צלחת פטיפורים, רפאל

האם יש משהו יותר מהנה מלסיים ארוחה עם צלחת קינוחים שיש עליה הכול מהכול? ברפאל חושבים שלא, ולכן הביאו לעולם את צלחת הפטיפורים המענגת הזאת. מה יש כאן? גרסאות מוקטנות של כל מה שחובב מתוק ירצה לטעום: מרציפן פיסטוק, מרמלדות וטארטלטים ממולאים במגוון קרמים - משוקולד ועד לימון. הכל בעבודת יד קפדנית במיוחד, הכל טעים בטירוף. אם משום מה אתם לא בקטע של הצלחת השמימית הזאת, נסו את המילפיי שוקולד.

מסעדת רפאל4-צלחת פוטיפורים.
צילום: ירון ברנר

רפאל, הירקון 87, תל אביב. 58 שקלים

לילות ביירות, כולא

לילות ביירות היא עוגת סולת על קצפת לאבנה כבשים, סירופ גרניום, אגוזים ופיסטוק. מתוך תפריט הקינוחים הצעיר, המתוחכם והטעים של כולא, זה קינוח מתקתק ומדויק, שהופך אותנו למעריצים גדולים אפילו יותר של עוגות סולת. ואם אתם לא בעניין, נסו את גלידת היוגורט, וניל והל עם סירופ קלמנטינות שמגישים כאן – שילוב מתוק-חמוץ וממכר.

מסעדת כולא.לילות בירות.
צילום: חיים יוסף

כולא, הנמל 33, חיפה. 27 שקלים

קינוח שוקולד ושמן זית, לה רג'נס

מסעדת לה רג'נס לא רק מצליחה לשבור את החוקים במטבח הכשר המעולה, אלא גם בתחום הקשה מכל: קינוחים. השף דויד ביטון מציע קינוח של פונדנט שוקולד ושמן זית עם מוס שוקולד ביטר, סבלה קקאו עם שמן זית ומלח, וסוכריות שמן זית - חובה לכל אוהב שוקולד שמוכן להתמודד עם קינוח מתוק, מריר וחכם. וממש לא רק לשומרי כשרות.

קינוח מצטיין
צילום: יורם אשהיים

מסעדת לה רג'נס, מלון המלך דוד, דוד המלך 23, ירושלים (כשר). 40 שקלים

תותים וקרם מסקרפונה עם שברי מרנג ואגוזי לוז, ויוינו

לכאורה, מדובר בקינוח הפשוט ביותר: תותים שמשודכים לקרם גבינה. אבל בתכלס, ידוע שדווקא את הקינוחים הטעימים אך הפשוטים הכי קשה לעשות - ובויוינו האיטלקית עושים את קינוח התותים ומסקרפונה הכי מדויק שיצא לנו לטעום. תותים טריים (כשתיגמר העונה הם יוחלפו בקולי תותים שמכינים כאן), חוברים לקרם מסקרפונה עשיר וסמיך עם מרנג של אגוזי לוז וגלייז דובדבני אמרנה ושטרוייזל. אם זה לא מפתה אתכם, אתם בבעיה.

מסעדת ויוינו. תותים ומסקרפונה.
צילום: בועז שטראוס

ויוינו, כיכר אליזבט 1, חיפה. 39 שקלים

ברולה בננות, סוהו

כשמדברים על מסעדה שבה הכול גדול, מדברים על סוהו. הקינוח הזה הוא דוגמה מדויקת: שכבות קרם ברולה וביניהן טווילים פריכים ברוטב קרמל חם, עם קינמון ובננות. קינוח עצום, לא מעודן ולא קוקטי. פשוט מתוק שקולע בול, עם כל מה שאפשר לאהוב בעולם בצלחת אחת.

סוהו
צילום: איציק בראל

סוהו, משה בקר 15, ראשון לציון. 49 שקלים

בסבוסה עם גלידת טחינה, קצפת, פירות וסילאן, מחניודה

יש לא מעט קינוחים מגניבים במסעדות של קבוצת מחניודה בירושלים, אבל דווקא הבסבוסה שלהם לא מפסיקה לעשות לנו את זה. הבסבוסה של עירית, אמא של השף אורי נבון, היא מנה שהשף גדל עליה, והיא הייתה הנחמה המתוקה שלו כל נעוריו. עכשיו היא הנחמה שלנו. איזה כיף.

מסעדת מחנה יהודה. בסבוסה.
צילום: מתן כץ

מחניודה, בית יעקב 10, ירושלים. 39 שקלים

 פרנץ' טוסט, פורט סעיד

קשה מאוד לבחור רק קינוח אחד מכל המסעדות של השף אייל שני, ואם היינו הולכים עם הלב, היינו כנראה הולכים על אחד הקינוחים המושלמים של מסעדת הסלון. אבל, וזה אבל גדול, הקינוחים של הסלון משתנים בכל שבוע לפי מצב הרוח של הטבחים, ולכן נבחר בקינוח קבוע, שאף פעם לא מאכזב - הפרנץ' טוסט של פורט סעיד. למרות שמדובר במקום שלא בדיוק מגיעים אליו בשביל קינוח, משום מה, בכל פעם שאנחנו שם אנחנו מחכים רק לו. פיסת חלה ענקית ונהדרת, צרובה על הפלאנצ'ה בדיוק מושלם ולצידה קרם אנגלז, קרם פרש ומרמלדת תותים. זה לא פרנץ' טוסט, זאת עבודת אמנות.

פרנץ טוסט בפורט סעיד
צילום: אייל שני

פורט סעיד, הר סיני 5, תל אביב. 28 שקלים

סקאצ'יאטינה נוטלה, רוסטיקו

אלוהים המציא את הפיצה כדי שהאדם יוכל להמציא את הפיצה המתוקה. בצק פיצה הוא מצע מושלם לתוספות מתוקות, וברוסטיקו השכילו להבין זאת, ואפו פיצה עם מילוי נוטלה וגבינת מסקרפונה, שמוגשת עם אבקת סוכר. אנחנו אוהבים אותה עד סוף העולם ובחזרה.

רוסטיקו.סקצ'יאטינה אלה נוטלה
צילום: ויקטור לוי

רוסטיקו, בזל 42, תל אביב. 41 שקלים

בייקוול טארט, לוויתן

מסעדת לוויתן מצליחה להרים לרמה אחרת את הסצנה הקולינרית של אילת. ועם הקינוח הכפרי הזה, שהוא מתוק עם טוויסט מעודן, היא הרימה גם אותנו. בצק עלים עשיר בחמאה עם ריבת פטל, מלית חמאה ושקדים, שקדים פרוסים וגלידת שקדים עם שבבי פרלין שקדים הם כל מה שצריך כדי להיות מאושר. מתוק מתוק, אבל לא כבד ברמה שתתקשו לקום מהכיסא.

לוויתן, החוף הצפוני, אילת. 38 שקלים

עוגת שוקולד ולרונה ומילפיי, בראסרי

מצטערים, אבל אין שום דרך להכריע בין שתי הקלאסיקות המונומנטליות האלה של עוגת שוקולד ולרונה מטורפת של הבראסרי, אל מול המילפיי האדיר שמוגש כאן עם בצק עלים פריך וקרם מוסלין. שני הקינוחים הללו הם הטופ של הטופ המתוק באחת מהמסעדות הכוכבות של קבוצת המסעדנות המשובחת R2M. ואם אתם לא מצליחים להגיע לבראסרי, הם נמצאים גם בדליקטסן.

בראסרי 2. עוגת שוקולד.
צילום: עידית בן עוליאל

בראסרי, אבן גבירול 70, תל אביב. 38 שקלים, 39 שקלים

עוגת גבינה, קופי בר

הקופי בר היא המסעדה הראשונה תחת אימפריית המסעדנות R2M. וכמו שכבר הספקתם להבין, הקבוצה הזאת יודעת מה לעשות כשזה מגיע לקינוחים. לבחור קינוח מומלץ אחד בקופי בר זאת מלחמה רצינית, אבל דעת הרוב הכריעה והלכנו על עוגת הגבינה שכבר הפכה למותג ומצליחה לנצח כל פעם מחדש. פרוסה צחורה של עוגת גבינה אפויה, עשירה בשמנת, עם מעט לימון מגורד, זה כל מה שאנחנו רוצים לסיום ארוחה טובה. ולא רק אנחנו, כי הקינוח הפופולרי הזה כבר השתחל לתפריט של מסעדות נוספות בקבוצה כמו הרוטשילד 12 והדליקטסן, והגיע אפילו לבית קפה התחתית בתל אביב. לא פלא. 

קופי בר. עוגת גבינה.
צילום: עידית בן עוליאל

קופי בר, יד חרוצים 13, תל אביב. 38 שקלים

כנאפה מלאבי, תאנים וגלידת פיסטוק של בוזה, אלומה

הקונדיטור האני חליחל מכין את כל הקינוחים של אלומה בכישרון רב, והכנאפה שלו לוקחת את המאכל הקלאסי הזה צעד אחד קדימה. הוא משדך אותה לאחת הגלידות המשובחות בארץ, גלידת פיסטוק מבית בוזה, והתוצאה מסקרנת, כיפית ומשלבת ביחד את כל מה שכיף במזרח התיכון.  

אלומה. כנאפה מלאבי תאנים וגלידת פיסטוק.
צילום: חיים יוסף

אלומה, אלון 17, מעלות תרשיחא. 52 שקלים

קינוח תותים, מסה

הבחירה בקינוח התותים של מסה הולכת לעצבן את השף אביב משה. כי לא משנה כמה קינוחים מדהימים הוא יוצר כאן (והוא יוצר), תמיד יזכרו לו דווקא את הקינוח המיתולוגי הזה. צנצנת במילוי שכבות של קולי פירות יער, קרם פטיסייר, תותים טריים, שטרויזל קקאו, שברי מרנג, גלידת תות ושוקולד לבן, מקרון במילוי גנאש שוקולד חלב ותמצית אוכמניות ושקדים קלויים. שכבות על גבי שכבות של תענוג שמפתיע בכל ביס מחדש.

מסה. קינוח התות.
צילום: איליה מלניקוב

מסה, הארבעה 19, תל אביב. 66 שקלים

שוקולד נטו, ג'עוני

יכול להיות שכמה גבות יורמו כשלצד קינוחים מהמסעדות הנחשבות בישראל, הכנסנו גם קינוח ממקום קז'ואלי בהרבה כמו מסעדת ג'עוני. ובכן, זה רק בגלל שלא טעמתם את עוגת השוקולד האפויה שמגישים כאן. נתחיל בכך שג'עוני הוא חתיכת מוסד צפוני שקיים כבר שנים ואין מי שלא מכיר אותו בראש פינה והאזור. יותר מזה, עוגת השוקולד האיכותית שמגישים כאן לצד קצפת הבית היא בדיוק מה שיעיף מי ששוקולד זאת הסטייה שלו. והיא גם ללא קמח וללא גלוטן, אז בכלל.

נטו שוקולד
צילום: קרין

ג'עוני, דוד שו"ב 30, ראש פינה. 33 שקלים

פאי לימון ופיסטוק, מגזינו

ויטרינת הקינוחים שיצר השף קונדיטור ברק כהן במגזינו היא אחד הדברים המפתים ביותר במסעדה הפופולרית של האחים ירזין. פחזניות שמנמנות, קראק פאי ועוגת אוראו עם חמאת בוטנים הם רק חלק מהמבחר שצופה על הסועדים והופך את הארוחה כאן להמתנה חסרת סבלנות למנה האחרונה. מכל השפע הזה בחרנו דווקא בפאי לימון ופיסטוק עם תחתית של פיסטוק, שברי וופלים, קרם לימון ומרנג איטלקי. למה? כי לחדש בפאי לימון קלאסי, ועוד לעשות את זה כל כך טוב, זה לא פחות מגאונות.

פאי לימון במגזינו,
צילום: דרור עינב

מגזינו, מנחם בגין 21, תל אביב. 42 שקלים

דקואז תותים, מונא

השף מושיקו גמליאלי מוכיח שוב ושוב שבגלגולה הנוכחי, מונא היא אחת המסעדות הטובות והמעניינות שיש בעיר הקודש. בקינוח התותים שהוא מגיש תמצאו שברי דקואז, אגוזי לוז, יוגורט כבשים מוקצף, קרם לימון, שברי מרנג, תותים פרוסים, שברי פטל מיובש וסורבה תות שהופכים יחד בסינרגיה לקסם אדום מהפנט.

דוקאז תותים
צילום: אסף קרלה

מונא, שמואל הנגיד 12, ירושלים. 48 שקלים

פריז ברסט, רביבה וסיליה

אין הרבה מקומות שידועים במנות האחרונות שלהם כמו רביבה וסיליה. למעשה, ניתן להגיד שמדובר בקונדיטוריה לכל דבר – אבל למזלנו, אבל אפשר גם לאכול כאן ארוחה שלמה ומצוינת. מבין כל הקינוחים של רשת הבוטיק - פחזניות מושלמות, אקלרים מרהיבים, עוגת שוקולד פרג נהדרת ללא גלוטן ומילפיי מהחלומות – אנחנו נכנעים לפריז ברסט, הקינוח הכי קרוב לצרפת שיש בישראל. בצק רבוך, מילוי קרם פטיסייר, נוגט, קרנץ' פרלינה ואושר גדול.

פאריז ברסאט
צילום: עומר קורן

רביבה וסיליה, תל אביב ורמת השרון. 34 שקלים

עוגת גבינה, קלארו

השף רן שמואלי הוא בראש ובראשונה קונדיטור מוכשר. את עוגת הגבינה החלומית שהוא מגיש בקלארו הוא יצר ממתכון אנגלי, ואת האלגנטיות אפשר להרגיש מיד: מדובר בעוגת גבינה אפויה עם גבינת שמנת צרפתית, וניל ממדגסקר, בסיס פריך של פירורי עוגיות סבלה ומלמעלה, ציפוי של שמנת חמוצה עם זילוף קולי פטל ופירות יער אדומים. בקצרה, עוגת הגבינה של קלארו היא בדיוק כל מה שעוגת גבינה אפויה אמורה להיות.

קלארו. עוגת גבינה .
צילום: ירון ברנר

קלארו, הארבעה 23, תל אביב. 48 שקלים

כנאפה, רולא

המסעדה החיפאית המצוינת של הזוג מועין חלבי ורולא דיב מגישה אוכל לבנטיני הכי אותנטי שיש. הכנאפה שלהם לא מתוקה מדי, ומוכנה משערות קדאיף, חמאה מזוקקת, גבינה עכואית, סירופ סוכר ופיסטוקים. הכי בסיסי, הכי מדויק.

מסעדת רולא. כנאפה 2.
צילום: אמיר דיב

רולא, שדרות מוריה 11, חיפה. 38 שקלים

בוואריה, השקד

יש בעיה עם מוסדות קולינריים ותיקים כשזה מגיע לקינוחים. מנות אחרונות, במקומות שפועלים עשרות שנים, לא בהכרח מתאפיינות באיכות או מקוריות יוצאת דופן. ובכל זאת, מסעדת הדגים השקד מצליחה ליצור קינוחים, שעל אף שאינם חדשניים בשום צורה, הם פשוט מעולים. הבוואריה של סבתא אסתר שמוגשת כאן מלווה בסירופ שוקולד פשוט של פעם ובשקדים קלויים, והיא כל מה שמבקשים מסיום מתוק. לא סתם זה קינוח שמלווה את המסעדה מיום הקמתה, כבר 52 שנה. לא אוהבים בוואריה? נסו את קינוח שוויצריה הקטנה כאן.

מסעדת השקד .הבוואריה
צילום: אנטולי מיכאלו

השקד, החשמונאים 99, תל אביב. 36 שקלים

פחזניות סנט הונורה, הוטל מונטיפיורי

לטעמנו, הקינוחים בהוטל מונטיפיורי טובים ומהנים יותר מכל יתר הארוחה. האווירה החו"לית, הכלים היפיפיים והטעמים העדינים משתלבים לכדי חוויה שאין שניה לה. ומבין כל הקינוחים המעולים כאן (באמת כולם טובים, ובמיוחד קינוח הלימון) בחרנו בקלאסיקה של פחזניות סנט הונורה שמנמנות ממולאות קרם פטיסייר, קרמל וקצפת וניל. שגרו אותנו היישר לפריז.

הוטל מונטיפיורי. פחזניות סנט אונורה
צילום: שירן כרמל

הוטל מונטיפיורי, מונטיפיורי 36, תל אביב. 36 שקלים

מילפיי, טוטו

על הקינוח המופתי הזה של השף ירון שלו במסעדת טוטו כבר דיברו כל כך הרבה, שכל מה שנותר הוא רק ללכת ולטעום. מדובר בערימת שלמות בצורת קרם מסקרפונה ובצק עלים פריך (כזה שעושה את הסאונד הקריספי כשנוקשים עליו מלמעלה ומפרקים לו את הצורה), עם נגיעה כיפית של טופי מלוח וגלידת וניל מושלמת בצד. לא אוהבים מילפיי (אלוהים, מי אתם?), נסו את הפאריז ברסט או את גלידת הפיסטוק החדשה. 

מילפיי טוטו.
צילום: עומר קדר

טוטו, ברקוביץ 4, תל אביב. 54 שקלים

טארט טאטן, תשבי

הקינוחים המושקעים של מסעדת תשבי מוגשים הן במסעדת היקב במרכז המבקרים בבנימינה והן במסעדה בזכרון יעקב. הם מפורסמים במיוחד בזכות יציאות מבוססות שוקולד (כל קינוחי השוקולד כאן משלבים שוקולד ולרונה מסוגים שונים), אבל אנחנו בחרנו דווקא את קינוח הטארט טאטן הפנטסטי שמוגש פה. תפוחים מקורמלים, נגיעה של חמאה מלוחה והכל על קרם שקדים פריך עם מרמלדת תפוזים. אמאל'ה.

תשבי. טראט . טאטן
צילום: גולן תשבי

תשבי, זכרון יעקב ובנימינה. 38 שקלים. כשר

טירמיסו ובראוני, פרונטו

מאחורי ההגדרה של קינוח קלאסי במילון עומד כנראה קינוח הטירמיסו של פרונטו. גרסת המקום לאגדה האיטלקית המוכרת, שמלווה את מסעדת השף הזאת במשך שנים, הצליחה להישאר בתפריט גם אחרי השינוי שהביא איתו השף דיויד פרנקל – פשוט כי היא כל כך טובה. לצד הטירמיסו, מגיש כאן פרנקל קינוחים יפיפיים ומתוחכמים בהרבה, כולל וריאציות מיוחדות לטעמי גלידות אינטליגנטים. מה למשל? בראוני עם פולי קקאו, גנאש אספרסו, קרמו יוגורט, בונבון בייליס וגלידת ביסקאלה וולרונה. אז קלאסי או חדשני, זאת כבר בחירה שלכם.

פרונטו. בראוני פולי קקאו.
צילום: תמוז רחמן

פרונטו, הרצל 4, תל אביב. 46 שקלים

פס שוקולד עם פופקורן מקורמל, האנוי

רק מלהסתכל על הקינוח הזה אפשר להתחרפן. שילוב סקסי של קרם שוקולד ואובלטין ועליו קצפת חלב מרוכז שנוזלת על הכול, עם פופקורן מקורמל היסטרי. ובקיצור: ערימה מפתה של מתיקות שחייבים לנסות. וכן, במחיר 28 שקלים בלבד.

מסעדת האנוי.שוקולד עם קרמל מלוח.
צילום: טליה רוזין

האנוי, לילנבלום 18, תל אביב. 28 שקלים

מילפיי בננה קוקוס, אריא

השף גיא גמזו הוא אחד שלוקח את הקינוחים במסעדה שלו מאוד ברצינות, ובדיוק בגלל זה הוא מעסיק את השף קונדיטורית המוכשרת שחר פלג. קצת בלתי אפשרי לבחור קינוח אחד  בלבד מהמבחר שמציעה פלג - סמיפרדו במבה; ברולה אגוזי לוז; מאפה שוקולד לבן עם גאנש קפה והל, ועוד רבים - ובכל זאת, בחרנו במילפיי עם מוס קוקוס, טופי בננות, בננה מקורמלת, וסורבה קוקוס. כי כאלה אנחנו, סאקרים של קלאסיקות צרפתיות וטעמים אקזוטיים. תודו שגם אתם.

מילפיי קוקוס באריא
צילום: דרור עינב

אריא, נחלת בנימין 66, תל אביב. 48 שקלים

כנאפה ביתית, מגדלנה

מסעדת מגדלנה של יוסף חנא כבר ניפצה המון מיתוסים בכל הנוגע לאוכל ערבי, גלילי ומודרני, וגם על תפריט הקינוחים הייחודי כאן כבר נכתב לא מעט. הכנאפה היא הקינוח הכי "פשוט" שמכינים כאן – גבינה ממחלבות ראמה, קראסט קדאיף, פיסטוקים, פירות יבשים ומעל קנל של גלידת פיסטוק. אבל אם לא בא לכם כנאפה, כל הקינוחים שתזמינו כאן יהיו נהדרים לא פחות.

מגדלנה. כנאפה.
צילום: מסעדת מגדלנה

מגדלנה, צומת מגדל. 42 שקלים

טירמיסו, קפה איטליה

לא משנה איזה קינוח תזמינו בקפה איטליה, התוצאה תהיה תמיד שופעת ומדהימה. תפריט הקינוחים כאן הוא מכרה זהב בטוח שכולל את כל החשודים המידיים: נמסיס, מוס שוקולד, פאי פירות ועוגת גבינה, לצד ספיישלים מטריפים על בסיס פירות העונה וכמה אפשרויות נועזות מעט יותר למתחכמים. המשותף לכולם הוא שהם עשויים ללא רבב. ובכל זאת, אם יש משהו אחד שחייבים להזמין במסעדה איטלקית, משפחתית וקלאסית כמו קפה איטליה, זה את קינוח הטירמיסו. צלחת לבנה ענקית ובתוכה פרוסת עונג שזרוקה בנונשלנטיות ועושה בום בפה על הביס הראשון. 

קפה איטליה.טירמיסו.
צילום: קפה איטליה

קפה איטליה, יונה קרמנצקי 6, תל אביב. 44 שקלים

מוס שוקולד ולרונה עם פולי קפה כתושים, החלוצים 3

החלוצים 3 היא מהמסעדות הקטנות והסימפטיות בישראל. ומעבר לקסם האינטימי שלה, זה פשוט מקום שיודע מה הוא עושה, מהראשונות ועד הקינוחים. מוס השוקולד הנבחר הולך איתם מתחילת הדרך, ויש סיבה טובה מאוד. הוא פשוט ומעולה. סמיך, עשיר, שוקולדי, ועוד עם תוספת של פולי קפה. לא אוהבים? נסו את הקרפ סוזט.

מוס שוקולד.
צילום: איתן ונונו

החלוצים 3, החלוצים 3, תל אביב. 38 שקלים

סנט הונורה תותים, קפה קדוש

קשה אפילו למנות את כל הקינוחים המשגעים שמגישים בקפה קדוש הירושלמי, אחד ממוסדות האפייה המשובחים ביותר בישראל. המבחר כאן מסחרר וניחוחות הבצקים מבלבלים, אבל בכוחותינו האחרונים  זיהינו את הסנט הונורה תותים הקלאסי, מלך הקינוחים. מה יש כאן? פחזניות במילוי קרם פטיסייר טבולות בקרמל, מונחות על בצק עלים עם קרם פטל, פטיסייר ותותים. מעל הכול מזלפים קצפת ומניחים תותים. לאחרונה החלו בקדוש להציע גם סנט הונורה בטעמים שונים. אז אם אתם בקטע נועז יותר, נסו את הסנט הונורה טופי קרמל במילוי קרם פטיסייר טבולות בגלייז טופי קרמל.

סנט אונורה
צילום: קפה קדוש

קפה קדוש, שלומציון המלכה 6, ירושלים. 35 שקלים. כשר

נמסיס שוקולד עם גנאש שוקולד וסאקה, דיינינגס

דיינינגס מציעה מנות יפניות מרהיבות ומוקפדות מחומרי גלם שנדיר מאוד לראות כאן. ואז הגיעה הקונדיטורית מיכל בוטון ויצרה גם שלישיית קינוחים מרשימה, שבראשה נמסיס שוקולד רך ואוורירי כמו שאלוהים עצמו התכוון, בשילוב עם קולי תפוזים, גנאש שוקולד וסאקה וגלידת תפוזים ומסקרפונה עם קרמבל וופל. בלי יותר מדי רעש וצלצולים, נולד קינוח אלגנטי וטעים נורא.

אין תמונה
"תקשיב לי ותקשיב לי טוב"

דיינינגס, נחמני 25, תל אביב. 52 שקלים

מיסטר בין - עוגת שעועית אזוקי עם גלידת מאצ'ה, TYO

יש לנו רק דברים טובים להגיד על TYO, מסעדה יפנית שיודעת מה היא עושה בגזרת האוכל, אבל גם בגזרת האווירה המעולה. והמילים הטובות ממשיכות לתפריט הקינוחים. מנות מקוריות ששומרות על נאמנות לז'אנר האסיאתי ולאינטליגנציה של הסושי שעושים כאן. על אף שהמנה האחרונה המדוברת כאן היא עוגת גבינה עם קרם מאצ'ה, אנחנו עפנו דווקא מקינוח השעועית המקורי. מדובר בעוגת שעועית אזוקי אוורירית ונהדרת (אל תפחדו מהשעועית, היא לא משמעותית כמו שחוששים), עם גלידת מאצ'ה היסטרית על קציפת ארל גריי חמה, קרמל נענע ואגוזים מסוכרים.

קינוח TYO
צילום: דרור עינב

TYO, מונטיפיורי 7, תל אביב. 46 שקלים

באן מבצק בריוש מאודה עם גלידת תבלינים ותפוחים מקורמלים, פלורנטין האוס

האסיאתית החדשה של השף שרון כהן התחבבה עלינו מהרגע הראשון. האווירה סקסית, המסעדה קלילה, לא יקרה ומגישה אוכל נכון וכיפי. הקינוח הוא בדיוק כזה גם: בכלי אידוי של דים סאם שוכבות לחמניות אווריריות מבצק בריוש מאודה לצד תפוחים מקורמלים חמים שנמהלים בגלידת תבלינים. משחקי מרקמים, חום-קור ומתיקות נהדרת.

קינוח באן בפלורנטין האוס
צילום: קרייג הרלן

פלורנטין האוס, פלורנטין 6, תל אביב. 38 שקלים

קוקוס ב-3 מרקמים, ניטן תאי

אחרי שיצרה לעצמה מוניטין עם הקינוחים של מסעדת טוטו, הקונדיטורית סאני דרעי יצאה לדרך עצמאית דווקא בניטן תאי התאילנדית. התוצאה: תפריט קינוחים מקורי עם יציאות נהדרות כמו קינוח לבנדר עם מקופלת תה ירוק שהפך לכוכב אינסטגרם בשניות. אבל כאן בחרנו דווקא יציאה חדשה של דרעי: קינוח קוקוס די פסיכי. דפים דקיקים של מרנג עם שבבי קוקוס קריספי, גנאש מוקצף של שוקולד לבן וקוקוס, אננסים צלויים ומקורמלים, קולי לואיזה אננס ורום וקשיו מסוכר. במילה אחת: יאמי.

אין תמונה

ניטן תאי, הארבעה 21, תל אביב. 48 שקלים

גלידת מיסו לבן ויוזו על פרי עונתי, אואזיס

הקינוח הזה שנקרא "חלומה של גיישה" הפיל אותנו מהרגליים עם שילוב טעמים ייחודי ומראה נקי ומרהיב. זאת קערה יפיפייה ובה גלידת מיסו לבן על פילטים קטנטנים ופריכים של פומלית (או אגסים אסיאתיים בעונה). זה הקינוח עבור אנשים של טעמים אסיאתיים, אין שאלה. לא מתאים? נסו את הסנדוויץ' עם גלידת קרמל ומלח ים או את הטירמיסו פסיפלורה. 

אואזיס2. מיסו לבן
צילום: סיני כהן

אואזיס, מונטיפיורי 17, תל אביב. 34 שקלים

כדור מנגו, טאיזו

על הקינוחים הטעימים שמוגשים בטאיזו מדברים מהיום הראשון שנפתחה המסעדה. והסיבה, מעבר לזה שהם יפים בטירוף וטעימים בטירוף, היא ההלימה המושלמת שבין האוכל האסיאתי החדשני שמוגש על ידי יובל בן נריה, לתפריט קינוחים שהוא באמת מרתק. הייתה לנו התלבטות רצינית אם לבחור בקינוח האננס הצלוי הפנטסטי או בקינוח המנגו והלכנו על דעת הרוב. המנגו הוא מופת של משחק טעמים משגע עם כדור כתום בוהק, מוס חמצמץ של מנגו, קרם גזר וקארי, דיסקיות זעפרן ופצפוצי אורז מצופים. ואם בכל זאת אתם אוהבים את הקינוחים שלכם מתוקים ופירותיים, אז אננס וחלב קוקוס.

טאיזו
צילום: איליה מלניקוב

טאיזו, מנחם בגין 23, תל אביב. 52 שקלים

עוגת גבינה, קיטשן מרקט

לכאורה, עוד עוגת גבינה. בפועל, אלוהים ישמור איזה קינוח מבריק של השף יוסי שטרית. זאת צלחת יפיפייה, ממנה יוצאת פסגה לבנה של קרם גבינת וניל עם פירות, עטופה סבלה זיתים וסורבה גבינה לבנה. אמנם כל קינוח שיוצא תחת ידיו של שטרית בקיטשן מרקט יפיפה וטעים בטירוף, אבל עוגת הגבינה היא פשוט קליעה בדיוק לטעמים שהישראלים הכי מתחברים אליהם. לא סתם זה הקינוח הכי פופולרי ומבוקש כאן.

קיצ'ן מרקט. עוגת גבינה.
צילום: דן פרץ

קיטשן מרקט, האנגר 12, שוק הנמל, תל אביב. 44 שקלים

כנאפה זוגית, דיאנא

הכנאפה הזוגית שמגיש השף דוחול ספאדי במסעדת דיאנא הוותיקה בנצרת לא מתוקה מדי, מסורתית, ובלי קשקושים מיותרים. ככה אנחנו אוהבים את הקינוחים שלנו.

דיאנא. כנאפה.
צילום: אבו אלהיגא

דיאנא, פאולוס השישי 51, נצרת. 45 שקלים

קינוח אננס, ברולה דבש וסורבה קוקוס, טופולופומפו

הדבר הראשון שאפשר להגיד על הקינוחים של אבי קונפורטי בטופולופומפו הוא שהם יפים באופן היסטרי. כל צלחת שמוגשת לשולחן יפיפייה מרעותה, עם עשרות אלמנטים, שיטות הכנה, שילובי צבעים אסתטיים וצורות מהפנטות. כך גם קינוח האננס שנבחר ומוגש בקערה כהה ובוהק בצהוב מתחת לברולה דבש דקלים שנראה כמו קן ציפורים שנבנה מעל הקינוח עצמו. באותה קערה תמצאו גם אננס צלוי באש, וסורבה אגוזי קוקוס. להסתכל ולבכות. ואז לזלול.

טופולופומפו. אננס צלוי.
צילום: טל אורי

טופולופומפו, הסוללים 14, תל אביב. 48 שקלים

מוס שוקולד מריר וחלב עם קרמו קרמל מלוח, שילה

השף שרון כהן מגיש בשילה כמה וכמה קינוחים טעימים ויפיפיים. זה שתפס אותנו במיוחד היה קינוח קרמל מלוח – ז'אנר סופר פופולרי כרגע - ובו מוס שוקולד מריר, מוס שוקולד חלב, קרמו קרמל מלוח עם קראמבל שומשום וטוויל נוגטין. טעים נורא, מתוחכם נורא, ויפה נורא. שילוב בין שוקולד איכותי, טוויל פריך, וקרמל מלוח. עשינו את שלנו.

קינוח קרמל מלוח בשילה.
צילום: דרור עינב

שילה, בן יהודה 182, תל אביב. 51 שקלים

כדור שוקולד לבן, בננות ומרשמלו, פופינה

כמו כל מנה שמגיש השף אוראל קמחי במסעדה שלו, גם הקינוחים בפופינה הם יציאות מקוריות שלא תמצאו בשום מקום אחר. והקינוח הספציפי הזה, שיצר קמחי עם הקונדיטורית אלה גבע, לא פחות מהיסטרי. כדור שוקולד לבן ובוטנים מלוחים ובו מילוי של מוס שוקולד לבן ואננס כבוש ברום שנמצא במצב חצי נוזלי במרכז הכדור ומפתיע כל ביס ממנו. לא מספיק? יש גם בננות מקורמלות, מרשמלו בננה, ופופקורן אורז.

מסעדת פופינה. קינוח בננות מרשמלו.
צילום: מסעדת פופינה

פופינה, אחד העם 3, תל אביב. 52 שקלים

ווריאציה על טירמיסו, כתית

אנחנו לא חושבים שאפשר לעשות כתבת קינוחים בלי קינוח אחד מכתית של השף מאיר אדוני. אדוני, שעשה היסטוריה מקומית עם קינוחים איקוניים כמו "אדמה" של כתית, עושה זאת שוב עם קינוח חדש שהוא גרסה לטירמיסו. הפעם זאת צלחת ובה ברולה אמרטו, דפי קפה ולימון, קציפת זביון מרסלה, טוויל פולי קקאו שוקולד והל, אגוזי לוז, פתיתי קרמל, קרם מסקרפונה ודפי ארטישוקים צלויים דקיקים (כן, ארטישוקים). חד משמעית, זה קינוח שאין כמוהו בישראל.

קינוח כתית
צילום: דרור עינב

כתית, נחלת בנימין 57, תל אביב. קינוחי כתית מוגשים כחלק מארוחת הטעימות המוגשות במקום

ברולה שוקולד חמאת בוטנים ובבנות מקורמלות, לומינה

הברולה של לומינה כל כך מוצלח לא רק כי הוא טעים באופן לא אמיתי. בנוסף לזה, הוא גם כשר, וגם טבעוני. הקינוח היפהפה הזה מוגש לשולחן כשהוא מעלה עשן מקציפת בוטנים בחנקן (כן, זה עשה עלינו רושם), ובתוך הצלחת מסתתרת תערובת חמה קרה של ברולה שוקולד בוטנים, קרוקנט בוטנים, בננה מקורמלת, קראמבל קקאו וטוויל קקאו. כאנשים שסוגדים לבוטנים ולשילוב הקדוש שלהם עם שוקולד ובננות, לא יכולנו שלא להתעלף. 

ברולה קואלה לומפור
צילום: ריטה מאי (צולם בקולינארי האב בשרונה)

לומינה (כשר), מלון קרלטון, אליעזר פרי 10, תל אביב. 49 שקלים

כנאפה, יפו תל אביב

יפו תל אביב מגישה כנאפה מהיום שחיים כהן פתח אותה. זה כנאפה שיש בו הכל: אטריות קדאיף, גבינת עיזים וריקוטה, סירופ סוכר וריבה בייצור עצמי – כל זה בביס חם וממכר שאין לו תחרות. לצד הכנאפה, יש כאן גם תפריט קינוחים שווה באמת של טולי יקותיאל, אבל תתחילו לפרק אותו רק אחרי שטעמתם לפחות פעם אחת מיצירת המופת הזאת.

כנאפה
צילום: אסף רזון.

יפו תל-אביב, יגאל אלון 98, תל אביב. 50 שקלים

בסבוסה עם גלידת מסטיקה, סנטה קתרינה

השף תומר אגאי למד מהשף חיים כהן שהכי פשוט זה הכי טעים. את העובדה הזו הוא מיישם בעקביות בסנטה קתרינה. עוגת הסולת החמה שהוא מגיש כאן עוררה דיבור מהשנייה שאנשים טעמו אותה – זו עוגה שרק מיישרים ומיישרים ומיישרים, והיא מאפשרת אינסוף קומבינציות של גלידה ופחמימה שכיף להרכיב על הכפית, עד שנגמר. סיום מושלם ואלגנטי לארוחה.

סנטה קתרינה, הר סיני 2, תל אביב. 28 שקלים

מילקשייק ופל בלגי, טרומן אנד קו

הלסתות של כל מי שהראינו לו את המילקשייקים ששתינו בטרומן אנד קו נשמטו. כן, מדובר במשקה, אבל זה עדיין קינוח לכל דבר ועניין: כוס עצומה עם גלידה, נוטלה, שברי עוגיות, קצפות וסוכריות. זה אולי לא מופת העידון, אבל צריך לתת כבוד למי שהביא לישראל את טרנד המילקשייקים המעוצבים וההיסטריים. בטרומן אנד קו מגישים מילקשייקים בטעמים כמו תות עם קרמבל פירות יער; נוטלה ואוריאו, אבל אנחנו התלהבנו דווקא מגרסת הריבת חלב, עם וופל אמריקאי מפורק וסוכריות. הכי מושחת ששתינו.

טרומן אנד קו. מילקשייק אוראו.
צילום: שחר שייקביץ

טרומן אנד קו, איירפורט סיטי. 28 שקלים

קינוח דלעת וקרם מלבי, משייה

השף יוסי שטרית יצר במשייה, בדיוק כמו בקיטשן מרקט, תפריט קינוחים מושקע בטירוף, ובתוכו אין מנה שמתכתבת עם הרוח הישראלית-ים תיכונית של משייה כמו קינוח הדלעת הנבחר. על הצלחת מככבים גם פיננסייר פיסטוק, ריקוטה, מי ורדים, קרם מלבי, צימוקים בקינמון והל, ג'ל לימון וגלידת זרעי כוסברה וקרמל. בואו בלי דעות קדומות.

משייה. דלעת עם פיננסייר פיסטוק וריקוטה.
צילום: שני בריל

משייה, מנדלי מו"ס 5, תל אביב. 42 שקלים

כנאפה תוצרת בית עם גלידת ורדים ופיסטוקים, אורי בורי

אי אפשר להגיד על הרבה מסעדות בארץ שאין מי שלא מכיר אותן, אבל על מסעדת אורי בורי של אורי ירמיאס האמרה הזאת מתיישבת היטב. הכנאפה שמוגשת כאן במחבת לשולחן כבר שנים היא קינוח מסורתי נהדר, שהולך לטעמנו הכי טוב עם גלידת הוורדים המשובחת. אם בא לכם להתפרע, תוסיפו גם סורבטים שמכינים במקום בטעמים כמו מנדרינה, אשכוליות אדומות ועוד טעמי פירות העונה.

כנאפה מאורי בורי
צילום: מסעדת אורי בורי

אורי בורי, ההגנה 2, עכו. 42 שקלים

ברד פודינג, נורמן

הקינוחים של השף ברק אהרוני במלון נורמן הם קלאסיקות מדויקות שתמיד קולעות למטרה. הקינוח הנבחר הוא משהו שהיינו שמחים לאכול בוקר, צהריים וערב: קרעי בצק בריוש בבלילת פרנץ' טוסט שנאפה בתנור בכלי מיוחד ממש בעת ההזמנה עם נגיעות סוכר חום שהתקרמל למעלה. כל זה מגיע עם רוטב אנגלז מסורתי וזה טעים בטירוף. לא סתם כל מי שמגיע לכאן מצהיר לאחר הביקור שמדובר בקינוח חובה.

נורמן בראסרי. ברד פודינג.
צילום: סיון אסקיו

דה נורמן, נחמני 25, תל אביב. 34 שקלים

קסטה הפוכה, נונו

כל הקינוחים בנונו הם בייצור עצמי, אבל הגלידות כאן מתבלטות מעל ליתר. יש כאן סורבטים מעולים, גלידת טירמיסו חלומית ממש, ויש קסטה הפוכה שמשלבת גם גלידה וגם עוגיות באטרסקוטש עם קרמבל קקאו, צימוקים, חמוציות ורוטב קרמל טופי. ואם בא לכם להמשיך דווקא בקו הפיצות שמכתיב התפריט של המקום, מגישים בנונו גם פיצה מתוקה עם ממרח נוטלה, קוקוס קלוי ואגוזי לוז.

מסעדת נונו. גלידות בייצור עצמי.
צילום: דניאל לילה

נונו, ז'בוטינסקי 2, הוד השרון. 36 שקלים

מינסטרונה פיטנגו ותות, דוק

השף אסף דוקטור עושה קסמים עם פיטנגו מהשנייה שהוא פתח את מסעדת דוק, ומגיע לו שאפו על האומץ להתעסק בקינוחים שאחרים מפחדים מהם: בימים אלה הוא מוגש בדוק קינוח נועז של מינסטרונה פיטנגו ותות עם גלידת יוגורט ומלפפון, קליפות פומלה משומרות ושקדים מסוכרים. על אף השילוב מעורר התמיהה, זו מנה מעניינת וטעימה במיוחד. 

סורבה פיטנגו, מסעדת דוק
צילום: שרית גופן, יחסי ציבור

דוק, אבן גבירול 8, תל אביב. 39 שקלים

לוטוס שוקולד לבן, קפאסה

בקפאסה בבאר שבע יודעים מה הם עושים. זאת הסיבה שכל כך הרבה תושבי העיר המליצו לנו לאכול קינוח דווקא פה. יש פה עוגיות לוטוס קראנצ'יות, ומעליהן פרפה קוקוס, גנאש שוקולד לבן ופסיפלורה וצ'יפס קוקוס. כל זה מוגש עם רוטב מנגו, מרנג קוקוס וקולי פטל אדום. אנחנו לא מאשימים אתכם עכשיו אם אתם מתבאסים שאתם לא גרים בבאר שבע.

אין תמונה

קפאסה, חיל ההנדסה 6, באר שבע. 42 שקלים

קרם עוגת גבינה ובמבה אדומה, בקאפיקו

כן, כן, בדיוק אותה במבה אדומה ידועה לשמצה. בבקאפיקו הכניסו לאחרונה לתפריט קינוח מקורי ומטריף של קרם עוגת גבינה, קולי פירות יער, גרנולה ביתית, פירות יער ואבקה של במבה אדומה. את הקינוח יצר השף שחר דבח (בוגר העונה הנוכחית של משחקי השף), והוא מוגש בצנצנת, שכל ביס שמוציאים ממנה מאפשר לטעום את כל המרקמים והטעמים ההיסטריים של הקינוח הזה. כדאי להגיע מוקדם, כי הוא נחטף.

במבה אדומה
צילום: דביר בר

בקאפיקו, שבזי 49, תל אביב. 42 שקלים

קסיג'יו, טוטומה

אפשר להתחבר לארפות שעושה כאן בוגרת מאסטר שף דליה אלחדף, אפשר לא, אבל על איכות הקינוחים המטורפת אין כאן ויכוח. אלחדף מגישה בטוטומה שלה כמה מהקינוחים המשובחים ביותר שיצא לנו לטעום, ובראשם עומד הקינוח הפנטסטי הזה, שמורכב מקרם קרמל ונצואלי עם ריבת חלב, קשיו וקצפת.

טוטומה. קרם קרמל ונצואלי עם ריבת חלב.
צילום: אנטולי מיכאלו

טוטומה, דיזנגוף 265, תל אביב. 34 שקלים

גופרה בננות, גוצ'ה

האמת היא שלא אכלנו את קינוח הגופרה בננות המושלם הזה במשך שנים. הוא היה נראה לנו מתוק מדי, מושחת מדי, והרגשנו שהתבגרנו והגיע הזמן להזמין מתוקים קצת יותר צנועים. ואז, בשביל הכתבה הנוכחית הזמנו את הגופרה שוב. והו, כמה שטעינו בהערכה. מדובר בעבודת אמנות מושחתת של וופל בלגי עשוי לכדי שלמות, עם בננות מקורמלות חמימות ברוטב טופי אמרטו בתוכו נמסה לאיטה גלידת וניל ונוגטין שקדים. עם הקינוח הזה הרגשנו שוב בני נוער ולו רק לרגע.

גוצ'ה. גופרה בננות.
צילום: דניאל לילה

רשת גוצ'ה, תל אביב. 43 שקלים

פרק הפתיחה החגיגי של "בייק אוף ישראל" ישודר במוצאי שבת ב-21:00 בהנחיית פאולה רוזנברג ואיה קרמרמן, ותחת צוות השופטים עודד ברנר, קרין גורן ורן שמואלי. בתיאבון!

איך בחרנו?

אנחנו הראשונים להודות שיש עוד המוני קינוחים מדהימים בארץ, בקונדיטוריות מוקפדות, מאפיות משפחתיות ותיקות ואפילו חנויות שוקולד וגלידריות שמנפקות תוצרים מדהימים, אך קצרה היריעה מלהכיל את כולם בכתבה אחת. לכן, בחרנו להתמקד במסעדות או בתי קפה מושקעים שאפשר לאכול בהם ארוחה מלאה, וגם להזמין בסוף קינוח. בכל המקומות שנבחרו יש גישה מוקפדת במיוחד למנות אחרונות. כך שגם אם הקינוח שנבחר ספציפית מאותה מסעדה לא עשה לכם את זה, אתם עדיין יכולים להיות בטוחים שבאותו מקום לוקחים את הקינוחים מספיק ברצינות כדי שיהיה קינוח כלשהו שכן. הרשימה לא מדורגת.