פעם כשאמרו מסעדה בראשון לציון, התכוונו לאזור התעשייה ההומה של העיר; מתחם שוקק ושופע מסעדות מוכרות, אך מנותק לחלוטין מהעיר עצמה. והנה בשנתיים האחרונות המסעדות חזרו דווקא למרכז העיר, איפה שאנשים באמת חיים, מסתובבים ועובדים, ובזו אחר זו הן נפתחו סביב רחוב רוטשילד עד שבלי ששמנו לב - נולדה לה סצנה קולינרית אורבנית, צעירה ועצמאית. אז החלטנו לבקר כמה מהמקומות החדשים והשווים שנפתחו לאחרונה בסביבה, וחזרנו מופתעים.

סקון נקון ראשון לציון סלט פפאיה (צילום: נמרוד סונדרס,  יחסי ציבור )
לא לוותר. סלט פפאיה בסקון נקון | צילום: נמרוד סונדרס, יחסי ציבור

סקון נקון ראשון לציון (צילום: נמרוד סונדרס,  יחסי ציבור )
מפקדת על המקום. רותי שקד | צילום: נמרוד סונדרס, יחסי ציבור

תאילנדית מדליקה: סקון נקון

בית האוכל התאילנדי הצנוע הזה נפתח לפני שנתיים על ידי דני ורותי (רותיארט בתאילנדית) שקד. השניים חיו יחד בתאילנד מעל לעשור וכעת חזרו לישראל. ביחד עם ילד בן עשר ועוד אחד בדרך הם חיים בראשון לציון, ממש מעל המסעדה שלהם.

בלי צל של ספק, סקון נקון היא אחת התאילנדיות האותנטיות שפועלות היום בישראל. רותי היא הלב והנפש של המקום, אחראית על כל האוכל המוגש כאן, ודני מטפל בכל מה שצריך ורותי לא מספיקה להגיע אליו. האמת המפתיעה היא שהניסיון הראשון של רותי בבישול מקצועי היה בסקון נקון. בתאילנד היא בכלל למדה טכנולוגיות מזון באוניברסיטה, אך בישראל החליטה לממש את הכישרון שלה, ופתחה יחד עם דני את המסעדה. בסקון נקון (שקרויה על שם העיר בה הם גרו בתאילנד) מציעה רותי מנות תאילנדיות אמיתיות ונשארת נאמנה למהות של האוכל התאילנדי כפי שהכירה אותו בארץ הולדתה - אוכל עממי במחירים משתלמים והגיוניים (55-34 שקלים למנה ראשונה ו-65-48 למנה עיקרית).

ניתן למצוא כאן את הסלטים התאילנדיים (אל תפספסו את סלט הפפאיה ואת סלט הנאם טוק: נתחי בקר צלויים עם אורז קלוי טחון, כוסברה, נענע, בצל סגול, בצל ירוק וגרגירי צ'ילי מיובש; מרקים כמו טום יאם קונג עם שרימפס או עוף, פטריות, חלב קוקוס, בצל, גלנגל, למון גראס, קפיר ליים ובצל ירוק עם אורז; ומנות עיקריות כגון עוף עם אגוזי קשיו, עגבניות, צ'ילי ואורז, פאד סי היו - אטריות אורז רחבות עם בצל ירוק, ברוקולי, ביצה, שום, לימון ובוטנים קלויים וכמובן פאד תאי עם ירקות, פירות ים או עוף. 

סקון נאקון. רוטשילד 119, ראשון לציון. 053-9367309. שני-שישי 15:00-12:00, 23:00-18:00, שבת 17:00-12:00. לא כשר.

סקון נקון ראשון לציון מרק תאילנדי (צילום: נמרוד סונדרס,  יחסי ציבור )
אוכל תאילנדי במחיר משתלם | צילום: נמרוד סונדרס, יחסי ציבור

נסיעה למקסיקו: ואמוס Vamos

אחרי שהעביר שנתיים וחצי במקסיקו בלימודי קולינריה, החליט ליאור טוביאנה לחזור לישראל. המהלך ההגיוני היה לפתוח את ואמוס כבר עם שובו ארצה, אבל לא - טוביאנה החליט להוביל את מסעדת הצדף במשך שש שנים ורק אז הרגיש שהגיע הזמן הנכון ללכת עם התשוקה האמיתית שלו: סלסות, טורטיות, בוריטו וכל הכיף הצבעוני המקסיקני שהתרגלנו לראות בהמון מסעדות מהז'אנר, שפועלות בדרך כלל בתל אביב.

טוביאנה חבר בוואמוס לרעם דוראני ולפני שמונה חודשים הם פתחו יחד את המקום הקטן והצבעוני. את ההשראה הם שאבו מרשת צ'יפוטלה המוכרת, עם מנות מקסיקניות שנמכרות בצלחת, בבוריטו או בטאקו. כמעט הכול כאן (פרט לטורטיות) נעשה במקום, כולל סלסות כמו פיקו דה גאיו; סלסה רוחו עם עגבניות שרופות; סלסה ורדה עם עשבי תיבול, חלפיניו וליים; וסלסה איל פסטור במרינדה עם אננס, תפוזים וצ'יפוטלה (שהן גם טבעוניות לחלוטין).

ואמוס ראשון לציון (צילום: נמרוד סונדרס,  יחסי ציבור )
מביאה את מקסיקו לראשון לציון. ואמוס | צילום: נמרוד סונדרס, יחסי ציבור

אחרי תקופת הסתגלות קלה, בראשון התחילו להתלהב מהאוכל המקסיקני שמציעים בוואמוס. הקרח נשבר והמקום מלא בבליינים וסועדים עד השעות הקטנות של הלילה. בתפריט: מנות מפתח כמו צ'ילי קון קרנה - תבשיל בשר עם שעועית שחורה ורוטב עגבניות; תבשיל ברבקואה עם בקר שמבושל 10 שעות, עד שהבשר מתפורר לשערות דקיקות; ומנת מגה בוריטו: טורטייה ועליה שכבת צ'דר וטורטייה נוספת שבתוכה אורז עם בשר, ביצת עין וסלסה, וכל זה מטוגן על הפלאנצ'ה. חוץ מזה, מציעים כאן גם אלכוהול במחירים שווים, כמו סנגריה ב-22 שקלים וצ'ייסר של וודקה סטולי או בושמילס ב-10 שקלים. טווח המחירים במקום הוא 58-28 שקלים למנה.

ואמוס. רוטשילד 85, ראשון לציון. ראשון-שישי 12:00-אחרון הסועדים, שבת 18:00-אחרון הסועדים. לא כשר.

ואמוס ראשון לציון טורטיה בשר (צילום: נמרוד סונדרס,  יחסי ציבור )
החיים שלך בטורטייה. ואמוס | צילום: נמרוד סונדרס, יחסי ציבור
היווניה ראשון לציון חציל (צילום: נמרוד סונדרס,  יחסי ציבור )
חגיגה בלקנית. היוונייה | צילום: נמרוד סונדרס, יחסי ציבור

חדשה ובלקנית: היוונייה

אחרי תאילנדית ומקסיקנית - הגענו ליוונייה. מסעדה קטנה, מושקעת ומעוצבת בצבעי הכחול והלבן המסורתיים של הז'אנר. על המקום אחראים דור זומר, דודי סקא ורן ברדא, תושבי ראשון לציון שמגיעים מתחום הברים, שהחליטו הפעם לפתוח מסעדה שתכוון לקהל מעט בוגר יותר מזה שפוקד את המקומות שלהם בדרך כלל, ותפעל גם בשעות הצהריים.

היווניה ראשון לציון (צילום: נמרוד סונדרס,  יחסי ציבור )
העיצוב לפי חוקי הז'אנר. היוונייה | צילום: נמרוד סונדרס, יחסי ציבור
היווניה קינוח ראשון לציון  (צילום: נמרוד סונדרס,  יחסי ציבור )
קראמבל שזיפים ומסקרפונה ביוונייה | צילום: נמרוד סונדרס, יחסי ציבור

מדי יום מגלגלים במקום עלי גפן טריים, שמוגשים לצד מנות כמו בורקס פולנטה עם תירס, שמנת וביצה עלומה; קציצות מוסר על פרפום עגבניות ויוגורט; גירוס מנתחי עגל ושומן כבש על שיפוד עם לאפה וירקות בטאבון; סינייה טבעונית - קציצות עדשים עם טחינה בטאבון; מאפה 12 האלים על בסיס בצק עלים מטוגן עם גבינת פטה, שומשום שחור-לבן ודבש; וקראמבל שזיפים ומסקרפונה. המחירים כאן נעים סביב 40 שקלים למנה ראשונה ו-96-48 למנה עיקרית. תפריט הקוקטיילים במקום רחב ומתוחכם, עם שלל שילובים של מרכיבים טבעיים כמו קוקטייל ג'ין בורדו על בסיס ג'ין ומיץ סלק או קוקטייל פומגרנט על בסיס מיץ רימונים, אסאי ולימון סחוט.

היוונייה, רוטשילד 67, ראשון לציון. ראשון-שישי 12:00-אחרון הלקוחות, שבת 19:00-אחרון הלקוחות. לא כשר.

פאוו ואוו ראשון לציון (צילום: נמרוד סונדרס,  יחסי ציבור )
מכל העולם. פאו וואו | צילום: נמרוד סונדרס, יחסי ציבור

סיבוב בעולם: פאו וואו

ממש מול היוונייה נמצאת פאו וואו, מסעדת סטריט פוד גדולה שנפתחה לפני למעלה משנה על ידי יוסי אוחיון, איציק דהן, טל גולי, אמיר גולי, לישי בוקאי ושי ביטר, קבוצה שבבעלותה ברים ומועדונים באזור, והחליטה לתת פרשנות חדשה לאוכל רחוב מכל העולם. המנות ענקיות ומתאימות לחלוקה (ניתן להזמין מנה בגודל מותאם לאדם אחד, שלישייה, חמישייה או שמינייה). ככל שהמנה מתאימה ליותר אנשים, המחיר שלה הופך משתלם יותר.

הפירוש של השם פאו וואו הוא מקום מפגש מסורתי באווירה חברית אצל השבטים האינדיאנים (ציור קיר גדול שנמצא במקום ומציג מפגש אינדיאני שכזה נועד להבהיר לאורחים את הכיוון שלו). כחלק מהאווירה, עורכים כאן ערבים עולמיים שונים מדי שלישי, כשבכל שבוע הערב מוקדש למדינה אחרת וכך גם מנות הספיישל, התלבושות והמוסיקה. כמו כן, כל המנות והקוקטיילים בפאו וואו מוגשים בכלים מיוחדים - אם זה קוקטייל היי טי שמוגש בכוס קפה עם וויסקי ג'יימסון וליקר קרמל או קוקטייל קבוצתי שמגיע עם ברז מזיגה לשולחן ומכיל וודקה אגסים, לימון, וסירופ למון גראס.

פאוו ואוו ראשון לציון כרובית בפיתה (צילום: נמרוד סונדרס,  יחסי ציבור )
כרובית בפיתה גרסת ראשון לציון | צילום: נמרוד סונדרס, יחסי ציבור
פאוו ואוו ראשון לציון לחמעג'ון (צילום: נמרוד סונדרס,  יחסי ציבור )
ויש גם לחמעג'ון | צילום: נמרוד סונדרס, יחסי ציבור

בין המנות הבולטות: כרובית בפיתה - כרובית מטוגנת בציפוי פנקו ומוגשת בחצאי פיתות עם חציל, עגבנייה, מלפפון, איולי וטחינה על מגש פלאפל; קוואסן - מנה תאילנדית של אורז ועוף מוקפצים; מחבת דרוזית עם לבנה מהצפון, חציל בטאבון, שום קונפי ופטריות; וסלט רחוב וייטנאמי עם קולורבי, סלק ואפונת ווסאבי. המחירים של המנות, כאמור, לפי הגודל הנבחר: מנה ל-3 ב-96 שקלים, מנה ל-5 ב-148 שקלים ומנה ל-8 ב-199 שקלים. מחירי המנות ליחיד נעים בין 39 ל-49 שקלים.

פאו וואו. רוטשילד 50, ראשון לציון. ראשון-שבת 12:00-אחרון הלקוחות. לא כשר.

ביסקוקיט ראשון לציון (צילום: נמרוד סונדרס,  יחסי ציבור )
חייבים לסיים בקינוח. ביסקוקיט | צילום: נמרוד סונדרס, יחסי ציבור

מקנחים: ביסקוקיט

אי אפשר לסיים סיור אוכל בלי קינוח, ואין בראשון לציון הרבה מקומות מפתים לקינוח כמו ביסקוקיט (לפחות לדעתנו). אז מה זה בכלל? ובכן, ביסקוקיט הוא בית גלידות חדש שנפתח בקיץ האחרון ומציע המון ביסקוויטים שמייצרים במקום וממלאים בגלידה נהדרת, גם היא מיוצרת במקום. מושחת כמו שאנחנו אוהבים ומושלם ביום חורפי כמו גם בקיץ לוהט.

ביסקוקיט ראשון לציון ביסקוויט גלידה (צילום: נמרוד סונדרס,  יחסי ציבור )
בוחרים ביסקוויט, בוחרים גלידה. שידוכים בביסקוקיט | צילום: נמרוד סונדרס, יחסי ציבור
ביסקוקיט ראשון לציון ביסקוויט (צילום: נמרוד סונדרס,  יחסי ציבור )
מגוון הביסקוויטים מטורף. אל תגידו שלא ידעתם | צילום: נמרוד סונדרס, יחסי ציבור

מה אוכלים? מגוון הביסקוויטים פה ענק: ביסקוויט שוקולד צ'יפס, ביסקוויט שוקולד חלווה, ביסקוויט שוקולד לוטוס, ביסקוויט שוקולד קלאסי, ביסקוויט וניל, ביסקוויט שיבולת שועל וביסקוויט חמאת בוטנים ומלח גס הם חלק מהרשימה. בין הגלידות: אגוזים, ריבת חלב, וניל ביסקוקיט, אלפחורס, עוגיות אוראו, בננה לוטי, ופל בלגי, בננה ותמר, שוקולד, סורבה מנגו, לואקר וסורבה תות (18 שקלים לביסקוקיט - 2 עוגיות ביסקוויט וגלידה, 6 שקלים לביסקוויט בודד). חוץ מזה, יש פה גם מארזי גלידה לקחת הביתה (40 שקלים לחצי ק"ג ו-70 שקלים לק"ג).

ביסקוקיט. רוטשילד 63, ראשון לציון. ראשון-חמישי 00:00-12:00, שישי-שבת 03:00-11:30. לא כשר. 

לכל כתבות המגזין