בניגוד לבירות סטודנטיאליות מובהקות כמו ירושלים או באר שבע, רחובות מעולם לא קיבלה את הכבוד המגיע לה. כך יצא שממש מתחת לרדאר צמחה לה תרבות אוכל מגניבה לגמרי, שנותנת ביטוי גם לזקני העיר, עם בצקים תימניים מסורתיים מושלמים ואוכל רומני שאפשר להרוג בשבילו, וגם להמוני הסטודנטים שמתגוררים בה - עם מסעדות קלילות יותר ופחות של אוכל מהיר, חומוס ודרינקים. מחפשים מקום מגניב לשתות קפה, להתפנק על ארוחת בוקר טובה, לנגב חומוס, לאכול אוכל ביתי או להרביץ ארוחה ארוחה? תתפלאו לשמוע, יש הכל. אנחנו, חייבים להודות, הופתענו לטובה, ובגדול. אז קבלו את המיטב של רחוב הרצל, ותגידו שאנחנו שלחנו אתכם.

פרסקו קבב (צילום: ג'רמי יפה,  יחסי ציבור )
הקבב של פרסקו. רומני מסורתי, אבל לא רק | צילום: ג'רמי יפה, יחסי ציבור
פרסקו (צילום: ג'רמי יפה, אוכל טוב)
כבד בבלסמי ותותים. טעים בפרסקו | צילום: ג'רמי יפה, אוכל טוב

פרסקו
פרסקו היא מסעדת גריל רומנית ותיקה שעברה לאחרונה שינוי מרענן במיוחד: היא קיבלה לשורותיה את השף נתי שפריר ממסעדת בלזק האשדודית שנסגרה לאחרונה, ויחד איתו נכנסו לתפריט עוד הרבה מנות שאינן מוגבלות לאוכל הרומני המסורתי. "צמצמנו מאוד את ההיצע הרומני רק למנות הקלאסיות", אומר שפריר, "עדיין יש כאן ממליגה, קבבים רומניים וצ'ורבה כמובן, אבל יש גם הרבה מנות אחרות". מה למשל? קרפצ'יו פילה בקר עם שקדים קלויים, פרמזן וזרעי עגבניות (52 שקלים), סטייק סינטה בגבינת ברי ורוטב יין אדום (105 שקלים), שיפוד שייטל חלומי בנוסח שאמי, שהושרה בבצל לילה שלם (93 שקלים) וגם הרבה פירות ים ודגים. כל העיקריות מוגשות עם סלטים קטנים דוגמת סלט שומר פריך, חומוס מתובל או טבולה ולחם טוב.

"הקהל כאן עוד קצת הססני", אומר שפריר, "אבל לאט לאט. שינינו את המוזיקה, הכנסנו יינות חדשים שהבאתי איתי עוד מבלזק, ועכשיו אנחנו מתכננים לפנות לקהל הסטודנטים הגדול בעיר עם ערבי סטודנטים חדשים שבהם יהיה תפריט מוזל ואווירה טובה".

על הרבה מחומרי הגלם המשמשים במסעדה אחראי הבעלים שלה, חנן אברמוביץ' - שבאמתחתו מפעל נקניקים גדול ומוצלח, מבשלת הבירה אחוזת בית וגם חוות חזירים.

פרסקו, הרצל 23, רחובות, טלפון: 08-9349788, שעות פעילות: שני-שבת 12:00-22:00

פרסקו רחובות (צילום: ג'רמי יפה, אוכל טוב)
ויש גם פירות ים ודגים | צילום: ג'רמי יפה, אוכל טוב
פלאפל מזנון השכונה (צילום: ג'רמי יפה, אוכל טוב)
פלאפל השכונה. תמיד יש תור | צילום: ג'רמי יפה, אוכל טוב
פלאפל מזנון השכונה רחובות (צילום: ג'רמי יפה, אוכל טוב)
בשבילנו בבקשה חצי מנה | צילום: ג'רמי יפה, אוכל טוב

פלאפל השכונה
40 שנה ניצב פה הדוכן הקטן הזה, ומתי שלא תגיעו אליו כנראה תצטרכו לעמוד בתור. מה שכן, מדובר בהמתנה רגועה, של אנשים שמכירים אחד את השני ונפגשים באותו תור כמה פעמים בשבוע. "שום דבר לא משתנה פה", אומר לנו אחד הלקוחות, "זה הפלאפל הכי טוב ברחובות".

המנה בפלאפל השכונה נמכרת ב-16 שקלים (9 שקלים לחצי מנה), וכוללת לבד מהפלאפל רק כמה סלטים צנועים (ירקות, חמוצים, טחינה ועמבה). זה כל הסיפור.

פלאפל השכונה, הרצל 79, רחובות, טלפון: 08-9453673, שעות פעילות: ראשון-חמישי 08:00-23:00, שישי 08:00-16:00

מטעמי תימן רחובות (צילום: ג'רמי יפה, אוכל טוב)
מטעמי תימן. כל התענוגות התימניים המסורתיים | צילום: ג'רמי יפה, אוכל טוב
מאפי תימן רחובות (צילום: ג'רמי יפה, אוכל טוב)
זהירות, קל מאוד לפספס | צילום: ג'רמי יפה, אוכל טוב

מטעמי תימן
מטעמי תימן הוא מקום שקל מאוד לפספס - בסך הכל כוך קטן בקיר, שמאחוריו מטבח רחב ידיים. במטבח הזה מכינים כבר 30 שנה את כל הבצקים התימניים המסורתיים. תמצאו פה קובנה (26 שקלים), לחוח (4 שקלים), מלאווח (18 שקלים), ג'חנון אפוי או קפוא (6 שקלים), מנת ג'חנון כפולה עם ביצה ורסק לאכילה במקום (18 שקלים) ועוד מאכלים תימניים מסורתיים ומפתים. עוד נמכרים כאן רטבים כמו חילבה, רסק עגבניות, סוגי חריף שונים ועוד (6 שקלים לרוטב). ניתן לרכוש את המאפים הביתה או לאכול כאן, על שולחן קטן ויחיד שנמצא במקום. אם אתם קונים בצקים קפואים להכנה בבית, בקשו הסבר מאחד הבשלנים במקום והוא ייתן לכם אותו בשמחה.

מטעמי תימן רחובות ג'חנון (צילום: ג'רמי יפה, אוכל טוב)
ג'חנון במטעמי תימן. אפשר גם לקנות קפוא | צילום: ג'רמי יפה, אוכל טוב

כל הבצקים במטעמי תימן מבוססים על מרגרינה, אבל אין מה לומר - הם פשוט טעימים בטירוף. כמה טעימים? בואו נגיד שהמקום פתוח מיום חמישי ועד צהרי שישי ברציפות, כדי להצליח לעמוד בביקוש.

מטעמי תימן, הרצל 111, רחובות, טלפון: 08-9456790, שעות פעילות: ראשון-רביעי 06:00-16:00, חמישי פתוח 24 שעות, שישי פתוח עד 13:30

בדרה חומוס (צילום: ג'רמי יפה, אוכל טוב)
אקולוגי וחברתי. בדרה | צילום: ג'רמי יפה, אוכל טוב
בדרה  (צילום: ג'רמי יפה, אוכל טוב)
טאבון שיוצאות ממנו פיתות נפלאות | צילום: ג'רמי יפה, אוכל טוב
בדרה רחובות (צילום: ג'רמי יפה, אוכל טוב)
מוכנות במקום. הפיתות | צילום: ג'רמי יפה, אוכל טוב

בדרה
בדרה היה המקום המפתיע ביותר בסיור שלנו. חומוסייה טבעונית (ללא תוספות בשריות או חלביות), אורגנית ואקולוגית, שמבינה הבנה עמוקה בחומרי גלם ומגישה אוכל טעים בטירוף - מהצ'יפס הפריך והמצוין, דרך החומוס הקליל והפיתות המדהימות, שיוצאות מהטאבון שבמטבח, ועד כדורי הפלאפל המעולים. בקיצור, עפנו.

ברק צברי, הבעלים של בדרה (הקרויה על שם סבתו), יישם פה את תפיסתו האקולוגית ובנה מקום מעוצב למשעי מחומרים ממוחזרים ברובם, עם חצר מקסימה והרגשה ביתית נעימה. "יש לא מעט חומוסיות ברחובות, אבל אנחנו אחרים", אומר צברי, "אנחנו מכינים את הפיתות לבד מחיטה שנטחנה בשלמותה בשיטת הכנה מסורתית, החומוס פה נטחן לפי מנה ואנחנו משתמשים בחומרי גלם מצוינים כמו טחינה הר ברכה. חשבנו על כל פרט קטן".

בדרה חומוס רחובות (צילום: ג'רמי יפה, אוכל טוב)
והחומוס - מוכן טרי עם ההזמנה | צילום: ג'רמי יפה, אוכל טוב
בדרה חומוסייה רחובות (צילום: ג'רמי יפה, אוכל טוב)
פתחנו שולחן, ונהנינו חבל על הזמן | צילום: ג'רמי יפה, אוכל טוב

אז מה אוכלים? חומוס (22 שקלים למנה קטנה ו-29 לגדולה), תוספות כמו פול או טחינה (2 שקלים), מסבחה (23 שקלים למנה קטנה ו-30 שקלים לגדולה), סלט ירקות (קטן - 16 שקלים), כדורי פלאפל (5-18 שקלים) ומלבי (11 שקלים). אפשר גם לקנות חומוס הביתה או להזמין משלוח. 

בדרה, הרצל 173, רחובות, טלפון: 08-6199556, שעות פעילות: ראשון-חמישי 09:00-20:30, שישי 09:00-14:30

לול רחובות (צילום: ג'רמי יפה, אוכל טוב)
לול. מהמקומות הצעירים ברחובות | צילום: ג'רמי יפה, אוכל טוב
לול  (צילום: ג'רמי יפה, אוכל טוב)
קפה ומאפה או בירה ופיצה | צילום: ג'רמי יפה, אוכל טוב

לול
דיברנו על סטודנטים, דיברנו על לול - אחד המקומות הצעירים ברחובות, שטוף שמש ואנשים יפים, עם אווירה ביתית נעימה וצבעוניות שוקקת מסביב. בבוקר ובצהריים הוא פועל כבית קפה מסעדה, שמתפאר בקפה אורגני שנטחן במכונה ידנית עם ההזמנה, ובערב הוא הופך למסבאה שוקקת עם הרבה אלכוהול.

לול קינוח וקפה (צילום: ג'רמי יפה, אוכל טוב)
מלא בסטודנטים | צילום: ג'רמי יפה, אוכל טוב

לול הוקם לפני 6 שנים על חורבות בית הקפה המיתולוגי אלקלעי, ובתפריט שלו תמצאו ארוחות בוקר, טוסטים, קישים, כריכים, קרואסונים ממולאים ומגוון מנות ידידותיות לטבעונים ולצמחונים (46 שקלים לארוחת בוקר, 20 שקלים לקפה ומאפה, כ-40 שקלים לטוסט או כריך גדול). בימי ראשון מתקיימים במקום ערבים איטלקיים, שבהם מוגשות פיצות, פסטות וקלצונה במחיר 25 שקלים לצד כוס יין במחיר 17 שקלים. בימי שלישי נערכים שם ערבים ללא תחתית (מחיר קבוע למשקאות ללא הגבלה).

לול, הרצל 202, רחובות, טלפון: 072-3221854, שעות פעילות: ראשון-חמישי 7:00-אחרון הלקוחות, שישי 7:00-שעה לפני כניסת השבת, שבת מוצאי שבת-אחרון הלקוחות

שיפקה בר רחובות שוקרוט (צילום: ג'רמי יפה, אוכל טוב)
אוכל טוב במחיר סביר. שוקרוט בשיפקה | צילום: ג'רמי יפה, אוכל טוב
שיפקה בר רחובות (צילום: ג'רמי יפה, אוכל טוב)
נפתחה רק באוגוסט האחרון | צילום: ג'רמי יפה, אוכל טוב

שיפקה
מסעדה קטנה וחמודה - עם 20 מקומות ישיבה בלבד - שנפתחה באוגוסט האחרון על ידי חמישה שותפים, כולם בני 23-33. בשיפקה תמצאו אוכל טעים ומשתלם, בלי יותר מדי יומרות. "הרגשנו שיש ברחובות צרכים שאין להם מענה", אומר אלעד שפינדל, אחד הבעלים. "יש פה המון רשתות אבל אין מקומות של אוכל ביתי טוב ושכונתי. אז פתחנו את שיפקה, והחלטנו להגיש מנות שהן ברובן פשוטות ואלכוהול בתמחור זול. שהכל יהיה נגיש לסטודנטים".

שיפקה רחובות (צילום: ג'רמי יפה, אוכל טוב)
נגיש לסטודנטים. שיפקה | צילום: ג'רמי יפה, אוכל טוב

בתפריט תמצאו בטטה אפויה בתנור עם טחינה גולמית, עריסה שמכינים פה ובזיליקום (22 שקלים), צ'יפס עם רטבים שמכינים במקום כמו איולי עשבי תיבול, רוטב בוטנים ועריסה (22 שקלים), פלאפל עדשים ופשתן (18 שקלים), כבד עוף על הפלנצ'ה עם מיונז, בצל מטוגן, ביצה קשה וחציל (35 שקלים), ושוקרוט עם דפי סטייק, נקניקיות, קבנוס, תפוחי אדמה, כרוב כבוש וחרדל (38 שקלים). את המנות העיקריות אפשר לקבל בפיתה או בצלחת, והבירה מוצעת לסטודנטים במחיר מבצע של 15 שקלים על כל רכישת מנה עיקרית.


שיפקה, הרצל 220, רחובות, טלפון: 08-6336388, שעות פעילות: ראשון-שבת 12:00-2:30 (או עד אחרון הלקוחות).

הרצל רחובות בר (צילום: ג'רמי יפה, אוכל טוב)
הרצל. מלא שמחת חיים | צילום: ג'רמי יפה, אוכל טוב

הרצל
קפה-בר-מסעדה שכונתי ושמח מהוותיקים ברחובות (משנת 97'), בבעלות דודי אדניה. רוב מי שמגיע לכאן הם סטודנטים, שפוקדים את קומת הבר העליונה בשעות הערב והלילה (הקומה פתוחה מדי יום מהשעה תשע בערב). בשעות הבוקר והצהריים המקום שוקק במשפחות ותושבי העיר שמגיעים לאכול ארוחת בוקר או לשתות קפה.

בתפריט של הרצל יש הכל מהכל: ארוחות בוקר, ארוחות צהריים קלילות וארוחות ערב פורמליות. ממנות המפתח: ארוחת בוקר ובה חביתת ירק, חמישה מטבלים לבחירה, תערובת עלים ירוקים, מנת לחם, מיץ טבעי ושתיה חמה (48 שקלים), המבורגר 300 גרם מאנטריקוט מיושן (46 שקלים), סלט לחם עם ארטישוק ועגבניות (45 שקלים), ופיצה עם גבינת רוקפור, דבש ועלי בייבי (38 שקלים).

הרצל, הרצל 209, רחובות, טלפון: 053-9442104, שעות פעילות: ראשון-שבת 09:00-אחרון הלקוחות

הרצל רחובות (צילום: ג'רמי יפה, אוכל טוב)
גם בר וגם מסעדה | צילום: ג'רמי יפה, אוכל טוב

עוד 7 מקומות מומלצים ברחובות

פלאפל קריטי. אחד ממעוזי הפלאפל המוכרים ברחובות, הטוען לכתר הטוב בעיר. עסק משפחתי מצליח הפועל כבר מעל ל-50 שנה. לא בא לכם פלאפל? יש כאן גם מגוון רחב של מאכלי בשר, שנכנסים יופי לפיתה. הרצל 135, טלפון: 08-9456952.

אמיליה. מסעדה שמנסה להביא סטנדרטים חדשים לעיר, עם אוכל שמתאים גם למי שמחפש אוכל פשוט וגם למי שחפץ דווקא במנות מורכבות. בתפריט: קלמרי מוקפץ בעשבי תיבול, עגבניות שרי וטקילה, על ציזיקי פיקנטי (44 שקלים) ורביולי פטריות וריקוטה ברוטב שמנת, תימין, מנגולד ופטריות פורטבלו (76 שקלים). הרצל 213, טלפון: 08-6221033.

מו ומו. אין צורך להכביר במילים - מוסד האוכל המוכר ביותר ברחובות ששמו יצא כבר בכל רחבי הארץ. תוכלו למצוא כאן בשרים משובחים, אווירה טובה ואם אתם חובבי בשר ועוד לא ביקרתם שם - אתם חייבים את זה לעצמכם. הרצל 177, רחובות. טלפון: 08-9462690.

חמארה. אחד המקומות השווים בעיר לאוכל ולדרינק. פתוח רק בערבים, ומגיש בין היתר סלט שומר, סומק וגזר (27 שקלים), צ'יקן מסאלה עם חלב קוקוס וקארי צהוב (38 שקלים) ושרימפס עם עגבנייה שרופה ובטטה (35 שקלים). טעים ושווה. הרצל 210, טלפון: 08-9474290.

אידרה. אופציה כשרה וטובה לדגים בעיר ובסביבתה. הדגים עצמם מגיעים מזנו דגים שבאשדוד, המספקת דגים להרבה מסעדות בארץ. הרצל 215, טלפון: 08-6488181.

סינמה 5. בית קפה-מסעדה שנפתח לא מזמן וכבר גורר התלהבות בקרב צעירי רחובות. אווירה מצוינת ואוכל מוקפד בפנינה רחובותית לעתיד. שדרות בן ציון 49, רחובות. טלפון: 08-9467116.

פטיסרי. אחד המקומות הידועים ברחובות, ועל אף שהוא לא נמצא ברחוב הרצל הוא לחלוטין שווה המלצה. בית מאפה עשיר ששמו יצא ברחבי הארץ, שמגיש (ומוכר הביתה) שלל עוגות ועוגיות מוצלחות ביותר, ובראשן הקרמשניט (22 שקלים לפרוסה). אחד העם 4, טלפון: 08-9470839.

לכל כתבות המגזין