ספק אם הטמפלרים, אותם נוצרים פרוטסטנטים אדוקים מדרום גרמניה, היו מצליחים לדמיין מה יצמח לימים מהמושבה הקטנה שהקימו על גדת נחל איילון בתל אביב. אבל עובדה: המושבה ההיא הופכת בימים אלה ממש למרכז עדכני, שלא לומר יומרני ונוצץ. עם 25 בתי עסק שכבר פעילים, ועוד 45 בשלבי הקמה סופיים, מסתמן מתחם שרונה (sarona) כאזור הפעילות הרותח ביותר של קיץ 2014, ומציע תמהיל מחושב היטב בין אוכל, שופינג ובילויים.

נראה שכל אחד רוצה להיות בשרונה: חנויות יוקרתיות שוכנות שכם אל שכם לצד חנויות עממיות, ומסעדות נוצצות לצד מקומות פשוטים. מסעדנים פותחים פה מסעדות בהשקעה של מיליונים; ברים ותיקים מיקמו כאן שלוחות חדשות ומותגי אופנה משיקים כאן סניפים על ימין ועל שמאל – כולל טומי הילפיגר, שקפץ לא מכבר לביקור כדי לחנוך את חנות הענק הנושאת את שמו.

שווי המתחם מוערך ב-436 מיליון שקל, בעוד ששווי החניון שיוקם תחתיו עומד על 94 מיליון שקל. בסך הכל מוערך שווי הפרויקט, כשיושלם ויאוכלס, בכ-530 מיליון שקל.

כל זה רחוק שנות אור מהטמפלרים, שחיו בישראל במאה ה-19 והאמינו כי קירוב הגאולה יתרחש רק באמצעות מגורים ועבודה יצרנית בארץ הקודש. לפיכך הם בנו ב-1871 את שרונה, וניהלו בה אורח חיים שהתבסס על חקלאות, תעשייה זעירה ומסחר. לאחר תקופת שגשוג ארוכה ושקטה, כולל הרמוניה עם השלטון הבריטי, פרצה מלחמת העולם השנייה והאידיליה הסתיימה: הבריטים הכריזו על הטמפלרים כנתיני אויב, וגירשו אותם לגרמניה ולאוסטרליה.

>> שוק צפון: המקומות המומלצים

תחילה הפכה המושבה המלבלבת למחנה בריטי, ולוחמי המחתרות ניסו לתקוף אותו שוב ושוב. כשהבריטים פינו את כוחותיהם מפלשתינה עבר המחנה לידי ההגנה, ועם פרוץ מלחמת העצמאות, כיוון שירושלים הייתה נתונה במצור, שוכנו בבתי הטמפלרים משרדיה הראשונים של הממשלה הטרייה. אז גם הגיע הרגע שבו החליט דוד בן גוריון לשנות את שם המקום משרונה לקרייה.

עד שנות האלפיים שכנו בבתי הטמפלרים משרדי הצבא והממשלה. ב-2006 הוחלט לשמר 33 מהמבנים ההיסטוריים, ועל מנת להרחיב את רחוב קפלן, גם הועתקו ממקומם חמישה מבנים במבצע הנדסי מורכב. עכשיו, אחרי שנים של עבודות שימור, שיפוץ ושחזור שהתנהלו מאחורי גדרות – אפשר סופסוף לשזוף את העיניים בפרויקט המסקרן ביותר שנראה בתל אביב בשנים האחרונות.

חלק מיופיו של האזור טמון בכך שהוא מפגיש בין אתמול ומחר: החנויות והמסעדות שוכנות בתוך מבנים עתיקים, ששוחזרו בקפדנות. לצדן תוכלו למצוא מספר מרחבי שעשועים לילדים, שבהם אפשר להחליק על רולרבליידס, לדווש על אופניים או לעלות על מתקנים. בקרוב מאוד יפעלו פה גם כמה גלריות, כמו גם שלושה מוזיאונים, ואפילו קמפוס ללימודי ההמשך של הטכניון, שבו ילמדו כ-500 סטודנטים. גם מרכז מבקרים עתיד להיפתח, והוא יספר את ההיסטוריה של המקום ואף יציע סיורים היסטוריים במשך כל היום. בהמשך צפויים גם מופעי מוזיקה, תיאטרון רחוב ועוד.

אין תמונה
שרונה בלילה. מפגיש בין אתמול למחר

את מתחם שרונה צפויים לפקוד בכל יום 25 אלף מבקרים, רבים מהם עובדים במגדלי המשרדים הסמוכים (מגדל קריית הממשלה, מגדלי הארבעה, מגדל הפלטינום ומגדל המילניום). על פי התחזיות (והתקוות הכמוסות), הקהל שיגיע למקום אמור להשתנות במשך היממה: עובדי המשרדים בבוקר, חיילים ואנשי צבא בצהריים, משפחות עם ילדים בשעות אחר הצהריים, ובליינים שיבואו לאכול ולשתות עד השעות הקטנות של הלילה.

חברת הניהול של האתר, אגב, מקפידה לכנות את שרונה "מושבה" ולא "מתחם". הסיבה: תל אביבים נוטים לתעב מתחמים, להתרחק מהם כמו מאש ולהותיר אותם לתושבי הפרובינציות, ואף אחד פה לא רוצה לוותר בקלות כזאת על תושבי העיר רק בשל ענייני סמנטיקה.

עד תחילת חודש יוני ייפתחו במקום כל העסקים שעדיין נמצאים בשלבי הקמה סופיים. בין מותגי האופנה והאקססוריז הבינלאומיים תוכלו למצוא (פרט לאלו המצויינים בכתבה) גם את טימברלנד, ואנס ואדידס, ולצדם מותגים ישראלים כמו קסטרו, סטודיו נועה, רזילי, המעצבות גל חלפון ושוגר דדי, האקססוריז של אילנה מגן והנעליים של שופרא. עוד בגזרת הפינוקים: חברת מוצרי הטיפוח ל'אוקסיטן, שמתהדרת בסניף בן שתי קומות במתחם, ושבקומתה השנייה ייפתח ספא מהודר. בהמשך יושק במתחם מיזם נוסף ומסקרן – בר בשמים. לא עוד חנות בשמים שגרתית, אלא משהו שמזכיר בר יין אלגנטי, רק עם האף שלכם על תקן הטועם.

באוקטובר הקרוב עומד להיפתח גם שרונה מרקט, שישתרע על השטח שמתחת לשלושת מגדלי גינדי, הנבנים עכשיו בשצף קצף. השף שגב משה שכר שלושה דוכני אוכל במתחם המרקט המקורה תמורת 100 אלף שקל לחודש. משה יפעיל במתחם שלושה דוכני שף שבהם בשר, דגים וקינוחים, והם יוקמו באחת משתי הכיכרות המרכזיות של השוק. נוסף לו, תוכלו למצוא גם את חנות הגבינות של באשר, חנות של מומחי בשר הטלה מהגולן מרינדו, דגים מעושנים של דרור פילץ ודגי הדן, סושי בר אקיקו, סניף שני של האסייתית הבאר שבעית קמפאי, סניף של הבר האירי מולי בלום, ביר גארדן מבית פאולנר, וכן סניפים של רוי שוקולד, רולדין, קפנטו, קפה לנדוור, ביגה (מקפה גרג), ארקפה בייקרי, מקס ברנר, לה-פרינה מאפים ולחמים, בוטיק סנטרל, מסעדת טייגר לילי, חנות קונספט של מי עדן וסניף מסקרן במיוחד של מעדניית "פושון" מפריז.

שאלת מיליון הדולר, התלויה כעת בחלל האוויר, היא האם כולם יצליחו לשרוד את התחרות האימתנית שתתנהל פה. כמה מתוך המשקיעים יקרסו לתוך עצמם, וכמה יצליחו ללבלב ולשגשג? אחרי הכל, שכר הדירה שבעלי העסקים משלמים במקום נע בסביבות 400-450 שקל למטר, מה שהופך את דמי השכירות לגבוהים בעיר. ולא פחות חשוב – מה יהיה על בעיית החניה? כבר שנים טורחים פה על הקמת חניון תת קרקעי בן 3 קומות, ובו 419 מקומות חנייה למבקרים. בינתיים יש צורך להסתפק בחניוני האזור, ולפחות בשעות היום המצב לא משהו, שלא לומר קטסטרופלי. חברת הניהול של האתר מודעת לבעיה, ובקרוב תפעיל הסעות ללא תשלום מחניון הבימה, הנוטה להתמלא רק בערב.

אין תמונה
אל תקראו לה מתחם

ותחבורה ציבורית? גם פה יש מקום לשיפור, לפחות מבחינת התל אביבים, שסובלים ממיעוט מפתיע של קווי אוטובוס העוצרים באזור. דווקא למי שמגיעים מחוץ לעיר בתחבורה ציבורית קל יותר: רובם המוחלט של הקווים עוצר בשרונה.

לא משנה אם תקראו למקום מתחם או מושבה – כבר כיום מציע האזור שלל חידושים, ריגושים ומקומות מעניינים שכדאי לראות, ובעוד חודש המקום יהיה אף שוקק יותר. קבלו טעימה ראשונה מהמקומות הבולטים, שכבר פתחו שערים ושווים ביקור.

אוכל

קלארו

המסעדה הכי גרנדיוזית שנפתחה פה, בהשקעה רצחנית במיוחד. פעם שכן במקום יקב טמפלרי, אחר כך שימש המרתף כמוקד של ההגנה, ובהמשך שימש גם את בנק ישראל ואת חיל האוויר. היום זאת המסעדה של השף רן שמואלי, והיא מציעה לא פחות מחמישה חללים שונים: מטבח פתוח ומשוכלל; בר; חדר פרטי; קומה לאירועים פרטיים; וכמובן – המסעדה עצמה. לא כל החללים פעילים כרגע, אבל הכל מעוצב לפרטי פרטים, משוחזר כדבעי ויפהפה למשעי. התפריט הוא שיר הלל למטבח הישראלי החדש: ירקות אורגניים מחוות בוטיק בגליל התחתון, טאבון חתיך שעובד בלי הפסקה וצולה את הירקות האלה (שימו לב לארטישוק), פסטות תוצרת בית, ושעשועים קולינרים כמו שפצלה מחיטה מעושנת, ארטישוק ירושלמי ממולא במוסר ים וניוקי ברוטב דלעת מתקתק עם פירורי עוגיות אמרטי. יש גם קוקטיילים מגניבים, שרוקח עבורכם מיקסולוג בעמדה מיוחדת. על קוקטייל קטאייף עם מיץ דלעת, אניס ועראק אל-נמרוד כבר שמעתם? זו מסעדה שלא מצליחים למצות בביקור אחד, והיא מותירה תחושה שיש לחזור אליה כמה פעמים, על מנת לקלוט את מלוא החוויה. המחירים: לא פחות מ-150 שקלים לאדם.

מה חשב המבקר שלנו על המסעדה?


דוד אלעזר 30 פינת רחוב הארבעה, טל' 03-6017777.

מבחר קוקטיילים XXL (צילום: איליה מלניקוב)
קוקטיילים ב"קלארו". חוויה גדולה | צילום: איליה מלניקוב

ליטל איטלי

עוד מתחם שאפתני ומסקרן שמוביל השף יוגב ירוס (לשעבר מל ומישל), יחד עם קבוצת שותפים מהמסעדות ויקי כריסטינה ו-NG, כולל למעשה ארבעה מוקדים שונים: במוקד הראשון, "קרנבירה", מציעים נתחי בשר מהמעשנה או מהגריל בליווי בירה צוננת. אם אתם טיפוסים בלתי סוציאליים, קחו בחשבון שהישיבה פה היא על כסאות גבוהים ושולחנות ארוכים, שחולקים עם אורחים אחרים. מתחתיו, באותו מבנה, מצוי מוקד ה"פיקניק" – מיני שוק אוכל, שבו מוכרים פיצות, כריכים, שתייה, גלידה מעגלה מיוחדת וגם סלסלות פיקניק יפות להפליא, כך שאפשר לפרוש מחצלת על הדשא הסמוך ולהריץ פיקניק כהלכתו. במבנה הסמוך נמצא המוקד השלישי: "ווינרייה", שבה אפשר לקנות יינות איטלקיים ולכרסם צ'יקטי – נשנושים כמו גבינות איטלקיות ונקניקים, שידאגו שהיין לא יעלה לכם לראש מהר מדי. באותו מבנה נמצא גם המוקד הרביעי – ה"טרטורייה", מסעדה איטלקית שבה מייצרים פסטות עבודת יד, כמו גם מנות של דגים ופירות ים. כבר עכשיו, אגב, מדובר באחד העסקים השוקקים ביותר בשרונה.
קפלן 18, טל' 03-6979000.

ליטל איטלי  (צילום: אפיק גבאי)
ליטל איטלי. אחד העסקים השוקקים במתחם | צילום: אפיק גבאי

ז'אז'ו בר יין

מערה קסומה ובתוכה בר ארוך ארוך, אוסף עצום של בקבוקי יין והמון אווירה. עובד ושני זיתוני פתחו פה סניף שלישי לבר ז'אז'ו, גדול ומתוחכם בהרבה משני הברים הקטנים, הפועלים בשבזי שבנווה צדק בתל אביב. לפני 150 שנה פעל פה מתחת לאדמה יקב טמפלרי בעל תקרות מקושתות. עכשיו מדובר במקום בילוי עדכני וסקסי, שמציע חוויית שתייה ואכילה איכותית לצדה. תפריט היין במפתיע לא גדול, ועל המטבח מופקדת השפית עדי לוי, כישרון מבטיח במיוחד. לוי עבדה אצל השף דניאל בולו בניו יורק ואצל מאיר אדוני בכתית, והיא מוציאה תחת ידיה מנות יפהפיות: ברוסקטה שוק טלה עם קומפוט בצל חרדלי ואגסים ביין (36 שקלים), מוסר ברוטב נורמנדי עם תפוחים, כרוב סיני וניוקי (76 שקלים), קלמרי צרוב עם שעועית שחורה וקרם לימון (52 שקלים), ניסואז עם סרדינים כבושים, עגבניות צלויות וביצת שליו (46 שקלים), שייטל עם קרם כרובית וכרוב אדום מזוגג (68 שקלים), ועוד. זהו הדור הבא של אוכל ברים, והוא מצטיין במיוחד.
דוד אלעזר 27, טל' 03-5225822.

ז'אז'ו (צילום: בועז לביא)
ז'אז'ו. הדור הבא של אוכל הברים | צילום: בועז לביא

110 בורגר

המותג הוא חדש, הפטנט הוא ישן: 110 בורגר לבית אגאדיר מציע המבורגר מוקטן, מבקר מקומי טרי, במשקל 110 גרם. ההמבורגר מוגש בבודדת, בזוגות או בשלישיות, ובקופה מתחייבים שתקבלו את המנה שלכם בתוך 110 שניות, הודות למתקן צלייה יקר ומשוכלל שהובא במיוחד מארצות הברית. התפריט קטן: בורגר קלאסי (29 שקלים), בורגר אנגוס (31 שקלים), בורגר עוף (29 שקלים) או סנדוויץ' עם סטייק סינטה (36 שקלים). לצמחונים יש המבורגר מפטריות (29 שקלים), ויש גם קומבינציות של המבורגר עם צ'יפס ושתייה: 44 שקלים להמבורגר אחד, 55 שקלים לשני המבורגרים, ו-66 שקלים לשלושה. בתוספות תמצאו צ'יפס, טבעות בצל או קולסלאו, ולילדים נקניקייה ושניצלונים. אם אתם ממהרים, לכו על אופציית הטייק אוויי: מזמינים דרך אפליקציה חדשה, המחוברת לקופות ומעדכנת את המטבח כשאתם מתקרבים לאזור. נכנסים למפרץ החנייה הייעודי, ואוספים באלגנטיות את המנות (ואף מילה על מק דרייב).
קפלן 34, טל' 03-6525110.

110בורגר (צילום: עידו איז'ק)
110 בורגר. אופציית הטייק אווי חזקה | צילום: עידו איז'ק

בית הבד – קפה, מוזיאון, סלון

למי שמחפש מקום לאכילה פשוטה ובלתי מחייבת, זו התשובה: בית קפה חלבי, המגיש ארוחות בוקר, פסטות, סלטים, כריכים וקישים משתנים. ייחודו של המקום: כל המנות עושות שימוש בשמני זית מזנים שונים, המגיעים מקיבוץ מגל. בעבר תפקד המקום כבית בד טמפלרי, ובמוזיאון הזעיר הסמוך תוכלו לראות את המכונות שהשתמרו מהמאה ה-19. מעל בית הקפה יש חלל, המשמש מקום לסדנאות, לקורסים ולאירועים קטנים.
דוד אלעזר 22, טל' 03-6521300.

ברנז'ה

עוד מיזם נוצץ ושאפתני במיוחד. המסעדן הראל בלו (סיטארה) והשף אופיר וידבסקי (מונטנגרו, סבסטיאן) סיירו שנתיים בעולם על מנת לספוג השראה, ויצרו פה מסעדה בת 180 מקומות ישיבה, במבנה שהוקם ב-1879 ושימש את הגנן הטמפלרי. יש פה מרפסת יפה וחדר פרטי, מטבח פתוח ולמעלה בר. רוח התפריט: ספרדי ים תיכוני. תמצאו פה סלק צלוי עם אגסים, גבינת המאירי ובלסמי מצומצם, דניס על הפלנצ'ה ברוטב רומסקו, שושברק טלה וגבינת עזים, אספרגוס צלוי בחמאת כמהין וביצה עלומה, כנאפה מלוחה עם תרד תורכי וגבינת טולום, ועוד.
דוד אלעזר 15, טל' 03-6562626.

ברנז'ה (צילום: דן פרץ)
ברנז'ה. מיזם נוצץ ושאפתני | צילום: דן פרץ

וילהלמינה

ריבות, ממתקים, עוגות אישיות ומקרונים צבעוניים – פטיסרי הבוטיק החדש של הקונדיטור אורן בקר הוא חלומו הלח של כל מכור לסוכר. המקום קרוי על שמה של הגברת הטמפלרית וילהלמינה למלה, שגרה במבנה מ-1872, וסביר שהיא הייתה רווה נחת לו נכנסה לפטיסרי של בקר. המקום כולל שתי קומות: בתחתונה פועל הפטיסרי, בעוד שלמעלה מתנהלת המסעדה, שמוביל השף בצלאל מור יוסף. רבות מהמנות המוגשות במסעדה מלוות במאפים שונים של הפטיסרי, כמו למשל: שרימפס בשמנת ויין לבן עם בריוש (64 שקלים), ניוקי ממולא גבינות עם טארטלט (74 שקלים) או קרפצ'ו סלק ובקר עם קרוסטיני דגנים (49 שקלים).
דוד אלעזר 24, טל' 03-6500773.

קפיטרי

בארצות הברית ובאירופה הן מפוזרות בהמוניהן: מעדניות זולות, המציעות אוכל מבושל ואיכותי בטייק אוויי. בישראל, משום מה, זה לא קרה עד היום, אבל עכשיו נשבר המחסום. קפיטרי מציעה אוכל מהיר, שאינו ג'אנק, ובמחירים שפויים. ביום שביקרנו במקום מצאנו אריזות שאפשר לקחת הביתה, ובתוכן כרובית בטחינה וסילאן, סלט קר של אטריות שחורות, סלט קוסקוס ועוף, כריכי פוקאצ'ה חמודים עם קורנביף או מוצרלה, רולים עם עוף או שרימפס, פירות טריים קלופים וחתוכים – בקיצור, כל מה שירכיב ארוחה מעולה ולא יקרה. המחירים: 17-28 שקלים; אספרסו נמכר פה בחמישה שקלים בלבד, ויש גם מיצים טריים, שנסחטים במקום. עונג שאין כדוגמתו.
קפלן 24, טל' 03-6471117.

אין תמונה
קפיטרי. אוכל מבושל ואיכותי בטייק אוויי

פיאצה רוסטיקו

מי שיגיע לשרונה לא יסבול ממחסור בפיצות. אפשר למצוא אותן בליטל איטלי, בפיצה עגבנייה, שפתחה אף היא סניף במתחם, וגם בפיאצה רוסטיקו, שלוחה נוספת של מסעדות רוסטיקו בשדרות רוטשילד וברחוב בזל בתל אביב. אפשר לשבת בפיאצה, כלומר בגינה החיצונית, על מנות של ממש, ואפשר גם לקנות פיצה בטייק אוויי. ההיצע שפולט תנור האבן נע בין פיצות סטנדרטיות ליציאות מעניינות כמו פיצה עם תפוחים וסמבוקה, פיצה עם ריקוטה ונוטלה, או פיצה לבנה עם תפוחי אדמה, מוצרלה ופטרוזיליה. יש גם כריכים, שעשויים מבצק פיצה מגולגל. הפיצות נמכרות בשיטה הרומאית, כלומר לפי משקל.
קפלן 22, טל' 03-5588654.

אקססוריז

בית הסביבון

"מותר לסובב וגם לחייך", מכריז השלט, המצוי באחת החנויות הכי חמודות בשטח. האמן ערן גרבלר מציג פה חמסות, מזוזות, פקקים מיוחדים ליין ובעיקר – סביבונים. יש סביבון דיאטה עם המנות שמותר לכם לאכול; סביבון עם ברכות; סביבון תירוצים לנשים נשואות, והכי חמוד: סביבון עם כל המשפטים שנשים הכי אוהבות לשמוע ("אני פה בשבילך". וגם "את החברה הכי טובה שלי"). כיף.
דוד אלעזר 11, טל' 03-5756005, 052-2504347.

ליבסקינד ברלין

החנות הראשונה בארץ של המותג הגרמני המפורסם. תיקים, נעליים, ארנקים, חגורות וכיסויים לאייפד – כולם מיוצרים באיטליה דווקא, עשויים מעור שעבר עיבודים מעניינים ויוצאי דופן, ונצבע בצבעים עזים. באורח מוזר, מרקמו של העור המעובד מתכתב עם חספוס הקירות העתיקים של החנות. טווח המחירים: 500-1,400 שקל.
דוד אלעזר 17, טל' 03-6026886.

Liebeskind - ליבסקינד ברלין (צילום: עידו אדן)
ליבסקינד ברלין. גרמנים בשרונה | צילום: עידו אדן

עדינה פלסטלינה

כבר עשר שנים פועלת הגלריה המקסימה הזאת ביפו, והשבוע נפתח סטודיו שני בשרונה. בעלי המקום הם עדי וסמי לדר, זוג מעצבים, המתמחים בעבודות בחימר פולימרי (הידוע בכינויו המסחרי פימו). יש פה תכשיטים בכסף ובזהב, מזוזות, מוביילים, חמסות עם ברכות לבית. הכל עשוי בטכניקה ייחודית הנקראת מילפיורי – מעין פיסול תלת ממדי שנפרס לפרוסות, ממש כמו סושי. במקום תוכלו לראות דגם זערורי של מרלין מונרו, שגודלו כקוף של מחט, אשר עוצב אף הוא בחימר פולימרי ומוצג מאחורי זכוכית מגדלת. בקרוב מאוד יתחילו לייצר תכשיטים במקום, כך שהמבקרים יוכלו לצפות בכל התהליך. טווח מחירים: מ-20 שקלים לשרשראות פשוטות של ילדים ועד 850 שקלים לצמידי נשים.
דוד אלעזר 17, טל' 03-5187894.

אין תמונה
עדינה פלסטלינה. גלריית פימו חיננית

iDigital Store

רק אפל מסוגלים למקם חנות בתוך אתר היסטורי כמו אורווה טמפלרית, ואז להקים בתוכו מוזיאון משל עצמם. מה זה אומר? שפרט לחנות, שבה תוכלו למצוא את כל מוצרי ואבזרי אפל העדכניים ביותר, תוכלו למצוא בקומה העליונה של המקום מוזיאון אפל קטן, עם פריטים היסטוריים כמו מחשב מקינטוש מ-1984, האייפון הראשון מ-2007, עכבר אפל בחתימתו של סטיב ג'ובס, ועוד חפצים לחובבי הז'אנר. הכי גנבי פוקוס.
קפלן 23, טל' 03-9005353.

אופנה

FRED PERRY

כשחולצות הטניס של פרד פרי הושקו ב-1952 בווימבלדון שבאנגליה, הן הפכו מיד ללהיט מטורף. בארץ נמכר המותג האנגלי כבר 25 שנה, אבל החנות בשרונה היא הראשונה בישראל. הקו של פרד פרי הוא ספורט אלגנט, הוא נוטף שיק בריטי לעילא ואפילו איימי וויינהאוס המנוחה עיצבה עבורם ליין. בחנות המהודרת תמצאו בגדי נשים, גברים וילדים, כולל תיקים ונעליים, בטווח מחירים של 180-600 שקל.

חנות פרד פרי מתחם שרונה (צילום: אסף פינצ'וק)
השיק הבריטי של פרד פרי | צילום: אסף פינצ'וק

קפלן 30, טל' 054-2568656.

דיזל

בדיזל שרונה מבקשים להבהיר: אנחנו לא כאלה יקרים. כלומר, ג'ינס נשים עדיין עולה פה 650-1,700 שקל, וג'ינס גברים 720-1,900 שקלים, אבל לרגל הפתיחה יעניקו לכם הנחות. בקומה התחתונה תמצאו את מחלקת הנשים (חולצות בטווח מחירים של 200-450 שקלים, נעליים 390-1,300 שקלים), ובקומה העליונה את מחלקת הגברים (טווח מחירי הטישירטס: 190-750 שקלים). בקרוב, כשהחנות תתבסס, אולי גם יכניסו אופנת ילדים.
דוד אלעזר 5, טל' 03-6490324.

טומי הילפיגר

הפתיחה הנוצצת של השנה שמורה לחנות הענק של טומי הילפיגר, שהגיע בכבודו ובעצמו למושבה הטמפלרית, ופיזר אבק כוכבים לצד כל כוכבי הביצה המקומית (כן כן, גם בר רפאלי הייתה). החנות, שהיתה פעם אסם, משתרעת על פני שלוש קומות, ומציעה בגדי גברים, נשים וילדים. רהיטים אמריקאיים עתיקים, גופי תאורה מעניינים וחפצי אמנות שפוזרו בחנות יוצרים אווירה מיוחדת, אך לדעתנו הקומה המעניינת היא העליונה. פה מוצגים הדגמים הטרנדים והנועזים יותר. טווח המחירים: 200-5,000 שקל. להתראות בסיילים.
דוד אלעזר 19, טל' 03-6433160.

חנות העוגן של טומי הילפיגר (צילום: אסף פינצ'וק)
טומי הילפיגר. הפתיחה הנוצצת של השנה | צילום: אסף פינצ'וק

>> לכל כתבות המגזין