mako
פרסומת

12 שימושים מפתיעים לכלי מטבח מוכרים

יש כאלה שאפילו לא פתחנו, יש אחרים שפתחנו והם מצוינים אבל אנחנו מנצלים אותם פעם בשנה: מצאנו לכל הכלים שאתם מתחמקים מהם במבוכה שימושים יומיומיים שיקלו על העבודה במטבח, ועל הדרך יצדיקו את הקניות חסרות האחריות שלכם. רוצים להודות לנו? נשמח לכל דבר מהרשימה פה למטה

מירי צל דונטי
mako אוכל
פורסם:
גלגלת לפיצה
גלגלת לפיצה | צילום: underworld, shutterstock
הקישור הועתק

כמה פעמים התפתיתם לקנות גאדג'ט או אביזר מטבח, השתמשתם בו בהתלהבות פעמיים וחצי ומאז הוא מעלה אבק בארון? לי זה קרה מיליון פעם: קניתי מכשיר פופקורן כי הילדים לחצו, אבל בסוף החליטו שפופקורן מהשקית יותר טעים; קניתי מטחנת קפה ואנחנו בכלל משתמשים בקפסולות; קניתי סיר ברזל יצוק לתבשילי קדירה - ומאז אני מחכה שיהיה כאן קר. מוכר? הצד החיובי: תתפלאו לגלות איזה שימוש אלטרנטיבי מצאתי לאביזרים האלה ולעוד רבים. אז לפני שאתם מחליטים לזרוק - תעברו על הרשימה הזאת. 

הפרדת חלמון וחלבון ביצה בכף מחוררת

כף מחוררת שמיועדת לסינון ירקות אחרי הבישול משמשת אותי גם להפרדת חלמון וחלבון. איך? פשוט מניחים את הכף על גבי קערית ובזהירות שוברים את הביצה מעל הכף. החלבון יחלחל לתוך הקערה.

כף מחוררת אוקסו | מחיר: 69 שקלים באתר

כף מחוררת
כף מחוררת. אחלה דרך להפריד ביצים | צילום: מירי צל דונטי, mako אוכל

אפיית עוגה במחבת יציקת ברזל

במחבת יציקת הברזל אני נוהגת לטגן ולצלות סטייקים, אבל עכשו יש לה שימוש נוסף: תבנית לאפיית עוגות. העוגה נאפית בצורה אחידה והבצק יוצא פריך במיוחד. פתרון מצוין להכנת טארט טאטן.     

מחבת יציקת ברזל לה קרוזה 26 ס"מ | מחיר: 539 שקלים באתר

מחבת מברזל יצוק
מחבת מברזל יצוק שתוציא לכם יופי של עוגות | צילום: מירי צל דונטי, mako אוכל

אפיית לחם בסיר יציקת ברזל

את הלחם הכי מוצלח וטעים שיש אפיתי בסיר יציקת ברזל, זה שיועד למרק ולתבשילי קדירה חורפיים. אפיית לחם בסיר יציקת ברזל (עם המכסה) יוצרת קליפה פריכה ותוך רך וספוגי, פשוט תענוג.

סיר יציקת ברזל לה קרוזה 24 ס"מ | מחיר: 999 שקלים באתר

סיר מברזל יצוק
סיר מברזל יצוק לאפיית לחם | צילום: מירי צל דונטי, mako אוכל

צליית עוף על צינור חלק מתבנית לעוגת טורט

מכירים את תבניות הטורט עם הבסיס הנפרד? הן יכולות לשמש כמכשיר צלייה נהדר. איך זה נעשה? פשוט מניחים את החלק הפנימי של התבנית - הצינור עם התחתית - בתבנית עגולה עם דפנות, מושיבים על הצינור את העוף השלם, מפזרים סביבו קילו מלח גס, עשבי תיבול ושיני שום, מכניסים לתנור בחום של 200 מעלות לשעה וחצי ומקבלים עוף צלוי פשוט מעולה.

פרסומת

תבנית טורט 24 ס"מ עם בסיס נשלף ארקוסטיל | מחיר: 149 שקלים בחנויות רשת ארקוסטיל קיטצ'ן

עוף בתבנית טורט
עוף בתבנית טורט | צילום: מירי צל דונטי, mako אוכל

מכונת גלידה במעבד מזון

כשאין מכונת גלידה אפשר להכין גלידה ביתית נפלאה במעבד מזון. מקפיאים בתבנית קרח את החומרים (אפשר להוסיף קוביות מפירות העונה), מרסקים בפולסים במעבד מזון חזק, כזה שמסוגל לרסק קרח - ותוך כמה שניות מקבלים גלידה טרייה, בריאה ואוורירית.    

מעבד מזון נינג'ה משולב עם בלנדר ושייקר | מחיר: 1,590 שקלים ברשתות השיווק וחנויות החשמל

גלידה במעבד מזון
גלידה במעבד מזון | צילום: מירי צל דונטי, mako אוכל

 סחיטת רימונים למיץ ברייסר (מועך תפוחי אדמה)

הרייסר הופך את תפוחי האדמה לפירה במרקם הכי טוב שיש, אבל יש לו עוד שימוש נהדר, במיוחד לראש השנה: בלחיצה, בלי לכלוך, גרעיני רימונים יהפכו למיץ. רוצים עוד רעיון? אפשר לסחוט בו גם תרד מבושל מהנוזלים. 

פרסומת

מועך תפוחי אדמה אוקסו | מחיר: 149 שקלים באתר

סחיטת רימונים ברייסר
בדרך הקלה לסחוט רימונים | צילום: מירי צל דונטי, mako אוכל

ריכוך חמאה קשה במגרדת

כשאני מגלה ברגע האחרון שצריך חמאה רכה להכנת עוגה כלשהי - אני פשוט מגררת אותה על מגרדת לגבינה או ירקות. ברגע אחד מקבלים חמאה במרקם מדויק. 

מגרדת מיקרופליין | מחיר: 119 שקלים ברשת ארקוסטיל קיטצ'ן  

ריכוך חמאה קשה במגרדת
ריכוך חמאה קשה במגרדת | צילום: מירי צל דונטי, mako אוכל

פרסומת

קיצוץ עשבי תיבול בגלגלת פיצה

מסיעים את גלגלת הפיצה על עשבי התיבול קדימה ואחורה - וזהו, הם קצוצים. יותר מהיר ויותר נקי ומדויק  מסכין. הגלגלת יכולה לשמש גם לחיתוך בצק מרודד לרצועות או משולשים לבורקס.  

סכין לפיצה אוקסו | מחיר: 49 שקלים באתר

גלגלת פיצה - קיצוץ עשבי תיבול
גלגלת פיצה. מעולה לקיצוץ עשבי תיבול | צילום: מירי צל דונטי, mako אוכל

מרסקים עוגיות ואגוזים במערוך

המערוך לרידוד הבצק יכול לשמש לחלופין לריסוק אגוזים או ביסקוויטים.  

מערוך עץ של ארקוסטיל | מחיר: 54.90 שקלים בחנויות רשת ארקוסטיל קיטצ'ן

מערוך
מערוך. הוא ירסק לכם את האגוזים | צילום: מירי צל דונטי, mako אוכל

טחינת תבלינים במטחנת קפה

מטחנת הקפה שלכם טמונה בארון כאבן שאין לה הופכין? אצלי לא, אני טוחנת בה תבלינים בשעת הצורך, פלפל שחור, ציפורן, קימל וכל השאר. למטחנה יתרון עצום, כי אפשר לקבוע את עובי הטחינה.

מטחנת קפה מורפי ריצ'רדס | מחיר: 149 שקלים ברשתות השיווק וחנויות החשמל  

מטחנת קפה - טובה גם לתבלינים
מטחנת קפה היא בעצם גם מטחנת תבלינים | צילום: מירי צל דונטי, mako אוכל

קליית תבלינים ואגוזים במכשיר פופקורן

מכשיר פופקורן חשמלי יכול לשמש גם לקליית תבלינים ואגוזים מבלי שהם יישרפו. מכניסים את האגוזים למכשיר ומפעילים למשך דקה.

מכשיר פופקורן סלמור | מחיר: 115 שקלים בחנויות אביזרי מטבח ובאתר

פרסומת

מכשיר להכנת פופקורן - טוב גם לקליית תבלינים
מכשיר להכנת פופקורן. מצאנו לו שימוש! | צילום: מירי צל דונטי, mako אוכל

 מכשיר להכנת קעריות אכילות

המכשיר המדליק החדש הזה מיועד להכנת קעריות אכילות מבלילה (דומה לזו של ופל בלגי). אני הכנתי בו קעריות מבצק עלים שקניתי בסופר והגשתי במילוי של סלט ירקות. מתנה מדליקה ומפתיעה לראש השנה.

מכשיר להכנת קעריות אכילות סלמור | מחיר: 149 שקלים בחנויות חשמל ובאתר

קערות אכילות
קערות אכילות. מסתבר שאפשר גם בלי הבלילה | צילום: מירי צל דונטי, mako אוכל