כל גרגרן מתחיל יודע: אוכל טעים יותר בחורף. התשוקה הזו לאוכל חם בחורף היא זו שגורמת לנו להזדרז להזיע מעל סיר מרק אפילו כשהטמפרטורות בארץ מסרבות בעקשנות לרדת מתחת ל-20 מעלות. אין מה לעשות, כשמגיע נובמבר אנחנו כבר מרשים לעצמנו לפנטז על יין חם, פשטידה מנחמת או חמין מהביל ולהתאהב במילה "קדרה". כידוע, החורף הישראלי קצר מאוד. אז כדי להספיק למצות אותו קולינרית אתם צריכים להתחיל עכשיו. 

תבשילים, מרקים ואוכל ביתי

מאמא סוהם
מאמא סוהם בפתח תקווה היא מסעדה עירקית לפי הספר. אפשר לבוא בשביל לאכול מנות קלאסיות של קובה חמוסטה או קובה סלק, אבל יש גם אפשרויות אחרות מהמטבח העירקי המסורתי, כמו תבית, קציצות ועוד מאכלים שמרפדים את הבטן ומעודדים את השנ"צ.  

אין תמונה
מאמא סוהם

עוד סיבה להידחק למגפיים: הטעמים הרכים והעמוקים שיגרמו אפילו לפולני הכי מהדרין להרגיש כאילו הוא גדל על קובה.
מאמא סוהם. סלור 7, פתח תקווה. 03-9315666

מורדוך
ירושלים יודעת מה זה חורף, ואחד המוסדות החורפיים הכי ותיקים שלה זו המסעדה המשפחתית הזו שהקים מרדכי אגאי עוד בתחילת שנות השמונים. תמצאו כאן ממולאים (אנחנו בעד עלי הגפן), מרק עדשים, סופריטו ירושלמי טרי וטוב, אורז ושעועית וכמה סוגים של מרקי קובה. כשהרוחות הירושלמיות המקפיאות נושבות במעלה רחוב אגריפס, לא צריך יותר מזה.
עוד סיבה להידחק למגפיים: מחמם את הלב לראות את בני המשפחה המקסימים, ובראשם איציק אגאי וילדיו, שמנהלים יחד את המקום כבר שנים.
מורדוך. אגריפס 70, ירושלים. 02-6245169

חנן מרגילן
המסעדה הבוכרית הזו בשכונת שפירא בתל אביב היא אחד מהמקומות הנסתרים האלה, שאם לא יודעים שהוא שם אפשר בקלות לחלוף על פניו. אבל מי שמכיר, מתמכר - מה יכול להיות יותר מתאים לחורף מאשר מרק דושפרה גדוש בקרפלעך ובהמון כוסברה, מאפים בוכריים כמו צ'יבורקי ומנטו וכיסונים מתוקים במילוי תפוח, אגוזים וקינמון לקינוח עם קנקן תה ירוק אמיתי. והכל - בזיל הזול. 
עוד סיבה להידחק למגפיים: מנטו. מנטו. מנטו. הכיסון הבוכרי המאודה הזה יהרוס אתכם.
חנן מרגילן. מסילת ישרים 15, תל אביב. 03-6873984

מרק חנן מרגילן
חנן מרגילן | צילום: ארתור חנימוב

המרקייה
המרקייה היא מקום קטן, צפוף ומחמם. העיצוב, התפריט, הקהל והמוזיקה - הכול כאן מותאם להפשרה מידית. בתפריט יש המון מרקים מתחלפים, שמוגשים במחיר זול של כ-30 שקלים לצד מנת לחם משביעה, ויש גם לא מעט אופציות לטבעונים.
עוד סיבה להידחק למגפיים: המרקייה היא לא מהמקומות שבאים אליהם רק בגלל האוכל, אלא לא פחות בגל מה שמסביב - האנשים, המוזיקה והאווירה.
המרקייה. כורש 4, ירושלים. 02-625-7797

בית הקובה
המקום הקטנטן הזה בקריית מלאכי, שאפילו הטלפון שלו מביא אתכם ישירות לבעלת הבית והבשלנית עליזה יוסף, הוא מקדש לקובה מכל הסוגים - חמוסטה, סלק, דלעת ועוד. לצד זה, מוגשים שלל תבשילי קציצות מצוינים ומאכלים עיראקיים מסורתיים אחרים.
עוד סיבה להידחק למגפיים: אם מה שקראתם לא הספיק, המחיר המשתלם של בין 30-25 שקלים למנה בטוח יעשה את העבודה.
בית הקובה. היוצר 1, קרית מלאכי. 050-552-2212

דה באן
כמסעדה אסייתית אופנתית, "דה באן" לא קופצת מיד לראש כשחושבים על תבשילים חורפיים, אבל שלא בצדק! כי אם תסתכלו טוב בתפריט תמצאו כמה מהמרקים הכי טובים שיש לתל אביב להציע. מנות מפנקות וגדולות של מרק אודון או לקסה ומתחילים להזיע. ועוד עניין כיפי: המטבח פתוח לגמרי והטבחים מכינים הכל לפניכם, במיוחד אם תשבו על הבר. 
עוד סיבה להידחק למגפיים: אם אתם פחות בקטע של מרק, לכו על הבאן המפורק, שממולא בבשר צלעות בקר שבושלו בבישול ארוך, מלפפון חמוץ ורוטב מיסו ברביקיו. יאמי.  
דה באן. הלל הזקן 18, תל אביב. 03-604-4725

לחמניות מאודות עם בשר, דה באן
דה באן | צילום: שי קיצ'ס

מעיין הבירה
אין חורף בלי בית מרזח אמיתי, ומה יותר אמיתי מכזה שנמצא ליד הנמל, מלא בשתיינים קבועים ומנוהל על ידי משפחה אחת. על מה אנחנו מדברים? על פאב מעיין הבירה בעיר התחתית שבחיפה כמובן. לצד המון סוגי הבירה, יש גם לא מעט מאכלים מושלמים ליד הדרינק שמוציאים כאן מהמטבח. תתפנקו באיזו קוסטיצה, כבד קצוץ, קרעפלך או הרינג כבוש. חורף אשכנזי במיטבו.
עוד סיבה להידחק למגפיים: אין הרבה מקומות בארץ שאוגרים בתוכם כל כך הרבה היסטוריה. מעיין הבירה, שהוקם ב-1962, הוא אחד כזה.
מעיין הבירה. נתנזון 4, חיפה. 04-862-3193

שראביכ
המון מילים כבר נשפכו על שראביכ הסימפטית שבכפר ראמה הסמוך לכנרת, אבל החורף הוא באמת המועד הכי נכון להגיע אליה, בייחוד אם נסעתם לטיול בצפון ומזג האוויר לא מאפשר הרבה יותר מלהיכנס למקומות חמימים ולזלול. תוכלו לטעום כאן סלטים עם עשבי בר טריים וירקות חורף (עולש בר, ג'רג'ר, זעתר טרי ועוד), תבשילים ביתיים, ואפילו חומוס שיעקב חייאט הצנוע מכין מכל הלב ומגיש בפשטות. רק תודיעו לפני שאתם מגיעים.
עוד סיבה להידחק למגפיים: הנדיבות פה היא שם המשחק. והכל גם מאוד משתלם.
שראביכ, ראמה. 04-999-5768 

אין חורף בלי פחמימות

החגיגה של בבט
ופל הוא מאכל שמתקשר לנו יותר עם בלגיה, אבל גם פה בארץ, אי שם בשכונת נחלת יצחק התל אביבית, יש ופל שלא היה מבייש את תושבי בריסל. מדובר בוופל של בבט, מעשה ידיה של נילי מירון, שהפכה את המותג המתוק הזה להצלחה מסחררת עוד מימיו בירושלים. התוספות של הוופל כוללות קרם וניל, קרם חמאה, ערמונים, רוטב שוקולד או פירות. אם אתם עדיין מסוגלים להכיל אפילו עוד מתוק, נסו את המשקה השוקולדי מושחת. 
עוד סיבה להידחק למגפיים: אתם באמת צריכים עוד סיבה להתחרע על ופל בלגי?

ופל בלגי, החגיגה של בבט
החגיגה של בבט | צילום: תומר ושחר צלמים

החגיגה של בבט. חפץ חיים 8, תל אביב. 03-691-5025 . סוקולוב 52, רמת השרון. 03-546-6101

טרטוריה חבה
לשבת בטרטוריה חבה ולהתבונן על הרכבת הקלה ועל העוברים ושבים, זאת חוויה כל כך אירופאית, שקשה אחר כך לחזור למציאות היומיומית הסואנת כל כך של הבירה. וזה לא רק הנוף: גם המאפים שנמכרים כאן הופכים את חבה למוקד איכותי בנוף הירושלמי. חוץ מדברי המאפה המיוחדים יש כאן גם ארוחות בוקר שוות כמו פורל על אגז בנדיקט, או קרוק מדאם עם גאודה, וגם אופציות לצהריים ולערב.

פיצה טרטוריה חבה
טרטוריה חבה | צילום: אסף קרלה, טרטוריה חבה

עוד סיבה להידחק למגפיים: כשאחד השפים הוותיקים והמוכרים בירושלים, מיכאל כץ (אדום, לבן, קולוני), אמון על התפריט, יש למה לצפות.
טרטוריה חבה. יפו 119, ירושלים. 02-623-3379

טופולינו
המסעדה האיטלקית הקטנטנה שמשקיפה על רחוב אגריפס בירושלים מאפשרת אמנם רק למספר קטן של אנשים להצטופף לתוכה, אבל אם התמזל מזלכם להיות בקבוצה הנבחרת הזו, באמת זכיתם. במה? בפסטות כמו שהן צריכות להיות, בקנלוני מגן עדן במילוי גבינות ובקינוחי קנולי וטירמיסו חלומי.

אין תמונה
טופולינו

עוד סיבה להידחק למגפיים: חמש מילים: כיכר קממבר אפויה בשום ודבש.
טופולינו. אגריפס 62, ירושלים. 03-546-6101_OBJ

קמפנלו
הידיים של השף מנה שטרום מוציאות תחתן בצקים מרהיבים ומרקים איטלקיים שאנחנו לא יכולים להפסיק ללגום. תוכלו למצוא כאן מרק עדשים נפוליטני, ספגטי קרבונרה, פסטה בולונז אמיתית, והכל באווירה קלילה ומשוחררת. אוכל של מסעדה איטלקית מצוינת באווירת בית קפה נוחה. 

פיצה נפוליטנית
קמפנלו | צילום: אנטולי מיכאלו, מסעדת קמפנלו

עוד סיבה להידחק למגפיים: פיצה פוטנסקה חלומית עם אנשובי, מוצרלה זיתים וצי'לי.
קמפנלו. בן יהודה 230, תל אביב. 04-544-5558

נונו
המסעדה האיטלקית החדשה הזאת היא אחת הפנינים היחידות באזור השרון. הניחוחות שבוקעים מתנור העץ שלתוכו נכנסות, הופכים את חוויית הישיבה במקום לתענוג ריחני. וזה עוד לפני שהתחלנו לדבר על הטעם של הפיצה: קרוב למושלם (אתם חייבים לעצמכם את פיצת הארבע גבינות). השולחנות הגדולים מתאימים במיוחד לאירועים משפחתיים עם הילדים או למפגש חברים. 

נונו הוד השרון
נונו | צילום: תצלום מעמוד הפייסבוק של המסעדה

עוד סיבה להידחק למגפיים: כוס יין אדום של לווינסון במחיר משתלם במיוחד. 
נונו, ז'בוטינסקי 2, הוד השרון. 09-8353600

XOHO
בית קפה יאפי מלא בתיירים, אבל אז מה - כשאתם בחו"ל אתם אוהבים לשמוע אנגלית, נכון? בכל מקרה, היצע המאפים והעוגיות יוציא לכם את העיניים ויכריח אתכם להתיישב על כוס תה או קפה טוב לצד מאפינס בננה, בראוני, קראמבל תפוחים, עוגיות שוקולד צ'יפס או משהו בסגנון. חוץ מזה, יש כאן גם המון מנות טבעוניות וקינוחים טבעוניים ברמה גבוהה מאוד. גם להם מגיע. 
עוד סיבה להידחק למגפיים: לא טסים בחורף? יש פה אווירת חו"ל די אמינה.
XOHO. גורדון 17, תל אביב. 072-249-5497

רומנטיקה תחת הגשם

בר יין
מה יותר רומנטי מבר יין קטן שהבעלים שלו הם גם בני זוג? מלבד תפריט היין הרחב, לבר יין של ג'מה נווה ועומר בן גל יש גם תפריט אוכל שיוצא מחוץ לקופסה, עם ספיישלים מקוריים עליהם אחראי השף יאיר יוספי. כמה דוגמאות: טרין חזיר כמו שצריך, ספגטי שחור עם בוטרגה, ומעורב חלקי פנים עם פולנטה. 

מסעדת בר יין
בר יין | צילום: ניקי טורק, יחסי ציבור

עוד סיבה להידחק למגפיים: מקום מושלם לדייטים. פריז ברחובות תל אביב.
בר יין. נחלת בנימין 36, פינת מונטיפיורי, תל אביב. 03-510-2923

הבסטה
בבסטה ישמחו לגונן עליכם מהרוח הלילית הקרה עם שמיכת צמר נעימה, שתגרום לכם לרגע לשכוח לרגע שאתם נמצאים מטר ממכולות הזבל של שוק הכרמל. בחורף מגישים כאן קלאסיקות כמו אויסטרים, פיצה לבנה עם כמהין אמיתיות, בורקס סרטנים חמאתי ועוד הרבה מנות חורפיות מושלמות עם חומרי גלם איכותיים ביותר.

מעורב של הבסטה
מעורב של הבסטה | צילום: נטע אלונים, יחסי ציבור

עוד סיבה להידחק למגפיים: פסטה עם פירות ים טריים שבטריים עם כוס שאבלי.
הבסטה. השומר 4, תל אביב. 03-516-9234

החלוצים
"החלוצים" הקטנה והאינטימית בשכונת פלורנטין הוקמה על ידי נעמה שטרנליכט ואיתן ואנונו והפכה לסיפור הצלחה, שעזר להחיות את כל האזור של צפון השכונה. יש כאן מעט מאוד מקומות ישיבה והרבה מאוד אווירה ואוכל מדויק. התפריט כולל מנות פסטה, מרקים, נקניקים איטלקיים וקינוחים משובחים. 

מוס שוקולד החלוצים
מוס שוקולד ב"החלוצים 3" | צילום: מיכל לויט

עוד סיבה להידחק למגפיים: אירוח חם וקו קולינרי מיוחד.
החלוצים 3. החלוצים 3, תל אביב. 03-523-1016

מל ומישל
המסעדה האיטלקית הנהדרת של ניר ווימן היא בחירה כל כך בטוחה בחורף, שאנחנו מוכנים להמר שרבים חשבו עליה מיד כשקראו את הכותרת של הכתבה. מלבד העיצוב המזמין והרומנטי, יש כאן תבשילים איטלקיים כבדים כמו ניוקי עם בשר ציידים ושלל פסטות חמאתיות וחלומיות. 

ניוקי פריזאי מל ומישל
ניוקי במל ומישל | צילום: מל ומישל
אין תמונה
פסטות חמאתיות מושלמות. מל ומישל

עוד סיבה להידחק למגפיים: סלט קיסר ברוטב של חלמונים ואנשובי. אתם עוד תודו לנו.
מל ומישל. בן יהודה 155, תל אביב. 03-529-3232

ביסטרו מיכאל
לא הרבה דברים אומרים חורף ישראלי כמו נסיעה לצפון הארץ ללינה בצימר, וגישוש באורות גבוהים בלילה אחרי מסעדה מקומית. ביסטרו מיכאל הוא אחת מהאפשרויות הכי טובות שיש לצפון להציע: בקתת עץ רחבת ידיים עם סועדים מקומיים וגם קצת תיירים. התפריט של השף מיכאל גרטופסקי משתנה כל הזמן, ובין המנות ניתן למצוא שלל פסטות בעבודת יד ומנות בשר ודגים מהשוק המקומי בעכו.
עוד סיבה להידחק למגפיים: הקינוחים של הקונדיטורית מיכל בוטון.
ביסטרו מיכאל. הגפן 43, מושב לימן. 057-934-5304

אואזיס
השפית רימה אולברה תמיד יודעת להעניק תחושה מיוחדת כשאוכלים אצלה. באואזיס ניתן להציץ מכל מקום אל המטבח הפתוח והלוהט, שבו יוצרים אוליברה והצוות שלה את המנות המיוחדות שמאפיינות את השפית. האוכל כאן נשען על חומרי גלם אקזוטיים ומקוריים בהתאם לעונות השנה. כך שבחורף האוכל מתאים את עצמו יפה. 

רימה אולברה אואזיס
רימה אולברה באואזיס | צילום: תמר מצפי, יחסי ציבור

עוד סיבה להידחק למגפיים: העיצוב החדש והמזמין של המסעדה, והידיעה שתטעמו כאן דברים שלא תטעמו בשום מקום אחר.
אואזיס. מונטיפיורי 17, תל אביב. 03-620-6022

המטבח של רמה
המסעדה המפורסמת של רמה בן צבי בנטף משקיפה אל הרי יהודה, והיא אחד המקומות הכי יפים לאכול בהם בארץ. טבע פראי מקיף את המסעדה, והתפריט המקומי עושה אותנו שמחים גם בקיץ, אבל עוד יותר בחורף. חוץ מנוף מדהים ואווירה מיוחדת יש כאן גם אוכל טוב, שעליו מנצח השף תומר ניב. בין המנות שעושות לנו את זה: מאפה גבינת עזים במרווה, תבשיל קדרה עם צוואר טלה ועוף אורגני בדבש.

המטבח של רמה פטה כבד
המטבח של רמה | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

עוד סיבה להידחק למגפיים: השימוש בגידולים המקומיים הרבים והחיבור לאדמה הופך את האוכל שמוגש כאן לקסום באמת.
המטבח של רמה. נטף, הרי יהודה. 02-570-0954

המסגר 5
טוב, באילת אין ממש חורף, אבל ביום קריר אפשר להתפנק במסעדת המסגר 5. מהמטבח הפתוח מוציאים ליאור וענבר שפירא-רפאל מנות מצוינות, שמשתנות לעיתים קרובות בהתאם לגחמות הקולינריות של בני הזוג. כדי להתעדכן בתפריט המשתנה מומלץ לגלוש לדף הפייסבוק או להתקשר לפני ההגעה. מה שבטוח, זה תמיד טעים._OBJ
עוד סיבה להידחק למגפיים: אין באילת שום מסעדה שיכולה להתחרות במסגר 5 מבחינת רמת האוכל.
המסגר 5. המסגר 5, אילת. 08-634-9788

קדירת המכשפה והחלבן
הבקתה שבה שוכנת "קדירת המכשפה והחלבן" והנוף שמקיף את המקום, הופכים אותה ליעד חורפי נהדר. המסעדה הזאת מצדיקה את שמה, ומציעה תפריט שכולל קדירות עמוקות ומנחמות, עם טלה מקומי ביין לבן וירקות שורש, שרימפס בשמנת, ג'ינג'ר ולימון, ירקות אפויים בחלב קוקוס וכוסמת ועוד.
עוד סיבה להידחק למגפיים: תבשילי קדירה בבקתה בצפון זה באמת מספיק.
קדרת המכשפה והחלבן. בכניסה לישוב נמרוד, רמת הגולן. 04-687-0049

לכל כתבות המגזין