סלט עלים ירוקים עם קשיו ומייפל

הקשיו מלוח, המייפל מתוק, העלים רעננים והפלפל החריף מוסיף את הקיק הנדרש. יופי של סלט, ושהעגבנית ילכו לחפש.

>> למתכון: סלט עלים ירוקים

סלט מלפפונים (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
סלט מלפפונים | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

סלט מלפפונים אסייתי

הכוכב של כל מסעדה אסייתית, ושל כל מי שניסה להכין אותו פעם אחת בבית והבין כמה שזה פשוט וטעים. סוף סוף הזדמנות לפנות את קדמת הבמה למלפפונים.

>> למתכון: סלט מלפפונים אסייתי

סלט נבטוטים צבעוני (צילום: מיכל רביבו, תאנים צלויות ועדשים כתומות)
סלט נבטוטים צבעוני | צילום: מיכל רביבו, תאנים צלויות ועדשים כתומות

סלט נבטוטים

ידעתם שעדשים מונבטות הן אפילו יותר בריאות מסתם עדשים? אז עכשיו אתם יודעים. הוסיפו לזה את כמה שהנבטוטים האלה פריכים, טעימים ומשביעים, וקיבלתם סלט שלגמרי יכול לתפקד כתוספת.

>> למתכון: סלט נבטוטים

סלט סלק טרי

ההפסקה מעגבניות היא הזדמנות לתת צ'אנס לעוד סלטים שאולי בזמנים אחרים נשכחים מאחור. למשל סלט סלק, אבל לא בגרסה המבושלת שלו. סלט שהוא בוסט נהדר של אנרגיה. 

>> למתכון: סלט סלק טרי

סלט ירקות ואורז

יש בו שעועית ירוקה, פלפלים צבעוניים, כמות נאה של פטרוזיליה וגם זיתים. אין בו עגבניות, והאמת - זה אפילו לא חסר.

>> למתכון: סלט ירקות ואורז

סלט אורז מלא בכל טוב (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
סלט אורז מלא בכל טוב. עגבני-מה? | צילום: אסף אמברם, mako אוכל

סלט קוסקוס וירוקים

הכוכבים של הסלט האיטלקי, הטעים והמשביע הזה הם אפונה, קישואים ובזיליקום - שמשובצים יפה וירוק בתוך שתי כוסות של קוסקוס מאודה. יכול לתפקד כסלט של ארוחת ערב, אבל גם כאחלה מנה ראשונה באחת מארוחות החג הבאות עלינו לטובה.

>> למתכון: סלט קוסקוס וירוקים

סלט קוסקוס עם קישואים אפויים (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
סלט קוסקוס עם קישואים ואפונה. קפיצה קטנטנה לאיטליה | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

סלט קיסר עם חזה עוף צלוי

 אם אין עגבניות, בואו נאכל חסה! כלומר, חסה עם עוף, ועם קרוטונים הום-מייד, ועם רוטב סמיך וטעים. אנחנו פשוט מתים על החסה שלנו בפורמט הזה.

>> למתכון: סלט קיסר עם חזה עוף צלוי 

סלט קיסר מושלם עם חזה עוף צלוי (צילום: אסף רונן, mako אוכל)
סלט קיסר עם חזה עוף צלוי. ככה אנחנו אוהבים את החסה שלנו | צילום: אסף רונן, mako אוכל

סלט חסה עם חומוס, סלרי ופלפל חריף

והנה אחד שלא מיועד להשביע רעב, אלא לרענן ארוחה בשרית כבדה - ועושה את זה מעולה. הרוטב החמוץ-חריף חובר לסלרי והעלים הירוקים, וביחד הם מספקים חתיכת קונטרה לקיץ, לבשר, לעול החגים, לחיים עצמם. מתכון של איילת לטוביץ'.

>> למתכון: סלט חסה עם חומוס, סלרי ופלפל חריף

סלט עם חומוס (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
חומוס, סלרי ופלפל חריף. ירענן לכם את החיים | צילום: אסף אמברם, mako אוכל

סלט עדשים שחורות

עוד סלט מהיר ובריא, שאולי לא יכול להחליף סלט ערבי קצוץ ליד השיפודים, אבל בהחלט מתפקד כתוספת מצוינת או אפילו כארוחה קלילה בפני עצמו. לצד העדשים תפגשו כאן הרבה ירוקים קצוצים, וגם גבינת פטה ושקדים קלויים.

>> למתכון: סלט עדשים שחורות

סלט עדשים שחורות (צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל)
סלט עדשים שחורות. בריא, משביע, טעים טעים | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

סלט אורז מלא וסרדינים

את הסלט הזה אנחנו כבר לגמרי ממליצים לכם להגיש לבד. הוא משביע ומספק, והוא פשוט לא צריך כלום לידו (וכן, ראינו שיש בו כמה עגבניות שרי. אבל לגמרי אפשר בלעדיהן). את תפקיד מנת החלבון ממלאים כאן הסרדינים, אבל בהחלט אפשר להחליף אותם בחזה עוף, בביצה קשה או בטופו, לגרסה טבעונית. 

>> למתכון: סלט אורז מלא וסרדינים

סלט אורז מלא וסרדינים (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
סלט אורז מלא וסרדינים. רגע עם היללות - אפשר להחליף בביצה קשה, עוף או טופו | צילום: אסף אמברם, mako אוכל

סלט אטריות שעועית וטופו

כמה אנחנו אוהבים אוכל אסייתי. ובמיוחד כזה שטעים טרי אבל גם מחזיק יופי במקרר עד יום למחרת, וכשלוקחים אותו לעבודה רואים איך כולם מקנאים. קצת מעליב לקרוא למנה הזו סלט, אבל מה לעשות. מדובר בסלט.

>> למתכון: סלט אטריות שעועית וטופו

סלט אטריות שעועית וטופו (צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל)
סלט אטריות שעועית וטופו. אסיה אהובתנו | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

סלט פפאיה ירוקה

 ואם כבר אסייתי - איך אפשר בלי הסלט שכבש אותנו בבית תאילנדי, ואז בשאר המסעדות האסייתיות שיודעות מה טוב. המרענן הרשמי של התאילנדים לא היה יכול לתת מענה טוב יותר לקיץ הישראלי השטני.

>> למתכון: סלט פפאיה ירוקה

סלט פפאיה ירוקה (צילום: דניאל לילה, mako אוכל)
סלט פפאיה ירוקה. מזל שאין עגבניות! | צילום: דניאל לילה, mako אוכל

סלט ירקות שורש ואגוזים

מתכון של שי ברנדס לסלט ירקות שלא קשור בכלום לעגבניות, מלפפונים או שאר החשודים המיידיים. מה כן תמצאו פה? גזר, קולרבי, סלק, שורשי סלרי ופטרוזיליה וגם אגוזי מלך. יפה.

>> למתכון: סלט ירקות שורש ואגוזים

סלט ירקות שורש ואגוזי מלך (צילום: אסף רונן, mako אוכל)
סלט ירקות שורש ואגוזי מלך. אף אחד מהחשודים המיידיים | צילום: אסף רונן, mako אוכל

סלט בטטות ורימונים

סלט בריא, צבעוני ומשביע, שנותן הרבה כבוד לרימונים ויכול בכיף להתמודד על תקן מנת פתיחה בארוחת ראש השנה.

>> למתכון: סלט בטטות ורימונים

סלט כרוב ותפוחי עץ ברוטב מיונז

סלט שמשלב שני סלטים אחרים: ולדורף, עם התפוחים, אגוזי המלך והסלרי, וקולסלאו, עם הכרוב, הגזר והמיונז - לשניהם יש לנו כבר כמה עשרות שנים פינה חמה בלב. אז מה יש לנו כאן? סלט של כרוב בשני צבעים, עם תפוח עץ, סלרי וחמוציות, ואיך לא - מיונז.

>> למתכון: סלט כרוב ותפוחי עץ

סלט כרוב ותפוחי עץ (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
סלט כרוב ותפוחי עץ. ולדורף וקולסלאו בסלט אחד | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

סלט ניסואז

אחחחח, מי בכלל צריך עגבניות כשיש לו תפוחי אדמה, שעועית ירוקה, טונה, חסה, ביצים קשות ואנשובי? המתכון הזה הוא הזדמנות נדירה למדי לראות איך הצרפתים אוהבים את הניסואז שלהם - והתשובה היא לא. בלי פסטה. כשיהיו לנו עגבניות נחזיר גם אותן לניסואז. בינתיים הוא מחזיק יפה בלעדיהן.

>> למתכון: סלט ניסואז

סלט ניסואז (צילום: מבשלים בצרפתית, הוצאת כנרת ועל השולחן)
סלט ניסואז. אבל אמיתי, בלי פסטה | צילום: מבשלים בצרפתית, הוצאת כנרת ועל השולחן

סלט הגזר הכי טעים בעולם

בדרך כלל אנחנו לא מעריכים סלטים שיש בהם פקאן סיני. כאילו, רוצה להיות סלט ממכר? בוא תהיה גבר ותשקיע בזה, במקום לשלב אלמנט מסוכר שברור שאיש לא יעמוד בפניו. אז ככה זה בדרך כלל, אבל את הסלט הזה אנחנו אוהבים אהבת נפש - למרות הפקאן הסיני. משהו באיזון של הגזר, הפקאן והרוטב (שמן, חומץ, שום, חרדל, סוכר) פשוט עושה לנו את זה.

>> למתכון: סלט הגזר הכי טעים בעולם

סלט גזר לילדים (צילום: אסתי רותם, mako אוכל)
סלט גזר. הוא כל כך טעים, שאנחנו סולחים על הפקאן הסיני | צילום: אסתי רותם, mako אוכל

סלט בורגול, עשבי תיבול וחמוציות

והנה מתכון של עומר מילר, לסלט מעדות הטבולה שמתאים יופי לחובבי הירוקים. אין לכם בורגול בבית? גם עם קוסקוס זה יוצא נהדר.

>> למתכון: סלט בורגול, עשבי תיבול וחמוציות

סלט בורגול וחמוציות מיובשות עם עשבים, עומר מילר (צילום: קרן ביטון כהן, mako אוכל)
סלט בורגול וחמוציות. חייבים טבולה בכתבה כזו | צילום: קרן ביטון כהן, mako אוכל

סלט זוקיני ושקדים

את הסלט הזה אכלנו פעם במסעדה - ונדלקנו. יש בו זה זוקיני (או קישואים), בצל סגול, ארוגולה ובזיליקום, ועוד שני מרכיבים שגורמים לקסם לקרות: פרמזן ושקדים קלויים. 

>> למתכון: סלט זוקיני ושקדים

סלט זוקיני ושקדים (צילום: באדיבות קפה יהושע)
סלט זוקיני ושקדים. הרבה יותר טעים ממה שנראה | צילום: באדיבות קפה יהושע

סלט בורגול על טהרת ניצול השאריות

את הסלט הזה מכינים כשאין כלום בבית - חוץ מבורגול במזווה וכמה קפואים במקפיא. באופן פלאי, התוצאה טעימה ממש.

>> למתכון: סלט בורגול על טהרת ניצול השאריות

סלט בורגול עם ירקות (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
סלט בורגול ומיליון ירקות. מהמקפיא, חס ושלום טריים | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

סלט כרוב אסייתי

היו ימים בשנות התשעים שאירוח לא היה נחשב אירוח אם לא היה בו סלט כרוב ברוטב סויה. הימים האלה חלפו, הטעם השתדרג קצת, אבל הסלט הזה הוא עדיין יציאה מדהימה, שמעוררת בכולם התלהבות בכל פעם מחדש. 

>> למתכון: סלט כרוב אסייתי

גרסה ראשונה של הכתבה פורסמה בספטמבר 2015.