה לי פחות מדכאת מאשר בדרך כלל.

יפו 31, ירושלים, טלפון: 02-6259081.

אין תמונה
קחו שישייה לחיק הטבע. מבשלת שריגים

15. מבשלת שריגים, שריגים

גלעד איילון ועופר רונן מבשלים בכניסה ליישוב שריגים, לא רחוק מבית שמש, שתי סדרות בירה. "עמק האלה" האירופית הקלאסית ו|רונן" האמריקנית חסרת העכבות. הם פותחים את המקום למבקרים בימי שישי ושבת, עורכים סיורים, הדרכות וטעימות. אם אתם מטיילים באזור, כנסו להגיד שלום, שתו משהו קטן וקחו שישייה או שתיים לדרך. יכול להיות שתגלו כי המקום הכי טוב לשתות בו בירה הוא בכלל בחיק הטבע.

מושב שריגים, טלפון: 052-5938287 או 052-6227679.

16. מוזה, ערד

הכניסה מהחום, היובש והנוף הצהבהב אל הבר הצבעוני שהקירות והרצפה שלו מכוסים בצעיפים צבעוניים של קבוצות כדורגל, היא כמו מעבר לעולם אחר. וזה עוד לפני הזכרתי את המזגן היעיל, הבירה המעולה, תפריט הוויסקי המופרע ואוכל הברים הבסיסי המשביע והטעים. נווה מדבר שהשמחה שהוא גורם לי בכל פעם שאני מגיע אליו מהולה בצער על זה שאני לא עושה את זה מספיק.

כביש 31, תחנת דלק אלון, ערד, טלפון: 08-9975555.

 >> לכל כתבות המגזין