כשאנחנו חושבים על יום העצמאות אנחנו אוטומטית מדמיינים גחלים לוחשות ויד מנפנפת. כוכב המנגל הפרטי שלנו הוא הקבב: אחד כזה עסיסי, שגונב את ההצגה לכל יתר השיפודים והנתחים. לכבוד יום העצמאות הכנו רשימה של 15 קבבים שאנחנו אוהבים במיוחד ברחבי הארץ. תשמרו, לפעם הבאה שתחשקו בקבב חלומי.

ג'נגו קריית שמונה
אין הרבה מקומות שנפתחו לפעילות בקריית שמונה בשנה-שנתיים החולפות, אבל מזללת אוכל הרחוב ג'נגו היא אחת מיחידי הסגולה, והיא מככבת ברשימה בזכות ולא בחסד. במקום מציעים יופי של פיתות במילוי קבב שנלקח במלוא הרצינות, ונצלה היטב (אפשר גם לאכול אותו במיקס עם נקניקיית מרגז). ואם אתם כבר כאן נסו גם את תוספת פלחי תפוחי האדמה, הם ממכרים.

ג'נגו. מתחם מבנה, אזור התעשייה הדרומי, קריית שמונה

 

קבב בג'נגו. קריית שמונה (צילום: בר דוארי, יחצ)
קבב בג'נגו. קריית שמונה | צילום: בר דוארי, יחצ

יונק, חיפה
מסעדת יונק קפה-גלידה הרומנית הוותיקה מגישה את אחת הנקניקיות הטובות ביותר שאפשר למצוא בארץ (אם כבר הגעתם אל תוותרו עליה), אבל אי אפשר לדבר על מסעדה רומנית בלי לדבר על הקבב שלה, והו, איזה קבב רומני יש כאן. כמעט כל מי שמגיע לכאן זולל אותו, והגריל של המקום מתמלא באינספור קבבים במהלך יום עבודה. מקום מושלם למי שחשקה נפשו בגריל רומני לא מתחכם ואווירה נוסטלגית נהדרת.

לפרטים

שיפודי דובי, חדרה
מוסד השיפודים חביב השפים בגבעת אולגה הוא שם דבר בכל מה שקשור לשיפודים מזה שנים ארוכות, ומי שאוהב על האש חייב לעצמו ביקור במקום. על אף שלכל אחד יש כאן שיפוד אחר שהוא נשבע בו, אי אפשר שלא לציין את מנת הקבב המצוינת של המקום: הקבב מגיע כשיפוד, כיאה למקום, מעט משוטח ומוארך ועם קצת פטרוזיליה, ובאמת שלא צריך יותר כלום. 

שיפודי דובי. התנאים 1, גבעת אולגה

קבב בשיפודי דובי (צילום: ציון שטיבי, יחצ)
קבב בשיפודי דובי | צילום: ציון שטיבי, יחצ

זלמניקו, יפו
החיבור בין אנשי מקצוע למסעדנים מוליד את המנות הכי טובות. זה נכון למקומות כמו חנות הדגים בטשון, שפתחה מסעדת דגים כיפית בצמוד אליה, וזה נכון לבשרים של זלמן שפתחו את דוכן הקבב זלמניקו והצליחו להביא בו את הטוב מכל העולמות: ידע מקצועי רב שנים בבשרים וצלייתם, שמתנקז לקציצת קבב שעשויה לעילא ולעילא ומוגשת בפיתה נהדרת עם ים טחינה, בצל צלוי ועמבה (אפשר גם בצלחת).

לפרטים

זלמניקו בשרים. קבב (צילום: שי לי עוזיאל, יחצ)
זלמניקו בשרים. קבב | צילום: שי לי עוזיאל, יחצ

מונקה, יפו
את הקבבים של מסעדת מונקה מכיר כל יפואי, ולא בכדי מדובר במנה המפורסמת ביותר במסעדה הבולגרית הצנועה הזאת (יש עוד מנות רבות ששווה לנסות בתפריט). כבר עשרות שנים שהקבבים פה עשויים ביד בוטחת ומוגשים ליד צ'יפס וסלט פשוט, בלי פנפונים מיותרים. הקבבים של מונקה הם מופת של צלייה נכונה, והם מגיעים בצורה הקלאסית או כקציצות קבב, טעימות באותה המידה.

לפרטים

שמש, שוק התקווה
שוק התקווה והאזור הסמוך לו מלא במקומות שתושבי השכונה מכירים היטב שנים, אחד מהבולטים שבהם הוא מסעדת השיפודים שמש, שפועלת עוד משנות ה-50 ומושכת אליה חובבים של בשרים צלויים כבר זמן רב. מציעים פה מבחר שיפודים (חלקם גם נדירים במחוזותינו), אבל השוס האמיתי הוא הקבב, שמצהירים עליו במקום כעל הכי טעים שיש בעיר. מי אנחנו שנתווכח?

שמש. התקווה 13, שוק התקווה, תל אביב

שיפודי שמש (צילום: לינוי נומה, יחצ)
שיפודי שמש. בשכונת התקווה משנות ה-50 | צילום: לינוי נומה, יחצ

ג'סמינו, תל אביב
אם אתם חובבי קבב אין סיכוי שלא שמעתם על פיתת הקבב הטעימה של ג'סמינו, נסיך הקבבים התל אביביים של השנים האחרונות. לא הרבה מקומות הצליחו להעמיד תורים בכזה סדר גודל במרכז תל אביב ובמשך תקופה כה ארוכה, ואומנם עם הזמן התור דעך (כדרכם של תורים במקומות טרנדיים), אך הקבב עוד כאן, וגם הפיתה הצנועה שבה הוא נח עם קצת ירקות מהגריל. וזאת בשורה מצוינת.

ג'סמינו. אלנבי 99, תל אביב

קבב בפיתה בג'סמינו (צילום: גיל גוטקין, יחצ)
קבב בפיתה בג'סמינו | צילום: גיל גוטקין, יחצ

כרמל קבב, תל אביב
לפני הקורונה פרץ לחיינו צונאמי של שיפודיות מודרניות, וביניהן גם כרמל, שיפודייה פשוטה ומדויקת של האחים קיצ'ס, שמציעה את אחת ממנות הקבב המפורסמות בקרב פודיז בתל אביב ומבקרי שוק הכרמל. אפשר לאכול את הקבבים של כרמל בפיתה עם סלט משוואיה צלוי וטחינה או בצלחת עם תוספות, ואפשר גם לשלב בין קבב לפרגיות במנה אחת.

לפרטים

קבב. שיפודי כרמל (צילום: יעל בונפיס, יחצ)
קבב. שיפודי כרמל | צילום: יעל בונפיס, יחצ

מאמאיה, תל אביב
מסעדת הגריל הרומני מאמאיה היא שם דבר בקרב חובבי האוכל הרומני בישראל. המסעדונת הקטנה והוותיקה שפועלת ברחוב בן יהודה בתל אביב היא מוסד של ממש, ובראשו עומד הקבב הרומני כבר משנות השבעים. גם הקורונה לא עצרה את הגלגלים של המקום הנהדר הזה, שהוא בין הבודדים באזור המרכז שמהווה בית לאוכל הרומני המצוין גם בשיאן של שנות האלפיים. אחרי שתסיימו את הקבב, אל תוותרו על הפפנאש.

מאמאיה. בן יהודה 192, תל אביב

קבב במאמאיה (צילום: גיא סעד, יחצ)
קבב במאמאיה | צילום: גיא סעד, יחצ

חנן מרגילן, תל אביב
אימפריית האוכל הבוכרי חנן מרגילן היא גם הבית של אחד הקבבים המדוברים ביותר בישראל. אומנם אנחנו אוהבים לשבח את המנות האקזוטיות יותר שמוגשות פה, כמו מרק דושפרה או כיסוני גוז'גוז'ה, אבל אי אפשר להתעלם מהעובדה שהקבב פה (שמחוזק בשומן כבש) נחשב שנים לאחד הטובים ביותר שאפשר למצוא בישראל. לא לפספס.

חנן מרגילן. מסילת ישרים 13, תל אביב

קבבים בחנן מרגילן (צילום: ארתור חנימוב, יחצ)
קבבים בחנן מרגילן | צילום: ארתור חנימוב, יחצ

שמואל, שוק הכרמל
אי אפשר לדבר על קבב בלי לדבר על מסעדת הקבבים השמחה של שוק הכרמל, שמואל. בין טרנד לטרנד ששוטף את השוק הסואן עומד לו שמואל-קבב בניחותא וצולה קציצות. נראה כאילו מסעדונת הקבב הזאת תמיד הייתה בלב שוק הכרמל, ובכל רגע נתון היא מלאה בקבביסטים רעבים שיושבים באווירה כיפית סביב הבר של המקום. הקבב כאן מבוסס על בשר בקר עם מעט שומן טלה והוא נצלה על הפלאנצ'ה.

שמואל. הכרמל 21, תל אביב

פונדק אקספרס, יהוד
כבר שישים שנה (!) שפונדק אקספרס מהווה סוג של בית מקדש לקבב. מדובר במקום קשוח, יש שיגידו סגפני, אבל זה בדיוק מה שחובבי הקבב מחפשים: מקום שמוקדש לדבר אחד, בלי הצגות מהצד ובטעם מושלם - קבב וזהו. מי שיגיע למקום יצא מאוהב בפיתה עם קציצות קבב שמנמנות ונהדרות. תזכרו שאמרנו לכם.

פונדק אקספרס. אברהם אלטלף 2, יהוד

הברברי, ראשון לציון
לפני שנפתח כמסעדה של ממש בראשון לציון היה הברברי סוד למביני עניין בבשרים, מקום שלפעמים היה אפשר למצוא פתוח ביפו, וברוב הפעמים - לא. אינספור פעמים הגיעו לדוכן היפואי לקוחות שנותרו מאוכזבים, אבל קסם עטף את המקום, ויש שיגידו שאי אפשר לשחזר אותו. אז שיגידו. בעינינו הגלגול החדש של הברברי בראשון לציון משמח מאוד: סוף סוף אפשר לשוב ולאכול כאן פיתה עם קבבים מצוינים (יש גם מיקס של קבב עם מרגז) ולשטוף הכל עם בירה צוננת על הבר.

הברברי. יוסף לישנסקי 6, ראשון לציון

View this post on Instagram

A post shared by habarbari_הברברי (@habarbari)

אבי קבב, ראשון לציון
מסעדת הבשרים הזאת מציעה מגוון רחב של שיפודים על האש, אבל לא סתם קוראים לה אבי קבב. אי אפשר לעמוד בפני הקבב שמוגש פה, וגם לא כדאי, כי הוא אחד הטובים באזור. את הקבב אפשר לאכול בבגט, בפיתה או בלאפה, וכמובן גם לתת לו כבוד על צלחת ליד צ'יפס וסלטים.

אבי קבב. מורדי הגטאות 55, ראשון לציון

שיפודי חזי, אור יהודה
בשיפודי חזי באור יהודה מגישים קבב עיראקי שנצלה על גריל פחמים ויש לו עדת מעריצים מכל הארץ (יש כאלה שמגדירים אותו כקבב הטוב ביותר בארץ - תחליטו אתם). הקבב כאן דחוס ועשיר בשומן טלה ומבוסס על בשר שנטחן במקום. הוא מוגש לצד סלטים, לאפה ועמבה טובה, ואם מתעקשים יש כאן גם שיפודים נוספים שאפשר ליהנות מהם, אבל הקבב הוא לב העניין.

שיפודי חזי. השלהבת 5, אור יהודה