זה תמיד אותו הסיפור. אנחנו מחכים לידיעה על השלג, לוקחים יום חופש, מתגברים על איומי חסימת כבישים ונוסעים צפונה כשבדמיון שלנו יום שמשי קסום עם שמים כחולים, גבעות מכוסות בשמיכה לבנה ותושבים מקומיים אדיבים שרק מחכים שנגיע. במציאות הנסיעה השנתית לצפון בחיפוש אחר הרפתקת שלג הרבה פחות ציורית: מזג האוויר יהיה לרוב סגרירי ולא ידידותי, הפקקים יהיו בלתי נתפסים ובכל מקום שנעצור נעמוד בתורים ארוכים, נגלה שיש יותר בוץ משלג והילדים יגידו שבכלל לא כיף. ואז, כשנחפש איפה להתנחם במשהו טעים, נגלה שרוב המסעדות סגורות דווקא ביום שהגענו.

אם תצליחו לפלס את דרככם לאתר החרמון, סביר להניח שהחוויה תהיה סלחנית אפילו פחות. אבל אנחנו כאן לא כדי להרתיע אלא דווקא כדי לספק תקווה - כי אם תדעו מתי להגיע והיכן לעצור תוכלו לצלוח את הנסיעה הזאת בכיף, וגם אם לא תמצאו את השלג של הרי האלפים, לפחות תאכלו טוב ותחזרו הביתה שבעים. אז לא, אל תוותרו על אווירה של חורף אמיתי קל"ב - תעלו לרמה, ואל תסתפקו במה שפשוט פתוח אלא לכו רק לאיפה שבאמת טוב וטעים.

המלצה אחרונה לפני שנצלול פנימה: רמת הגולן היא אזור שפועל לפי מתכונת שונה. הפריפריה הרחוקה לא תמיד ערוכה לעומס, והעסקים שבאזור לא תמיד זמינים בשעות שמתחשק לנו. הסוד הוא לעשות הכנה ואולי אפילו להזמין מקום יום קודם, כי ספונטניות במקרה הזה פחות תצליח לכם. אם אתם נוסעים לכמה ימים ומתכננים ללון באזור, אנחנו יכולים להבטיח שתכנון קטן יפיק בילוי קולינרי מסעיר ממש, שבתוספת כמה פתיתי שלג יהפוך לחוויה בלתי נשכחת.

לוסטריה, מג'דל שמס. סלט קלמרי (צילום: Jenan shkeer, יחסי ציבור)
לוסטריה, מג'דל שמס. סלט קלמרי | צילום: Jenan shkeer, יחסי ציבור

מג'דל שמס

 ל'אוסטרייה

הביסטרו של חוסיין זידאן ממוקם בין מרכול קטן למסעדת סמבוסק והוא אחת ההפתעות הגדולות שמצפות לכם בביקור בכפר הדרוזי שלמרגלות החרמון. ל'אוסטרייה היא לא בהכרח המקום לעצור בו לארוחת צהריים משפחתית עם ילדים, אבל אם אתם במקרה מוכנים לחוויה של מטבח שף מוקפד, זה המקום. העיצוב כאן מושקע, השירות מקצועי והתפריט כולל דגים, פירות ים, בשרים וירקות שהופכים למנות מצוינות ולא מתוחכמות. מה למשל? פיקנייה בג'וספר עם איולי סחוג וסלסה ורדה; ניוקי בציר עגבניות שרי צהובות עם מרווה, יין לבן וזעפרן; ומחבת פירות ים בציר עגבניות, אוזו ושאטה.

שני ההיילייטים שכבר הספיקו לצבור קהל מעריצים ברשתות החברתיות הם סלט קלמרי עם לאבנה עגבניות צלויות, עלי רוקט, צנוברים וסומאק (79 שקלים) וטורטליני ממולאים בריקוטה ותרד ברוטב חמאת זעתר (78 שקלים). אם יתמזל מזלכם אולי תמצאו בספיישלים גם אויסטרים.

ל'אוסטרייה. מג'דל שמס, 04-6528838. ראשון-שבת 12:00-22:30. לא כשר

לוסטרייה מג'דל שמס טורטליני  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
לוסטרייה מג'דל שמס טורטליני | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

דה בורגר פלייס (The Burger Place)

ההמבורגרייה הכי שווה באזור המושלג נמצאת בבית הפרטי של משפחת ווילי ומתפרסת על פני שתי הקומות התחתונות שלו. יש בה אזורי ישיבה במפלסים שונים ואווירה כיפית, עיצוב צבעוני עם גרפיטי על הקירות וצוות צעיר ומעודכן שמשרת את הקהל שכולל בעיקר את צעירי הכפר. כל כך תל אביבי, שבתוך רגע תשכחו שאתם שתי דקות מסוריה. ההמבורגרים במקום עשויים מבשר מקומי מיושן ומבחר הטופינגס שעליהם כולל בייקון, חזה אווז, כתף בקר, צ'דר, גאודה, בצל מטוגן, פטריות, ביצת עין, חמאה ופלפל חלפיניו (5-12 שקלים). עכשיו רק תבחרו אם בא לכם המבורגר בקר/טלה במשקל 110 גרם (20 שקלים), המבורגר במשקל 220 גרם (30 שקלים) או אחד ענקי במשקל 440 גרם (50 שקלים). כדאי לטעום גם את מנת ההום פרייז עם גבינה (35 שקלים), שאליה אפשר לשדך גם בייקון, חזה אווז או כתף בקר (בתוספת 10-12 שקלים).

בווייז: The Burger Place, 050-2232146. ראשון-שבת 12:00-01:00. לא כשר

דה בורגר פלייס (צילום: אמירה סייד אחמד, mako אוכל)
דה בורגר פלייס | צילום: אמירה סייד אחמד, mako אוכל
בורגר פלייס (צילום: לין לוי, mako אוכל)
בורגר פלייס | צילום: לין לוי, mako אוכל

קייטרינג אמיר

מעל ההמבורגרייה, באותו הבית של אותה משפחת ווילי, סבתא נג'אח עורכת סעודות מסורתיות מהמטבח הלבנוני. גם אם אכלתם אוכל ערבי אוכל כזה לא אכלתם בחיים, כי יש בו יותר נשמה וטעם של בית מאשר תבלינים. את הארוחה כאן חייבים להזמין יום קודם, גם אם רוצים לשבת לאכול במקום וגם אם התכנון הוא לעבור לקחת טייק אוויי ולהמשיך הלאה. ותאמינו לנו, התכנון המוקדם ישתלם לכם. מחיר של ארוחה מלאה לאדם הוא 120-140 שקלים ואפשר להגיע גם בהרכב של 30 איש וגם בהרכב של זוג. במחיר הזה יגישו לכם לשולחן יותר ממה שתצליחו לאכול, ובין השאר מג'דרה, תבשילי ירקות עונתיים מלוקטים, חצילים קטנים מוחמצים וממולאים באגוזים, עלי גפן וכרוב ממולאים, בורגול עם חומוס ועגבניות, מאפי ספיחה אישיים עם תערובת בשר מתובלת, מרק לבן עם קובה בורגול ממולא בבשר, מקלובה וקובה סורית מיוחדת מתפוח אדמה. אם תצליחו לנשום בסוף הארוחה הזו, יגישו לכם גם מעמולים מיוחדים, ריבות ביתיות, תה וקפה דרוזי מתובל בהל.

קייטרינג אמיר. מג'דל שמס, כל השבוע ובהזמנה מראש, 052-7400599. לא כשר

קייטרינג אמיר, מג'דל שמס (צילום: לין לוי, mako אוכל)
קייטרינג אמיר, מג'דל שמס | צילום: לין לוי, mako אוכל

נווה אטי"ב

רושפלד

רושפלד היא ההרפתקה האחרונה של המגה שף סלב הלאומי, שנפתחה הרחק מהמרכז כדי לשים בקדמת הבמה את חומרי הגלם המקומיים - אם זה בשר טלה, פטריות או יינות מהיקבים של רמת הגולן. במסעדה חלונות ענקיים שמכניסים את הטבע הפראי שסביבה פנימה, והתפריט לא מציג שפע רב מדי של מנות אבל יש בו גם דגים וגם בשרים, גם כבד אווז וגם ברווז. ההמלצה שלנו היא להתמקם על הבר, שם אפשר להשקיף על המתרחש במטבח, ולפתוח את הארוחה בלחמים שמוגשים עם מטבוחה, זיתים וקונפי שום (35 שקלים לזוג). שאר המנות בתפריט משתנות לפי העונה ומצב הרוח של השף, אבל אם תיתקלו במנת פטריות מלך היער צלויות על הגריל עם שעועית מש מונבטת ברוטב טחינה אתיופית (58 שקלים) - אל תפספסו אותה.

רושפלד. כפר הנופש פנדה, מושב נווה אטי"ב, 052-5707601. ראשון-חמישי 18:00-22:30. כשר

מסעדה חדשה רושפלד  (צילום: נמרוד סונדרס, יחסי ציבור)
רושפלד | צילום: נמרוד סונדרס, יחסי ציבור
יונתן רושפלד במסעדה החדשה  (צילום: נמרוד סונדרס, יחסי ציבור)
יונתן רושפלד במסעדה החדשה | צילום: נמרוד סונדרס, יחסי ציבור

כפר מסעדה

Safaa Eb Little Kitchen

סאפא אבריהם היא אישה נעימת הליכות עם סיפור חיים מעורר השראה, והיא פותחת את ביתה לאירוח דרוזי עם אוכל דמשקאי עונתי שמוגש בצורה אסתטית מאוד. את הכל, כולל הזיתים והלאבנה, היא מכינה בעצמה וכל תבשיל וכל סלט הופכים אצלה להצגה. מקלובה, מג'דרה, סלטים עם ירק מלוקט, קובה עם יוגורט, לחם שטוח בשם מנקיש עם זעתר או פלפלים, מאפים ממולאים בחומוס או בבשר, עלי גפן ועלי כרוב, תבשילי בורגול ואורז, פאטה וקינוחים עתירי פיסטוק או עוגיות מקדוס ותה מתובל מיוחד. מבטיחים לכם שאת הארוחה (ואת האישה הזאת) לא תשכחו.

אפשר גם לקחת טייק אוויי; במקרה כזה סאפא תארגן לכם חמגשיות מפוארות שהן תאווה לעיניים. לקבוצות מעל 4 אנשים המחיר הוא 120 שקלים לאחד, וחייבים להזמין לפחות יום-יומיים מראש, כדי שסאפא תספיק להכין במיוחד בשבילכם את כל האוכל הטעים הזה.

סאפא ליטל קיטצ'ן, כפר מסעדה, 050-4488279. כל השבוע בהזמנה מראש בלבד. לא כשר

סאפא ליטל קיטצ'ן, כפר מסעדה (צילום: סיגי מנטל, יחסי ציבור)
סאפא ליטל קיטצ'ן, כפר מסעדה | צילום: סיגי מנטל, יחסי ציבור

עין קיניא

פפינו פיצה בר

הפיצות של פפינו, השייכת לחוסיין זידאן, הבעלים של הביסטרו ל'אוסטרייה שלעיל, עשויות מבצק איטלקי נהדר והן בסגנון נפוליטני, כלומר עם קצוות נפוחים ומושחמים קלות ואמצע דק וגמיש. המבחר כולל מרגריטה קלאסית (59 שקלים), טרטופו עם שמנת, פרמזן, כמהין ומיקס פטריות (68 שקלים), פפרוני (69 שקלים), קרבונרה עם בייקון טלה וחלמון (74 שקלים) ופיצה שאסור לפספס עם בשר אסאדו מפורק (96 שקלים).

מלבד הפיצות מוגשים במקום גם פוקצ'ה קפרזה (64 שקלים), סלט בוראטה (68 שקלים), סלט מוצרלה (56 שקלים) ופיתה עם תבשיל סלופי ג'ו מנחם (56 שקלים).

פפינו (בוויז: pappino pizza bar), עין קיניא, 04-6388788. ראשון-שבת 12:00-24:00. לא כשר

פפינו פיצה בר (צילום: עידן לרר, יחסי ציבור)
פפינו פיצה בר | צילום: עידן לרר, יחסי ציבור

מרום גולן

לפיצהל'ה בר

הפיצרייה ה"שכונתית" הזו שייכת לנועה ועומר עמר, בני 25 בלבד, אבל יש לה כבר פזם של 4 שנים. מדובר במקום של צעירים, חיילים ותושבים מקומיים, שמגיעים אליו גם בשביל קוקטיילים, משחקי ספורט שמוקרנים על מסך גדול או משחק סנוקר. את הפיצה הם מכינים בסגנון נאפוליטני, מבצק איטלקי ועם המוצרלה המעולה של מחלבת עברי, ואגב – אפשר גם להזמין אותה באפליקציה נוחה ולקבל במשלוח לכל אזור צפון רמת הגולן, אם אתם בצימר ואין לכם חשק לצאת לחפש אוכל.

בתפריט תמצאו פיצה משפחתית בהרכבה (68 שקלים לפיצה + 4-7 שקלים לכל תוספת) וגם פיצות שף, ביניהן פיצה עם ביצת עין ופיצה למביני עניין עם גבינת עיזים, ריבת בצל ועלי רוקט (95-82 שקלים). להשלמת הארוחה יש גם כמה סוגים של פוקצ'ה, סלט קפרזה (48 שקלים), ולקינוח קלצונה נוטלה (שהפך לקינוח הכי לגיטימי בכל פיצרייה בארץ) או קלצונה פיסטוק (שלא תמצאו בשום פיצרייה אחרת בארץ), במילוי שוקולד לבן וקרם פיסטוק (44-54 שקלים).

לפיצהל'ה, מרום גולן. ראשון-חמישי 16:00-24:00, מוצ"ש-24:00. כשר

לפיצהל'ה (צילום: נועה עמר, יחסי ציבור)
לפיצהל'ה | צילום: נועה עמר, יחסי ציבור

ConPapa

הפודטראק קונפאפא אומנם פועל רק בשישי-שבת, אבל האמת היא ששווה להצפין במיוחד בשבילו גם בלי קשר לשלג. הסיבה היא הבעלים מוזי אנידג'ר, הייטקיסט אנרגטי ואוהב אוכל מושבע, שכל חייו חלם על מסעדה ובגיל 50 קיבל מאשתו פודטראק במתנה. מה שהוא מוציא ממיזם סופ"ש שלו הוא A ליסט של אוכל רחוב, ואם הצירוף הזה עושה אתכם רעבים אתם חייבים להכיר את המקום.

עוד לפני שתגיעו כדאי שתכירו את המילה "נאפחה", שנשמעת הרבה ליד הפודטראק ומתייחסת לסלייסים של בטטה מתובלת בתיבול מיוחד ומטוגנת בבלילת טמפורה, שמוגשים עם כל מנה. תקבלו אותם עם המבורגר מונדי בתוספת אונטריב שמבושל 15 שעות, וגם עם המבורגר המרשלג שאליו מתווספים נקניקים מעושנים וביצת עין (70-55 שקלים). אם תגיעו למקום בין הראשונים תזכו לטעימה חינם אין כסף מנזיד ספניולי מנחם שמוזי מכין (בכל שבוע יש תבשיל אחר), ולילדים בגופם או בנפשם מציעים פלטה עם שלושה סוגי נקניקיות בסגנון בראטוורסט, פרנקפורטר וברלינאי שמייצר עבור המקום יצרן בוטיקי עם הטעם האסור אבל עם הכשרות המותרת (70 שקלים לפלטה עם תוספות או 45 למנה רגילה).

וישנה כמובן מנת הדגל של קונפאפא, הרי היא הכריך של אמא של ישראל – או במילים פשוטות ג'בטה ענקית עם הר של אונטריב מפורק, בצל מטוגן, חסה, נאפחה ורטבים (50 שקלים).

קונפאפא. מרום גולן, 054-7799330. שישי-שבת 13:00-16:00. לא כשר

קונפאפא. נאפחה (צילום: מוזי אנידג'ר, יחסי ציבור)
נאפחה בקונפאפא | צילום: מוזי אנידג'ר, יחסי ציבור
קונפאפא (צילום: מוזי אנידג'ר, יחסי ציבור)
קונפאפא | צילום: מוזי אנידג'ר, יחסי ציבור

להבות הבשן

המרומים

הדבר האחרון שעולה בראש כשחושבים על קיבוץ, ועוד כזה שנמצא על הגבול שבין רמת הגולן לעמק החולה, זה כנראה בר יין – ובכן, זה קיים, וכדאי שתכירו את המקום למקרה שתחזרו מהצפון בשעות הערב המאוחרות ותחפצו בעצירה מעניינת. זיו מרום פתח את המרומים בנובמבר האחרון, אחרי שלהגדרתו "השקה את אנשי העמק" במשך 4 שנים. הוא ואשתו קארין הכירו בזמן לימודי המשחק בתל אביב, בסיומם הוא פיתח קריירת אלכוהול ענפה, עסק בהדרכות וניהל חנויות. במהלך השנים המרומים פעל בתור סלון אירוח שבו התקיימו פופ אפים ורק לאחרונה הפך לבר יין של ממש, כזה שאפשר ליהנות בו מיין טוב עם סיפור, קוקטיילים מקוריים פרי יצירתו של זיו וגם נשנושים טעימים. זיו ישמח להכין לכם סלט קיסר (45 שקלים) או סלט עגבניות עלווי עם פיתה קראנץ', בצל סגול וגבינת שנקליש סורית (39 שקלים). את הסלטים אפשר לחזק עם שתי ברוסקטות מעניינות: אחת עם פטה בגריל, בצלים בתנור ודבש ואחת עם פורל מעושן, יוגורט יווני, סלט תפוחי אדמה ובצל ירוק (39-45 שקלים). ולקינוח - ורמוט קיאנטי עם הטראפלס המיוחדים של משפחת מרום.

המרומים. להבות הבשן, שלישי-חמישי 19:00-24:00. לא כשר

המרומים (צילום: קארין מרום, יחסי ציבור)
המרומים | צילום: קארין מרום, יחסי ציבור

עין זיוון

מטרלו

אם אתם לא מכירים את מטרלו כנראה חייתם בשנים האחרונות על כוכב אחר, כי הקונדיטוריה של עדי פרץ מפורסמת לא פחות מאתר החרמון וגם התורים שנצפו בשני המקומות בחורף אשתקד היו בערך זהים. השנה פרץ ממתין לכם בקונדיטוריה משודרגת, משופצת ומורחבת עם מקומות ישיבה, מערכת לניהול תורים שתאפשר לכם להסתובב חופשי בזמן שמכינים לכם את ההזמנה וחלל כניסה עם ויטרינה של המאפים המפורסמים.

גם בתפריט יש חידושים, ומלבד כריכים בתוך קרואסונים תוכלו להזמין גם אוכל של ממש. זה יכול להיות שיפודי כרובית בתיבול שווארמה עם טחינה במרקם חומוס, תפוחי אדמה אפויים כל הלילה עם קוויאר של הדן או כריך איטלקי בפוקצ'ה ענקית עם פורל ועלים חמצמצים. מבחר המאפים הצטמצם, אבל את ההיילייטים הגדולים עדיין תוכלו למצוא כאן: מאפה גנאש שוקולד חלב טונק, מאפה קרם שקדים מתובל במחלב ופלפל שחור ומאפה התפוחים המפורסם. בנוסף, הכינו את עצמכם למאפה חדש של שבלול פיסטוקים קלויים עם פרלינה שוקולד חלב, ואם אתם מכורים למאפה הפטיסייר דולצ'ה עם שוקולד בלונדי המפורסם, אתם עומדים לגלות אותו בצורה חדשה.

מטרלו. קיבוץ עין זיוון, 054-2468019. לא כשר

מטרלו (צילום: עדי פרץ, יחסי ציבור)
מטרלו | צילום: עדי פרץ, יחסי ציבור

החומוסייה

ממש מעל מטרלו פועלת החומוסייה של רותם שפיצר, ולנוסעים בסופ"ש זוהי בשורה מאוד משמחת - כי בניגוד להרבה אחרים, המקום הזה פתוח בשבת.

כל חומוסולוג והפילוסופיה שלו; אצל רותם המתכון שם דגש על תהליך הבישול של החומוס ועל הטעמים הטבעיים של הגרגירים, כי רותם לא מאמין בתיבול יתר. מלבד מסבחה קלאסית יש מנה ורודה עם טחינת סלק, בצל אדום מוחמץ ושום קונפי (31 שקלים); חומוס בוריקה - כלומר צלחת חומוס עם בוריקה קריספית שרק מחכה שתבקעו אותה כדי לשחרר את החלמון הנוזלי (35 שקלים); מסיבחה, שהיא מסבחה עם קרם עגבניות פיקנטי, קרוטונים של פיתה, בצל מטוגן, ביצה חומה ופטרוזיליה מטוגנת בבלילת קמח חומוס, שמוסיפה קראנ'ציות לניגוב (34 שקלים); ומנת פאטה לבנונית – חומוס עם יוגורט, צנוברים ופיתה קראנצ'ית. את הפיתות שומרים כאן באידוי והן מגיעות יחד עם החומוס רכות כמו ענן. את הפלאפל מכינים לפי מתכון דרוזי מקומי עם המון ירק, ובגזרת הסלטים יש סלט "יודה" מקורי שמלבד ירקות קצוצים דק מכיל גם גרגירי חומוס, טחינה, ביצה וקרוטוני פיתה. לקינוח מגישים כנאפה שמכינים במקום, סחלב ומלבי. 

החומוסייה. עין זיוון, 077-6020723,  שני ושבת 11:00-15:00, שלישי-שישי 10:00-15:00. לא כשר

החומוסייה. פאטה לבנונית (צילום: רותם שפיצר, יחסי ציבור)
החומוסייה. פאטה לבנונית | צילום: רותם שפיצר, יחסי ציבור

פיצה די קוואליטה

חיים לרנר עבר לרמת הגולן לפני שנה וחצי, והחליט לפתוח פיצרייה בתוך פודטראק שבו פועל תנור פיצות מקצועי. את הפיצות הוא מכין כמו שאוהבים האיטלקים, פשוט אבל מדויק, מקמח טוב ועם התפחה ארוכה של 72 שעות. כל הפיצות יוצאות בגודל אחיד - זוגיות בקוטר 35 ס"מ - ויש מגוון טופינגס מרשים שלא פשוט לבחור ממנו. יש פיצת פולנטה עם שמנת וחמאת כמהין עם פטריות, שום קונפי ופסטו; פיצה ביאנקה פטריות עם רוטב שמנת (64 שקלים); פוטנסקה, מרגריטה ופפרוני (47-75 שקלים). המיוחדות יותר הן פיצה בוראטה ובלסמי מצומצם (75 שקלים) ופיצה עם חזה אווז מעושן ללא רוטב עגבניות (71 שקלים). אבל אל תיתנו לפודטראק להטעות אתכם – בתפריט יש גם מנות פסטה מסוג טורצ'יו ופטוצ'יני, שמגיעות עם מבחר רטבים לבחירה (ביניהם רוטב שמנת עם בייקון טלה, 47 שקלים). ואל תוותרו על קינוח של רביולי מתוק ברוטב חמאה וקינמון, שמוגש עם קרם פטיסייר.

די קוואליטה. קיבוץ עין זיוון, 050-2277754. שני-רביעי 15:00-20:00, חמישי 15:00-21:00, שישי 12:00-21:00, שבת 12:00-16:00. לא כשר

פיצה די קוואליטה (צילום: גלעד הר שלג, יחסי ציבור)
פיצה די קוואליטה | צילום: גלעד הר שלג, יחסי ציבור

דה קרינה

בוטיק השוקולד של קרינה צ'פלינסקי הוא עסק ותיק ומוכר מאוד בגולן - מרכז שוקולד עם בית קפה, מתחם סדנאות שוקולד ומרכז מבקרים. התפריט המוצע בבית הקפה מתוק ומיוחד, וכולל משקאות שוקולד מטורפים כמו Copa Karina המשלב בין גלידה, ריבת חלב, קוביות בראוניז, גליליות שוקולד וקצפת (32 שקלים) או שוקולד הפוך - משקה שוקולד מריר נמס בחלב מוקצף שמוגש עם כפית שוקולד (24 שקלים). תוסיפו לזה ופל עם מיליון תוספות מתוקות, פאי שוקולד או בראוניז וטוסו לחלל על גבי השוגר ראש הכי מוגזם ושווה שיש.

דה קרינה. קיבוץ עין זיוון, 04-6993622. שני-חמישי 10:00-17:00, שישי 9:00-15:00. כשר למהדרין

כפר הנופש עין זיוון דה קרינה (צילום: שירי קושניר, יחסי ציבור,  יחסי ציבור )
דה קרינה | צילום: שירי קושניר, יחסי ציבור, יחסי ציבור

חולתה

שלום עלחם

בקיבוץ חולתה פועלת מאפיית לחמים פשוטה וצנועה שלא עושה הרבה רעש, אבל היא תספק לכם עצירה מהממת בדרך לחרמון או ממנו. היא ממוקמת בלב הקיבוץ, באזור פסטורלי שבו שומעים רק את ציוץ הציפורים. הריח סביבה משכר ואם אתם נמנים עם אוהבי הפחמימות, לא תוכלו לצאת החוצה בלי כיכר לחם מחמצת ו/או בגט חלומי שאנחנו מבטיחים לכם שלא יגיע הביתה כי ב-200 אחוז ייגמר בדרך. חוץ מהמדפים העמוסים בכל טוב יש כאן גם מאפים ופוקצ'ות. הכי מומלץ לקנות קפה ולשבת על הדשא, לנשום את הפסטורליה הקיבוצית ולטעום כריך פרעצל, קרואסון מפואר או מאפה מבצק עלים מדופדף.

שלום עלחם. קיבוץ חולתה, 058-6991774. שני-שישי 7:00-14:00. כשר

שלום עלחם, חולתה (צילום: לין לוי, יחסי ציבור)
שלום עלחם, חולתה | צילום: לין לוי, יחסי ציבור

קצרין

רק חומוס

החומוסייה של השף תום קבלו מתחבאת בתחנת דלק באזור התעשייה של קצרין, אבל נא לא ליפול לסטיגמות. מגישים כאן חומוס חמים במרקם קליל וטעם עדין, מנה עם ריפיל עולה 30 שקלים וארוחה קומפלט עם לימונדה, סלט, פלאפל, צ'יפס פיתות וחמוצים עולה 45 שקלים. אחת לשבוע בימי שלישי יש ספיישל מתחלף ולא שגרתי: זה יכול להיות חומוס עם בטטה אפויה בתנור ורוטב של ערמונים, בצל, סילאן, מרווה וחלב קוקוס, שמן זית, צנוברים, פטרוזיליה ונבטים של סלק ירוק; חומוס עם בצל בציפוי בצק בירה וביצה מגוררת; או חומוס עם חציל אפוי, שרוף ואז מטוגן בציפוי פריך של פירורי לחם וביצה רכה מעל. מנת הדגל היא הסביח המפורק בצלחת.

רק חומוס. רחוב 4, תחנת דלק פז א.ת קצרין, 04-6559606. ראשון-חמישי 10:00-16:00, שישי 9:00-14:00. כשר

רק חומוס, קצרין (צילום: לין לוי, יחסי ציבור)
רק חומוס, קצרין | צילום: לין לוי, יחסי ציבור

רק בלילה

בר האוכל החדש של קצרין הוא למעשה הצד הלילי של "רק חומוס". השף תום קבלו החליט להפתיע את תושבי רמת הגולן עם בר קולינרי שפועל בחומוסייה שלו שלושה ערבים בשבוע. בימים האלה המקום לובש אווירה לילית, מוגשים בו קוקטיילים וקבלו נותן דרור לאהבתו למטבח עם מנות הרבה יותר מתוחכמות מחומוס - אבל לא מתוחכמות כמו במסעדת שף. בין המנות: ניוקי שקדים וצנוברים (77 שקלים), טונה כבושה עם קמפרי ברוטב הדרים (55 שקלים), גרבלקס סלמון עם קרם פרש וצלפים (48 שקלים) ופילה דניס צרוב.

רק בלילה. רחוב 4, תחנת דלק פז א.ת קצרין, 04-6559606. שלישי-חמישי 20:00-24:00. כשר

רק בלילה (צילום: תום קבלו, יחסי ציבור)
רק בלילה | צילום: תום קבלו, יחסי ציבור

מיטשוס

ואם אנחנו בקצרין, אי אפשר שלא להזכיר את מסעדת הבשר המיתולוגית שהיא במקרה גם אחת ממסעדות הבשר הוותיקות והמוכרות ברמת הגולן, שהתפריט שלה הוא גן עדן לקרניבור. למיטשוס יש סניף נוסף, חדש יותר, בשדה אליעזר, ובשתי המסעדות מוגש תפריט שיש בו הכל מהכל – מצ'וריסו, דרך אסאדו ועד פריים ריב במשקל 450 גרם. כמובן שיש גם ראשונות כמו קרפצ'ו, קבב טלה וטרטר פילה על ברוסקטה (53-59 שקלים) וכמה סוגי המבורגר (82-109 שקלים).

מיטשוס. רחוב ,12 קצרין, 04-6963334. לא כשר

View this post on Instagram

A post shared by מיטשוס | STEAK HOUSE (@meatshos)

סיורי אוכל בכפרים הדרוזיים של רמת הגולן עם אפרת מוסקוביץ

אם אתם כבר מצפינים ומתכננים להישאר באזור כמה ימים, כדאי שתכירו את סיורי האוכל של אפרת מוסקוביץ, בעלת בלוג המתכונים "איך להרשים את חמותך". הסיור עולה 310 שקלים לאדם ונמשך 4 שעות, ובמהלכו תעשו סיבוב קניות טעים בשוק הפלאחים, תבקרו במאפייה המתמחה בהכנת פטאייר, תעצרו לארוחה בביתה של בשלנית דרוזית ואפילו תשתתפו בסדנה של הכנת כנאפה. כמות הטעימות לאורך הסיור אינסופית - כולל תה מר'לי מתובל, מעמולים מיוחדים עם פיסטוק בלאדי, פלאפל סורי, חצילים ממולאים באגוזים ועוד. הסיור נערך בישובים בוקעאתא, מסעדה ומג'דל שמס, ובין המקומות עוברים ברכבים הפרטיים (7-10 דקות נסיעה מכפר לכפר).

להרשמה: אפרת 052-8348489 (לא בשבת)

מהסיור של אפרת מוסקוביץ (צילום: אפרת מוסקוביץ, יחסי ציבור)
מהסיור של אפרת מוסקוביץ | צילום: אפרת מוסקוביץ, יחסי ציבור

 

והנה המסעדות הכי טובות ברמת הגולן

מחפשים מה לעשות בדרך לחרמון/לצפון? באפליקציית easy השיקו לאחרונה את "על הדרך", פיצ'ר המאפשר למצוא מקומות שנמצאים בקרבת מסלולכם. כל מה שצריך לעשות זה להיכנס לאפליקציה באייפון או באנדרואיד, בלשונית החיפוש לשנות מ"מיקום נוכחי" ל"על הדרך", להכניס את היעד - ותוכלו לגלות את כל המקומות שנמצאים בדרך שלכם.