מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

9 גאדג'טים מגניבים לחנוכה

המכשיר שיאפה לכם צ'ורוס טעימים בלי להתלונן, זה שיעצב לכם את העוגיות המטוגנות, המחבת שתטגן לכם לביבות כמעט בלי שמן בכלל ועוד מוצרים שאתם אולי לא חייבים בבית, אבל כדאי מאוד שתדעו שהם קיימים

מירי צל דונטי
mako אוכל
פורסם:
צ'ורוס
צ'ורוס|צילום: ענבל לביא, mako אוכל
הקישור הועתק

סופגניות – מטוגנות או אפויות? המסורת דורשת את ליטרת השמן שלה, הירכיים דורשות הכי מעט שמן שאפשר. ומה עם לביבות? אותו הדבר בדיוק. אז אנחנו לא כאן בשביל להטיף לכם, לא לכאן ולא לכאן – שכל אחד יחגוג את חג השמן איך שטוב ונכון לו – אנחנו כן כאן כדי לחשוף אתכם לכמה גאדג'טים מגניבים שזה בדיוק הזמן להכיר.

רוזט - הערכה
רוזט - הערכה|צילום: מירי צל דונטי, mako אוכל

רוזט, ערכה להכנת טוגני בצק שוודיים דקיקים, Kitchen Craft

מכשיר המורכב ממוט ושלושה אביזרי אלומיניום המתברגים אליו לפי הצורך – אחד מהם הוא דגם שושנה – כלומר, רוזט. איך זה עובד? טובלים את אביזר האלומיניום בבלילה, מכניסים לשמן החם, מטגנים, מוציאים, מפזרים אבקת סוכר ומגישים. ראו הוזהרתם, סיכוי סביר שהצלחת תגיע לשולחן ריקה.

רוזט: 79.90 שקלים ברשת קוק סטור, באתרwww.cookstore.co.ilובחנויות כלי בית נבחרות.

רוזט בטיגון
רוזט בטיגון|צילום: מירי צל דונטי, mako אוכל

מזרק לדונאטס מטוגנים, Kitchen Craft

לחיצה אחת על מזרק הדונאטס, פלאנג'ר - וטבעת בלילה במידה מדויקת תשקע בתוך השמן החם. קל ומהיר, ולא צריך להתפיח. אחרי החג תוכלו להשתמש במזרק להכנת פנקייק עגולים ומושלמים ברגע.

מזרק דונאטס: 99.90 שקלים ברשת קוק סטור, באתרwww.cookstore.co.ilובחנויות כלי בית נבחרות.

מזרק לדונאטס מטוגנים
מזרק לדונאטס מטוגנים|צילום: מירי צל דונטי, mako אוכל

תבנית סיליקון לאפיית דונאטס Silikomart ושקיות זילוף Kee Seal

בתבנית הסיליקון הזו אפשר לאפות דונאטס כמעט בלי שומן. איך זה עובד? פשוט, מברישים את התבנית בחמאה מומסת, רק בסיבוב הראשון - וזהו. מזלפים את הבצק הרך באמצעות שקית זילוף וצנתר גדול, ואופים.

שקיות זילוף: 20 שקלים לסט של 10 שקיות זילוף סטריליות, עבות במיוחד ומחוספסות נגד החלקה, ו-3 צנתרים, להשיג בחנויות אביזרי אפייה (טלפון לבירור: 052-8855472); תבנית: 69 שקלים בחנויות אביזרי מטבח.

תבנית סיליקון לאפיית דונאטס
תבנית סיליקון לאפיית דונאטס|צילום: מירי צל דונטי, mako אוכל
פרסומת

מכשיר לאפיית צ'ורוס, Princess

במכשיר ההולנדי של פרינסס מכינים צ'ורוס בסגנון ספרדי, בלי טיגון ובלי לפגוע בטעם המיוחד. אחרי האפייה מגלגלים אותם בסוכר ומגישים עם רוטב שוקולד לטבילה, והופ – חסכתם כמה מאות קלוריות.

מכשיר צ'ורוס: 249 שקלים בחנויות אביזרי חשמל ובאתרhttp://www.target-electric.com; צלחת פיפ סטודיו: 135 שקלים בחנויות כלי בית נבחרות, לבירור באתרwww.paldinox.co.il

מכשיר לאפיית צ'ורוס
מכשיר לאפיית צ'ורוס|צילום: מירי צל דונטי, mako אוכל

מכשיר להכנת לפופ קייקס Princess וכדור לפיזור אבקת סוכר OXO

במקום לטגן סופגניות ענקיות בשמן, אפשר להכין סופגניות ביס קטנות בסגנון דני (אבלסקיור), בעזרת מכשיר פופ קייקס חשמלי. את אבקת הסוכר פיזרנו בעזרת כדור ייעודי. לא משמין ביחס לסופגנייה, כלום עבודה וואללה, טעים.

מכשיר לפופ קייקס: 249 שקלים בחנויות אביזרי חשמל ובאתרhttp://www.target-electric.com; מעמד קומתיים פיפ סטודיו: 229 שקלים בחנויות כלי הבית הנבחרות, לבירור באתרwww.paldinox.co.il; כדור לאבקת סוכר: 49 שקלים בחנויות אביזרי מטבח ובאתרhttps://uniqook.co.il

פרסומת
מכשיר להכנת לפופ קייקס
מכשיר להכנת לפופ קייקס|צילום: מירי צל דונטי, mako אוכל

מחבת לביבות AMT

מחבת פנקייקס גרמנית סופר איכותית, שמגיעה בילט אין עם שקעים שיוצרים לביבות בגודל אחיד. תחתית המחבת העבה מאפשרת פיזור חום אחיד בזמן הטיגון, והשימון הנדרש הוא מינימלי. הלביבות לא נדבקות ולא נשרפות.

מחבת: 348 שקלים בקוק אנד בייק, קוק סטור, לבירור: 08-6276303; צלחת פיפ סטודיו: 139 שקלים בחנויות כלי הבית הנבחרות, לבירור באתרwww.paldinox.co.il

מחבת לביבות
מחבת לביבות|צילום: מירי צל דונטי, mako אוכל

מגררת תפוחי אדמה, OXO

כשהמגררת איכותית, תפוחי האדמה מתרסקים כמו חמאה. המגררת הזו היא דו צדדית ונפתחת, והסכינים שבה חדים כתער.

מגררת: 99 שקלים בחנויות אביזרי מטבח ובאתרhttps://uniqook.co.il.

מגררת תפוחי אדמה
מגררת תפוחי אדמה|צילום: מירי צל דונטי, mako אוכל

סיר טיגון ואידוי סולתם ומד חום לשמן Kitchen Craft

סיר הטיגון המרובע של סולתם מעולה לטיגון עמוק. הוא מצויד במסננת פנימית שמקלה על הוצאת המטוגנים מהשמן הרותח, ומגיע גם עם משטח על רגליות לאידוי.

בטיגון עצמו, מד חום טוב לשמן יעשה את ההבדל בין הצלחה לכישלון. כשטמפרטורת השמן נמוכה האוכל סופג המון שמן, כשהיא גבוהה האוכל נשרף מבחוץ מבלי להתבשל מבפנים. הטמפרטורה המומלצת לטיגון מהיר היא 180-190 מעלות צלזיוס, לטיגון ארוך - 160-170 מעלות.

פרסומת

סיר טיגון: 249 שקלים ברשת חנויות סולתם וברשתות שיווק; מד חום: 79.90 שקלים ברשת קוק סטור, באתרwww.cookstore.co.ilובחנויות כלי בית נבחרות.

סיר טיגון ואידוי
סיר טיגון ואידוי|צילום: מירי צל דונטי, mako אוכל

כד לשמן זית, Kitchen Craft

הכד הזה הוא בשביל היום שאחרי הסופגניות. מלאו אותו בשמן זית טוב, ופנקו את עצמכם בסלט ירקות גדול וצבעוני.

כד שמן: 119.90 שקלים ברשת חנויות קוק סטור, באתרwww.cookstore.co.ilובחנויות כלי בית נבחרות.

כד לשמן זית
כד לשמן זית|צילום: מירי צל דונטי, mako אוכל

שאלות? בקשות? כתבו למירי:Mirizelldonati.kitchentools@gmail.com