mako
פרסומת

המנות הכי מומלצות בישראל מכל מטבח בעולם

אם עד היום התלבטנו בין איטלקי לסיני, הנה הצ'אנס לאכול מנה נהדרת מהמטבח הוונצואלי, לגלות מה זה אוכל פיליפיני, לאתגר במסעדה רוסית שלא הכרנו, וגם למצוא את הגירוס הכי כיפי ואת הפד תאי הכי לוהט. האוכל הכי מומלץ בישראל מכל מדינה – פרויקט מיוחד

הקישור הועתק

המנה הברזילאית: פג'אודה ב"מידס" (75 שקלים)

פיג'אודה, מסעדת מידס
פיג'אודה, מסעדת מידס | צילום: נתן גלקוביץ

מידס, ברור חיל. 077-7296795. לא כשר

 

המנה היוונית: גירוס ב"ברקיז" (35 שקלים)

גירוס, ברקיז
גירוס, ברקיז | צילום: EN- Photo art

ברקיז. עמק חפר. 050-6928402. כשר

 

המנה התאילנדית: פאד קפאו, עוף בקארי ירוק או פאד תאי פירות ים ב"רונג'אן" (35-45 שקלים)

פאד תאי פירות ים, מסעדת רונג'אן
צילום: אבי רוקח, יחסי ציבור

רונג'אן. נורדאו 24, אשדוד. 08-8645710. לא כשר

 

המנה היפנית: ארוחה יפנית משתנה ב"טופו אן" (49 שקלים)

טופו אן מנת היום
מנת היום, טופו אן | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל
פרסומת

 טופו אן. דרך העצמאות 74, בנימינה. 050-3771060. כשר

 

המנה הסינית: אגרול ב"פק היי" (15 שקלים)

אגרול, פק היי
אגרול, פק היי | צילום: באדיבות המסעדה

פק היי. שדרות העצמאות 7, בת ים. 03-5063202. לא כשר

 

המנה הרומנית: פטריצ'ן ב"יונק" (25 שקלים)

נקניקיית פטריציאן בפלטת מאכלים רומניים, מסעדת יונק
נקניקיית פטריציאן בפלטת מאכלים רומניים, יונק | צילום: באדיבות המסעדה
פרסומת

יונק. קיבוץ גלויות 23, חיפה. 04-8667929. לא כשר

המנה הבולגרית: קבב ב"מונקה" (35 שקלים למנה)

קבב. מונקה
קבב, מונקה | צילום: שאדי ענאבוסי

מונקה. יהודה הימית 15, יפו. 03-6820723. לא כשר

 

המנה האמריקאית: צלעות ב"אלבמה" (130-170 שקלים לארוחת טעימות)

מנת אסאדו עגל, מסעדת אלבמה
אסאדו עגל, אלבמה | צילום: חן יעקובי

. פנקס 47, אזור התעשייה נתניה.
054-4557287
. לא כשר

 

המנה הרוסית: פילמני ב"ויקינג" (38 שקלים)

פילמני, ויקינג
פילמני, ויקינג | צילום: מסעדת ויקינג
פרסומת

ויקינג. בן יהודה 6, תל אביב יפו. 03-6206502. לא כשר

 

המנה האתיופית: טיגה קיי וואט עם תבשילי בשר ברוטב פיקנטי ב"גוג'ו" (73 שקלים)

אינג'רה, גוג'ו
אינג'רה, גוג'ו | צילום: באדיבות המסעדה

גוג'ו. טלר 32, רחובות. 08-9964644. כשר

 

המנה הצרפתית: פטה אן קרוט ב"בר א וין" (36 שקלים)

פטה אן קרוט, בר א וין
פטה אן קרוט, בר א וין | צילום: באדיבות המסעדה

בר א וין. רוטשילד 7, תל אביב . 050-3366622. לא כשר

פרסומת

 

המנה הארגנטינית: רוסה גריל מעורב ב"דוניה רוסה" (310 שקלים)

מנת גריל, דוניה רוסה
גריל, דוניה רוסה | צילום: באדיבות המסעדה

דוניה רוסה. עין הוד. 04-9543777. לא כשר

 

המנה הגרמנית: נקניקיות ברטוורסט ב"ביירן" (58 שקלים)

ביירן מרקט נקניקייה בלחמנייה
נקניקייה בלחמנייה, ביירן מרקט | צילום: שי בן אפרים, יחסי ציבור

ביירן. פרישמן 22, תל אביב.  077-5565753. לא כשר

 

המנה הפולנית: כבד קצוץ ב"סנדר" (26 שקלים)

כבד קצוץ, סנדר
כבד קצוץ, סנדר | צילום: בועז לביא
פרסומת

סנדר. לוינסקי 54, תל אביב.  03-5371872. כשר

 

המנה הוונצואליאנית: קצ'אפה ב"טוטומה" (33 שקלים)

קאצ'אפה, טוטומה
קאצ'אפה, טוטומה | צילום: אנטולי מיכאלו

טוטומה. דיזנגוף 265, תל אביב. 03-5168963. לא כשר

 

המנה הלבנונית: שישברק ב"קצה הנחל" (70 שקלים)

שישברק, קצה הנחל
שישברק, קצה הנחל | צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור

קצה הנחל. בכניסה לקיבוץ גינוסר. 9440750053-. לא כשר

פרסומת

 

המנה המקסיקנית: כל מה שיש ב"בוניטו" (35 שקלים)

בוריטו בוניטו
בוריטו, בוניטו | צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל

בוניטו. התעשייה 1, יקנעם. 04-66602048. כשר

 

המנה האיטלקית: ספגטי קצ'ו א פפה ב"ארנסטו" (59 שקלים)

ספגטי קצ'יו א פפה, מסעדת ארנסטו
ספגטי קצ'יו א פפה, ארנסטו | צילום: באדיבות המסעדה

ארנסטו. בן יהודה 90, תל אביב.  03-5273394. לא כשר 

פרסומת

 

המנה ההודית: מלאי כופתא ב"טאלי" (41 שקלים)

מלאי כופתא, מסעדת טאלי
מלאי כופתא, טאלי | צילום: ליעד לוטנר

טאלי. מתחם נופית חרמון. 04-6077764. כשר

 

המנה הפיליפינית: מרק אורז פיליפיני עם חזיר מטוגן וטופו ב"ג'ואן" (35 שקל)

מרק אורז פיליפיני עם חזיר מטוגן וטופו, מסעדת ג'ואן
מרק אורז פיליפיני עם חזיר מטוגן וטופו, ג'ואן | צילום: באדיבות המסעדה

ג'ואן. ראש פינה 16, תל אביב. 03-6529939. לא כשר

 

המנה הגיאורגית: תביליסורי ב"שותא" (92 שקלים)

תביליסורי, שותא
תביליסורי, שותא | צילום: תמי וקנין
פרסומת

שותא. קיבוץ שמרת. 04-8219208. לא כשר

 

המנה התימנית: ג'חנון ב"פונדק הג'חנון" (20 שקלים)

יש במטבח התימני הרבה מנות שמרימות לנו: מרק בשר באחים בועז בשוק התקווה בתל אביב; מלוואח, קובנה, או לחוח בסאלוף ובניו בשוק לוינסקי; וכמובן – ג'חנון. לא משנה מתי ולא משנה איפה אנחנו לגמרי בקטע של הבצק הקסום. ואם כבר ג'חנון, אז בפונדק הג'חנון במושב בית לחם הגלילית. זה מקום שהפרדוקס טבוע בו – מבנה טמפלרי ציורי שהפך למסעדה תימנית – אבל בקטע חינני. תמצאו פה יופי של ג'חנון עם ביצה קשה, רסק עגבניות וסחוג כיפי. והכל באווירה הנהדרת של בית לחם הגלילית היפה.

פונדק הג'חנון, מושב בית לחם הגלילית. 04-9832095

תכנית האוכל הבינלאומי "הכי טעים בעולם" תשודר ב-24 באוגוסט ב-22:40, בקשת