מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

איך גורמים לבננה לא להשחיר?

רוצים חיים ארוכים יותר לבננות שלכם? טיפ אחד קטן ויש לכם בננות שמחזיקות שבוע

mako אוכל
פורסם:
בננות עם כיסוי פלסטיק
בננות עם כיסוי פלסטיק|צילום: gizmodo.com
הקישור הועתק

בננותהן מהפירות האהובים עלינו - טעימות, מלאות באנרגיה וסותמות בטן מקרקרת. הבעיה היא, שאנחנו אוהבים אותן בדרגת הבשלה מאוד מסוימת: לא קשות מדי ולא רכות מדי. אין דבר נורא יותר מבננה מלאה בכתמים שחורים ומלאת "דבש", ולמרות שבננות כאלו מעולות בתוך עוגות ומאפים, אנחנו לא יכולים לסבול אותן בתור נשנוש במצב הזה.

בננות עם כיסוי פלסטיק
משמאל: בננה שתשחיר ממש בקרוב|צילום: gizmodo.com

אתרGizmodoמצא פתרון מקורי לשמירה על טריות הבננות, שאמור להבטיח שהן יחזיקו אפילו שבוע: כשמגיעים עם צרור טרי מהירקן, מפרידים כל בננה ועוטפים את הקצה שלה בניילון נצמד, באופן הדוק ככל שניתן. והנה ההסבר: נכון שאומרים שכדאי לשים אבוקדו לא בשל ליד בננות? זה בגלל שהבננות משחררות גז טבעי בשם אתילן, השולט בהבשלה הבננות והפירות והירקות שסביבן. רוב שחרור הגז הזה, נעשה מהחלק העליון של הבננה, היכן שהיא הייתה מחוברת לאשכול. כשעוטפים את האזור הזה, מעכבים את תהליך ההבשלה של הבננה. שוב הצלחנו לרתום את המדע לטובתנו!

מצאתם טעות לשון?