מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

בצק סוכר: כך תכינו את העוגה הכי יפה מכולן

רוצים להפתיע את הילד עם עוגה מדהימה במיוחד? בעזרת כמה גאדג'טים פשוטים להפעלה, בצק הסוכר יהפוך עבורכם כל עוגה לחגיגה גדולה

mako אוכל
פורסם:
הקישור הועתק

נדרשים להכין עוגה מרשימה במיוחד? לפעמים אפשר להסתפקבעוגה פשוטה וטובה, כשהשוס העיקרי מגיע דווקא מבחוץ.

בדרך כלל, כששומעים את צירוף המילים "בצק סוכר" נרתעים, בעיקר בגלל ההתעסקות שמחייבת ידיים עדינות ויציבות. אבל האמת היא שבצק סוכר דורש הרבה פחות מזה: בעזרת כמה גאדג'טים קטנים ויעילים, העבודה עם בצק הסוכר הופכת למדויקת יותר ומהנה בהרבה.

עוגה עם קישוטים מבצק סוכר, קוק אנד בייק
בצק סוכר. גם אתם יכולים!|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

איך זה עובד: בוזקים אבקת סוכר על משטח העבודה. מניחים חתיכה מהבצק שהכנו מראש (או קנינו) על המשטח ולשים במשך מספר דקות עם פרק כף היד, עד שהבצק גמיש דיו ולא נשבר כשמקפלים אותו.

מטפטפים מעט צבע מאכל ג'ל ומטמיעים היטב בבצק עד שצבעו הופך לאחיד. ועכשיו לחלק הקל: בוזקים אבקת סוכר על משטח העבודה ומרדדים את הבצק לשכבה אחידה. טובלים את חותכני הבצק שבחרנו מבעוד מועד באבקת סוכר, קורצים את הצורות מהבצק ומניחים בזהירות על משטח העבודה.

בעבודה עם תבניות בצק - מגלגלים את הבצק לצורת נחש ומרדדים לעובי אחיד. דוחסים את הצורה שנוצרת לתבנית ומסירים שאריות באמצעות סכין לבצק סוכר. לאחר שהצורות התקבלו בתבנית, מקלפים את התבנית מהבצק. מסדרים את הקישוטים על העוגה ובצדדים, וקדימה - יש עוגת יומולדת, אפשר להתחיל בחגיגה. איזו עוגה חגיגית?זאת למשל.

באדיבות שרון פלד,אשת הסוכר.