אל תקראו לו שניצל ואל תקראו לו עוף. שמו קריספי צ'יקן והוא כאן כדי להישאר. הישראלים אימצו בחיבוק חם את הכריכים המתפצחים שמזוהים עם המטבח הדרומי בארה"ב, וכיום אפשר למצאו אותם לא רק ברשתות מזון מהיר, במזללות או בהמבורגריות, אלא גם בבראסרי ואפילו במסעדות שף.

השילובים מעניינים ומאוד ורסטיליים: זה מתחיל בקלאסיקה עם הקולסלאו וממשיך עם רוטב ברביקיו מעושן, צנון דייקון מוחמץ וצ'אטני משמשים, ויש אפילו מנה שמוגשת לצד קימצ'י. גם בגזרת הלחמנייה הזו יש שפע אפשרויות: טעמנו כריך קריספי צ'יקן בלחמניית בריוש, בלחמניית חלב, בלחמניית מחמצת ואפילו בלחמניית טאנזונג יפנית. בקיצור - הסול פוד האמריקאי הזה תורגם כאן להרבה שפות קולינריות תחת מעטפת של תעוזה ישראלית ואנחנו רק מרוויחים. אלה 21 כריכי קריספי צ'יקן שאהבנו במיוחד:

Lokal

בלוקאל, היכל השחיתות של אלון פלד, נרקחה מנת קריספי צ'יקן שכל תל אביב עומדת בתור בשבילה. מדובר בלחמנייה רכה מושלמת ובתוכה עוף עסיסי ופריך ביותר, משוח באיולי עם פרוסת צ'דר שנמסה קלות על הציפוי הקראנצ'י של העוף. הסוד הוא השילוב המושלם בין הפריכות והעסיסיות ובלוקאל עושים את זה בצורה מושלמת בזכות ההשריה ברוויון והטיגון הכפול בתוך בלילת בירה מיוחדת (72 שקלים עם צ'יפס ושתייה).

אחד העם 30, תל אביב. 

סילי קיד 

סילי קיד היא מזללת העופות המטוגנים הכי חדשה ברשימה שלנו ומאחוריה עומדים האחים לירון ודור ששון בעלי "מתחת לעץ", ניר טויטו שניהל את שי-שי ב-6 השנים האחרונות, השף רונן סקינזס והשפית נופר זוהר. כריכי הקריספי צ'יקן כאן מגיעים בתוספת גלייזים כמו רוטב חמאת בוטנים, רוטב קוריאני חריף-מתוק, רוטב דבש ורוטב צ'ילי-חמאה והצ'יקן הוא בעצם פרגית שמושרית בבריין (תמלחת) בלבד - מה שמותיר אותו רך ועסיסי. מנת הצ'יקן-בורגר הקלאסי (50 שקלים או 68 שקלים כולל תוספת ושתייה) מגיעה עם איולי לימוני, חסה ומלפפונים חמוצים שמגבירים את אפקט הפריכות.

יונה הנביא 48, תל אביב.

סילי קיד. פרגיות בלבד (צילום: קאיה שטויירר, יחסי ציבור)
סילי קיד. פרגיות בלבד | צילום: קאיה שטויירר, יחסי ציבור

הרצל 16

אצל רותי ברודו מגישים את אחת ממנות הקריספי צ'יקן הוותיקות והאהובות בתל אביב. מדובר בעוף מטוגן בתוך בלחמניית טנזונג יפנית מרובעת שתלמד אתכם משהו חדש על המושג "רכות". מלבד הצ'יקן שממדיו גדולים יותר מהלחמנייה, נכנסים למנה בצל סגול, איולי וקולסלאו שמוסיף קיק מתקתק. כדי להדגיש את הנאמנות למקור האמריקאי, את המנה מלווים צ'יפס שמנמן וקטשופ (64 שקלים).

הרצל 16, תל אביב.

הרצל 16 - קריספי צ'יקן בלחמניית טאנזונג (צילום: אלון ולנסי, יחסי ציבור)
הרצל 16 - קריספי צ'יקן בלחמניית טאנזונג | צילום: אלון ולנסי, יחסי ציבור

אהרוני'ס

אהרוני'ס שנפתח בשרונה מרקט הוא מקדש העוף של השף אהרוני, שנותן פייט אסייתי ל-KFC. חוץ מנאגטס עוף, פופקורן עוף בזיגוג וכנפיים עם גלייז אסייתי יש כאן גם פולקע עוף מטוגן מצופים בפירורי לחם מתובלים ומרוחים בדבש או צ'ילי, עוף ללא עצם במרינדה אסייתית וכמובן גם צ׳יקן בורגר (54 שקלים). הלחמנייה כאן היא לחמניית מחמצת שמחזיקה היטב את העוף וגם את התוספות: צנון דייקון מוחמץ, חסה, איולי סרירצ'ה וצ׳אטני משמשים.

שרונה מרקט, קלמן מגן 3 תל אביב.

מיאזאקי

יובל בן נריה מגיש בדוכן הסטריט פוד שלו בשרונה מרקט קריספי צ'יקן בגרסה יפנית עם טעמי אוממי מובהקים. זה אומר שהעוף מטוגן עם תיבול פיקנטי בניחוח אסייתי והלחמנייה היא לחמניית חלב. המנה מגיעה עם מיונז יפני, בצל סגול, רוטב חמוץ-מתוק, חסה, מלפפונים חמוצים וקימצ'י קוריאני שמוגש בצד (54 שקלים).

שרונה מרקט, קלמן מגן 3 תל אביב.

קריספי צ'יקן מיאזקי (צילום: סולט אנד פפר, יחסי ציבור)
קריספי צ'יקן מיאזקי | צילום: סולט אנד פפר, יחסי ציבור

המוסד

זה התחיל בתור כריכייה, הפך להמבורגרייה והיום יש במקום גם קריספי צ'יקן בורגר מהטובים בתל אביב על פי המתכון של אמיל פקרסקי - בוגר משחקי השף שעבד במסעדת מישלן בלונדון. מדובר בעוף מתובל בתערובת של 14 תבלינים והוא נכנס לתוך לחמניית המבורגר עם חסה, נענע, עגבניה ואיולי שום לימון. מחיר מנה עם תוספת צ'יפס: 69 שקלים.

אבן גבירול 67, תל אביב.

המוסד - קריספי צ'יקן (צילום: אמיר מנחם, יחסי ציבור)
המוסד - קריספי צ'יקן | צילום: אמיר מנחם, יחסי ציבור

הסמטה

בהמבורגרייה שהדרימה לתל אביב ממטולה הרחוקה מציעים תפריט של סליידרים קטנים, סמאש בורגר יחיד או כפול, פייקבורגר עם קציצת חלבון מהצומח ומוצרי עוף שהם בגדר מאסט היום, בטח אם העוף הוא של מותג לולו המצוין. הקריספי צ'יקן עסיסי וקריספי בטירוף וארוז בלחמנייה אוורירית ביותר (69 שקלים במסגרת ארוחה עם תוספת ושתייה).

יהודה הלוי 109, תל אביב.

קריספי צ'יקן (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
קריספי צ'יקן | צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

ויטרינה

לקריספי צ'יקן של ויטרינה קוראים נאשוויל דירטי צ'יקן ורק מהשם הזה נוזל לנו הריר, אז חבל מאוד שהוא בקושי זמין בתפריט בוולט. מדובר בחתיכות עוף שמושרות ברוויון ואז מטוגנות בשמן עמוק, והבונוס הוא שאפשר לקבל את המנה בדרגות חריפות שונות. התוספות פשוטות למדי ומשאירות את הבמה לעוף עצמו: מלפפון חמוץ וכרוב (48 שקלים).

אבן גבירול 36, לילינבלום 40, תל אביב.

ויטרינה סניף חדש אבן גבירול עוף מטוגן (צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל)
ויטרינה סניף חדש אבן גבירול עוף מטוגן | צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל

גרינברג בורגר

את הקריספי צ'יקן של גרינברג בורגר - המקום החדש של המסעדן צביקי עשת, בנה השף אליאב גולדנברג והוא לא דומה לאף כריך עוף שאתם מכירים. הלחמנייה מקבלת שכבה נדיבה של איולי שום מקורמל עם פלפל שחור ורוטב XO שמקורו במטבח הקוריאני. העוף מטוגן בבלילת טמפורה אחרי ציפוי בתערובת תבלינים ולאחר מכן הנתח עובר טבילה ברוטב חרפרף-מתקתק - אמולסיה של שמן וחומצים עם עגבניות, פלפלים אדומים וחריפים שנצלו בתנור. התוצאה היא כריך שיש בו שילוב טעמים מטורף - חריף, מתוק, מלוח ועם קיק טוב של אוממי.

אורי צבי גרינברג 25, אזורי חן, תל אביב.

קריספי צ'יקן - גרינברג בורגר (צילום: דן פרץ, יחסי ציבור)
קריספי צ'יקן - גרינברג בורגר | צילום: דן פרץ, יחסי ציבור

לאקי צ'יקן

ברגע שיוצאים מתל אביב ומחפשים קריספי צ'יקן טוב, השם שיעלה מיידית הוא "לאקי צ'יקן", מזללת העוף הכי מפורסמת מחוץ לגבולות ה"סיטי". היא נמצאת בעמק חפר במתחם מסחרי בשם ביתנ'ס שהכי קל להגיע אליו כשנוסעים על כביש 2 באזור שבין חדרה לנתניה. התפריט של המקום מבוסס על קריספי צ'יקן ואין שני לו בכל הארץ. כריך הקריספי צ'יקן כאן מגיע בכמה גרסאות: גרסת טקסס ברביקיו עם רוטב קרוליינה, גבינת צ'דר, מלפפון חמוץ וקולסלאו (56 שקלים); גרסת אל צ'אפו עם גוואקמולי (59 שקלים); גרסת רוטב גוצ'וג'נג קוריאני וגרסת צ'יפוטלה פיקנטי (59 שקלים). כל הגרסאות מוצלחות ויש עוד הרבה יציאות מוצלחות בתפריט כאן.

מתחם ביתנ'ס (ביתן אהרון), כביש 2.

לאקי צ'יקן ביתן אהרון  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
לאקי צ'יקן ביתן אהרון | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

M32

בדיינר אמריקאי מבית היוצר של מסעדת רוזנברג מהרצליה, מכינים קריספי צ'יקן מפילה עוף עסיסי שמצופה במעטפת פריכה ופציחה כשהכול עטוף בתיבול פיקנטי. התוספות בתוך הלחמנייה הן רוטב ראנץ' אמריקאי, בצל כבוש, כרוב, סרירצ'ה, חסת לליק מסולסלת והלחמנייה רכה ומתקתקה. השילוב מייצר ביס מעולה ועכשיו הם גם הגיעו לכוכב הצפון בתל אביב. 

סוקולוב 2, הוד השרון.

m32. קריספי צ'יקן (צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור)
m32. קריספי צ'יקן | צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור

עמק בראסרי

בבראסרי של השף עידו פיינר מצאנו את כריף הקריספי צ'יקן בין המיוחדים שטעמנו. הלחמניה מושלמת, כך גם העוף עצמו, רך ועדין מאוד בטעמים מבפנים, כמעט ללא תבלינים והקראנצ' אלוהי. הסוד במנה הוא רוטב ברביקיו מעושן מאוד מוצלח שמוגש ליד וגם בתוך הלחמניה וזה מה שהופך את המנה למאוד מיוחדת ושונה. תוסיפו לכך את הצ'יפס כרוב, כן אתם רואים נכון, צ'יפס כרוב. פשוט חתיכות ענקיות של כרוב מצופות בבלילת בירה ומטוגנות לכדי שלמות (74 שקלים).

תחנת דלק דור, משמר השרון.

צ'יקן בורגר בעמק בראסרי (צילום: לין לוי, mako אוכל)
צ'יקן בורגר בעמק בראסרי | צילום: לין לוי, mako אוכל

בורגר רום

בהיכל ההמבורגרים הכי נועז (ולא כשר) בעיר הבירה, שף ניר לוי וקבוצת טלביה מציעים קריספי צ'יקן בורגר, שעל פי כל החוקים האמריקאיים עשוי מעוף מושרה ברוויון ובתערובת תבלינים סודית. לאחר מכן הוא מצופה בציפוי שמשלב קורנפלקס ובצק בירה ואז עובר טיגון כפול. את לחמניית הבריוש המושלמת הוא חולק עם גבינת צ'דר, חסה, עגבנייה, בצל, חמוצים וקולסלאו (53 שקלים).

עזה 18, ירושלים.

ארצ'י

בארצ'י שיושבת על חוף ימה של אשקלון מגישים כריך קריספי צ'יקן מפרגית מצופה בציפוי פריך ו-11 תבלינים. הקריספי צ'יקן מגיע בתוך לחמנייה קלויה מרוחה באיולי צ'יפוטלה עם קולסלאו וגם מלפפון חמוץ (65 שקלים).

חוף דלילה, אשקלון.

ארצ'י - קריספי צ'יקן (צילום: יובל אליאס, יחסי ציבור)
ארצ'י - קריספי צ'יקן | צילום: יובל אליאס, יחסי ציבור

פאט גאי בורגר

במתחם מסחרי קטן בלב רובע י"א מסתתרת מזללה פשוטה וזולה שבה מגישים קריספי צ'יקן שעולה רק 41 שקלים (או 45 שקלים לדאבל). המנה מוגשת בלחמניית ענן עם איולי פאט גאי. העוף עצמו מושרה במרינדה סודית (לא ברוויון כי המקום כשר) וליד המנה מוגש רוטב צ'דר טבעוני אחד לאחד כמו המקורי עם צ'דר אמיתי וצ'אטני מנגו מותסס שמחליף את הרוטב צ'ילי מתוק הבנאלי.

כנרת 51, אשדוד.

מזללת Fat Guy אשדוד (צילום: גל זהבי, יחסי ציבור)
מזללת Fat Guy אשדוד | צילום: גל זהבי, יחסי ציבור

המבורגר בלוויתן

אם הייתם בשנים אחרונות באילת, בוודאי יצא לכם לאכול במזללת ההמבורגרים המפורסמת או לפחות לשמוע עליה. מעבר להמבורגרים המעולים יש בתפריט גם ארוחת צ׳יקבורגר שמורכבת מירך עוף בלי עצם מצופה פנקו, מוגשת בלחמנייה עם רוטב ביג מס המזוהה עם המקום וקולסלאו (69 שקלים לארוחה שכוללת תוספת ושתייה).

דרך הים 6, אילת.

אנגוס בורגר

אנחנו בטוחים שכשאתם שומעים את המילה אנגוס וחושבים על ממלכת הבשר של דיר אל-אסד אתם לא ממש מדמיינים עוף, אבל דעו לכם שיש בהמבורגרייה של רשת מסעדות הבשר הצפונית גם צ'יקן קריספי בורגר מעולה. הוא עשוי מפרגית בציפוי קראסט ומוגש בלחמנייה עם חמוצים וחסה (65 שקלים לארוחה).

דיר אל-אסד.

אגאדיר

הכריך של אגאדיר הרשים אותנו מאוד כי הוא מכיל לא אחד, אלא שני נתחי עוף בציפוי פריך שמונחים אחד על השני. העוף העסיסי הזה ארוז בלחמנייה עם קולסלואו ומשודרג עם זילוף של רוטב אדום חריף. הסאונד שהביס מהקריספי צ'יקן הזה מייצר פשוט מושלם (59 שקלים).

לרשימת הסניפים.

אגאדיר - קריספי צ'יקן (צילום: לין לוי, mako אוכל)
אגאדיר - קריספי צ'יקן | צילום: לין לוי, mako אוכל

KFC

כמה חיכינו להם וכמה ייחלנו שיחזרו והסיבוב הנוכחיי של הרשת באמת מוצלח, למרות שההמתנה הארוכה לסניף הראשון בתל אביב הייתה קשה מנשוא. כריך הקריספי צ'יקן של KFC מגיע ב-2 גרסאות: טאוור וזינגר. אם בוחרים את הזינגר מקבלים מגה כריך בלחמנייה ענקית מפוצצת בכל טוב והקרסיפי פשוט קלאסי, עסיסי וקריספי בטירוף עם בני לוויה קלאסיים: חסה, עגבניה ומלפפון חמוץ. רק נציין שאת שתי הגרסאות ניתן לקבל גם בגרסת דאבל, כלומר עם 2 נתחי עוף (18-39 שקלים לכריך או 41-58 שקלים לארוחה).

לרשימת הסניפים.

קלאסיק זינגר בורגר ב-KFC החדש (צילום: רשת KFC, יח"צ חו"ל)
קלאסיק זינגר בורגר ב-KFC | צילום: רשת KFC, יח"צ חו"ל