הרשימה באדיבות דתילישס, קהילת הקולינריה לחובבי אוכל כשר בפייסבוק ובאינסטגרם:

הצפון

בית הקפה של משק יעקבס (חלבי)
בית הקפה המצוין של משק גבינות יעקבס נטוע במרכז כפר הרא''ה בעמק חפר. בחול המועד הקפה יהיה פתוח ובתפריט שהותאם לחג אפשר למצוא פלטות גבינות עם לחמניות כשרות לפסח ומצות, כריכים מושחתים בלחמניות כשרות לפסח, וכמובן סלטים. ליד בית הקפה נמצאת הגלידרייה המקומית המעולה, גם היא כשרה לפסח.

כשרות: רבנות מקומית
משק יעקבס, כפר הרא"ה, עמק חפר. 04-6251266

משק יעקבס
צילום: הדס ניצן

מסעדת BP (בשרי)

בתחילת דרכה הגישה המסעדה בעיקר המבורגרים, אבל היום אפשר למצוא בה גם בשרים ועוף, נתחי פריים מבשר אנגוס מעולה, נודלס וסושי. בתפריט המותאם לפסח נמצאת, בין השאר, מנת שקדי העגל שמגיעים על קרם תפוחי אדמה, והמלצת השף, פירמידת טעמים, 400 גרם בשר, נתחים של אנטריקוט, כבד אווז, ופילה בקר. בתפריט המחודש יש גם בשרים ממעשנה ומבחר ענק של המבורגרים טובים.

כשרות: רבנות חיפה

מסעדת BP שדרות ההסתדרות 157, חיפה. 053-9442310

BP
צילום: גליה אבירם

רותס roots (בשרי)
מסעדת רותס roots בעכו העתיקה, מציגה מטבח לבנטיני/ערבי אותנטי בניצוחו של שף אורי ארנון (ארנולד'ס) מחלוצי המסעדות הכשרות בארץ, אליו חברו שני מסעדנים מקומיים ופתחו את המסעדה בחלל עתיק ומרהיב. בחג הפסח יפעלו מ-12 בצהרים ועד שעות הערב המאוחרות. בתפריט שמותאם לחג נמצא מגש המאזטים הנפלא של המסעדה המכיל את חומוס השף, עלי גפן, קרם חציל, מיקס זיתים, פאתוש, ומשוואיה. עוד מהמנות המוכרות שיהיו גם בתפריט הפסח: שווארמה דג, שביבי מיקס דגים, על תלולית טחינה ובצל בסומק. בעיקריות נמצאות בין השאר מנת הטורנדו רוסיני – מגדל פילה בקר, כבד אווז, פטריות יער, לצד תפוחי אדמה.

כשרות: רבנות עכו, לאוכלי קטניות
רותס roots, וייצמן 1, עכו העתיקה. 04-8848040

רותס , רותס מקלובה של פסח ברוטב יוגורט טבעוני
צילום: גלעד הר שלג

מיטבלים (בשרי)

הקונספט של מסעדת השף מיטבלים שבראש פינה מבוסס על של בשרים ודגים שמוגשים עם אינספור מטבלים משגעים שמוכנים במקום. בין המנות שהותאמו לפסח אפשר למצוא חציל בלאדי בגריל פחמים מוגש על מצע טחינה (בראשונות); ובעיקריות: 300 גרם פרגיות ברוטב סילאן-תמרים וגם קרפצ'יו פילה בקר, עגבניות פיקנטיות, שום קונפי ובלסמי מצומצם.

כשרות: רבנות ראש פינה
מיטבלים, דרך הגליל, ראש פינה. 04-6860107

מיטבלים
צילום: אביב גולן

גיליס (בשרי)
מסעדת הבשרים של משפחת גיליס, במושב נוב בדרום הגולן, מארחת לארוחות בשרים בלתי נשכחות בימי חמישי בכל שבוע. בשאר הימים מארחים קבוצות לסדנאות וארוחות בשרים בתאום מראש בלבד. לקראת פסח, מכשירים את המסעדה והיא פתוחה בחול המועד, מראשון עד רביעי, משעות הצהרים עד אחה"צ-ערב. במסעדה יגישו מנות בשרים טובות לצד סלטים, ותפוחי אדמה, סטייק אנטריקוט עסיסי, המבורגיליס בלחמיה (ללא חשש קטניות, ללא גלוטן), מנות נוספות יצטרפו לתפריט מהקצביה הצמודה.

כשרות: מועצה דתית רמת הגולן, בשר חלק, ללא קטניות
גיליס, מושב נוב, דרום הגולן. 04-6763555

מסעדת גיליס גיליס מנה בשר מרמת הגולן
צילום: איתן דור

הבוקרים (בשרי)
במרום גולן נמצאת מסעדת הבוקרים שמתבססת על חומרי גלם מקומיים ואיכותיים. החל ממנות הבשרים הנפלאות שמקורן בבקר המגיע מהעדרים האיכותיים של צפון רמת הגולן ומעושן ומיושן במקום, דרך המטעים, גידולי השדה והתוצרים הייחודיים ועד הקינוחים המפתיעים בסגנון מקומי. לרגל החג, הותאם התפריט בו אפשר למצוא בין השאר קרפצ'יו סינטה, אסאדו פאמפקין, ואסאדו 12 השעות.

כשרות: רבנות מקומית
מסעדת הבוקרים, מרום גולן. 04-6960206

הבוקרים
צילום: עדי פרץ

המרכז והשרון

שגב הכשרה (בשרי)
אתם בדרך צפונה ומתקרבים לנתניה. זה הזמן לעצור ולהגיד שלום לשף משה שגב בכשרה המצוינת שלו במרכז נתניה. המסעדה הנעימה והכיפית מציעה את התפריט המוכר עם סט מנות הפתיחה שמותאמות לכשרות הפסח. בין השאר חזה מולארד על הגריל; פילה בקר עם כבד אווז על קרם ארטישוק ירושלמי ועוד. המוצרים כולם בכשרות "מהדרין", ואפילו האנטרקוט בכשרות 'חלק'. המסעדה תהיה פתוחה כבר מהצהרים המוקדמים ועד 23:00.

כשרות: רבנות נתניה, לאוכלי קטניות
מסעדת משה שגב הכשרה, המחקר 3 מתחם סינמה סיטי, נתניה. 077-4142025 שלוחה 5

שגב הכשרה , דג וניוקי
צילום: עידן ירדני

הרברט סמואל (בשרי)
המסעדה, ששוכנת בחלק הפנימי של לובי מלון ריץ' קרלטון שנמצא מעל המרינה בהרצליה, נותנת תחושה של ניתוק מקסימלי מהיום יום, כך שאפשר להתמסר לחוויה הקולינרית. בתפריט הפסחי שמר השף מור כהן על המנות המוכרות כולל סלט עגבניות "הרברט סמואל", חציל בלאדי צלוי בתנור אבן, אינוולטיני שקדים ועשבים, דבש ולימון, קוויאר צ'ילי ירוק. במנות המיוחדות לחג נמצאות שילוב מפתיע של כבד אווז וחרוסת; ומנת תפוח אדמה ובצל, שעשוי מניוקי עבודת יד, פונדו בצלים, ציר לילה של ירקות ובצל פריך.

כשרות: רבנות הרצליה, ללא קטניות
הרברט סמואל, מלון ריץ' קרלטון, השונית 4 הרצליה. 073-2037596

מסעדת הרברט סמואל , מנה ניוקי תפוח אדמה ובצל - פונדו בצל
ניוקי תפוח אדמה ובצל - פונדו בצל, בצלים צלויים, קרמבל בצל ואגוזי מלך | צילום: יחצ

Sheldi שלדי (בר בשרי)
המקום החדש לבילוי לילי קולינרי ואלכוהולי בשרון. התפריט כולל מנות קטנות ובינוניות, צמחוניות, בשריות ודגים מחומרי גלם טריים ואיכותיים. האוכל מוגשות לצד קוקטיילים מעוצבים וינות טובים. בין המנות: סיגר טבעוני סייטן ופורטובלו עם טחינה וסחוג ביתי; פילה לוקוס על ניוקי ביתי עם אספרגוס ואפונה על קרם ארטישוק וכמהין.

כשרות: צהר, לאוכלי קטניות
Sheldi שלדי, המשכית 22, הרצליה.052-7036313

מסעדת sheldi מנה שווארמה טלה על חציל
צילום: טל סיון צפורין



נינה ביאנכה (חלבי)
בקרית עקרון, ליד צומת ביל"ו, יש תחנת עצירה אלגנטית: מסעדת ביסטרו ים תיכוני, עם תפריט מגוון וחדשני של מנות חלביות ודגים נהדרים. בין המנות המומלצות: פילה לוקוס על פירה ותבשיל זיתים סוריים חמצמץ מקושט בקריספי קייל, דניס על הפלנצ'ה עם תבשיל עגבניות, מוסר ים על קרם כרובית, בייבי שומר צרוב ואגוזי לוז.

כשרות: רבנות קרית עקרון
נינה ביאנכה Nina Bianca, בוסי סנט ג'ורג 9, מתחם ביל"ו

נינה ביאנכה , דניס קריספי
צילום: אנטולי מיכאלו

שלדון (בר מסעדה בשרי)

אחת מהאופציות היחידות לבילוי לילי טעים עם ביסטרו עכשווי ובר אלכוהול עד השעות הקטנות ברמת גן. במשך היום שלדון פועל במתכונת של מסעדה נעימה המתאימה לילדים (שניצל, צ'יפס ובורגר בתפריט). בפסח, הבירות יוצאות לחופש, ועם התפריט החדש של היין, והמנות הטעימות של המקום, הנה בילוי מושלם וכשר לפסח.


כשרות: רבנות רמת גן, לאוכלי קטניות
שלדון, אבא הלל 14 רמת גן, 052-5567456

 

שלדון
צילום: שני רייך

תל אביב והסביבה

רנדוו Rendez vous (חלבי)
בפינה הציורית של רחוב לילינבלום ורחוב פינס בנווה צדק נמצא מקום מיוחד עם נגיעות מאיטליה, אווירה צרפתית ותחכום ישראלי. במסעדה החלבית יש מנות פסטה ופיצות רבות שמותאמות לכשרות הפסח. בין המנות: פנה פורצ'יני ופורטובלו, קרם כמהין, אספרגוס ופרמזן; פוזילי ניקולטה, בוטרגה, שום, עגבניות שמש ופטרוזיליה; פיצה טונה מעושנת, זיתי קלמטה, מוצרלה באפלו ופטרוזיליה; ומגוון דגי ים טריים.

כשרות: רבנות תל אביב
רנדוו Rendez vous, לילינבלום 1, תל אביב יפו. 03-5100057

מסעדת רנדוו
צילום: איתן כהן

 

סוליקה (מעדניה)
המעדנייה שתחזיר אתכם לבית סבתא – השף המוכשר אבי ביטון מבשל במעדניה שברמת אביב אוכל חג מסורתי מכמה וכמה עדות. החל ממרק עוף עם קניידלך, גפילטע-פיש וקיגל מתקתק וכלה בפשטידת מעקוד מרוקאית. בנוסף לכך יש במעדניה תבשילים משובבי לב ונפש כדי להיות שבעים ומבסוטים בחג. וכן סלטים, מנות ראשונות ועיקריות, תוספות, קישים, וממרחים. שילוב של חדשנות יצירתית עם המסורת של דורי דורות אחורה.

כשרות: רבנות תל אביב, לאוכלי קטניות
סוליקה. אינשטיין 7, תל אביב. 03-9595525

סוליקה , כתף טלה בעשבי תיבול ושמן זית
צילום: אפיק גבאי

לורנץ ומינץ (חלבי)
בית קפה עם ארוחות בוקר יוצאות דופן. בית הקפה נמצא בלוקיישן ציורי בשכונת נווה צדק, ובחול המועד יהיה פתוח במיוחד, שלא כהרגלו, עד השעות המאוחרות של הערב.
במיוחד לחג יגישו שם מצה בריי פריזאי עם קרם פטיסייר ותותים; קוביות פילה סלמון בחמאת ושקדים שמוגשות בתוספת בלינצ׳ס ממולא בגבינות מלוחות וכרישה; לעטקס של פסח, חציל מטוגן, הרינג, סלט ביצים, חזרת וחמוצים. וכמובן, עוגות ומתוקים, גם הם כשרים לפסח.

כשרות: רבנות תל אביב , ללא קטניות.
לורנץ ומינץ. סמטת אהרון שלוש 42, תל אביב. 03-9018070

לורנץ ומינץ
צילום: אפרת אור

דקא (חלבי)
מסעדת הדגים הוותיקה והכשרה למהדרין בתל אביב, מציעה את התפריט הקבוע של המסעדה שמורכב ברובו ממוצרים שאינם חמץ. בתפריט יש סביצ׳ה סלמון, מרק בויאבז ומגוון דגי ים טריים שלמים או מפולטים. מנות אחרות יקבלו גרסאות כשרות לפסח כמו הניוקי שבמקומו יוגש ריזוטו ומנות מיוחדות כשרות לפסח.

כשרות: רבנות תל אביב, לאוכלי קטניות
דקא. התעשייה 10, תל אביב

דקא
צילום: עידן גור

יאקימונו הילטון (סושי)
המסעדה היפנית בלובי מלון הילטון שומרת על רעננות גם בחג עם תפריט מותאם על טהרת הפסח וללא אורז, מה שיאפשר גם לאלה שלא אוכלים קטניות ליהנות מהמטבח היפני. התפריט המותאם כולל סשימי, שיפודי דגים, כולל לוקוס ובס הסלע, וגם סלטים יפניים מסורתיים. וכמובן: המנה המנצחת מהתפריט הקבוע, מנת המגורו טונה פפר.

כשרות: רבנות תל אביב, ללא קטניות
יאקימונו. הילטון, הירקון 205 תל אביב

יאקימונו , סאקנה אוסוזוקורי
צילום: wolt ישראל

קלואליס הילטון (בשרי)
המסעדה העילית של השף ויקטור גלוגר מתחדשת לקראת פסח במיקומה החדש בתוך המלון, מול חוף הים של תל אביב עם נוף עוצר נשימה. יחד עם התפריט שהתחדש לאחרונה אפשר להנות ממנות שף נפלאות. בתפריט: מנת הגראבלקס הביתי של השף, דג ים בסגנון ביסקאיה - צלוי בתנור עם שום צ׳ילי ועגבניות מיובשות, פילה הבקר בגריל ברוטב כבד אווז מפריגור, המוגש עם פירה עשבי תיבול וירקות העונה.

כשרות: רבנות תל אביב, ללא קטניות
קלואליס. מלון הילטון, הירקון 205 תל אביב, 03-5202127

קלואליס , פילה בקר
צילום: אפיק גבאי

ווסט סייד (בשרי)
במסעדה המעולה שבמלון רויאל ביץ' אפשר ליהנות מהתפריט המוכר ומהמנות היצירתיות של השף עמרי כהן. בין המנות טרטר הלוקוס ומלפפונים, גספצ'יו מלפפון ונענע על קרם חציל עם אבקת זיתיי טאסוס; כבד אווז על קומפוט משמשים; וספיישל השף, אנטריקוט נברסקה על העצם. מוגש עם פירה, צ'יפס תפוחי אדמה, ירקות ומח עצם ברוטב פורט.

כשרות: רבנות תל אביב
West Side. מלון רויאל ביץ', הירקון 19, תל אביב יפו. 03-7405054

 

ווסט סייד , קרפצ׳יו כבד אווז, תותים, שקדים קלויים בכמון, מייפל
קרפצ׳יו כבד אווז, תותים, שקדים קלויים בכמון, מייפל ושאטה | צילום: אנטולי מיכאלו



Nomi (בשרי)
מסעדת השף הנהדרת והכבר לא חדשה של יורם ניצן מציעה בפסח את התפריט עם התאמות. המסעדה במלון דיויד אינטרקונטיננל מבטיחה חווית אירוח חו"לית. בין המנות המומלצות לחג: מרק שורשים לבנים עם שמן עשבים, שימג'י, בצלצלים קלויים, דוקסל פטריות; סשימי סלמון גרניטה ג'ינג'ר, פחם בצלים וטוויל מיסו; ופילה לוקוס על גריל, סלסלת עגבניות סציליאנית, זיתי קלמטה, בייבי תרד, צלפים, שמן זית.

כשרות: רבנות תל אביב,
Nomi, מלון דיויד אינטרקונטיננטל, קאופמן 12, תל אביב יפו. 03-7951255

מסעדת nomi מנה סשימי סלמון
צילום: אפיק גבאי

אווה סאפי (בשרי)
במסעדה המרוקאית השמחה אווה סאפי בישלו תפריט מיוחד. תוכלו לטעום מנבחרת הסלטים, ביניהם קרם חציל במיונז, סלט עגבניות חריף, גזר מרוקאי, סלט תפוחי אדמה. בעיקריות, שניצלים כשרים לפסח, לחמניות כשרות לפסח, מנת המוח המוכרת וכמובן את תבשיל קציצות דגי הים.

כשרות: רבנות תל אביב, לאוכלי קטניות
Ewa Safi, השחר 8, תל אביב. 054-2533348

אווה סאפי
צילום: דרור חדד

מאפו (בשרי)
המסעדה שבניצוחו של שף ניר צוק ממוקמת במלון פרימה סיטי ומציעה חוויה אורבנית, ים תיכונית, יצירתית ושמחה, עם לובי חמים שבמרכזו בר. בתפריט המותאם לפסח נמצאים פולנטה מתירס טרי, פטריות ואטריות שעועית, טלה ממולא, תפוחי אדמה זעירים ותמרים ממולאים.

כשרות: רבנות תל אביב , ללא קטניות
מאפו, מאפו 9, תל אביב יפו

מאפו
צילום: דרור ורשבסקי

כרמן (בשרי)
הצרפתייה שכבשה את נווה צדק מגישה גם בחג את התפריט המוכר, המהודק והעקבי. אפשר לשבת בחלל המסעדה הנעים והאלגנטי, או בחצר הפסטורלית. בין המנות שאסור לפספס: מנת הטחול הממולא בכבדי עוף ושומן כבש, שקדי העגל ברוטב פירות היער, וכמובן חגיגה של סטייקים ומנות בשר. ביניהן מנת 'האסאדו 72 שעות' שמעושן וצלוי בג'וספר, עם רוטב ברבקיו ביתי ומתקתק.

כשרות: רבנות תל אביב
כרמן, לילינבלום 24, תל אביב יפו

כרמן
צילום: יחצ

ירושלים והסביבה

תמול שלשום (חלבי)

המוסד הירושלמי ובית הקפה המיתולוגי של ירושלים, משלב תחת קורת גג אחת בית קפה, מסעדה ותרבות. נמצא במרכז המדרחוב של נחלת שבעה בבניין עתיק מהמאה ה-19. השנה חגג המקום חצי יובל, ובית הקפה הפך לבית קפה-מסעדה חלבית עם תפריט של מנות צמחוניות ומנות ללא גלוטן. בתפריט שנתפר במיוחד לחג נמצאים בין השאר: בוראטה - גבינות רכות עטופות במוצרלה מוגשות עם עלים טריים עגבניות, זיתים ממרח עשבים ועלי בזיליקום; סלט סלק צלוי – בצל סגול, סלק צלוי, נענע, עלים וגבינה בשלה. בעיקריות נמצאים פורל שלם במעטפת על מצע של זוקיני, כרישה, תרד וניוקי ברוטב שמנת ושקדים.


כשרות: רבנות ירושלים, ללא קטניות
תמול שלשום, יואל משה סלומון 5, ירושלים. 02-6232758

תמול שלשום , בורגניון
צילום: אתי נמיר

לוצ'נה ממילא (חלבי)
בשדרות ממילא - שדרת התיירים של ירושלים שמחברת בין מרכז העיר לעיר העתיקה והכותל - נמצאת מסעדת לוצ'נה. מסעדה ותיקה עם תפריט עשיר ושירות נהדר. המסעדה מתאימה גם לארוחות בוקר וגם לבילוי ערב. התפריט מותאם לפסח וללא קטניות. בארוחות הבוקר יש לחמניות טריות כשרות לפסח, ביצים עשויות לפי בחירה, וגם מטבלים וסלטים. בערב אפשר ליהנות מתפריט של ראשונות קרות עם מגוון סלטים, ראשונות חמות, עם מרק ארטישוק, מרק כתום, ופיש אנד צ'יפס. וכמובן, מבחר דגים של פיצות ופסטות כשרות לפסח למהדרין.

כשרות: רבנות ירושלים מהדרין ללא קטניות
לוצ'נה, אלרוב שדרות ממילא. קניון ממילא, ממילא 8, ירושלים. 02-5021000

 

מדיטה (בשרי)
מסעדת מדיטה ב"צומת הבנקים" על דרך חברון היא המקום לעצור לארוחת ערב טובה אחרי יום של טיולים בירושלים. המסעדה שחידשה בימים אילו את התפריט, היא ביסטרו ים תיכוני שכולל בשרים מעושנים באופן עצמאי, 'קטנות מהשדה' - מנות של ירקות ייחודים שגדלים ביישובים בדרום הארץ בבישול מיוחד, ותפריט יינות. בין המנות: סשימי טונה אדומה עם שומר ופירות הדר בקרמל ג'ינג'ר וצ'ילי וסטייק סינטה עם ראגו פטריות וקרם בטטה.

כשרות: רבנות ירושלים
מסעדת מדיטה, מתחם בית הנציב, דרך חברון 101 ירושלים. 02-5664466

מדיטה , פלטת בשרים
צילום: אסף קרלה

מסעדת 02 (בשרי)
בתוך מלון ענבל השוכן בלוקיישן אטרקטיבי, ליד מרכזי הבילוי השווים בעיר, נמצאת מסעדת המלון, 02. עם שירות בסטנדרט של מלונות יוקרה, אוכל ים תיכוני בתפריט נגיש. בין המנות הראשונות: קרעי טלה על תבשיל תרד וקרם שום; רוסט אנטריקוט על קרם חציל ועוד. בעיקריות: מגוון שיפודים שהם ארוחה שלמה; פרגית עם אריסה וסילאן; אנטריקוט עם שמן עשבים; ומגוון קבבי בשר ודגים; ואפילו שיפוד צמחוני של ארטישוק ירושלמי.

כשרות: רבנות ירושלים
02, מלון ענבל, זאב ז'בוטינסקי 3, ירושלים. 02-6756666

02
צילום: אפיק גבאי

אנג'ליקה (בשרי)
במתחם מפואר בין רחובות קרן היסוד וקינג דיוויד, ממוקמת אנג'ליקה, אחד ממוסדות האוכל של העיר. בתפריט יצירתי, עשיר ומדויק אפשר ליהנות מארוחת שף ברמה. בתפריט שמותאם לפסח, נמצאות המנות האהובות: כבד אווז עם קרם פקאן מסוכר, קונפיטורה של תפוחי עץ טימין וסלרי. ובעיקריות, תבשיל טלה מפורק, קרם גזר, קוסקוס כרובית.

כשרות: רבנות ירושלים
אנג'ליקה ג'ורג' וושינגטון 4, ירושלים 02-6230056

אנג'ליקה
צילום: טל גזית

1868 (בשרי)
מסעדת 1868 שוכנת בלוקיישן חלומי, על שדרת קינג דיוויד, בצמידות לוולדרוף אסטוריה ומול מצודת דוד. ובתוך חצר האבן העתיקה שוכנת המסעדה הוותיקה. ובניצוחו של השף יענקל'ה תורג'מן, בה מוגש תפריט כשר לפסח למהדרין ללא קטניות ושרויה. בין המנות נמצאות את המנה החגיגית לשון עגל במשרה יין אדום, מלון כתום ותפוחי גרנד סמית'. וגם יילוטייל צרוב, הולנדייז פורצ'יני, ירקות אביב, זוקיני מוחמץ. בירכתי המסעדה שוכן בר הקוקטיילים זוטא. 

כשרות: רבנות ירושלים מהודרת, ללא קטניות
מסעדת 1868, דוד המלך 10, ירושלים. 02-6222312

1868
צילום: יחצ

ג'קו סטריט (בשרי)
אצא לי השוקה, נאמר בשיר ובדרך לשם עוצרים בג'קו סטריט. הצוות במקום מתורגל בלעשות שמח. ובין מנה למנה הסועדים מתופפים ומצלצלים המלצרים בסירים ומחבתות והמוזיקה ברקע מקפיצה. על המטבח המצוין אמון השף זכאי חוג'ה ולכבוד פסח מציג תפריט מותאם לחג. בין המנות: סביצ'ה דג ים, קרמל חציל, נענע, צ'ילי, שאלוט ואננס. עוד בראשונות, ברוסקטת אסאדו מפורק מהעצם ופורצ'יני. ובעיקריות, כבדי עוף מוקפצים עם שאלוט ואגסים, בטטה מייפל ובצל ירוק.

כשרות: הרבנות ירושלים
ג'קו סטריט, אגריפס 74, 02-5817178

ג'קו סטריט
צילום: אנטולי מיכאלו

כינור בכיכר (בשרי)
כיכר המוזיקה, הרחבה שמחברת בין רחובות שמאי להלל, מתהדרת בשפע קולינרי רב. בין המסעדות במתחם, מובילה מסעדת כינור בכיכר. לרגל החג המסעדה תגיש ארוחת בופה שהורכבה על ידי השף קובי קטני, עם כשרות מהודרת וללא קטניות. בתפריט: 3 סוגי תבשילי בשר משתנים, פרגית, חזה עוף, שניצל/נקניקיות לילדים. שני סוגי דגים, חמישה סוגי סלטים ומטבלים, צ'יפס, ירקות צלויים, תפו"א אפויים. בנוסף לבופה ניתן יהיה להזמין מנות מהגריל: סטייק אנטריקוט, סינטה, צלעות טלה ועוד.

כשרות: רבנות ירושלים מהודרת, ללא קטניות
כינור בכיכר, מעבר בית הכנסת 12, כיכר המוזיקה, נחלת שבעה. ירושלים 02-9944902

כינור בכיכר , צלעות טלה
צילום: אסף קרלה

קרייב Crave! (בשרי)
מסעדת קרייב ידועה בסנדוויצ'ים המעולים שלה, ובפסח זה פחות הולך. לכן החליטו בקרייב לקחת את הטעמים (פיוז'ן אמריקאי-מקסיקני-אסייתי) ושיטות הבישול (עישון, סו-ויד, curing) של כל השנה ולהביא אותם אל האוכל הכשר לפסח. בייקון הטלה שלהם יהיה זמין לכל החובבים, והתפריט יציע מנות שיתאימו לכולם. מצד אחד, למשקיענים שרוצים לקבל ארוחה עם מנות ברמה גבוהה - יגישו סטייקים ותוספות שנעשו בסו-ויד. ומצד שני לקהל שמגיע בשביל הסטריט פוד, ומשפחות עם ילדים - יציעו צ'יפס ושניצלים, פרגיות מטוגנות, ופיש אנד צ'יפס.

כשרות: רבנות ירושלים מהודרת, ללא קטניות
קרייב Crave! השיקמה 1, ירושלים. 02-6272830

crave!
צילום: ליבה פרקש

נאיה (בשרי/סושי)
יצאתם או חזרתם מירושלים? אתם מוזמנים לעצירה טעימה במסעדת הרים אסיאתית במושב בית נקופה. נאיה היא מסעדת פיוז׳ן שמחברת בין מנות וטעמים מהמזרח לנגיעות מקומיות. יש במסעדה חללים מעוצבים בסגנון חדש וישן. התפריט גדול, וגם בפסח הותאמו המנות: פאד תאי, אטריות קארי תאילנדי, לו מיין נודלס, סלמון טריאקי, פרגית וייטנאמית, שווארמה הודית ועוד. בנוסף במסעדה מנות סושי ורולים מיוחדים, ביניהם: רינאי - טרטר סלמון, אבוקדו ובטטה, עטוף בסלמון צרוב עם טריאקי, ספייסי מיונז, שערות בטטה ובצל ירוק. או האושי-זושי - הם מלבני אורז, עם סלמון צרוב מעל, צ'ילי אדום, ספייסי מיונז, טריאקי, עירית ושומשום.

כשרות: רבנות מקומית
שביל הלולים 154, בית נקופה. 02-9900070

נאיה
צילום: אסף קרלה

דרך הגפן (חלבי)
קפה דרך הגפן בבית זית מחבר בין טעמים נהדרים ותפאורה של צמחיה רעננה, צמחי תבלין ושכשוך מים. לרגל החג הכינו תפריט גדוש: מארוחות בוקר מושקעות (עד השעה 12:00) עם אגס בנדיקט המסורתי, שקשוקות, ומנות טבעוניות. גם בהמשך היום אפשר למצוא את המנות המוכרות כדוגמת מנת ה-PPP , פולנטה, פורטובלו ופרמז‘ן עם תרד ועגבניות שרי צרובות. מגוון פיצות ודגים על הגריל, פסטות וכריכים.


כשרות: רבנות מקומית
דרך הגפן, דרך הגפן 1, בית זית. 02-6502044

דרך הגפן
צילום: דניאל לילה

אזור הדרום

איווה Aywa Maroccan Restaurant (בשרי)
הדבר הראשון שחושבים עליו כששומעים את המילה ’מרוקו‘ הוא חום, קסם, אוכל ביתי והרבה אהבה. מסעדת AYWA היא בדיוק כזו. בתפריט המותאם לפסח יש סלטים, מבחר של ראשונות, ביניהם מרק פול, דג טונה ברוטב מזרחי וקציצות דגים. העיקריות מוקדשות לתבשילי טאג'ין של ספריבס כבש, בשר ראש, שקדי עגל ועוד מנות נהדרות. בנוסף מבחר מנות מהגריל, כולל נקניקיות מרגז, קבב, וטחול ממולא.

כשרות: רבנות אשדוד מהדרין, ללא קטניות
איווה, Aywa אורט 18, אשדוד. 050-8086335

איווה
צילום: יקי שמעוני

ערביקה (בשרי)
תפריט פסח של מסעדת ערביקה מיוחד וכשר לפסח לאוכלי קטניות. המסעדה כשרה בהשגחת הרבנות ורוב המוצרים והבשרים כשרים למהדרין. בראשונות יש מוס כבד, פטריות פורטובלו, נקניקיות מרגז וסלטים טריים. בעיקריות: סטייקים טובים, המבורגרים שנטחנים במקום ומוגשים בלחמניה כשרה לפסח, נתחי אסאדו ועוף מעושנים בבישול ארוך, מנות דגים טריים אפויים בתנור אבן. ויש גם תפריט ילדים וקינוחים מוצלחים.

כשרות: רבנות באר שבע לאוכלי קטניות
ערביקה, הרצל 12 באר שבע. 08-6277801/2

ערביקה
צילום: רם גיל

אנג'לינה (חלבי פיצה)
אנג'לינה הכשרה באילת נמצאת בטיילת המלך שלמה, בחוף הצפוני של העיר. בימות השנה מציעה המסעדה פיצות שנאפות בתנור אבן חיצוני, פוקצ'ות, פסטות איכותיות ודגים על טהרת המטבח האיטלקי. לרגל החג, התאימו את התפריט. בין המנות: אנטיפסטי שמגיע בשני גדלים וכולל ירקות קלויים ומבושמים בשמן זית, בלסמי ועשבי תיבול טריים לצד פוקצ'ת אנג'לינה. עוד בתפריט פסטות, ביניהם סלמונה – פנה, קוביות סלמון, רוטב שמנת ואפונת גינה.

כשרות: רבנות אילת
אנג'לינה מלון המלך שלמה, אילת. 053-9443494

אנג'לינה
צילום: רוני בלחסן

ראנץ האוס (בשרי)
ראנץ' האוס האילתית היא מסעדת בשרים בסגנון אמריקאי שמגישה בשר באיכות גבוהה. נתחי ענק מיושנים במקררים, ומוצעים בתפריט שייקח אתכם לסיבוב של עונג. בין המנות בתפריט הפסח אפשר למצוא את מנת הקולורדו קרפצ'יו סינטה, קרם שום, שמן זית, כדוריות בלסמי וגבינת פרמז'ן טבעונית או את הספייריבס "נברסקה" בקר במרינדת בירה ותבלינים מסורתיים.

כשרות: רבנות אילת
ראנץ' האוס, טיילת רויאל ביץ', אילת 08-6689666/09

ראנץ' האוס
צילום: רוני בלחסן

פיפט אבניו (בר בשרי)
בשעות הערב המוקדמות מושמעת בפיפט אבניו מוזיקה נעימה ומוגשות מנות של השף אביב משה. והחל מ-23:00 הבר מתעורר ומתמלא בחיים עם תפריט קוקטיילים ודי ג'י על העמדה. בתפריט שהותאם לפסח: רול עראיס, קבב כבש, סלט עגבניות, חומוס ביתי, טחינה, עמבה וחמוצים. קראנץ כבד אווז, ריבת פירות יער, קרם סלרי, וניל ופיצוחים. וסטייק על עצם 400 גרם, סוכריות שום וקריספי תפוחי אדמה.

כשרות: רבנות אילת
פיפט אבניו, שופרון, אילת. 08-6333303

פיפט אבניו
צילום: רפאל ביטון

רשתות

רובן (בשרי)
ברשת ״רובן״ מבטיחים שגם בפסח לא תרגישו שום הבדל. בין המנות בתפריט לפסח: קורנבורגר - 280 גרם תערובת של בקר עם קורנדביף מעושן קצוץ בפנים קציצת המבורגר עשירה ונימוחה. גם בגזרת העוף הפשוט השקיעו המון. את חזה העוף מבשלים בסו ויד (בישול ארוך בטמפרטורה נמוכה ומדויקת המבטיחה עסיסיות) במרינדה של ברביקיו, והוא מוגש על פולנטה עם פטריות ורוטב ציר בקר. ויש גם שורטריב בקר - 500 גרם של אסאדו על העצם שמעושן לילה שלם, בגלייז של ברביקיו וציר בקר.

כשרות: רבנות מקומית לאוכלי קטניות
סניפי הרשת: שחם 36 פתח תקווה, סטאר סנטר אשדוד, שד ההתסדרות 131 חיפה, אחי אילת 10 חיפה

רובן
צילום: בן יוסטר

ממפיס (בשרי)
ההמבורגריה של אורי מלמד מספקת ארוחות בורגרים איכותיים מ-100% בקר. בפסח יפעלו הסניפים במתכונת חג, מה שאומר שיהיה הכל חוץ מטבעות הבצל. קציצת ההמבורגר עצמה ללא קטניות. השנה יספקו ברשת שני סוגי לחמניות. עם קטניות ובלי.

סניפי הרשת: אגריפס 68, ירושלים, קרליבך 20, תל אביב יפו

ממפיס , פתוח ביצה וחזה אווז
צילום: wolt israel