mako
פרסומת

3 מנות אחרונות מעולות לפסח

עוגת שוקולד פצצתית במינימום השקעה, מלבי עם טוויסט ומאפה תפוחים רך וטעים. ענת הוצלר, הקונדיטורית המוכשרת של מובינג בייקרי, עם צרור מתכונים שקשה לטעות איתם, שהולכים להפוך אתכם לגיבורים האמיתיים של הפסח הזה

ענת הוצלר
מובינג בייקרי
פורסם:
עוגת שוקולד לפסח של עישה
עוגת שוקולד לפסח של עישה | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
הקישור הועתק
עוגת שוקולד לפסח של עישה
עוגת השוקולד של אמא. הלהיט השנתי | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

,

עוגת שוקולד לפסח

השם האמיתי של העוגה הזאת הוא "העוגה של עישה", אמא שלי. פסח הוא החג היחידי שבו אני לא מתבקשת להכין קינוח, ומאז שאני זוכרת את עצמי אין פסח במשפחתנו בלי עוגת השוקולד הזו. לא משנה כמה אלמד ואתחכם - אין לי סיכוי ולו הקלוש ביותר להתחרות בטעם ובמרקם הכיפי של העוגה הזו. ממליצה להכין מראש שתיים. 

המרכיבים:
200 גרם שוקולד מריר
6 ביצים, מופרדות לחלמונים וחלבונים
כוס סוכר
200 גרם חמאה רכה
100 גרם שוקולד חלב

אופן ההכנה:

1. ממיסים את השוקולד המריר על אמבט אדים (קערה מעל סיר עם מים רותחים - בן מארי).

2. מקציפים את החלבונים יחד עם רבע כוס סוכר, עד לקבלת קצף יציב.

3. בקערה נפרדת מערבבים את החמאה הרכה עם שלושת רבעי כוס הסוכר שנותרה (רצוי במיקסר, אבל אפשר גם ידנית). מוסיפים את החלמונים בהדרגה (אחד אחד), ולבסוף מאחדים עם השוקולד המומס לתערובת אחידה.

4. מקפלים בעדינות את החלבונים המוקצפים עם תערובת החמאה והשוקולד עד לקבלת קרם אחיד. מחלקים את התערובת לשני חלקים שווים.

5. משמנים תבנית בקוטר 24 ס"מ ומניחים בה את מחצית הקרם.

6. אופים בתנור שחומם ל-175 מעלות למשך 20 דקות, ומצננים.

7. שופכים את מחצית הקרם שנותרה על העוגה, ומצננים 4 שעות לפחות במקרר.

8. מגרדים שוקולד חלב מעל העוגה ומגישים.

מאפה תפוחים לפסח
מאפה תפוחים לפסח. עסיסי ומתוק | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
פרסומת

 מאפה תפוחים לפסח 

המרכיבים (ל-8 מנות):
2 תפוחי עץ גרנד סמית גדולים, קלופים וחתוכים לקוביות
כפית גרידת לימון
¼ כוס ברנדי
שקית סוכר וניל, או מקל וניל ועוד כף סוכר
100 גרם גבינת ריקוטה
½ כוס סוכר חום דמררה
2 ביצים
50 גרם חמאה מומסת
½ כוס קמח תפוח אדמה
כף אבקת אפייה
כפית סודה לשתייה
כוס אבקת שקדים
מעט סוכר חום, לפיזור

אופן ההכנה:

1. מבשלים במחבת (לא מכוסה) את התפוחים עם גרידת הלימון, הברנדי והווניל עד שהתפוחים מתרככים והנוזלים מתאדים. מצננים ומערבבים עם גבינת הריקוטה.

2. מקציפים במיקסר במהירות גבוהה את הסוכר החום עם הביצים עד לקבלת קצף בהיר ויציב. מנמיכים את המהירות לאטית ומוסיפים את החמאה המומסת, קמח תפוח אדמה, אבקת אפייה, סודה לשתייה ואבקת שקדים. מעבדים (עדיין עם וו ההקצפה) רק עד לקבלת תערובת אחידה.

3. מקפלים בעדינות את הבלילה עם תערובת התפוחים.

4. משמנים תבנית שקעים ומוזגים לתוכה את המסה. מפזרים מעל סוכר חום. אופים ב-175 מעלות למשך 25 דקות.

5. מגישים חם או קר, מומלץ עם כפית שמנת חמוצה או קרם פרש.

 

מלבי לימונית ולואיזה עם מרקחת תות
מלבי לימונית ולואיזה עם מרקחת תות. רק השם זה כבר חצי השואו | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

מלבי לימונית ולואיזה עם מרקחת תות

המרכיבים (ל-8 מנות):
למלבי:
4 כוסות חלב
כוס וחצי שמנת מתוקה (32%)
¾ כוס סוכר (150 גרם)
4 תיונים של תה לימונית ולואיזה
6 כפות (60 גרם) קורנפלור מעורבבות עם 1/3 כוס מים
4 טיפות מי זהר או תמצית מי ורדים

פרסומת

למרקחת התות:
200 גרם תותים, חתוכים לקוביות
½ כוס סוכר
½ מקל וניל או כפית תמצית וניל
¼ כוס מיץ תפוזים
לקישוט
קוקוס
אגוזי לוז קלויים

אופן ההכנה:

1. המלבי: מרתיחים בסיר את החלב, השמנת, הסוכר והתיונים, תוך כדי ערבוב. מורידים מהאש וממתינים רבע שעה, כדי לאפשר לתיונים למצות את טעמם.

2. מסננים ומוסיפים את תערובת הקורנפלור עם המים ואת מי הזהר. מחזירים את הסיר לאש ומערבבים עד שהתערובת מסמיכה ומקבלת מרקם דייסתי.

3. מורידים מהאש ומחלקים לכלי ההגשה. מצננים במקרר 4 שעות לפחות.

4. המרקחת: בסיר קטן מביאים לרתיחה את התותים, הסוכר, הווניל ומיץ התפוזים. מבשלים כ-3 דקות לאחר הרתיחה, מורידים מהאש ומצננים.

5. ההגשה: מוציאים את המלבי מהמקרר, מוסיפים לכל מנה ממרקחת התות ומקשטים בקוקוס ואגוזי לוז קלויים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!