אז יצאנו לסיור קולינרי בקריית טבעון. רגע, מה? מה ליישוב הקטן, שעד לא מזמן סצנת המסעדות שלו בכלל התרחשה בין בתי הקפה ורשתות המזון המהיר של רמת ישי השכנה, ולסיור שכזה? גם אנחנו הופתענו, אבל לאחרונה אנחנו לא מפסיקים לשמוע על קריית טבעון. מסתבר שעם השנים נוצרה במקום סצנה עצמאית וייחודית משלה, שמושפעת מההרכב המגוון של התושבים ועדיין שומרת על תחושה אינטימית של כפר קטן בו כולם מכירים את כולם ומברכים זה את זה לשלום. כך שוכנים זה לצד זה בתי קפה מהמעולים שפגשנו בהם בארץ, מאפיות מוצלחות, מסעדות טובות ומקומות שמגישים אוכל טבעוני משובח. בהחלט שווה סיור קולינרי. 

טבעון בלומה לחמים (צילום: ג'רמי יפה, אוכל טוב)
בלומה. הלחמים המדוברים בסביבה | צילום: ג'רמי יפה, אוכל טוב



טבעון בלומה דג מלוח (צילום: ג'רמי יפה, אוכל טוב)
בלומה. את הדגים כובשים במקום | צילום: ג'רמי יפה, אוכל טוב


בלומה: בית מאפה וירק
בלומה. בלומה. בלומה. לא היה אדם בטבעון שלא המליץ לנו להגיע למאפייה ובית הקפה הקטן והנסתר הזה, שנפתח לפני כשנה והפך לשיחת האזור. את בלומה מפעילים יחד אביחי ניצן ואורי גבאי, שניהם עבדו שנים רבות באימפריית האפייה של עמק יזרעאל - נדב קינוחים, עד שניצן החליט להגשים את החלום ולפתוח בולנז'רי עצמאי. בלומה התמקמה בפאתי מרכז מסחרי מיושן, והפכה לנקודה של צבע בזכות ציורי הקיר שמקיפים את המקום. ההצלחה אמנם הייתה הדרגתית, אבל השמועה עברה מפה לאוזן וכעת קשה למצוא כאן מקום לשבת (בסופי שבוע מדובר בהמתנה של ממש). גבאי וניצן מציעים לחמים מצויינים כמו פאן דה מי בטטה-בצל; לחם מחמצת עם קמח מלא, גרעיני דלעת ואגוזי מלך; לחם פרידה עם כוסמין אורגני, דבש ושקדים ולחם חונא - שיפון אורגני על בסיס מחמצת עם גרעיני חמנייה (24-22 שקלים לכיכר).

טבעון בלומה (צילום: ג'רמי יפה, אוכל טוב)
מפיח חיים במרכז המסחרי הישן. בלומה | צילום: ג'רמי יפה, אוכל טוב



לצד הלחמים, תמצאו כאן גם שלל מאפים מתוקים ומלוחים, פיצות מעולות כמו פיצה טבעונית עם רוטב עגבניות, פלפל ובצל ופיצה בלומה עם רוטב עגבניות, אמנטל, מוצרלה ואנשובי (32 שקלים לפיצה) ומנות שמשלבות בין הלחמים השווים לממרחים ודגים כבושים משובחים שמכינים במקום, למשל פאן דה מי עם איקרא או מטיאס מטריף עם לימון כבוש מעט חריף (18 שקלים) או בייגל קלאסי עם סלמון, שמנת וצלפים (35 שקלים).

בלומה. יצחק רבין 30, טבעון. ראשון-רביעי 21:00-07:00, חמישי 22:00-07:00, שישי 14:00-07:00. כשר.

טבעון קפה אנין דני בר לב (צילום: ג'רמי יפה, אוכל טוב)
מומחה קפה. דני בר לב | צילום: ג'רמי יפה, אוכל טוב



קפה אנין
חד וחלק מדובר בקפה הטוב ביותר ששתינו מזה שנים. הסיבה לכך היא פשוטה, מי שמכין אותו הוא פריק של קפה בשם דני בר לב, והוא עושה זאת באהבה והקפדה אדירה שלא ראינו בשום מקום אחר קודם לכן. אפילו לא בבתי הקפה המפונפנים ביותר בארץ. בר לב הוא היחיד שמתפעל את המקום והוא משקיע זמן בכל כוס קפה שיוצאת תחת ידיו. הוא עבד כמהנדס תכנה בחברת היי טק כשהחליט להפוך את התחביב למקצוע במשרה מלאה, מה שכולל גם את קליית הקפה שנעשית על ידו במקום. 

טבעון קפה אנין פולים ירוקים (צילום: ג'רמי יפה, אוכל טוב)
נקלה במקום. קפה ירוק | צילום: ג'רמי יפה, אוכל טוב



הקפה השכונתי של בר לב מציע אספרסו ב-7 שקלים, קפה מכל הסוגים (כולל עם חלב סויה) במחיר 12-10 שקלים וקפה טחון קלוי לקחת הביתה (35 שקלים ל-250 גרם). בתו של בר לב אופה מבחר קטן של עוגיות שנמכר לצד הקפה, ובימי שישי מתקיים מחוץ למקום הפנינג קטן עם לחמים מיוחדים וכריכים טובים שנמכרים לצד הקפה.

קפה אנין. הגפן 2, קריית טבעון. 04-8733699. ראשון, שלישי, וחמישי 18:00-07:30, רביעי ושישי 14:30-07:30. כשר.

טבעון קפה אנין (צילום: ג'רמי יפה, אוכל טוב)
לא טעמתם כזה. אספרסו באנין | צילום: ג'רמי יפה, אוכל טוב



האוכל הטבעוני של דוסה נאמן
רואו פוד טעים? לכאורה מדבור בסתירה, אבל לא במקרה של הדס נאמן, בשלנית טבעונית מוכשרת שעורכת ארוחות טבעוניות בביתה היפה, מעבירה סדנאות ומוכרת את האוכל הטבעוני שלה בסופי שבוע במרכז טבעון (בחנות האורגנית שבסמוך לבנק הפועלים). בין היתר מציעה נאמן למכירה יוגורט וגבינות טבעוניות, גרנולה ללא סוכר עם כוסמת מונבטת, שומשום, תמרים, פקאנים ותבלינים, עוגות וקינוחים טבעוניים, ממרח זיתים, ממרח פסטו ופיתות ללא גלוטן.

טבעון דוסה מלבי (צילום: ג'רמי יפה, אוכל טוב)
מלבי טבעוני משגע אצל דוסה | צילום: ג'רמי יפה, אוכל טוב



נאמן הגיעה לעולם האוכל הטבעוני לאחר שלקתה בסוכרת כשהייתה בהריון. באותה תקופה החלה לחקור את עולם הרואו פוד ולייצר שלל קינוחים ותחליפים טבעוניים לגבינות ויוגורטים. אחרי אינספור ניסיונות במטבח הביתי, הגיעה נאמן לתוצאה מעוררת התפעלות ממש. היוגורטים והגבינות הטבעוניות שלה מדמים באופן מדהים את טעמם של מוצרי חלב סטנדרטיים ולמרות שאנחנו בדרך כלל נגד חיקויים, עלינו להודות שהפעם מדובר בהברקה. כאמור, את הגבינות והיוגורטים של נאמן ניתן לא רק לרכוש אלא גם ללמוד איך להכין בסדנאות שהיא עורכת בתיאום מראש (4 שעות בימי רביעי בבוקר, 150 שקלים).

מלבד הגבינות מכינה נאמן גם קינוחי רואו פוד נהדרים כמו עוגת רימונים, עוגת חמאת בוטנים-שוקולד, עוגת פירות יער, עוגת קשיו עם תותים ושוקולד, עוגת קשיו-פסיפלורה ועוד (85-75 שקלים). בסופי השבוע, מארחת נאמן במרפסת דירתה, שמשקיפה על אזור מיוער ויפיפה, לארוחות טבעוניות בהזמנה מראש עם אוכל שלא מכיל שמן, גלוטן או סוכר (אוכל טבעוני אך לא רק רואו פודי). בין המנות ניתן למצוא לזניה טבעונית שעשויה מחומוס וקמח טפיוקה, פלפלונים ממולאים גבינת קשיו וקינוחים כמו מלבי טבעוני חלומי ושוקולד טבעוני עם אגוזים.

הדס (דוסה) נאמן. 050-7314519. Dussa.paz@gmail.com

טבעון דוסה לזניה טבעונית (צילום: ג'רמי יפה, אוכל טוב)
לזניה טבעונית. מוגשת אל מול נוף יער יפיפה | צילום: ג'רמי יפה, אוכל טוב


טאנטי באצ'י
מסעדה ותיקה ומוכרת שבתחילת דרכה הופעלה על ידי יובל שניר (הבעלים של מאפיית בר לחם בתל אביב), ועם עזיבתו עברה לידי מולי אור, שהיה טבח של שניר תקופה ארוכה והחליט לרכוש ממנו את המקום. בחמש השנים האחרונות אור ובת זוגו מיכל מפעילים את טאנטי באצ'י (שהספיקה להחליף מספר מיקומים בינתיים) כמסעדה איטלקית ביתית ונעימה. כהורים בעצמם, מקפידים בני הזוג שהמסעדה תהיה נוחה ומותאמת גם לילדים. ניתן גם לרכוש במקום פסטה מוכנה ושלל פסטות יבשות ורטבים מאיטליה.

טבעון טאנטי באצ'י רביולי (צילום: ג'רמי יפה, אוכל טוב)
בקשו לראת את חדר הפסטות. טאנטי באצ'י | צילום: ג'רמי יפה, אוכל טוב

טבעון טאנטי באצ'י פיצה (צילום: ג'רמי יפה, אוכל טוב)
לפני התנור. פיצה בטאנטי באצ'י | צילום: ג'רמי יפה, אוכל טוב


התפריט של טאנטי באצ'י מציע מגוון רחב של פסטות ופיצות בעבודת יד (בקשו להציץ בחדר בו מכינים את הבצקים, ותוקסמו). בין המנות ישנן פסטה גואנצ'טי (לחיים סמוקות באיטלקית) - טורטליני במילוי סלק וירקות שורש ברוטב שמנת וגורגונזולה (68 שקלים), פיצה קנברו עם מוצרלה, נתחי אסאדו, פפרוני ונקניקיות סלסיצ'ה (78 שקלים) ופיצה ביאנקה - פיצה לבנה עם רוקפור, מסקרפונה וריקוטה בתוספת פטריות יער טריות (74 שקלים). לאחרונה, נוספו לתפריט גם מנות טבעוניות חדשות כמו פיצה עם ממרח שום ועגבניות מיובשות, קישואים, לבבות ארטישוק, חצילים, פטריות ורוטב של שמן זית, שום, בזיליקום ותימין (68 שקלים) וריזוטו על בסיס חמאת שקדים עם יין לבן, אגוז מוסקט ופטריות (75 שקלים).

טאנטי באצ'י. השקדים 35, טבעון. ראשון-שבת 22:30-12:00. לא כשר. 

טבעון טאנטי באצ'י (צילום: ג'רמי יפה, אוכל טוב)
מבחר שנעשה במקום. טאנטי באצ'י | צילום: ג'רמי יפה, אוכל טוב



מישי שוקולד
כמויות מסחררות של שוקולדים באינספור טעמים, מסודרים למופת בשורות ומבהיקים מאטרקטיביות, מקבלים את פני הנכנסים לחנות של מישי שוקולד בטבעון. המקום, שצבר לעצמו מוניטין כאחד ממעוזי השוקולד הטובים בישראל, הוקם על ידי מישי (מיכאל) בלוג, ומאז שנפתחו הדלתות, לפני כשלושה עשורים, צבר לעצמו מישי שוקולד עדת מעריצים בכל רחבי הארץ. חובבי השוקולד יכולים גם להשתתף בסדנאות שמעביר כאן בלוג בימים שלישי ושישי (אורך הסדנאות בין שעתיים לארבע שעות ויש להירשם מראש).

טבעון מישי שוקולד פרלינים (צילום: ג'רמי יפה, אוכל טוב)
מהפנטים. פרלינים במישי | צילום: ג'רמי יפה, אוכל טוב
טבעון מישי שוקולד (צילום: ג'רמי יפה, אוכל טוב)
ביקור חובה לחובבי שוקולד אמיתיים. מישי שוקולד | צילום: ג'רמי יפה, אוכל טוב



השוקולדים אמנם אינם זולים (110-20 שקלים לקופסה בגדלים שונים) אך הם נהדרים. תמצאו כאן פרלין הל ולימון עם גנאש שוקולד לבן בציפוי שוקולד מריר; פרלין קסיס עם קרם אוכמניות ושמנת בשוקולד מריר; פרלין נוגט-צנובר בציפוי שוקולד מריר; פרלין אמריקנו עם מחית פטל וחמאת בוטנים בשוקולד חלב ופרלין מנטה עם גנאש שוקולד מריר ולבן. המלצה אישית שלנו לחובבי השוקולד האלכוהולי - אל תפספסו את פרלין הברנדי-דובדבנים עם שוקולד מריר.

מישי שוקולד. מרכז זייד, קריית טבעון. 04-9835722. ראשון-חמישי 19:00-08:30, שישי 14:00-08:30. כשר. 

טבעון מישי שוקולד פרלינים חנות (צילום: ג'רמי יפה, אוכל טוב)
אל תפספסו את הברנדי. ואת המנטה. ואת ההל | צילום: ג'רמי יפה, אוכל טוב

עוד מקומות מומלצים בטבעון

קטי ועופרה - אין מי שמתגורר בטבעון ולא מכיר או שמע על קטי ועופרה - בית הקפה הראשון של טבעון. מדובר במוסד של ממש, המופעל בתקופה האחרונה על ידי בעלים חדש ששומר על הקו של המקום. בקטי ועופרה מציעים קפה אורגני, חליטות תה ושלל מאפים מתוקים ומלוחים.

קטי ועפרה. כיכר בן גוריון 1, טבעון. 04-9835522. כשר

בקבוקים - במרכז טבעון שוכנת לה בקבוקים: מעדנייה, חנות גבינות וכמובן מרכז לאוהבי יין. בימי רביעי וחמישי פותחים כאן שולחנות ומציעים יין בכוסות במחיר משתלם, לצד שלל גבינות ומתאבנים קטנים. לא אוהבים יין? יש כאן גם בירות בוטיק ומשקאות אלכוהוליים אחרים.

בקבוקים. החורש 5, טבעון. 077-7050402. כשר. 

טבעון בקבוקים (צילום: ג'רמי יפה, אוכל טוב)
בקבוקים. מעדנייה, בר וחנות יינות | צילום: ג'רמי יפה, אוכל טוב



בוז'ולה
בית קפה ומסעדה פופולרית בטבעון, שמציעה מבחר רחב של ארוחות בוקר, צהריים וערב. בתפריט תמצאו קרוק מאדאם (52 שקלים), מאפה לורן גבינה ודובדבנים (13 שקלים), אגז בנדיקט - בריוש קלוי עם ביצים עלומות, בייקון ורוטב הולנדייז (59 שקלים) ומנות טבעוניות רבות כמו המבורגר מעדשים, פטריות ואגוזים (62 שקלים) ומנת קוביות טופו ברוטב אסייתי עם אטריות אורז, שעועית וירקות (56 שקלים).

בוז'ולה. הרימונים 1, טבעון. 04-9535742. לא כשר. 

מומוס
חומוסייה טבעונית צעירה ומומלצת מאוד בקרב תושבי טבעון (גם כאלה שאינם טבעונים). פרט לחומוס ניתן למצוא כאן מרק חורפי עם ירקות שורש, ג'ינג'ר, זעתר, כורכום, ציפורן, קינמון וזרעי כוסברה, מרק אינדונזי, שקשוקה, לביבות בטטה ועוד.

מומוס. האלונים 67, טבעון. 052-3905465. כשר. 

תאי צ'ין - מסעדה אסייתית ותיקה בכיכר בן גוריון שחביבה מאוד על הצעירים בקריית טבעון. ניתן למצוא כאן שלל מנות אסיייתיות כמו סלט עוף עם פלפלים, זוקיני, בצל מוקפץ וחסה (38 שקלים), מרק וון טון קלאסי (18 שקלים) או קלמארי בטמפורה (72 שקלים).

תאי צ'ין. הכלניות 2, קריית טבעון. 04-9533333. לא כשר. 

לכל כתבות המגזין