מי שראה אי פעם את תהליך ההכנה של נקניקיות תעשייתיות כנראה איבד את החשק לנקניקיות לשנים הקרובות. גם המודעות הגוברת של כולנו לפגיעה בבעלי חיים - ולא משנה כמה אנחנו מנסים להדחיק את זה - לא עוזרת ליחסי הציבור של המאכל הזה. אז אנחנו כאן כדי להזכיר לכם שבמקור, נקניקייה איכותית, בעבודת יד, מחומרי גלם מעולים, היא לא פחות ממאכל תאווה, שעושה טוב על הלב וגם על הקיבה. לאור הפתיחה של מעוז הנקניקיות החדש של השרקוטייר אלן טלמור בתל אביב, החלטנו לפרגן לעוד כמה נקניקיות שאנחנו אוהבים במיוחד ושאנחנו חושבים ששווה גם לכם להכיר. אם לצוות לנקניקייה שלכם פירה או לחמנייה - זאת כבר החלטה שלכם.

פורט 19, תל אביב
על המקום: פורט 19 הוא מעוז הנקניקיות החדש והנעים שבו מוכר השרקוטייר הוותיק אלן טלמור את תוצרתו. את הנקניקיות של טלמור מאוד יכול להיות שטעמתם כבר, אפילו בלי לדעת שהן שלו, במקומות רבים ברחבי הארץ כמו קוקושקה בעכו, שטרן 1 בפלורנטין ועוד רבים. הלוקיישן העדכני הוא אח לפורט 19 השוכנת בנמל יפו זה כשנה וחצי.

מה אוכלים? מגוון נקניקיות בלחמנייה עם כרוב כבוש, קטשופ וחרדל (מי שרוצה יכול להוסיף גם צ'יפס דקיק בצד). בין האפשרויות: נקניקייה חריפה עם פלפל סודני, נקניקיית קולבסה, נקניקיית עגל בווארית, צ'וריסו ונקניקיית טלה ובקר אירית עם ג'ינג'ר וזרעי כוסברה. יש גם עוד מנות - המבורגר למשל - אבל בינינו, הנקניקייה כאן היא כל הסיפור.

מחיר: 26-35 שקלים לנקניקייה.

פורט 19, שלמה המלך 2, תל אביב, טלפון: 052-8122333

נקניקייה במנזר (צילום: ליאור הרגיל,  יחסי ציבור )
נקניקייה במנזר. מעולה לשטיפת האלכוהול | צילום: ליאור הרגיל, יחסי ציבור

מנזר, תל אביב
על המקום: בר המנזר הוותיק של ליאור הרגיל הוא כוך ידוע לחובבי אוכל (בייחוד תפריט סוף השבוע המהנה). אפשר למצוא שם מגוון מאכלים כיפיים שזורמים מעולה לצד הדרינק (או הדרינקים. אנחנו לא שופטים) כמו טוסטים, מטיאס מעולה, סלט קיסר עם אנשובי ועוד.

מה אוכלים? מנת הנקניקיות ופירה של המנזר מוכרת לכל חובב אלכוהול. היא כוללת נקניקיית וילוורסט מבשר עגל בתיבול עדין ומוגשת על פירה עתיר חמאה במיוחד, עם חרדל רוסי וכרוב כבוש. משביע ומשתלם.

מחיר: 37 שקלים למנה.

מנזר, אלנבי 60, תל אביב, טלפון: 03-5173015

נקניקייה בביירן (צילום: אפיק גבאי,  יחסי ציבור )
משווייץ לישראל. נקניקיות בביירן | צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור

ביירן, תל אביב
על המקום: אנחנו מודים, בהתחלה הרעיון של מסעדה בווארית בחום הישראלי היוקד נשמע לנו קצת מוזר. אבל השניצלים המצוינים, ובייחוד הנקניקיות החלומיות, גרמו לנו להבין שאולי הייבוא השוויצרי של ביירן ארצה הוא בדיוק מה שהיה חסר לנו. מלבד אוכל מצוין יש כאן גם המון סוגי בירה, לשטוף עמן את השרב.

מה אוכלים? הנקניקיות בביירן מוגשות לצד כרוב בבישול ארוך עם בירה ושפק ופירה גרמני. יש נקניקיית ברטוורסט מבשר לבן, נקניקיות לנדייגר (זוג נקניקיות ציידים מבשר עגל. אנחנו מאוד ממליצים לבקש אותן חריפות), שוויצרוורסט (זוג נקניקיות עגל עם גבינה שוויצרית) ועוד.

מחיר: 48-54 שקלים.

ביירן, פרישמן 22, תל אביב, טלפון: 077-5565753

ויטרינה (צילום: ג'רמי יפה)
ויטרינה. אל תשכחו לתת בצ'יפס | צילום: ג'רמי יפה

ויטרינה, תל אביב
על המקום: אי אפשר לדבר על נקניקיות ולא להזכיר את הוויטרינה - המקדש התל אביבי הסימפטי של נתן מנשה, שבכל רגע נתון אפשר לראות סביבו התגודדות. בוויטרינה ניתן למצוא מלבד נקניקיות גם צ'יפס חלומי, שכבר דובר עליו לא מעט, וגם מנת המבורגר ששווה להתפנק עליה.

מה אוכלים? בואו נדבר רגע על הנקניקיות, ברשותכם. שלל סוגים של נקניקיות בקר עם מגוון תוספות ותבלונים (כמו בקר ורוקפור שחברי המערכת אוהבים מאוד), נקניקיות שונות מבשר לבן, עגל ועוד. הנקניקיות מגיעות עם תוספות שונות, כמו כרוב כבוש, בצל מקורמל ואחרות.

מחיר: בסביבות 28 שקלים לנקניקייה בלחמנייה וכ-50 שקלים בתוספת צ'יפס.

ויטרינה, אבן גבירול 54, תל אביב, טלפון: 03-6960304

פונדק דה לוקס, יפו
על המקום: ממלכת בשרים לא פורמלית בעליל שכיף להגיע אליה לדרינק ומנה אחת, או לחלוק בה ארוחת בשרים שלמה עם חברים. מלבד שלל נקניקיות תוצרת המקום יש כאן גם לא מעט תענוגות מושחתים אחרים - לכן חובה לבוא עם תאוות בשרים.

מה אוכלים? נקניקיית צ'יפוטלה עם כתף לבן, צ'יפוטלה וממרח שעועית שחורה; נקניקיית bmb עם כתף לבן, בייקון, ברברן ומייפל; נקניקייה מבשר בקר, בריסקט מעושן, זרעי כוסברה וזרעי חרדל ועוד. הנקניקיות מגיעות עם לחם תירס וניתן להזמין אותן בקומבינציות שמשלבות סוגי בשרים נוספים.

מחיר: 29 שקלים למנת נקניקיות.

פונדק דה לוקס, עולי ציון 7, יפו, טלפון: 03-5233186

בית תאילנדי נקניקייה (צילום: מיטל סולומון,  יחסי ציבור )
מיוחדת אמיתית. נקניקייה בבית תאילנדי | צילום: מיטל סולומון, יחסי ציבור

בית תאילנדי, תל אביב
על המקום: בית תאילנדי היא מסעדה שלא באמת צריך להציג. מדובר במוסד ותיק שהתבסס בקרב חובבי הז'אנר ברחבי הארץ, וניתן לטעום בו שלל מנות תאילנדיות מעולות ואותנטיות (המתגעגעים לחופשה האחרונה בתאילנד עם סום טאם טרי ביד, זה המקום בשבילכם).

מה אוכלים? נקניקייה היא לא בדיוק המאכל הראשון שקופץ לראש כשחושבים על אוכל תאילנדי, אבל הנקניקייה המיוחדת המוגשת בבית תאילנדי היא בהחלט יציאה מרעננת. למנה קוראים סאיי קוק איסן, והיא למעשה נקניקייה דחוסה מבשר לבן כבוש באורז דביק עם שום ופלפל שחור (מוגשת לצד ג'ינג'ר, בוטנים ופלפל חריף). שווה מאוד אם בא לכם לנסות משהו מיוחד.

מחיר: 46 שקלים.

בית תאילנדי, בוגרשוב 8, תל אביב, טלפון: 03-5178568

חוות צוק נקניקיות (צילום: אנטולי מיכאלו,  יחסי ציבור )
עם או בלי השקשוקה. נקניקיות טלה של חוות צוק | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

חוות צוק, תל אביב
על המקום: המעדנייה והמסעדה של תומר צוק (אחיו של השף ניר צוק) היא גן עדן לבשרים (וגם לגבינות ודליקטסים נוספים). האווירה משפחתית ושכונתית והאוכל מהנה במיוחד. את הנקניקיות במקום מייצרים באטליז של המסעדה, והן עשויות מבשר טלה.

מה אוכלים? בחוות צוק לוקחים את הנקניקיות ברצינות יתרה, הן ועל כן משלבים אותן במגוון נאה של מנות. תמצאו שם, למשל, שקשוקה נקניקיות מרגז טלה עם ביצים ועגבניות, יוגורט עזים ועלים של קייל שחור; מחבת חריימה של נקניקיות טלה ופירות ים כמו שרימפס וקלאמרי עם רוטב חריימה; ומנת נקניקיות בגריל על סלט עגבניות חריף ותפוחי אדמה מטוגנים.

מחיר: 68-88 שקלים למנה.

חוות צוק, משה פרלוק 5, תל אביב, טלפון: 077-5155905

נקניקיות ישראל, רמת גן
על המקום: כמות הסופרלטיבים שיצא לנו לשמוע על נקניקיות ישראל היא עצומה, ובצדק. המקום הקטן והצנוע הוא ג'וינט שווה במיוחד לנקניקיות, שמוגשות בלחמניות עם מגוון רטבים המיוצרים במקום ונחשבים שוס בפני עצמם (ג'מייקה, בומביי ואחרים).

מה אוכלים? מגוון סוגים של נקניקיות (הפעם הן אפילו כשרות!) בלחמנייה (אפשר גם מקמח מלא, אבל למה?). הכוכבת כאן היא המנה הצרפתית - ביצה מקושקשת, נקניקיית עוף, מיונז, חרדל דיז'ון וירקות. פשוט וטעים.

מחיר: 18 שקלים למנה.

נקניקיות ישראל, ביאליק 1, רמת גן, טלפון: 03-5405416

אין תמונה
נקניקיית טלה שמנמנה בעבודת יד. מסעדת לבן

לבן בסינמטק, ירושלים
על המקום: לבן בסינמטק ירושלים היא אחת מהמסעדות המהנות בעיר. הנוף הנהדר גורם מיידית לתחושה של חו"ל, והסינמטק עושה חשק לקפוץ לסרט טוב אחרי או לפני האוכל. ועוד לא אמרנו מילה על התפריט של שגיא אזולאי.

מה אוכלים? הנקניקיות של לבן עשויות במקום בעבודת יד, ומורכבות מבשר טלה (ומעט שומן כבש) בתיבול ראס אל חנות, בהרט ונענע יבשה. מוגשות עם חמוצים, חרדל וקולסלאו.

מחיר: 72 שקלים למנה.

מסעדת לבן, דרך חברון 11, ירושלים, טלפון: 02-6737393

נקניקיות מו ומו  (צילום: באדיבות המקום)
נקניקיות על נזיד עדשים. מו ומו | צילום: באדיבות המקום

מו ומו, רחובות
על המקום: מו ומו הצליחה לצבור במשך השנים מוניטין מכובד בקרב חובבי הבשרים בארץ. המקום התחיל את דרכו כאטליז (מה שגורם לנו לסמוך עליהם אפילו יותר עם הבשר שלנו) וצבר תאוצה.

מה אוכלים? כן, אפשר להזמין במו ומו שלל בשרים טובים, אבל אנחנו כאמור כאן בשביל הנקניקיות. אז מנת הנקניקיות כאן מיוצרת בעבודת יד מדי יום, ומדי יום סוג הנקניקייה משתנה. לכן מומלץ להתעדכן בטלפון לפני שמגיעים. הנקניקיות הנבחרות מוגשות על נזיד שעועית עשיר.

מחיר: 68 שקלים למנת נקניקיות עשירה.

מו ומו, הרצל 177, רחובות, טלפון: 053-9443464

נקניקיות בטיביס (צילום: בועז לביא, יחסי ציבור רונית ארבל)
טיביס. מהקצב לצלחת | צילום: בועז לביא, יחסי ציבור רונית ארבל

יונק, חיפה
על המקום: קפה גלידה יונק (שהוא כבר מזמן לא קפה ולא גלידה אלא מסעדה לכל דבר) הוא מוסד חיפאי לאוכל רומני שקיים כבר מקום המדינה. המקום, שמנוהל על ידי בני אותה משפחה באדיבות ובצניעות, מציע שלל מאכלים רומניים שווים ביותר.

מה אוכלים? אפשר כמובן להזמין קבב רומני, סטייק לבן, איקרא שמיוצרת ידנית במקום ועוד שלל מנות רומניות אסליות, אבל שווה להתעקש על מנת הפטריצ'ן - הלא היא הנקניקייה הרומנית, שמיוצרת במסעדה והיא טעימה להפליא.

מחיר: 25 שקלים לנקניקייה.

יונק, קיבוץ גלויות 23, חיפה, טלפון: 04-8667929

טיביס, ורד הגליל
על המקום: אחרי ששף חיים טיבי עזב את מסעדת מוסקט שבמלון מצפה הימים, הוא החליט לפצוח בדרך חדשה ולחזור למקורות (טיבי הוא קצב במקור) - הבשר. במסעדה שלו בוורד הגליל ניתן למצוא גם מנות רבות שאינן בשריות, אבל אנחנו ממליצים להישאר בגבולות הבשר ולנעוץ שיניים.

מה אוכלים? אנחנו בחרנו דווקא בנקניקיות הכפריות - נקניקיות מבשר בקר, עשויות במקום וצלויות בגריל, שמוגשות על סלט חם של כרוב מעושן בתוספת חרדל. עם קלאסיקה כזאת קשה לפספס.

מחיר: 42 שקלים למנה.

טיביס, ורד הגליל, טלפון: 053-9368039

>> לכל כתבות המגזין